Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Labrador -jak naučit hlídat?
Autor Zpráva
Astra
# Zasláno: 6 Čec 2005 01:32
- Nahlásit

Ahojte všichni. Fenka křížence Labradora a NO stáří 11měsíců. Zajimalo by mě jak ji naučit štěkat- oznámení návštěvy do dvora bez doprovodu pána. Je velice temperamentní, nebojí se ani čerta, ale když když přijde někdo cizí, tak by mu leda ocasem udělala modráka na koleně. Na povel štěká pěkně. Přitom ale nechci probouzet agresi. Jenom takový Gong pro domácí.

Danuš
# Zasláno: 6 Čec 2005 11:00
- Nahlásit

Já bych zašla na cvičák. Na kruhovce se rozštěká pěkně a pochopí, že příchozí je vetřelec. Jinak na cvičáku najdeš spoustu zkušených lidí, kteří ti ochotně poradí. A obran se neboj. Vůbec neprobouzejí agresi. Cvičí se na základě kořistnického pudu, který je psovi vlastní.

Astra
# Zasláno: 6 Čec 2005 13:09
- Nahlásit

Děkuji za infíčko. už to lovím na www kde něco najdu na Kyjovsku. Má někdo nějaké jiné doporučení, nebo odkaz na ok-cvičák? Děkuji

Nikita
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2005 00:19
- Nahlásit

Já hlavně nechápu, za jakým účelem sis fenu pořizovala. Jestli jsi chtěla psa který hlídá, pak bych určitě nebrala polovičního labradora.
Přes sportovní obrany se hlídat zrovna dvakrát nenaučí. Obranu svého teritoria musí mít pes vrozenou nebo ji aspoň odkoukat od zkušenějšího kolegy.

astra
# Zasláno: 9 Čec 2005 01:28
- Nahlásit

Ahoj Nikito. Pořizoval jsem LR protože je to můj první pes. Už sem viděl NO který byl zavřený pořád jenom v kotci protože se ho bál i pán. Nechtěl sem riskovat bez zkušeností něco takového. Její matka je LR s průkazem p. a otec kříženec LR a NO. Oba dva znám. otec hlídá pěkně, tak sem doufal že trošku podědí -marně. Když máš malé děti a nemáš zkušenosti tak prostě dobrman atd.. není to pravé ořechové. Tím nehážu všechny psi do jedné škatulky. (kolem jednoho domu chodím po druhé straně- hlídá tam labrador a je tam takoví srandovní plotek.) Kolega má fenu LR a ta když někdo přijde tak 3-4krát štěkne a jde si ho očichat.Myslel sem něco takového. Máš pravdu -nikdo ji to neučil. Mě napadlo učit ji to na pamlsek -jenomže to by pak furt žebrala a to je jí zatím naštěstí cizí. Měj se, díky za odezvu.

Tchor
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2005 08:44
- Nahlásit

astra
Je urcita sance ze zacne hlidat po te co dospeje. Jak pise NIKITA pes musi mit vrozeny teritorialni chovani jinak ho hlidat nenaucis. Dalsi vec je ze je velkej rozdil mezi psem urcenym pro "hlaseni" vetrelce a psem pro ostrahu objektu.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2005 08:54
- Nahlásit

U LR je to o povaze. Ja mam starou fenu, ktera hlídá tak jak popisuješ u kolegy-každého ohlásí, štěkne, dotyčného očichá a je klid. Ovšem tato fena je trochu poserka, povahově pro LR ne zcela typická.
Druhá -mladší- je temperamentní, sebejistá a v dobrém slova smyslu splachovací. A ta se nějakým štěkáním neobtěžuje ani náhodou.

Nikita
Člen
# Zasláno: 9 Čec 2005 12:18
- Nahlásit

astra
Aha, podle přezdívky jsem Tě nějak špatně zařadila
Už sem viděl NO který byl zavřený pořád jenom v kotci protože se ho bál i pán. Nechtěl sem riskovat bez zkušeností něco takového
Ale to je přeci blbost. Ber průměrného jedince, ne extrém. Já zas viděla agresivní labradory a přesto si nebudu myslet, že je to základní vlastnost plemene.
V Tvém případě je ještě možnost, že až fena dospěje, tak trochu "hlídat" (spíš hlásit) začne, je ještě hodně mladá. Odkoukat to asi nemá od koho. Nicméně kdybys s ní zkusil sportovní obrany, tak tím rozhodně nic nezkazíš. A uvidíš, jak by jí to šlo, upřímně řečeno znám slovy dva LR, kteří dělají sportovní všestranný výcvik a jsou opravdu velmi dobří i v konkurenci ostatních pracovních plemen. Ale jsou to dva jedinci z tisíců, toto opravdu není doménou plemene LR.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání