Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Záchranařina?
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 08:57
- Nahlásit

Asi vám to ode mě bude znít jako bláznovství, ale včera jsem se byla s psicí podívat ve zverimexu na postroj na dogtreking a začly jsme se bavit s prodavačkou... Psice jak má po té kastraci, tak teď leze absolutně za každým (docela šok pro mě, ale jsem celekm ráda, že se nechá hladit tak ji za to odměňuju). Ta paní dělá se svým berňákem záchranařinu a jak viděla, jak je Eimy energická a tak, tak se nás ptala, jestli bychom to nechtěli zkusit, že by to psici mohlo jít a tak...
Tak mi to od včerejška docela vrtá hlavou... Chápu, že bychom napřed musely pořádně docvičit poslušnost atd., takže začít konečně pořádně chodit na cvičák a tak, ale chtěla bych se hlavně zeptat, jestli by toho na psici nebylo moc, chtěla bych dělat agi, canicros a dogtreking...
Má to cenu vůbec zkoušet? Jaký předpoklady by ten hafan měl mít? A taky jaký předpoklady jeho majitel?
Tohle bude asi otázka hlavně pro Ebony.
A oomlouvám se za tu zmatenost...

Ebony
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 16:07
- Nahlásit

Eimy
Já tvou fenu neviděla, záchranařina, ta opravdová, není pro všechny psy, a co jsi psala o té nedůvěře k lidem, asi ani ne pro tvojí fenu, ale to zas usuzuji jen z toho, co jsem o ní četla na netu. Pokud si chceš udělat pár zkoušek, zablbnout si se psem a dělat něco nového, můžete to klidně zkusit, ale na opravdovou záchranařinu je toho zapotřebí víc. Jinak paní s berňákem s Brna znám....

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Kvě 2005 18:08
- Nahlásit

Ebony
No ona psice jak je ted po tý operaci, tak leze za každým, protože chce podrbat záda, protože musí mít ten pruban (nebo jak se to menuje) , tak se ji snažim v tom docela podporovat, když ten člověk má o ni zájem... Ale ono ji to zase nejspíš přejde, jak bude mít vytahaný stehy...
Na opravdovou záchranařinu bych si netroufla ani já... Ale chtěla bych to s psicí zkusit, abych věděla, co ten výcvik obnáší a tak... Ale i na to máme ještě dost času, než bude umět pořádně to, co já sem nejspíš domrvila
Jinak paní s berňákem s Brna znám....
To nezní moc nadšeně

Ebony
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2005 15:19
- Nahlásit

Eimy
Tak to nebylo nenadšeně, je to šikovnej pes a hodná panička, spíš si myslím, že u ní ještě převládá nadšení nad realitou, ale jinak berňák je opravdu třída....
Zkusit to můžeš, všechny zkušenosti se ti budou hodit a pak třeba se ti bude líp začínat na opravdovo s novým psem, který na to bude mít předpoklady. Ale příspěvek do brigády je tuším 600,-(nevím jak mládež) a tys nedávno na tom nebyla dobře s penězma.
A počítej s tím, že jak se přidáš k paní s berňákem a půjdeš na zkoušky, hrozí ti, že mě vyfásneš někde jako rozhodčího.....

Šárka
# Zasláno: 22 Kvě 2005 20:30
- Nahlásit

(pro Eimy) Můžeš mi prosím říci v jakém zverimnexu? Je to v Brně? Také se zajímám o různé sporty (mushing...) díky

Eimy
Člen
# Zasláno: 22 Kvě 2005 20:52
- Nahlásit

Ebony
No, s penězma je to zajímavý, protože sem tak nějak netušila, že přítel by byl ochotnej mi cokoliv zasponzorovat, ale p dvou neuspěších na voříškiádách (a mým veeeeelikým zklamání) mi nabídl, že mě bude sponzorovat, sám chce s psicí zkusit canicros, abychom (přesně jak říkáš) potom měli zkušenosti na dalšího pejsana. Mimochodem by to měl být belgickej ovčák - grén, ale nevim nevim, moc si na něj netroufám
No, jinak na těch zkouškách, to by bylo něco, mít tě za rozhodčího, asi bychom to s psicí neměly jednoduchý, že?

Šárka
Je to v Brně, je to zverimex na Náměstí svornosti (pod poštou), já se tam zítra asi pudu kouknout, potřebuju na psici něco na klíšťata, protože jich je fakt tady spoooousta, tak se tam poptám, co a jak...

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 16:52
- Nahlásit

Eimy
Já jsem velmi (ač to tak nevypadá) hodná rozhodčí....

Eimy
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 17:35
- Nahlásit

Ebony
Budu ti věřit, no jestli se do toho pustím s psicí, tak uvidíme, jestli se uvidíme

Evik
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 17:41
- Nahlásit

Eimy

jéé ty si chceš pořizovat "gréna"? Ti se mi vždycky taky hrozně líbili, ale jedna známá, která má "tervíka" říkala, že prý jsou ještě střelenější než "tervíci" Já bych ke svému chodovi bývala možná gréna taky chtěla, ale teď máme z útulku super psa, takže od toho upouštím.

Eimy
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 17:44
- Nahlásit

Evik
No, jako já se přizpusobím každýmu psovi, ale přitel gréna měl, tak si ho chce časem pořídit, já chtěla choďáka, ale ten se přiteli moc nezamlouval No, třeba časem budem mit voba

Eimy
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 18:01
- Nahlásit

FiSt
No, vyzkoušíme a uvidíme, myslim, že na agi má psice docela talent a fakt ji to baví, porovnám to s tou záchranařinou jestli to zkusim a uvidim
Jinak do toho zverimexu chodim už celkem dlouho, ale nikdy sem tam neřešila nic k nějakýmu sportu nebo tak, tak na to ani nepřišla řeč

Ebony
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 18:13
- Nahlásit

Eimy
Hlavně se nenech tlačit do něčeho, co psovi nepůjde, dělejte, to co vás baví, ať je to cokoliv.....

Eimy
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 18:28
- Nahlásit

Ebony
Jo jo, tak to taky udělám... agi je v podstatě jistota, to vím, že ji baví, pokud ji bude bavit a půjde jí i něco jinýho, tak budu jedině ráda... Pokud uvidim, že to baví ji a je z té činnosti nadšená, tak mě to začne bavit okamžitě taky

Terri
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 20:00
- Nahlásit

Eimy
Jen do toho Eimy, a hlavně tu napiš postřehy, já se také do záchranářiny chystám...

Eimy
Člen
# Zasláno: 23 Kvě 2005 20:38
- Nahlásit

Terri
No teď hlavně musím čekat, až psice bude bez stehu a ještě líp zahojená a pak se do toho pustíme, už se docela těšim

Šárka
# Zasláno: 25 Kvě 2005 09:09
- Nahlásit

Jen do toho. Také se chystáme na záchranařinu. Byli jsme na táboře s Olomouckou brigádou a chystám se na Spáleniště.
Tak ať nám to vyjde. Přidejte se s námi na výlet do Bílovic.

Eimy
Člen
# Zasláno: 25 Kvě 2005 09:43
- Nahlásit

Šárka
Už sem psala na mým psovi, že uvidim, psice má dneska čerstvě vytahaný stehy, doktorka říkala, že ještě tak tři dny ji mám hlídat, aby jí ta jizva nepraskla a pak už v pohodě... Jen nevim, jestli mi do toho něco nevleze, jak sem byla s psicí docela mimo provoz tak mám co dohánět.

Tanaki
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 01:04
- Nahlásit

taky jedem na Spáleniště od 2. 7., chceme tam skládat ZZZ, jinak pro případné zájemce je třeba podotknout že vrámci záchranařiny stráví jako figuranti spoustu času v prachu, špíně, kopřivách, pod sněhem v bahně a podobně, je to velmi zábavné, ale jistě ne pro každého, jezdím ze sutin jak horník ze šichty

Terri
Člen
# Zasláno: 17 Čen 2005 07:52
- Nahlásit

Tanaki
vrámci záchranařiny stráví jako figuranti spoustu času v prachu, špíně, kopřivách, pod sněhem v bahně a

No u nás se prý cvičí ve Vítkovicích, to musí být též šlichta.

Šárka
# Zasláno: 21 Čen 2005 20:38
- Nahlásit

také se chystám na spálko. Jo ten prach mi trochu vadí kvůli alergii také chodíme jak dělníci

Eimy
Člen
# Zasláno: 21 Čen 2005 20:42
- Nahlásit

Šárka
Jůůů hele, jeslti půjdem zas někdy na nákej vejlet, tak tě asi pořádně vyzpovídám, kvuli té záchtranařině, nák nevim,jak s psinou začít...

Šárka
# Zasláno: 27 Čec 2005 00:10
- Nahlásit

Jo to můžeš Byli jsme na výcvikovém týdnu na Spálku urřeno pro každého. Bylo to super letěli jsme vrtulníkem a hlavně za 4 dny výcviku jsme složili ZZZ

jv
# Zasláno: 27 Čec 2005 08:25
- Nahlásit

zdar lidi znám jinou paní z Prahy s rotvíkem -který je pérko- myslím celkově mu jde vše i záchranařina. Vypadá to jako skovka na vojáky ale v reálu dost dobrý maso.Maj ještě pitbula a borderáka též šikovné a vychované kousky. Videl jsem je 2x a bomba. Musím vyčuchat kontakt na ev. . Vespa

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 08:29
- Nahlásit

Šárka
No jo, copak vy, vy ste šikovní To ten muj střeštěnec nevim nevim, jestli by ty zkoušky zvládl.

Eimy
Člen
# Zasláno: 27 Čec 2005 08:30
- Nahlásit

Šárka
Ale každopádně moooc gratuluju

ArMvdD
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2013 09:34
- Nahlásit

Ahoj! Ráda bych otevřela starou diskuzi.
Záchranařina mě zaujala. Doma mám teprve tříměsíčního prcka, ale i přesto bych se ráda dozvěděla nějaké info. Zkoušela jsem koukat na webu, ale popravdě jsem moc informací nenašla. Myslím informací jako od kdy je vhodné se psem začít výcvik, kam vůbec zavolat/zamailovat.. jsem z Prahy a není mi nějak jasný, kde takový výcvik probíhá, jakým způsobem apod. Našel by se někdo, kdo by mi poradil?

Předem díky všem!

Walda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2013 12:09
- Nahlásit

ArMvdD

Začni klidně hned, vyhledávání páníčka.
A zavolej třeba Adamovi Holeksovi z Pražské brigády
http://www.trenerpsu.cz/kontakt.php
že tě poslal Ivan Benda

ArMvdD
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2013 16:54
- Nahlásit

Děkuju moc!

A můžu ještě poprosit o tip, jak s takovým škvrnětem začít s hledáním páníčka? Schovat se jí a volat na ni a jak mě najde, odměnit?

Walda
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2013 17:43
- Nahlásit

ArMvdD

Nejdřív se vůbec neschovávat, aby škvrně pochopilo, co se po něm chce - jen poodejít, někdo ho podrží a pak vypustí s povelem "hledej". Když přiběhne, tak si hodně pohrajete a pochválíte. Až tohle pochopí, tak to budete dělat stejně, jen s tím rozdílem, že se mu chováš, ale tak, aby vidělo kam - a zase hledej, pochvala pohrání.. A tak dál, pak už se budeš schovávat na férovku.

ArMvdD
Člen
# Zasláno: 23 Lis 2013 18:44
- Nahlásit

Super, děkuju. Vrhneme se na to

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání