Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / štekanie pri vychádzaní z domu
Autor Zpráva
ppga
Člen
# Zasláno: 7 Čec 2005 17:21
- Nahlásit

Máme 3 ročného 8kg orieška. Pri vychádzaní z brány (bytový dom) vždy šteká, bez ohľadu na to, či vonku niekto je, alebo nie. Ak je tam človek, útočí na neho. Pritom za iných okolností sa nechá cudzími aj pohladiť. Má za sebou výcvik, stále chodí na cvičák, aby si poslušnosť utvrdzoval. Cvičí sa s ním aj na prechádzkach pri venčení. Počúvať počúva, len si neodpustí to štekanie, keď ide von. Ako ho to mám odnaučiť? Skúšala som ho vycukať na vodidle, vytriasť za kožu, odviesť pozornosť na pamlsok. Nepomohlo.

Anonymní
# Zasláno: 8 Čec 2005 08:31
- Nahlásit

můj haf to kdysi dělal taky, jak začal štěkat dostal povel sedni.....a dokud nepřestal jsme dál nešli....když se uklidnil,u nohy jsme popošli a začal zase štěkat-opět sedni...je to na dlouho trat,ale jde to....

Eimy
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2005 08:37
- Nahlásit

ppga
Mně moje psice štěká, když jdeme ven, jen pokud jsme někde na návštěvě, u nás ne... Z toho jejího štěkání mám spíš pocit, že je nadšená, že se jde ven...
Ale naučila bych ho na povel zmlknuot, napřed při jiných situacích a potom když jdete ven..

ppga
Člen
# Zasláno: 8 Čec 2005 13:33
- Nahlásit

Eimy[b][/b]
No vidíš a my keď sme na návšteve, tak pri vychádzaní z cudzej brány je úplne ticho.
Asi sme ozaj nezvládli to, aby na povel utíchol. Ono to funguje, tento povel vie, ale tu a pri príchode návštevy ho ingnoruje. Keď k nám niekto príde, radostne šteká. No a pri vychádzaní zase zúrivo. V iných situáciach sa ukľudniť dá, ale v týchto dvoch nie.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání