Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Co může člověk sám?
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2005 10:00
- Nahlásit

Prosím vás neukamenujte mě za tenhle debilní dotaz, ale zajímá mě, jestli je problém a chyba, když roli "pomocníka" při nácviku obrany nahradí např. druhý z majitelů psa, nebo člověk z přímého okolí psa. Teď mluvím o rádoby výcviku prováděném jen tak na louce či v lese. Samozřejmě, že na druhém konci vodítka stojím já a já udílím psu pokyny a koriguji jeho pohyb a chování. Nebo pes není schopen takovou situaci vnímat jinak než hru a není schopen pracovat tak, jak s cizím pomocníkem (figurantem)? Rovněž zda-li roli "zloděje" při nácviku hlídání předmětů mohou zastanout osoby psu blízké.

Sali
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2005 10:49
- Nahlásit

Garfield
prosímtě co blbneš,to je normální,spousta lidí do sportu si kouše svý psy na sebe,a toho držáka na konci vodítka dělá manželka nebo strom....Luboš Jonáš si dělá svý psy sám se svou ženou,říká že nikdo jinej není tak dobrej jako on a nikdo jinej není nikdy tak při ruce jako on sám....a tenhle člověk výsledky MÁ.
Princip je jasnej-mladý zvíře naučím na sebe nebo chlapa domácího formou nácviku lovu kořisti ve smečce hrou základy kousaček,techniku,razanci,ovladatelnost,sama si udělám korekce,tohle všechno,a teprv pak vytáhnu psa na cizí osobu,až když pes zná pravidla hry a má vybudovanou tzechinku lovu a hravýho boje...

Sali
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2005 10:51
- Nahlásit

a to bys koukala,Garfielde,JAK moje čuby přitvrdí,když se jim cizej postaví a vyzve je do konfrontace...techniku mají v paži a jsou si jistý svou silou....
prvky vnitrodruhový agrese se pak učí na cizí,ale to je až fáze II-III. Fáze I je na svý lidi.

Sali
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2005 10:52
- Nahlásit

Kira na vytloukačce

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2005 10:55
- Nahlásit

Sali
To jsem chtěla slyšet. Dělala jsem pokus. Posadila jsem psa, dala jsem mu pod packy svou kabelku, chvíli jsem mi ji nechala a naléhavým tónem opakovala "hlíííídeéééj". Pak jsem párkrát šla a jakoby se strachem a nejistotou se k němu pomali blížila a chtěla ji vzít (stále opakujíce hlídej). Když se ke mě nahnul (výsrtažně), tak jsem cukla zpět. A docílila jsem toho, že pak nakrčil čenich, koukal mi z oka do oka, sledoval tu ruku, vyštěkl po ní a schoval si kabelku blíž k sobě. Tak jsem ho hrozně pochválila, přivolala k sobě a kabelku si vzala. Pak to zkusila z ručníkem, botou a tak. On měl radost z každé té mé radostné reakce, jakože to hlídal a byl ve své ostraze dokonalejší a dokonalejší. Jen jsem nevěděla, jestli tohle můžu dělat já.

Sali
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2005 10:58
- Nahlásit

Mia nácvik bonitačního kolíku

Sali
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2005 10:59
- Nahlásit

Garfield
ale jo,můžeš,je to hra....ale lepšíí je když to příště bude dělat druhej.

Sali
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2005 11:00
- Nahlásit

Mia číhá....

Sali
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2005 11:01
- Nahlásit

...a jde do akce.....

Fotky jsou díky webu GHIANIKA,které tímto děkuju za perfektní práci

Sali
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2005 11:03
- Nahlásit

Garfield
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2005 11:04
- Nahlásit

Sali
Tady tomu říkáme: "Jako JO!!!"

Sali
Člen
# Zasláno: 4 Čec 2005 11:06 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit

Zákus za odměnu....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání