| Autor |
Zpráva |
Pupy
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 08:23
- Nahlásit
Jak už jsem několikrát psala mám německou ovčandu-2apul roku.
četla jsem že by pes nemněl znát mnoho povelů,že se mu to plete.A jinde jsem zase četla že pes by toho měl vědět co nejvíc´.Prý muže zvládat až 90povelu.Co si o tom myslíte vy?Moje fenka umí základní poveli a triky:sudy,mrtvolka,popros,poklona,placnem si,pozdrav,toč se,plížit...to je snad vše mohla bych ji ještě něco přiučit,nebo už raději ne aby se ji to nepletlo.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 08:28
- Nahlásit
Každý nový cvik včetně povelu musí být dostatečně zvládnut, musí být dostatečně zafixován v psím mozečku. Psovi musí být naprosto jasné, co na daný povel má provést. Potom klidně můžeš začít s násvikem něčeho nového a to zažité již jen opakovat. Ale vždycky to chce dodržet určitý čas, nespěchat a dát psovi prostor povel i cvik dostatečně zvládnout. Jedna naše čubinka umí "mluvit". Má naučeno spoutu různých povelů, ukazuje nebo říká si co chce. Ale nesmí se spěchat, povely měnit a musíš být trpělivá. I tak už umí tvůj hafík různé kravinky.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 09:41
- Nahlásit
Pupy
podle těch triků, které tvůj pejsa už umí...nechceš s ním dělat tanec se psem...tam bys všechny ty sudy, mrtvolky, proštění, poklony apod...krásně mohla uplatnit
|
Denisa
|
# Zasláno: 16 Čen 2005 10:10
- Nahlásit
Moje skoro 2roční boxerka umí taky spoustu kravinek kromě všech povelů co potřebuje ve sportovní výcviku (třeba i plaz ), tak má zdvojený některý povely - na cvičák a navenek (klasika jako ke mně a pocem, k noze a tady jdeme, zůstaň a čekej, lehni a haji, vpřed a hop když přeskakuje, volno a běž ad.) a pak taky ty kravinky jako pac, druhou, otočka, ostuda (tlapka přes oko), poklona... ale taky domů, nahoru, dolů, umývat (koupelna), místečko, tlapičky čistíme, mistička, čiči, pejsek-kamarád, jména psích kamarádů rozeznává a jména osob v rodině, a takový ty každodenní "povely" co se furt omílají dokola... ale taky jsem zjistila, že umí rozeznávat různý hračky a že si to pamatuje po třeba jen 3 zopakováních a přinese pak z hromady tu kterou chci, takže třeba ježeček, krokodýl, hot-dog, dráček, slepička, je jich přes 10 a protože furt některý rozkouše, tak vlastně "učím" nový pořád. Samozřejmě, že balónek jsem ještě zapomněla, ale v lese taky rozlišuje šiška, klacíček, vodička )rybník, řeka) a doma bumbání a papu a koko a docela se mi hodí, že na čury a kaky se vy... když je potřeba a vím, že je pravidelný čas, ale spěchám třeba, nebo než půjde do auta, před obranou atd. Důležitá je ta intonace, používám furt stejnou, např. u hraček úplně jinačí je intonace a přízvuk u každé...
Rozhodně si myslím, že spíš ji tím rozvíjím, ona nemá problém si zapamatovat a taky jsem si ověřila, že si pamatuje trvale... a boxeři jiných majitelů co znám, tak si taky pamatují hodně a baví je to, pak si s těma psama člověk dokáže skoro povídat... někdy si přijdu jako pako, ale když to psa baví, tak proč ho nezaměstnat i tady tím...
|
Lady
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 11:08
- Nahlásit
Ty jo. Ty Máš šikovného pejska. To bych se možná nenaučila ani já
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 11:48
- Nahlásit
Denisa
no fakt dobrý, jestli ti tohle všechno pejsa zvládá... Mně se z toho nejvíc líbí ta "ostuda"....Jak jsi to psa učila? Můj pejsa by se totiž měl stydět každou chvíli za ty kraviny, co se navyvádí...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 12:05
- Nahlásit
Denisa
Taky se mi libi ostuda. Jak se to da naucit? A pak jeste tlapicky cistime, to je dobry
|
Denisa
|
# Zasláno: 16 Čen 2005 12:18
- Nahlásit
jo zvládá a určitě i víc než jsem tady napsala, mně to přijde normálka, možná taky, že třeba čím víc je zvyklá se toho učit, tím jí to jde snadněji Tu ostudu jsem zkusila jednou doma z nudy (pršelo furt:biglol a taky, že kámoščin pes to umí a prý se nalepí psovi kousínek náplasti nad oko a jak si ji bude chtít sundat, tak chválíš a říkáš u toho ten povel, kámoška má stydí... určitě to jde i jinak. Mně to ale přišlo už moc cirkusácký a navíc mi přišlo, že psice to pochopí tak, že když si tu nálepku sundám, tak dostanu odměnu, ovšem když tam tu nálepku nemám, tak co bych jako měla sundávat... já jsem to udělala tak, že jsem ji párkrát tu tlapu normálně když seděla položila na to oko a pak pochválila a zase dolů... já to ani neumím popsat prostě mám chytrýho psa a sama někdy se divím, že se pod mým vedením něčemu vůbec naučí. Teď však pilujeme hlavně poslušnost, obrany a stopy (ty teda ještě pořád bohužel zanedbáváme), tak na blbinky není čas, chci se dokopat k ZM nebo spíš k ZVV1! Pak to třeba rozjedem, že bych ji naučila další prvky z tance se psem... ji to fakt baví se čemukoli učit, je nadšená z každé kraviny. Třeba jsme doma hráli "skořápky" anebo když za zádama schovám ruce, v jedné ruce granulku, pak jí pěsti ukážu a ona si čichne k té a ke druhé a tlapou mi ukáže-tady je to-a dostane ji... přítel je z nás hotovej, prej MŠ pro psa hadra! Nó tak tak blbneme, vy určitě taky ne?!
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 12:29
- Nahlásit
Tak ja se rozhodla, ze ho jdu ucit nove povely. Pred chvili jsem zkousela mrtvolku, to docela pochopil. A zitra zacnu s ostudou, to je fakt super povel
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 12:31 - Změnil/a: niniel
- Nahlásit
A ted jsem s nim zkusila to s tou granuli v ruce a to udelal trikrat po sobe hned. Je taky sikovnej
|
Denisa
|
# Zasláno: 16 Čen 2005 13:09
- Nahlásit
Niniel - no vidíš! Jsou to blbosti, ale potěší psa i páníka. Tak ať se vám daří! Jo, ostuda se známým taky líbí. Třeba řeknu: ukaž jaká seš ostuda! To ostuda zvýrazním a ona už ukazuje. Chuďátko malinkatý, takhle si z ní střílet, ale co dostane za to ňamku, tak se jí to taky vyplatí
Neznáte někdo nějaký další srandovní kravinky co bychom mohli hafáky naučit.
Pupy, co ty chceš ještě učit, psala jsi, že bys ji něco ještě přiučila, poraď nějakej psí kus, jestli to není výrobní tajemství
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 13:36
- Nahlásit
Denisa, Niniel
to s těmi granulemi v ruce...pes má přeci vynikající čich, a že pak "ukáže" tlapkou, ve které ruce je granulka....to je normální, snaží se tu granuli dostat všemi způsoby a tento bývá často první To mi dělají všichni 3 psi Tu ostudu ale taky naučíme, to je fakt super.
Plazení a poklony už jsem taky zkoušela, ale to psa (se kterým cvičím aktivněji)nebaví...pro poslušnost na cvičáku to nepotřebujem, tak ho zbytečně neučím, co mu nesedí.... To ale náš nový pejsa, kterého jsme si před měsícem vzali z útulku, to je docela cirkusák Když nastavíš levou ruku, podá levou packu, když pravou ruku, tak zas pravou a když nastavím obě ruce, pak na mě hupsne a olíže celý obličej Váží tak kolem 45 kg a slintá jako bejk....
Jinak u toho našeho mlaďocha (se kterým cvičím) když řeknu "mistička", pak začne děsně "zpívat", donese mi svou starou misku na žrádlo a házíme si s ní jak s lítacím talířem...to doslova miluje. "Na mističku" cvičí všechny povely s chutí to pak i panáčkuje a vydrží fakt dlouho
|
šíša
|
# Zasláno: 16 Čen 2005 14:18
- Nahlásit
Tak my místo mrtvolka máme povel hají a pes sebou plácne na bok a leží jak placek nebo na udělěj nevěstu - vleze u balkonu pod zaclonu otočí se a má to jako závoj- to se návštěvy děsně baví jak psisko za piškota a dokonce na -ukaž zubečky -vycení ty svoje zubiska. Je fakt že psiska se naučí lecjakou ptákovinku a kus žvance ji budou opakovat do nekonečna. Jo a ještě na udělej madam si sedne a jednu packu pozvedne jako k políbení.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 14:40
- Nahlásit
niniel
Pred chvili jsem zkousela mrtvolku
řekni prosím jak jsi to zkoušela.
|
Denisa
|
# Zasláno: 16 Čen 2005 15:13
- Nahlásit
Šíša - nevěsta a madam - tak to je bomba!!!!!!
To s dovolením taky vyzkouším, to je docela lehký,ale cení se tady nápad a ten je super. To už ale přítele klepne, už tak si myslí svoje o mým duševním zdraví
mějte se tu, napojím se asi až v pondělí, doufám, že si počtu nějaký další psí kousky...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 23:43
- Nahlásit
Martina
rekla jsem povel lehni, pak psa prevalila na bok a u toho rikala povel. Uz chape, ze v te poloze ma na ten povel zustat, ale moc se mu do ni nechce.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 16 Čen 2005 23:44
- Nahlásit
Jak naucite plazeni? On se vzdycky zvedne, kdyz neco taham v ruce po zemi.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 08:13
- Nahlásit
Včera jsem to rozebírala s manželem co Vaši pejsánci všechno dovedou. Dobře jsme se pobavili. Taková ostuda, nevěsta, madam, poklona .... to je fakt supééér. Člověk by ani nevěřil, že se to ti pejsánci naučí. Jsme teda pěkně pozadu, budu muset začít trénovat.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 18:55
- Nahlásit
Tanec se psem bych se chtěla učastnit ale nejde to za 1.se bojí velkého zhluku lidí a 2.je agresivní napsy.
|
Terri
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 20:15
- Nahlásit
Tak jsem dneska po vašem hledala "drogy". Rozmístila jsem misky po kuchyni a pod jednu z nich dala mlsku. A musel si ukázat tlapkou. (Bo štěkat moc neumí).
Líbí se mi ta "ostuda", když jsem to vyprávěla mamce, tak jsme se nasmály.
|
Lenka + T.
|
# Zasláno: 17 Čen 2005 20:41
- Nahlásit
Joo, tak to jsou dobry kousky. Můj pejsa taky umí ty běžné cviky, pak taky cviky na tanec se psem, co jste tady taky popisovali.
Plazení jsem ho učila doma na koberci. Dala jsem mu lehni, pak jsem asi 2 metry od něho položila piškot a nabádala jsem ho ať si pro něho jde. Zároveň jsem ho držela jednou rukou za obojek u země a druhou jsem mu držela zadek aby ho nezvedal. A opakovala povel plaz. On se sebou nechá manipulovat a nevadí mu když ho nějak držím a pro piškot se hnal hned. Přidržovala jsem ho do té doby než to trochu pochopil, že se nesmí zvedat, pak jsem nad ním jen držela ruce a pak už nic. Umí se plazit hrozně rychle vpřed, to bude asi tou výukou na piškoty
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 17 Čen 2005 23:57
- Nahlásit
Lenka + T.
No ja ho proste u ty zeme neudrzela. Ma velkou silu, tak si na to budu muset vzit i pritele, sama to nezvladam.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2005 09:16
- Nahlásit
Tak ja se taky pridam. Ja tu svoji potvurku naucila se leknout. Ted ji ucim vyplazovat jazyk. Jinak Muj stary pes umel jak vyplazovat jazyk tak jeste delat "certa" to ten jazyk vyplazoval rychle za sebou.
|
Mirka L
|
# Zasláno: 18 Čen 2005 09:35
- Nahlásit
To by mě teda zajímalo jak se učí vyplazovat jazyk.
|
cerny Rex
Člen |
# Zasláno: 18 Čen 2005 10:08
- Nahlásit
Mrka L
no strcis mu prst ze strany do tlamy a vytahnes a ten pes automaticky vyplazne jazyk .
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2005 17:16
- Nahlásit
Já mam na ty triky takovou knížku.Ale teď je pujčená a nějak se mi nevrací.Je tam vše možný.3koda že se Pupy tak bojí.Jakmile se na ni dívá víc jak 3cizí lidi tak cvik neudělá.Dá mi to ale docela práci než se to naučí.1povel-trik zvládá-těžký za týden(každý den 3min.trénynku)a lehký asi za 3-4dny.Jinak je moc šikovná.Můžete se podívat do galerie.Německý ovčák.Majitel Pupy.Je to 2 sloupek.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 19 Čen 2005 18:10
- Nahlásit
Moje fenka umí třeba ještě elá hop. Vyskočí na povel do vzduchu z místa a spadne zase na všechny čtyři. Hrozně u toho štěká. Ale je to sranda, někdy se ve vzduchu třeba i přetočí
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 19 Čen 2005 18:58
- Nahlásit
Anonymní
jé to musí být hezký
|
azoráček
|
# Zasláno: 19 Čen 2005 19:13
- Nahlásit
Jůůů ostuda musí byt super A taky nevěsta
|
Anna
|
# Zasláno: 19 Čen 2005 20:00
- Nahlásit
Pupy
Mohla byste mi prozradit jak se tak knížka jmenuje a jejího autora, popřípadě autory, že bych se po ní začala pídit.
Děkuji Anna
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Čen 2005 16:11
- Nahlásit
No až se mi ta kniha vrátí hned napíšu,nepamatuji se.Je totiž pujčená.
|
Anna
|
# Zasláno: 20 Čen 2005 16:50
- Nahlásit
Anonymní Pupy
No až se mi ta kniha vrátí hned napíšu,nepamatuji se.Je totiž pujčená
O.K. Děkuju
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 21 Čen 2005 21:36
- Nahlásit
tak pora´ˇdte co bych svou fenečku mohla naučit.A ještě umí když mi něco upadne podá to,ale musim ji to říct.Deď ji začnu učit uklízet.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 11:57
- Nahlásit
Pupy
Co skákat do náruče nebo proplétat mezi nohama
|
Šárka
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 13:29
- Nahlásit
elá hop asi uměla sama, že? Já mám knížku Jak trávit volný čas se psem je to něco podobného je žlutá
|
Šárka
|
# Zasláno: 22 Čen 2005 13:33
- Nahlásit
a co hrabat, poklona je dobrá atd. to stydění se nám nepovedlo naučit asi nemám tolik trpělivosti. taká se mi líbí když pes umí pravá a levá. Vyděla jsem jak pes uměl na povel jakoby někoho občůrat možná to budu učit,ale není to moc slušné tak nevim
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 22 Čen 2005 18:44
- Nahlásit
šárka
tak tu samou mám,vlastně už ne je pujčená a nevrací se mi...je super docela ji postrádám.Já chci naučit,že když řeknu USMĚV tak aby ukázala zuby...
ta knížka mě moc mrzí...
|