Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Prehľad cvikov
Autor Zpráva
Beka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 10:15
- Nahlásit

Chcela by som vedieť orientačne, aké cviky by sa mali učiť v akom veku. Mám labradora /3 mesiace/. Viem že niektoré cviky sú pre šteňa náročné a učia sa až neskôr. Môžem učiť ďalší cvik keď ten predošlý ešte nie je perfektne zvládnutý. Je mi jasné že nemôžem učiť napr. odkladačku keď pes nevie sadni, ale také cviky čo na seba nenadväzujú napr. učím ho aport, ktorý samozrejme nie je prfektný, môžem už začať napríklad so stopou? Ďakujem.

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 10:30
- Nahlásit

Beka,
myslím že je brzy. Zatím ho jen vychovávej-uč ho přivolání, to je základ, buduj si s ním vztah. Aport můžeš rozvíjet hravou formou, ale nedávej u toho povely k přinášení, ať si ho do budoucna nezkazíš. Pomalu ho uč na vodítku a vše, bez čeho se neobejde v každodenním životě. Na odložení je podle mého názoru brzy. nevím, co konkrétně myslíš stopou, jestli vlečku nebo stopu živé zvěře? I na to je brzy. V přírodě sleduj, zda má o zvěř zájem, povzbuzuj ho. Většina labradorů jsou závisláci a dá větší práci dostat je od nohy než přivolat.
Labrador sice rychle vyroste a vypadá jako velký pes, ale MINIMÁLNĚ do roka je to hravé štěně. Musíš odhadnout, kdy je na co zralý. Já mám doma tři LR -dvě feny a psa- a každý je jiný. Hodně zdaru a nepospíchej na něj, je to ještě mimino.

Beka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 11:23
- Nahlásit

Ano je to ešte mimino, ale veľmi inteligentné. Nerobím s ním nič čo by ho nebavilo a pri čom by nemal zábavu. Aport robíme samozrejme formou hry. Stopu chcem začať tak za mesiac /samozrejme nie so živou zverou-ale s kúskom mäsa o

Anonymní
# Zasláno: 21 Čen 2005 11:32
- Nahlásit

Beka: nácvik stop snad můžeš začít už teď. Pokud pejska vychováváš (cvičíš) hravou formou tak si myslím, že je jedno, jaké cviky s ním začneš nacvičovat. Já jsem si přivezla ovčouna domů ve 3 měsících. Výchova začala od prvního dne, navázání kontaktu, sledování paničky při honění a veliká pochvala při příchodu k paničce. Povely jsem používala od začátku takové jako pak při výcviku, ale cviky jsem zkoušela jen tak v mezičase při hře. Provedení = veliká pochvala. Štěník byl můj první pes a myslím že jsem s výchovou od štěněte neudělala chybu. Budování dobrého vztahu, hodně společných her, kdy si pejsek ke mně chodil pro odměnu (tahání o míček, pejsek vyhrával) se mi vyplatilo hlavně v pubertě, kdy měl minimální výkyvy v poslušnosti. Cvičíme oba pro radost, takže žádný dril, ale spíš stylem: Ty chceš míček? Tak to by chtělo, aby sis sedl k noze, jinak se nedočkáš! Na mého hafa to funguje!

Ketrin
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 11:36
- Nahlásit

Beka
Ono je taky těžké najít něco, co by labrouše nebavilo
Jsou to skvělí psi. Tak hodně zdaru.

Beka
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 11:50
- Nahlásit

Ketrin - nebaví ho keď ho učím aby si nechal pozrieť zuby /na výstavu/ ale okrem toho ho baví skutočne všetko a najviac skákanie do vody.

niniel
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 13:02
- Nahlásit

Ja byla rada, kdyz pes ve trech mesicich pochopil pojem fuj, sikulka, sedni a ke mne. A to, ze to pochopil neznamena, ze to udelal

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání