Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Máte problémy s chováním pejska?? Napište a ráda p
Autor Zpráva
Ketinka
# Zasláno: 9 Čen 2005 19:39
- Nahlásit

Jsem sice zatím studentka střední školy, ale pejskům se věnuji už od svích 5 let a hrozně ráda je cvičím. Po škole se chci věnovat profesionální kynologii a hrozně ráda pomůžu všem, co by chtěli chování svého miláčka vylepšit. Pokud budete mít zájem, napište. ( SiverovaM@seznam.cz)

Anonymní
# Zasláno: 10 Čen 2005 18:39
- Nahlásit

chápu tvé nadšení ale zprominutim už jen to že jsi schopná napsat že se pejskum věnuješ od svých pěti let zní směšně - v tý době tě pejsci totiž brali jako poslední článek řetězu v hierarchii smečky... takže se spíš věnovali oni tobě. no snad až budeš mít nějaký skutečný zkušenosti...nebo napiš jaký už máš, to že cvičíš pejsky ráda je sice pěkný ale jaksi nedostačující a navíc by to mohl napsat každej druhej pejskař.

Anonymní
# Zasláno: 10 Čen 2005 18:56
- Nahlásit

Dobrý den ,jmenuji se Veronika a vlastním fenku Kačenku a mám s ní problémy sem tam poslechne a když to potřebuji kašle na mé poveli a d´elá si co chce .Prosím pomozte mi děkuji a můj e-mail je Foglarofka@seznam.cz

malika
# Zasláno: 10 Čen 2005 18:58
- Nahlásit

zajdi s ní na cvičák a zeptej se odborníků

Šárka
# Zasláno: 10 Čen 2005 20:28
- Nahlásit

ty anonimní chápu tvoji reakci,ale i pro těch 50% (jak píšeš) by její rady mohly pomoci.jsem spíš názoru,že pomáhat se má.

malika
# Zasláno: 10 Čen 2005 20:39
- Nahlásit

ale pomoct může jen člověk kterej je v problematice trochu kovanej. tohle je opravdu jak zeptat se kolemjdoucího... anonym dobře uved že by měla napsat jaký má zkušenosti. ono mít pejsky ráda fakt nestačí... ale pomáhat se všeobecně určitě má

Veronika
# Zasláno: 10 Čen 2005 20:43
- Nahlásit

Naprosto souhlasím se Šárkou. Pochybuji že by ctěl každý druhý pejskař pomáhat či tak něco. Spíš každý druhý pejskař bohužel se neposlušného psa zbavý nebo je zavřený na dvorku či tak něco. a nacvičáku by to nejspíš nebylo bez platně. Pomoc se cení i když asi nemá nějaké certifikáty či tak něco. Přeci píše,že se tomu bude věnovat po škole ne prostě se jí musím zastat. Co očekáváš od mladýho vysoký zkoušky ...

Veronika
# Zasláno: 10 Čen 2005 20:47
- Nahlásit

maliko trochu si protiřečíš píšeš že pomoci může jen kovanej a pak píšeš že pomáhat se má s toho moc jasně nevyšlo jestli tedy jo nebo ne no to je fuk všeobecně to jako nemůže poradit konkrétně či co myslím že pomoc se cení a basta

Šárka
# Zasláno: 10 Čen 2005 20:51
- Nahlásit

Veroniko díky za souhlas

souhlasím s vámi

jo cení

Tchor
Člen
# Zasláno: 10 Čen 2005 21:11
- Nahlásit

Radit se psy prez net je velmi problemove a vetsina lidi co do toho trochu vidi si dava velky pozor aby neradila moc specificky.
1) kazda rada muze byt spatne pochopena a potom je kontraproduktivni
2) Kazdy pes je jiny a zacatecnik dost casto nedokaze spravne popsat reakci psa( zamenuje treba starch a nejistotu s dominantni agresi a pod.) radici clovek nevi co konkretne pes dela a nedela a tim muze radit na uplne jiny problem nez pes ma
3) nektere postupy nejsou mozne aplikovat bez dokonale znalosti psa, ale i psovoda hrozi mnoho problemu s neumerne prehnanymi, nebo naopak nedostatecnymi reakcemi a korekcemi. ze strany psovoda.
4)atd.

Alča
# Zasláno: 11 Čen 2005 11:41
- Nahlásit

Ketinko, já taky studuji střední školu a psům se věnuji snad od té doby, co umím chodit. I když tenkrát se opravdu věnovali spíš oni mě. Nejenže cvičím svého psa, ael chodím do útulku a venčím psy z útulku. Někteří jsou tak nevrlí, že se nedají ani pohladit. Když ale trochu zapracuju, naučím je za tu procházku, že lidské ruky se nemusí bát. Takže spousty agresivních psů znám a některé jsem to za prochajdu odnaučila. Ale i přesto bych si netroufla někomu po netu radit, jak řešit problémy s chováním psa. Přeci jen...nejsem otrkaný výcvikář a většinu psů člověk musí vidět, aby se dal určit postup převýchovy. Tyhle rady po netu už mnohokrát vyústily v nepochopení tazatele či radiče, ve špatnou metodu výcviku a problém se mnohem víc zhoršil.

malika
# Zasláno: 11 Čen 2005 12:20
- Nahlásit

Veronika
napsala sem že všeobecně se pomáhat určitě má, ale v oblasti ve který se vyznáš a v který můžeš opravdu být prospěšná a tvé rady na místě. ale promiň já osobně bych si radit od holky co ještě nemá moc zkušeností s výcvikem psů nenechala. Měla by být soudná zvážit svý možnosti a začít POMÁHAT třeba v útulku nebo třeba venčit lidem psy a tak by
1) přišla k více zkušenostem
2) její pomoc byla namístě a navíc úměrná jejím zkušenostem
3) začít vypomáhat na nějakém cvičáku by taky nebylo špatné a asi by se dostala nejblíže k tomu co chce pak dělat
představa že někdo může cvičit pejsky jen protože se mu to líbí a baví ho to je lehce naivní představa.
Co očekáváš od mladýho vysoký zkoušky ...
ne, ale stejně tak jako když nevystuduješ medicinu nemůžeš být doktor tak ani nic jinýho nemůžeš dělat bez předchozích zkušeností či praxe. (přirovnání k doktorovi je jen obrazné, nepřirovnávám tak náročnost...)

Anonymní
# Zasláno: 16 Čen 2005 12:49
- Nahlásit

Anonymní

Tvůj názor Ti neberu a dokonce Ti za něj děkuji. Vzhledem k tomu, že můj otec je kynolog a vede kynologické cvičiště a já tam dělám cvičitelku, tak si troufám říct, že zkušenosti mám.Ale tak jak příjímám pochvaly, tak příjímám i kritiky a jsem za ráda. Je každého věc, jestli mi o radu napíše nebo ne.

Anonymní
# Zasláno: 16 Čen 2005 13:08
- Nahlásit

Nebudu odepisovat všem zvlášť, ale každý má právo na svůj názor a svobodné vyjádření. Je pravda, že je těžké radit po internetu, když psa neznám, nevidím jeho chování atd. Ale když i přesto někdo napíše, pokusím se ze svích zkušeností poradit. Takže děkuji všem za vyjádření

Garfield
Člen
# Zasláno: 16 Čen 2005 14:06
- Nahlásit

Ketinka
Ketinko, Ketinko!!! Proboha kolik je ti let? A co máš za psa?

Anonymní
# Zasláno: 16 Čen 2005 15:03
- Nahlásit

Garfield
Na tom kolik mi je nezáleží. Mám 2 psy, Huskyho a NO, proč tě to tak zajímá?

Anonymní
# Zasláno: 18 Čen 2005 00:07
- Nahlásit

Omlouvám se, že vám vstupuji do diskuse. Souhlasím, že je těžké radit po internetu. Ono je někdy těžké radit i v reálu. Je pěkné mít zkušenosti se svými psy, které dobře známe (i když ne vždy tomu tak je), ale pes, kterého neznáme, nic nevíme ani o jeho majiteli, to je pak pěkný oříšek dát dobrou radu. Problémy, které majitelé většinou popisují, jsou z 90 % ve skutečnosti úplně jinak, a tak i dobře míněná rada může nakonec být radou špatnou.
Nicméně trochu od věci - studentka střední školy? To mě tedy šokuje, těch pravopisných chyb v příspěvcích! Ach jo jsem nějaká přecitlivělá. Fascinuje mě ten styl psaní jak v SMS zprávách, tak na netu. Nevadí mi hovorová řeč ani v psané podobě, ani překlepy, ale co mě docela uráží, to jsou hrubé chyby. Ale to je už o něčem jiném než o psech.

Tchor
Člen
# Zasláno: 18 Čen 2005 00:49
- Nahlásit

FiSt
Nepochopena rada je horsi nez zadna rada. Ja v mnohem s anonymem souhlasim. Nez radit bez znalosti situace je dost casto lepsi neradit vubec.

Anonymní
# Zasláno: 18 Čen 2005 00:55
- Nahlásit

Fist
Když myslíš, Filipe. Podpis není důležitý. Pomáhám víc než si myslíš. Ale ani to není důležité.

Tchor
Hezky řečeno.

Evik
Člen
# Zasláno: 20 Čen 2005 13:29 - Změnil/a: Evik
- Nahlásit

Je fakt, že spousta lidí si problém, který mají se svým psem vysvětlují často úplně jinak, než to je ve skutečnosti....pak popíšou svůj problém na net tak, jak jsou přesvědčení a dostanou na to třeba odpověď.....vyzkouší to a zjistí, že to nefunguje.....no prostě někdy je i nebezpečné radit přes internet.....když si to někdo špatně vysvětlí...

Šárka
# Zasláno: 21 Čen 2005 20:29
- Nahlásit

Také souhlasím s tím že se těžko radí po internetu

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání