Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / bojácný pes
Autor Zpráva
katryn
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2005 17:09
- Nahlásit

Mám 2,5 letou fenku německého ovčáka.Je velmi bojácná, bojí se i malých psů.Původně jsem si myslel,že to bude i hlídací pes,ale domů pustí každého. Jak ji naučit nebát se a hlídat si své teritorium?

Pupy
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2005 19:09
- Nahlásit

Já mám ten samí problém.Tky ovčandu i stejný věk.Bála se všeho odmala a já jsem ji cvičila atd.tak se bojí stále.Na psy bývá agresivní, snad že se jich bojí,ale strach neprojevuje.Bojí se lidí a tak na každého štěká.Bojí se vaše ovčanda i nějaké věci?př:míč,nafuk.balon,kočárek.tak ji naučte nejprve hlídat předměty-její hračky apak déle př-tašku...jestli chcete poradit jak napište mi eimail:Pupy.P@seznam.cz
a já vam napíšu jak.nemám to od cvičitelů ale takhle jsem to učila moji ovčandu.Teď jsme teprve nazačátku.
Hlavně mějte trpělivost a cokoliv udělá dobře hodně chvalte.Je to určit šikulka.hlavně ji nedávejte pryč,to dělá hodně lidí když se pes bojí.

Kendy
# Zasláno: 23 Čen 2005 19:17
- Nahlásit

Pupy
Náš ovčák se bojí celý život. Všech psů, cizích lidí střelby a bouřky. Snažili jsme se ho to odnaučit, ale marně. Dnes je mu deset let a bojí se stejně jako dřív. Máme ho od štěňátka a museli jsme se naučit s tím žít. Nic na něj nezabíralo. Prostě místo hlídacího psa máme rodinného mazlíka.

Pupy
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2005 19:34
- Nahlásit

To je dobrý hlavně že ho máte rádi.To muj táta pořád nadává že se bojí a proto dělám vše co můžu.Ale děláme spolu různé věci.baví ji ruzné triky.aspoň dělá to co ji baví a mě taky.Na cvičák už ani nechodíme ale brzy asi opět začnem...

Kendy
# Zasláno: 23 Čen 2005 19:40
- Nahlásit

Pupy
Tak to všelijakých blbinek umí náš Kendy hodně vždycky jsme se snažili ho zabavit. podávat pacinky, rozezná levou i pravou, za piškotek umí i panáčkovat a prosit a dokonce zpívá (vyje) se zvoněním mobilu. A taky ho umí donést a spoustu dalších věcí. My jsme taky zkoušeli cvičák, ale připadalo mi že se bojí ještě víc a tak jsme toho nechali.

Pupy
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2005 19:51
- Nahlásit

Kendy
Moje umí třeba-poklona,popros,mrtvolka,pac,plácnem si,,,a vše možné taky mi přináší a podává různé věci.No my jsme na cičák přestali chodit protože jmse byli pořád pryč a nebyl čas.Tak cvičim ovčandu sama ale hlavně že ji máme rádi.Na její fotky se můžete podívat do galerie-německý ovčák a německý ovčák-2 je tam zatím jako štěně.máte také galerii?[

Kendy
# Zasláno: 23 Čen 2005 19:57
- Nahlásit

Pupy
Už jsme koukali moc hezká je. Zatím galerii nemáme. Jinak mrtvolku děláme taky, umíme otvírat dveře i od ledničky umíme z ledničky donést pití(ale občas cestou prokousnem flašku), podat ze stolu televizní ovladač a spoustu dalších věcí. Taky už jsme dědek.

Pupy
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2005 20:08
- Nahlásit

To je moc pěkné.Mě ani nevadí že se bojí.Hlavně že děláme hezké věci.Chodíme spolu ven...hrajem si a dovádíme.Je to moje zlatíčko a nikdy bych ji neopustila.

Artemis
Člen
# Zasláno: 23 Čen 2005 22:11
- Nahlásit

Zkuste se podívat sem: [url=]http://erbak.com/PES/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=8[ /url]

katryn
Člen
# Zasláno: 24 Čen 2005 09:03
- Nahlásit

Děkuji za rady. Asi to tak už zůstane,vidím,že podobné problémy má více chovatelů. Na upřesnění: když jsme venku,tak nezaštěká na nikoho,ani na lidi,ani na psy a když na ni nějaký pes zavrčí, i kdyby to byl "kapesní" pes,tak se bojí.Jen ale dojdeme domů, začne štěkání a to na všechno, od poletujícího hmyzu ,přes ptáky, kočky, atd. Hlavně potom v noci.Se všemi lidmi se chce hned kamarádit. Můj názor je ten, že to má vrozené a nic se s tím asi už moc dělat nedá. Navíc naše zahrada sousedí s ulicí,kde si okolo jdoucí lidé zvykli jí dávat různé věci( maso,kosti,atd) a td i kdyby se k nám pokoušel dostat třeba zloděj,tak bude očekávat ,že jí něco chce dát. Vše špatné má jedno dobré.nemusím se bát s ní být venku "na volno", protože nikomu nic neudělá.

Evik
Člen
# Zasláno: 27 Čen 2005 12:36
- Nahlásit

katryn

názor, že "je to vrozené a nedá se s tím nic dělat" je pitomost....podívejte se na ten odkaz, jak radí Artemis, ten je skutečný odborník přes psí duši a určitě by uměl pomoci i Vám.
Nikdy nic nevzdávejte. Psi jsou inteligentní bytosti a učí se velmi rychle, když se to umí.

Artemis
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2005 12:54
- Nahlásit

katryn
Můj názor je ten, že to má vrozené a nic se s tím asi už moc dělat nedá

Neházej flintu do žita. Nemáš totiž pravdu.
Vrozenou má jen dispozici, jelikož má citlivější nervičky a je mnohem vnímavější na nejrůznější podněty. Stačí toho jen využít a umět s tím zacházet, pak už jde náprava do toho správného směru a jde to skoro samo. Mě osobně velice baví dávat tyto pejsky dohromady. Narozdíl od těch normálních, jsou tito nakonec obrovsky vděční, když jim ukážeš cestu z bludného kruhu ven.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání