| Autor |
Zpráva |
karin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 08:42
- Nahlásit
Vim, ze na tema "pes sam doma" tady probehlo uz nekolik diskuzi, ale ja nemam problem s tim, ze by stekal o samote ( uz si zvykl a vi, ze je v bezpeci a ze se vratim ). Problemem je odchod z domu. Sedi u dveri a diva se na me. Jakmile otevru dvere ( pritom rikam "cekej a bud hodny" ), tak utika na chodbu. Povel misto v tu chvili "nezna" (. Nezbyva mi nic jineho nez ho postrcit za dvere a pribouchnout mu je pred nosem ( jeste ze ma jenom 3,5kg ). Nemate radu, jak lepe zvladat tyto situace? Predem moc dekuji.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 08:53
- Nahlásit
Co třeba dát žužlací kost nebo něco jiného, co má rád třeba nějakou hračku, kterou nemá pořád, takže je mu vzácná...
|
karin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 08:56
- Nahlásit
hmm...to jsem zkousela, ale zuzla ji prede mnou a nehne se, jakmile sahnu na kliku, je u dveri. Tento "problem" resime par dni. Predtim si tu svoji "zuzlu" vzal do tlaminy a pelasil s ni do pelisku.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 09:05
- Nahlásit
karin
jak máš starého pejska?
|
karin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 09:08
- Nahlásit
Martina
[b][/b]
Je to pulrocni jezevcik. Temperament na rozdavani
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 09:12
- Nahlásit
karin
Vzhledem k věku a plemeni bych na Tvém místě byla šťastná, že nedělá horší věci-mohl by třeba o samotě v předsíni norovat
Já myslím, že on po chvíli zalehne a spí. Ale Ty máš celý den před očima jeho smutný ňufák, viď?
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 09:18
- Nahlásit
karin
Ptám se proto, že štěnda jsou hrozný závisláci. Moji fenku někdy zabaví ta kostička, někdy jen tak leží v pelíšku (má ho v chodbě) a kouká na mě ke dveřím jak odcházím. Ale někdy je to přesně jak píšeš Ty. Musím ji strčit za dveře a rychle zavřít. Takže asi naučit povel "místo" u nás je to "do pelíšku". Někdy to zabere někdy ne.
|
karin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 09:18
- Nahlásit
Ketrin
No prave On je jinak hrozne zlaty, jeste nam nikdy nic nerozkousal, ani neposkodil . Jenom kdyz mu takhle pribouchnu pred cumakem dvere, tak na me parkrat stekne ( nez sejdu dve patra, tak je zticha ) a pak je klid. Sousedy taky nerusi, na to jsem se ptala.
Asi se budu muset smirit s tim, ze je to zvedavy asistent a kvasik, ktery chce byt u vseho . Treba se to casem zlepsi.
|
Ketrin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 09:42
- Nahlásit
To je úplně zlatý štěně! Co bys chtěla?!
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 10:08
- Nahlásit
karin
To je v pohodě. Mně pomáhá jí uplatit jídlem. Dělám při tom cirkus, na papej, ňamí atd. Sárina (7 měsíční retrieverka) přede mnou skáče a zabaví jí to. Ale taky se mi několikrát stalo (měla nežrací období), že se toho ani nedotkla a s výrazem v očích "ty zrádce co odcházíš" po mně koukala.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 10:49
- Nahlásit
Mě se osvědčilo našeho pesana moc ho nerozlítostťovat. Řeknu mu prostě že jdu pryč a že se vrátím pohladím ho a jdu. Zezačátku jsem ho hladila, domlouvala a u toho jsem spíš mluvila jakoby provinile že odcházím a bylo to horší. To pak za dveřma i kňučel. Pak mi kdosi poradil, že to nemám dělat, že pejsek musí pochopit, že je naprosto normální že pán přichází a zase odchází, tak jsem tón změnila a fakt do funguje.
Handula
|
Lady
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 12:52
- Nahlásit
My odchazime s pritelem spolecne takze fenuli dame ranni davku zradla, ona vesele bezi k misce a my mezitim odejdeme. Zadne louceni, radsi rychly odchod.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 1 Čen 2005 13:41
- Nahlásit
karin
Taky mám skoro půlročního jezevčíčka-fenku a dělá to samé. Musím ji přibouchnout dveře před nosem abych zavřela.
Ona chodí totiž pořád za mnou a nemohu ji to odnaučit. Přes den spí v pelíšku jen pokud v místnosti sedím taky, pokud odejdu okamžitě běží za mnou. Snad jen když už je na smrt unavená a tvrdě spí, tak nevyleze. To je ale zázrak.
|
Eli
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 13:45
- Nahlásit
Tak to mne ceka po nedeli
Annie jsou 2 mesice a zatim se mne drzi jako kliste..
staci odejit do vedlejsiho pokoje a zacina knoukat..
bydlim v prizemi, ona bude v predsini, takze uslysi kdejakeho souseda jak jde.. Nevim jak to poresit a v loznici ji samotnou nechci nechavat, jeste by ji napadlo kousat matrace apod...
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 14:09
- Nahlásit
Náš jezevec stojí dva metry za dveřma a dělá tak smutné oči, že kdybych nevěděla, jaká je herečka, tak se i rozpláču . Doma se rve za mnou i na záchod, a pořád leze do klína, ale venku občas dělá hluchýho a že mě nepotřebuje, jo oni umí s lidma manipulovat.
|
karin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 14:11
- Nahlásit
Ja mam pejska, jmenuje se Teddy. Jak uz se tady psalo, tak je jinak opravdu zlaty, jenom "malinko" temperamentni , nekdo rika, ze je taky tim, ze je cerny s palenim a ti to maji v povaze.
Taky za mnou chodival z pokoje do pokoje. V posledni dobe si ale nekdy chodi "po svem" a kdyz ma naladu, tak je z neho klistatko
Doma zacal zustavat prakticky hned, co jsme si ho prinesli domu ( 8tydnu ), nejdrive pul den a po tydnu cely den. Ted je v pohode. Az na ty odchody
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 14:12
- Nahlásit
Ebony
kdybych nevěděla, jaká je herečka, tak se i rozpláču
|
Cirilla
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 14:21
- Nahlásit
Ja mam maleho jorka a kdyz odchazim z domova, reknu mu aby hlidal a dal mu psi mlsek. Ted uz je to u nas tak, ze si beru boty a stendo se olizuje a tesi ze neco dostane Kdyz odchazim bezi s "koristi" do pelisku a pak je hodnej.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 14:26
- Nahlásit
karin
Mně psice jako štěndo dělala to stejný, ale jak došla do puberty, tak ji to přešlo. Teď jen zkouší, jestil ji nevezmou sebou, když někam jdu, ale když vidí, že nic nebude, tak zaleze za dveře obýváku a jen za mnou kouká. Myslim, že to štěníka časem fakt přejde
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 14:38
- Nahlásit
karin
u nás jsou vždy jen černí s pálením, dřív jsme měli hladké, teď máme prvního dlouhosrsťáka, ale to bude dobrý, oni to jen ti jezevci prostě zkoušej, nenápadně a vytrvale.....a na city umí hrát dokonale. Náš Faustík je taky hodně temperamentní, nikdy nedostal, ale když ho venku zavolám od nějaké jeho "bohulibé" činnosti a důrazně trvám na svém, tak se tváří, když jde ke mně, jako bych ho řezala od rána do večera, čím víc lidí ho vidí, tím se tváří schlípleji, aby přeci všichni viděli, jakej on je u nás chudák,
|
karin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 14:56
- Nahlásit
Ebony
..tak to je presne . Ja mam taky dlouhosrsteho ( kralika ).
Kdyz ma sve dny, tak se teda na to treti zavolani otoci s pohledem "to myslis opravdu vazne?" . Kdyz zjisti, ze ano, tak nakroci a jeste par vterin ceka....takze tak na pate zavolani je u mne ...vyraz: jsem to ale chudinka, takova dobra zdechla zabicka a ja ji tam kvuli ni musel nechat
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 15:03
- Nahlásit
Mě se vůbec nedaří aby za mnou přišla na zavolání a to už je ji 5 měs. a stále nic. Snad jen když se hóóódně soustředí a já v ruce držím pamlsek. Tak to poslouchá. Ale venku.... Ani za nic.
Jezevci jsou už prý takový palíčáci. Asi to chce výdrž.
|
karin
Člen |
# Zasláno: 1 Čen 2005 15:05
- Nahlásit
JanaK
Teddymu je pulroku a kdyz slysi zasustit pytlik ( v nem jsou piskotky ), ktery vytahuju z kapsy, tak je behem vteriny u me ( doma i venku ). Ale dostava tak jeden piskot ( po ctvrtkach ) za vychazku, aby si nezvykl, ze ho dostane za kazde pribehnuti
|