Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Štěně a ničení v době nepřítomnosti pána
Autor Zpráva
Míša
# Zasláno: 24 Kvě 2005 22:06
- Nahlásit

Zdravím všechny, máme čtyřměsíční štěně křížence, temperamentní a poměrně chytré... V době naší nepřítomnosti je zavřená v koupelně, kde má vše potřebné, včetně hraček a pelišku, samozřejmě vody. Kromě loužičky na hadr k tomu určený a občasného "bobečku", je to vše ok. Dnes jsem ji poprvé nechala v kuchyni, když jsem byla pryč. Doby mé nepřítomnosti byla asi tři hodiny. Po návratu jsem zjistila, že fenka stáhla ubrus ze stolu (i s květinou), rozžmoulala utěrky a dokonce se dostala i na záclony, poté co si vylezla na křesla. V kuchyni je se mnou nejdelší dobu během dne, měla tam samozřejmě hračky, které může zničit, pelíšek....
Uvědomuji si, že toto udělala na truc, že jsem ji nechala doma samotnou, ale nevím jak se k ní po návratu domů zachovat. Trestat se mi jeví jako tvrdé a nerada bych, aby se na mě netěšila, nebo se mě bála.
Jinak je hodná, kouše jen své věci a když jsem doma, tak je spokojená.
Prosím, co s tím. Mnohokrát děkuji za pomoc. Míša

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 07:28
- Nahlásit

Míšo,
štěně po příchodu domů i když uvidíte před sebou spoušť v žádném případě netrestejte - bylo by to nejen tvrdé, ale hlavně úplně k ničemu, protože štěndo by vůbec nevědělo zač je trestáte. Abyste mohla štěně potrestat za ničení vybavení bytu, musela byste je přistihnout přímo při činu - pak je trest možný: vykrákat za kůži na krku a důrazný povel fůůůůj. Pokud máte štěně v bytě a nechcete, aby se z něho stala kůlnička na dříví v době vaší nepřítomnosti, odstraňte důsledně před odchodem z dosahu štěněte vše, co nechcete aby zničilo...tudíž i ten ubrus květiny....prostě všechno, kam štěně dosáhne, vyskočí atp..... To že štěně, jak píšete, ničí ve Vaší přítomnosti jen svoje hračky svědčí jasně o tom, že to co dělá, když nejste doma, dělá naschvál ale hlavně z nudy....takže trpělivost a činit uvedená protiopatření. Rozhodně štěně nezamykejte do koupelny.

Martina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 07:47
- Nahlásit

Míša
Koukni sem: http://www.cz-pes.cz/bb-diskuse-index.php?action=vthread&forum=7&topic =447

Břetislava
# Zasláno: 25 Kvě 2005 08:36
- Nahlásit

I když odstraníte z dosahu štěněte všechno, co jde, hafan si vždy stejně něco najde. Někteří psi jsou zkrátka destruktoři. Mluvím z vlastní zkušenosti. Chce to jen čas. Hafan se uklidní. My jsme s tím měli taky velký problém, vždycky, když jsem přišla domů, s hrůzou jsem otevírala dveře, co za nimi zase najdu za spoušť. Žvýkací kosti a hračky byly vždy nedotčené a všechno ostatní roztrhané na cucky. Vyřešilo se to samo - asi okolo 9 měsíce hafana. Uklidnil se. Teď už mu můžu nechat i otevřené dveře do pokoje, když je sám. Přeju pevné nervy, budete je potřebovat

Garfield
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 11:34
- Nahlásit

Míša
S láskou a potěšením jsme si pořídili štěňátko NO. Taková malá roztomilá kulička to byla. Je tomu 8 měsíců, co se stal členem naší rodiny a už jsme museli provést rekonstrukci bytu. Zničil omítky, tapety, nábytek, vyrval linolea, květiny... zničil úplně všechno. Nechali jsme mu tedy kuchyň a už i ta se začne opravovat, protože se bafánek konečně zklidňuje

janina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:04
- Nahlásit

Taky jsme rekonstruovali byt ve dvou letech naší zlaťandy Nová lina, nová sedačka, vymalováno, nové záclony, nové nátěry ) Teď máme 5M štěně berňáka, ale ten je zlatíčko proti GR, ten sežral jen jednu lištu a olizuje novou zeď Zatím

Martina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:09
- Nahlásit

janina
berňáka Ti závidím, to je božííí pejsan. Nemáš někde na netu fotečky???

janina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:11
- Nahlásit

Martina: mám

http://www.stene.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=178

Martina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:15
- Nahlásit

janina
Ten je úžasnej, krásnej, boží, supééér Já chci taky

handula
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:15
- Nahlásit

jéé ten je kráááásnej........a hraje si na těch fotkách s howinem že jo?

janina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:18
- Nahlásit

Náhodou, prvního howňousa si dal teprve včera )))

janina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:20
- Nahlásit

Martina: berňáka fakt můžu doporučit!!! Je to ten nejzlatější pes, mazlíček, miláček ..... jsem z něho "hotová"

handula
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:29
- Nahlásit

janina

myslela jsem hovawarta.....

janina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:30
- Nahlásit

ahaaaa

Ne, to je náš zlatý retrívr

Martina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:31
- Nahlásit

janina
To Ti věřím, ale řekla bych, že se nějak nehodí do 2+1 v paneláku. Bohužel

janina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:32
- Nahlásit

handula:

tak teď jsi mě dostala, jsem málem upadla smíchy Já jsem vůl ))

janina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:33
- Nahlásit

Martina:

My máme sice 3+1, ale zase máme dva chlupáče

Martina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:38
- Nahlásit

janina
Fakt?? Žádnej barák se zahradou?? Je pořád v bytě? Otravuju co?

janina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:44
- Nahlásit

Martina: Máme zahradu sice kousek od paneláku, ale jinak jsou doma. Teda pokud nejsme na procházkách, což jsme samozřejmě každou volnou chvíli. Mám už skoro dospělou dceru, takže jako koníčky máme s manželem pejsky
A vůbec neotravuješ!

handula
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:47
- Nahlásit

janina:

z toho si nic nedělej, taky musím občas přešlápnout...
já si tyhle dvě rasy na obrázcích pořád pletu..

Martina:

my máme v bytě hovawarta a taky je úplně v pohodě...žádná zahrada, žádnej barák.....

janina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:51
- Nahlásit

handula:

Tyhle rasy potřebují být s páníky, takže i od jiných lidí vím, že i když mají zahrady, tak jim pejsci stejně skáčou za prdelkou v bytě Zvlášť teda berňáci, to jsou fakt závisláci, já mám asistenta i na wc

Martina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:53
- Nahlásit

handula
janina
Ženský nechte toho nebo si ho fakt koupím. Pořád si říkáme, že na takovýho psa nemáme prostory, ale jestli tohle přečte manžel nebo moje 2 dcery, tak mi řeknou: "No vidíš, taky mají v paneláku tak velkýho psa". To je totiž jejich častý argument.

janina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 13:57
- Nahlásit

Martina: spousta lidí má v paneláku velký psy. Oni toho místa doma až tak moc nepotřebují. Venku se tak unaví, že pak celou dobu prospí. Fakt, jsou schopní spát 16 hodin. Dopoledne, když jsme v práci a ve škole, tak spí a celé odpoledne řádí ) Jen berňákovi je třeba trochu přizpůsobit bydlení, resp. byt nesmí být přetopený a měl by mít místo, kde se může zchladit, když je horko, např. aspoň kousek dlažby.

handula
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 14:25
- Nahlásit

já mám asistenta i na wc

nápodobně tohle ani nemůžu normálně nikomu říct, protože si bude myslet,že jsme nenormální..... dokonce i když se jdu koupat, tak si lehne přesně proti mě a musí mě sledovat., u televize neexistuje že by ležel jinde než vedle mě v posteli. Fakt to jsou závisláci, je doma sám 9 hodin denně a pak dlooouhá procházka, vyblbnutí - to oni potřebují a pak je doma hrozně hodnej. Martino klidně do toho jdi, přimlouvám se za manžela a za děti... Já mám zkušenosti s hovikem, ale vím,ž e berňáci jsou taky zlatíčka.

Martina
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 14:33
- Nahlásit

janina
handula
Jednoho mazlíčka už doma mám, koukněte na toho našeho trhače
http://www.stene.cz/gallery.php?akce=galeria&gallery_id=206
to byla ještě prtě, novější dodám.

janina
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2005 06:54
- Nahlásit

Martina: no to je nádherné klubíčko

Martina
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2005 07:28 - Změnil/a: Martina
- Nahlásit

janina
Jsem ráda, že se líbí. To by byla dvojka boloňák a berňák.

janina
Člen
# Zasláno: 26 Kvě 2005 07:38
- Nahlásit

Martina

No berňák by ho určitě bral jako plyšáka

kure25
# Zasláno: 28 Kvě 2005 19:07
- Nahlásit

My mame s nasi 8mesicni stendou RR taky hrozny problemy.Kouse na co prijde... I kdyz je na zahrade,vzdycky si neco najde.Kyblik sem kyblik tam,koste,pak v nehlidanem okamziku vytahne z verandy boty a dneska dedovi (na navsteve) mirne rozzvejkla patu na botaskach,tak byl docela nasupenej... No a kdyz jsou chvili v garazi,tak to je nekdy (casto ) fakt katastrofa,ze se bojime skoro otevrit.Jsou tam jen pres noc,tak by clovek predpokladal,ze po velkem vytizeni bude chrapat jak zabita,ale ona ma holt moc elanu... Hracky ma rozbity behem 3dnu a pelech uz je zevnitr taky mirne vypelichanej... Netrestam ji,jen treba neco prohodim ,jako co to udelala,tytyty a vic nemuzu,protoze ji temer nikdy nepristihnu prave pri tom. S tou starsi nebyly sebemensi problemy,to byl takovej andel,kterej by si nechal koleno vrtat,ale tohle je do slova a do pismene CERT!!! Tak doufam,ze se to co nejdriv vyresi. I kdyz RR dospiva pozdeji,tak nevim...

kure25
# Zasláno: 28 Kvě 2005 19:10
- Nahlásit

Jeee,ted jsem si vzpomnela,ze ta strasi to udelala jen jednou,kdyz jezdila jako mala s rodicema do prace.Rozkousala tam jedny pani nove sandale za 8stovek,takze to byl pak docela poprask!!! Ale fakt jen jednou,zato Nikitka je poradnej zivel!

Anonymní
# Zasláno: 28 Kvě 2005 20:24
- Nahlásit

kure25:

bud v klidu, náše láska nám rozkousala 16 párů bot, až potom pochopila, že se to asi nemá dělat

kure25
# Zasláno: 28 Kvě 2005 20:56
- Nahlásit

Anonymní :
hmmm,vona toho rozkousala asi taky nak tak,ale holt nekdo pro to nema pochopeni! Taky doufam,ze to casem prejde... Kdypak to preslo tvyho pejsana?

Anonymní
# Zasláno: 30 Kvě 2005 08:42
- Nahlásit

tak v roce už to nedělal, teď už je jenom nosí....

janina
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 07:43
- Nahlásit

Ten můj rošťák nám včera dopoledne sežral ozdobnou dřevěnou lištu z obývací stěny, uuuuuuuuuááááááááááááááá . A k tomu si přikusoval pro změnu lišty, které jsou okolo podlahy..... asi mu přinesu z lesa nějaký strom

Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 08:03
- Nahlásit

janina
Já jsem natahala čoklovi domů větve, keřík, šišky, klacíky, naházela jsem mu tam žvýkací kosti i gumové hračky. Myslíš, že si jediného z toho všimil? Kdepák! Lino je zajímavější a ty lišty okolo stěn, to je úžasná věc a hraní. Hmmm a umělé květiny, panečku s těma se dá dělat věcí!

janina
Člen
# Zasláno: 3 Čen 2005 08:08
- Nahlásit

Garfield

A to jsem ho nedávno tak chválila, jak je hodnej, že nic neničí ) Jo jo, s věkem přichází větší "aktivita"

Anonymní
# Zasláno: 5 Čen 2005 19:35
- Nahlásit

Nikitka uz ma pelech polovicni a kazdym dnem se to stupnuje... Ach jo!!!

kure25
# Zasláno: 5 Čen 2005 19:36
- Nahlásit

Zapomnela jsem se prihlasit...

hanule
Člen
# Zasláno: 5 Čen 2005 19:43
- Nahlásit

Mě 9měs. ovčák rozežral vchodové dveře Jenže to nejhorší přišlo dnes, všimla si toho prababka To byly kecy.

kure25
# Zasláno: 6 Čen 2005 19:45
- Nahlásit

Hruza a cim dal tim vic...Hanule,u nas je to obdobne!!!

janina
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2005 07:18 - Změnil/a: janina
- Nahlásit

Takže můj berňák se rozhodl zlikvidovat všechny lišty v obývací stěně! V sobotu jsme v Obi sehnali podobnou té sežrané, natřeli, přibili .......... no a včera si dal náš miláček ke svačince další dvě jiné lišty!!! Ani sprej proti okusování nepomohl. K tomu našel někde tyčinku s pomádou na rty (zrovna tu od Avonu , rozkousal obal a obsah sežral. Hádejte, co se pak stalo, když sežral tu mastnou pomádu! Aaaaaaaano! Posral mi celý byt!
Dneska jsem mu lišty vylepšila pepřem, tak uvidíme, jestli mu i tak bude chutnat :

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Čen 2005 07:45
- Nahlásit

náš mlaďoch taky jednou v zimě serval ze zdi rohož, kterou jsme na zeď dávali kvůli němu, aby se o bílou zeď neotíral Taky to rozcupoval, lištu od toho rozkousal...vyrval nakonec ze zdi i ty hmoždinky, přes které to bylo předěláno - rozkousal je a sežral....Já se pak jen modlila, ať to z něj všechno vyjde....naprosto bez problémů---to jsem si pak hrozně oddechla...

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání