| Autor |
Zpráva |
rk9
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 16:25
- Nahlásit
Mam stene Vipeta 8 tydenní, kdyz si hraje, nejradeji lita za nohama a kouse, tak stejne do rukou a protoze ma ostre zoubky docela to boli, navic kdyz se pekne rozdovadi a zakousne se zacne trhat hlavou coz je jeste horsi . Poradte prosim, zda-li tomu mam zacit venovat pozornost a smerovat ji trochu jinak (jakym zpusobem), nebo zda-li je to jen jeji hra. Nechci ji v zadnem pripade trestat, ale je tezke ji uklidnit, proto ji v urcite fazi zavru do jine mistnosti na minutku nez se uklidni. Dekuji za rady.
|
Tery
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 16:41
- Nahlásit
Každé štěně kouše, ale musí poznat tu míru kam až může zajít. Je to stejné jako když se rozdovádí dítě. Já radím to, co jsem někde četla - hrát si pokud je to jen takové pokusování, ale když kousne víc, tak zakřičet hlasitě a bolestně třeba "AU" a přestat si hrát a nějakou dobu to štěndo úplně ignorovat. Mělo by si zapamatovat, že když to přežene, tak pro něho hra končí. Sama jsem zvědavá i na rady ostatních, ty ostré štěněcí zoubky jsou někdy fakt problém.
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 17:02
- Nahlásit
štěně používá tlamu podobným způsobem jako člověk ruce, takže jeho chuť kousat bych přirovnala k tomu si něco osahat, podržet. I mezi šťěňaty probíhají od mala hry a štěník se podle reakce druhého (kousnuného) štěněte učí poznávat míru, kam až může ve hře zajít a kde už hra končí. Druhé štěně mu zakviknutím nebo stejně ostrým kousancem dá najevo, že to bolí. U lidí je to podobné. Já svého štěníka vždy výrazněji upozornila vyšším tónem "To bolíííí", popřípadě divokou hru končila povelem "Dost!" a přestala si pejska všímat. Pejsek velmi dobře vnímá váš tón i mimiku obličeje, tak si myslím že by mu nemělo dlouho trvat pochopit, že po povelu hra končí. Co se hry týče, zkusila bych ho z kousání nohou a rukou přesměrovat na nějaku výhodnější hračku (míček, míček na provázku, kus hadru, něco pískacího) se kterou si budete se štěníkem hrát.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 23:59
- Nahlásit
Ja se vzdycky divim, jak lidi resi, kdyz jejich stene kouse Muj pes mi vzdycky olize krk a pak si krk da cely kolmo do tlamy a stiskne, to uz nic moc neni A stejne vim, ze je to v pohode a nic mi nechce udelat.
|
rk9
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2005 00:45 - Změnil/a: rk9
- Nahlásit
Dekuji vsem za rady vyzkuosel jsem to "au au" a pomaha to!!! Rikal jsem to i pred tim, ale asi ne dost hlasite (nechtel jsem moc "kricet"). Ignorovani je tezke protoze ona si stejne za mnou dojde a kouse do nohou dale.
FiSt
Psychologa budu potrebovat brzy asi ja Doufam ze s tou agresivitou mate pravdu. Ona je jinak strasne hodna a mazliva.
Co se tyce hracek, tak ma vse do ceho by mohla kousat od kosticek, micku, hadrovych uzliku, ale asi si rika panickova ruka je maso a maso je maso
.
Bora
Pekne napsane a mate pravdu
niniel
Pisete o dvou rozdilnych vecech, stene a dospeleho psa (dal nepisete o steneti) nemuzete srovnavat. Dospely pes, ktery je spravne veden je uz schopen rozeznat jak moc si muze dovolit stisknout aniz by ublizil, ale u stenete je to uplne o necem jinem, ono stale jeste zkousi a nevi kam az si muze dovolit zajit. Vim, protoze jsem mel pred tim pitbula a ten si umel hrat docela drsne a nikdy mi neublizil.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2005 08:37
- Nahlásit
rk9
Mymu psovi je rok, takze stene jeste porad je
|
haha
|
# Zasláno: 18 Čen 2005 11:39
- Nahlásit
všechna štěnata co jsem měla kousali , někteří víc někteří míŇ ale vždycky je to s věkem přešlo samo od sebe , čím je pes starší tím je chytřejší a prostě se naučí jak si hrát
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 13:35 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit
rk9
pokud se Vám to nelíbí, že štěně používá jako hračku Vaši ruku, zakazujte mu to hned od začátku. Naučte ho, že na kousání jsou hračky a ne Vaše ruka. Já to u svého psa zanedbala a teď když je mu už 15 měsíců se snaží pořád brát mou ruku do tlamy...Nemá to nic společného s agresivitou, mně to pes dělá, když má radost, že mě vidí...ale i tak mu to zakazuju. Už preventivně nosím v tašce jeho hračku, kterou mu vrazím hned při příchodu do tlamy a protože zná povel "drž", dám mu tento povel a takto společně dojdeme přes zahradu až k domovním dveřím, kde hračku odeberu na povel "pusť" a pochválím. Tím se vyhýbám i nežádoucím vítacím projevům jako je skákání.
Myslím, že se na to, že to štěně přejde samo věkem úplně spolehnout nedá, myslela jsem si to taky, ale můj pejsa mě přesvědčil o opaku
|
Pepa
|
# Zasláno: 20 Čen 2005 14:58
- Nahlásit
rk9
Mas to svoje mimino nekde na netu ?
|
jindriska
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 15:29
- Nahlásit
Když tady Evík zmínila skákání, jak to odnaučujete? Už od malička říkám nesmíš a hned povel sedni a přivítáme se, ale stejně když se zvednu a jdu, skáče na mě zezadu, zepředu. Ne a ne se to odnaučit. Na chvilku si sedne, ale stejně sedí jakoby na zadku a přední ve vzduchu. Zkoušela jsem zvednout koleno, když skočí, ale jednou to omylem schytala víc než se mi líbilo. Je jí přes půl roku, už skáče míň, ale přesto bych ráda, aby od toho jednou provždy upustila.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 20 Čen 2005 17:36
- Nahlásit
jindřiška
no mě funguje to držení hračky...když ji zapomenu doma, strkám pesovi klíče Jemu je jedno, co drží, hlavně, že drží něco, co je moje....pak jde pěkně u mé nohy či kousek přede mnou a už neskáče...Jinak to chce všechno čas....když se k pejsovi otočím zády ještě než mu dám to "něco" k držení do tlamy....pak občas taky zkusí skočit ze zadu....to pak křiknu "FUJ", a nevšímám si ho....to je pro něj ode mě největší trest....ale to už pak mám ale většinou zmazaný oděv a zlobím se v duchu opravdu
|
rk9
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 09:01
- Nahlásit
Pepa
www stranky pro ni jeste nemam udelane, ale jakmile budu mit chvili tak je udelam a pak ti poslu link.
|
Pepa
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 14:41
- Nahlásit
rk9
Uz se moc tesim, Vipeti jsou zlaticka ))
|
Pepa
|
# Zasláno: 21 Čen 2005 14:42
- Nahlásit
Oprava smajliku
|
Bora
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 15:11
- Nahlásit
Můj pes mi také bere ruku do tlamy při hraní nebo vítání, ale nikdy nestiskne. Popsala bych to v případě mého psa jednoznačně projev přízně. Celý se tu toho vrtí, sklopí ušiska a směje se. Je to jako by chtěl říci: konečně jsi přišla, tak teď si tě chvilku nechám pro sebe! Když ho začnu hladit, tak se svalí na záda vystčí pupík a nechá se drbat. Ještě spokojenější je když se při tom na zádech stočí tak, aby opět dosáhl na moji ruku a zase ji vezme do tlamy. Velmi dobře rozlišuje vítání a drsněší hry s přítelem, kdy ho pes chytá za ruce a přítel ho o sebe náznakově odstrkává, ale ani v tomto případě netiskne moc.
Co se týče našeho vítacího rituálu tak Dasty vždy přiběhne přede mnou lehce povyskočí nebo u mne udělá takový "bodyček" když se kolem mne mihne. Když jdu z práce, tak je obvykle na zahrádce, tak že tohle vítání probíhá hned u vrátek. Po tomhle letmém přivítání běží pes ke dveřím a cestou už se rozhlíží, kde nechal nějaký klacek, míček nebo jiný aportík, kterým mi přinese na uvítanou! Povely u toho nedostává žádné.
Ještě k tomu hraní si s pejskem a hračkami: můj pes má také spoustu míčků, nebo špalků na kousání, ale důležité pro něj je, že si s ním hraji a o ten předmět se tahám já! Velmi důležité pro něj je, abych mu hračku nejen házela, ale i se s ním o ni tahala a projevovala o ni zájem. u štěníků samozřejmě s tím, že mu hračku vždy nakonec nechám a pejsek při přetahování (o cokoli) vítězí. Tím vzniká i onen hezký kontakt, kdy si pes na vycházce sám najde klacík a chodí mi ho sám podávat do ruky abych se s ním o předmět tahala. Obvykle se mi nestává, že by si pes nějakou hračku či klacek ukořistil a nesl si ho sám pryč! Proč také, když s paničkou je taková zábava!
|
rk9
Člen |
# Zasláno: 23 Čen 2005 21:43 - Změnil/a: rk9
- Nahlásit
Pepa
udelal jsem jen takovou rychlou galerii te moji rostandy, takze kouknout muzes zde [url=]http://kara.tomartis.cz/[/url]
opravdove stranky budu delat az budu mit vice casu. prvnich 10 fotek bylo foceno dnes a ostatni jsou stare cca 14 dnu co jsem si ji donesl domu. Koukam ze porostla
|