| Autor |
Zpráva |
JanaK
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2005 12:41
- Nahlásit
Prosím poraďte jak na 5.měs.štěndo které venku sežero všechno co uvidí. Teď souká do sebe drcenou kůru ze záhonků a když ho chci chytnout - utíká mě a snaží se to co nejrychleji polknout. Pokud se mě podaří ho dochytit, tak ho vytahám,ale nic si z toho nedělá. Stromky jsem obalila pletivem, ale všechno se zadělat nedá. Veterinář mě poradil náhubek, ale pejsa ho zrovna dvakrát nemusí, zuří a snaží se ho shodit a já se bojím, že ho tím jenom stresuji. Jak jste kdo odnaučili pejksa požírat všechno co najde. Na vodítku nechodíme, jen na volno.
|
Maya
|
# Zasláno: 24 Kvě 2005 13:12
- Nahlásit
Náhubek stejně jednou bude muset mít, takže stres nestres, dávat ho. Chodit na vodítku a vycukáním naučit povel fuj. Až ho zvládne, může chodit na volno, pak ho ukoriguješ jen slovy. Teď si z tebe tak akorát dělá srandu a ty ho bez vodítka nemáš šanci ovlivnit.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 24 Kvě 2005 13:39
- Nahlásit
JanaK
Myslím, že už to tu někdo psal, že když máš psa na volno a něco začne žrát, tak máš dělat, že ho nevidíš. To že ho budeš honit nemá vůbec cenu. Moje štěně taky všechno požíralo, byla jsem z toho zoufalá. Jak píše Maya musíš ho mít na vodítku, protože na volno ho to neodnaučíš. Když začne něco požírat tak důrazné: "fuj" a cuknout. On si to spojí a potom až ho budeš mít na volno a jenom řekneš fuj, tak by toho měl nechat.
Teda aspoň u nás to takhle fungovalo. Naše úspěšnost, když řeknu fuj, je tak 70%, což u nás považuji za úspěch. I když tuhle mi na volno sežrala hov.o a mohla jsem se uřvat.
|
Břetislava
|
# Zasláno: 24 Kvě 2005 17:25
- Nahlásit
Já když jdu s pesanem na vodítku, nesežere nic - jakoby věděl, že to nemá cenu. Když je ale na volno, tak mu chutná všechno. Řešila jsem to stopovačkou, kterou tahal za sebou. Když něco žral a neposlechl a ještě k tomu si myslel, že je na volno a uteče, tak jsem si ho přitáhla a vytahala. Velice rychle se naučil, co FUJ doopravdy znamená. Není to samožřejmě 100%ní, ale těch 80% mi stačí. 20% přikládám psímu instinktu
|