Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pubertální manýry nebo počínající problém?
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 13:13
- Nahlásit

Lidi je standartní u 9 měsíčního NO (psa), kterej je od malinka mezi lidima a zvířatam a je zvyklej na ruch a pohyb, že jde po ulici a sem tam se za někým rozběhne s hysterickým štěkotem a doběhne až k němu a doráží na něj (nedotkne se ho, ale nemá k tomu daleko si myslím). To samý v autě někoho uvidí z okna a když pak vyskočí letí zpátky, aby si toho člověka našel (když je to kousek) a doráží na něj, než jej pracně odvolám. Jsem nešťastná z toho, že nemá moc rád malý uječený běžící děti a honí je a občas i chytne (nekousne) jen zlehka chytá po nohavici nebo po botě. Taky začíná hlídat byt a doráží na cizí, v kanceláři nepustil mé kolegy do práce. A je to ještě fakt blbý štěndo. Mám jej bít nebo co s ním? Mám jej trestat, za to, že hlídá svůj majetek?

klára
# Zasláno: 31 Kvě 2005 13:51
- Nahlásit

za hlídání domu nebo bytu bych psa netrestala, je to přece jeho přirozenost, ale cizí lidi honit nemůže. Chce to předvídat a číst jeho řeč těla a zadržet ho(vodítkem v lepším případě jen slovem) dřív než vystartuje. V přítomnosti malých dětí psa nenechávat bez dozoru, k úrazu může příjít nejen to uječené robátko,ale i pes

bord
# Zasláno: 31 Kvě 2005 14:06
- Nahlásit

Garfield
Myslím,že bys mu měla vysvětlit,že tohle tedy NE!Přesně to ,co popisuješ se mi stalo s dospělou fenou NO kdy za mnou z nepochop.důvodu běžela - byla jsem od ní cca 50m,měla sice koš,ale děsně zuřila a plnou rychlostí na mě běžela (žádné zastrašovací vybíhání),myslela jsem,že ji budu mít na zádech...já zůstala stát a jen jsem si držela rukama obličej.Nakonec mi jen vrčela do obličeje a to doslova,můžu Ti říct,že mi tekl ledovej pot po zádech..a to si myslím,že poznám z výrazu psa o co mu jde - a tenhle to myslel vážně.
Na závěr se došoural starej dědula,já vytočená se ptám co to jako mělo být?!! a sdělil mi,že má koš tak co se bojím a navíc je hodná!celou dobu pes vrčel a chlap ho ani nedržel za obojek a tak ani vynadat jsem mu nemohla.A tedˇ si vem,že se tohle stane malému děckovi,co zpanikaří,bude utíkat a pes ho srazí.Třeba blbě spadne a roztrhne si o něco tvář...
Jinak mě takhle lovila už jednou,ale to ji horko těžko odvolal.Nejsem ani invalida ani sebou necukám,prostě jsem klidně šla před nimi.

Evik
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 14:50
- Nahlásit

My máme s přítelem psa z útulku a jistili jsme, že po určitém typu lidí také vyjíždí (včetně malých uječených dětí), takže pokud venčíme přes den, pak zásadně na vodítku. Na volno chodíme venčit večer a do míst kam víme, že nikdo nechodí. Každý negativní projev, který učiní na vycházce vůči cizím lidem, trestáme důrazným trhnutím vodítkem a FUJ!!! Pes už to po druhé na tu samou osobu nezkusí. Prostě, pokud člověk ví, že jeho pes vyjíždí, má učinit příslušná opatření, tak aby mohl svého psa kdykoli bezpečně kontrolovat a nestalo se neštěstí.

Garfield
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 15:18
- Nahlásit

FiSt
Bez koše nikdy nechodí. Ale budu muset používat i vodítko, protože tak rychlý reakce jako on nemám a prostě uvidí a letí, takže na tom vodítku mám možnost mu to radikálně vysvětlit. Je to škoda, nechtěla jsem ho buzerovat ještě vodítkem.

Mek
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 07:53
- Nahlásit

a co výcvik? Nezačali jste dělat obrany? Měla jsem podobný problém když jsme začínali na rukáv ale trochu řevu a bylo to dobré.

jindriska
Člen
# Zasláno: 1 Čen 2005 16:18
- Nahlásit

máme podobný problém, mám půlroční kříženečku, lidí si většinou nevšímá, jen někoho, kdo asi správně voní a chce si k němu čuchnout, ale když jdeme delší dobu o samotě a najednou potkáme člověka začne štěkat a vybíhat proti němu (vybírá si spíš chlapy, ženy moc ne, to už pro ní musí být velké překvapení), podle mě štěká proto, že si není jistá, zastrašuje a přitom se sama bojí. Řeším to tak, že jí řeknu nesmíš a přivolám si jí, dám na vodítko a připadně toho člověka poprosim, zda by si jí pohladil, aby věděla, že se není čeho bát a nic jí nehrozí a chodíme co jen to jde mezi lidi. A lepší se to.

Anonymní
# Zasláno: 18 Čen 2005 00:28
- Nahlásit

Co to je buzerovat vodítkem?
Když se pes chová správně, je správně vedený, nemusí být buzerován, je pouze omezován. I to je výchova nebo ne? Jak jinak bychom mohli psovi vysvětlit právě to správné chování, když ne na vodítku. Všechno se začíná na vodítku, až když je pokročilejší, má poslušnost, tak může chodit bez vodítka. Zatím jen zastrašuje - možná že se sám bojí. Ale kdy tu hranici strachu překoná? To nikdo neví, a pak kousne, a bude problém.
Myslím, že je potřeba (jak už tady bylo napsáno) důrazně psovi vysvětlit slovně i trhnutím vodítka, že je to nežádoucí činnost, a že si to prostě dovolovat nebude. To bude asi překvapení, co ? Myslím samozřejmě pro psa.

Pupy
Člen
# Zasláno: 19 Čen 2005 09:56
- Nahlásit

Mě se stává teď to samí má fenka už rok je jak vyměněná.Prý je to puberta ale je jí už 2a pul roku.Jinak je moc milá.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání