Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Nevděčné štěně
Autor Zpráva
Bonifac
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2005 23:34
- Nahlásit

Prosíme o radu. Pořídili jsme si nového člena (anglický buldok-teď mu byly čtyři měsíce). Umí základní povely a v rámci svého věku dobře poslouchá. Je velice přátelský vůči lidem a na všechny vrtí ocáskem a lísá se k nim, ale na nás nikdy ocáskem nezavrtí a vůbec nás nevítá (když např. po dvou hodinách příjdem domů,kde je samotný). Trápíme se otázkou, jestli to je normální, nebo jestli na něj máme moc velké nároky. Co si o tom myslíte, případně nemáte s tím zkušenost??Díky moc za odpovědi Luděk a Marta

Tony
Člen
# Zasláno: 19 Kvě 2005 23:50
- Nahlásit

Tak já měla přesně takového "chlaďase", ani mazlení mu nepřišlo atraktivní (ale ocasem zavrtěl-to je fakt). K cizím se měl taky, ale ve chvíli, kdy je poznal blíž (cca po minutě), už je znal a už mu byli taky ukradení. Nemůže Vás nevítat jen proto, že je ospalý?

Bonifac
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2005 08:06
- Nahlásit

Je to ospalec a klidná povaha, to je fakt. Vrcholem jeho vítání je, že se přijde na práh obýváku podívat, často však ani nehne brvou. Ocasem na nás nevrtí nikdy, ale pomazlit se přijde.

Martina
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2005 08:13
- Nahlásit

Bonifac
Já nevím, jestli je to normální, ale i v mém okolí, jsou tzv. "vítací" psi (což je třeba naše fenka, ta mě vítá po 5ti minutách, co jdu s košem) a "nevítací" psi, ti co to mají prostě na salámu.

Anonymní
# Zasláno: 20 Kvě 2005 08:31
- Nahlásit

me muj pes sice vita,ale dava to najevo tim,ze me chce oliznout a vrteni ocasem temer vubec neprovozuje,coz me mrzi,predchozi pes ocasem neustale neco sdeloval a tenhle "mlci",ale zase pouziva jine komunikacni prostredky.asi zalezi na kazdem psu a buldocka flegmouse bych brala tak,ze vrteni ocasu je zbytecna namaha Jestli s vami jinak "normalne mluvi",tak to nepitvejte

Eimy
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2005 08:36
- Nahlásit

Moje psice většinou vítá, pokud fakt hooodně tvrdě nespí, to ji musim volat Ale jinak ona nevrtí vocasem, ale vrtí se uplně celá

Evicka
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2005 09:53
- Nahlásit

Vděčnost je vlastnost lidská nikoliv psí. Každý pes je individualita a projevuje se jinak. Vím, že vás to mrzí, ale pes už je takový a na přílišné projevy lásky si prostě nepotrpí. Navíc tahle plemena nepřekypují temperamentem, jsou klidná, flegmatická, takže i veškeré projevy jsou vlažné a rozvážné. Rozhodně se ho nesnažte srovnávat s jinými, temperamentními plemeny. To potom budete opravdu hodně zklamaní.

Bonifac
Člen
# Zasláno: 20 Kvě 2005 18:17
- Nahlásit

Mazlení taky není jeho silnou stránkou, resp. má nás jenom jako polštářek. Lidi co zná (např. mojí maminku) vítá vehementně.

Anonymní
# Zasláno: 21 Kvě 2005 15:13
- Nahlásit

Podle toho co píšete,bych řekla,že vás váš pes moc nebere.Nevnucujete se mu?Řekla bych,že je nad vámi.Bylo by zajímavé ho dát na týden k vaší mamince a chodit ho jen navštěvovat.Hned by jste viděli,jak si u svého psa stojíte.Mě osobně by to dost bralo,aby se vítal se všemi ostatními jen ne se svojí rodinou.Nepadli jste si do oka.Ta chyba bude někde ve vašem chování k němu.

Anonymní
# Zasláno: 21 Kvě 2005 15:36
- Nahlásit

nevděčné štěně podle mě neexistuje...

Alča
# Zasláno: 21 Kvě 2005 21:05
- Nahlásit

A zkoušeli jste ho např. po příchodu domů ignorovat a ani se na něj nepodívat? Taky mu to bylo jedno? Pokud jo, tak to teda fakt nevím. Já mám spíš opačný problém...když jdu jen s odpadkama nebo zalít kytky na balkon, můj hafík se pak může zbláznit. Vrtí ocasem, div si neukroutí zadek, líže mě a skáče. Ale nezoufej, i přílišné vítání je někdy protivné.

Bonifac
Člen
# Zasláno: 31 Kvě 2005 14:00
- Nahlásit

Díky za všechny příspěvky! Nakonec jsme zjistili, že je to prostě fakt flegmouš a většinou ještě rozespalý. Jak jsme se tím začali zabývat, najednou jakoby to tušil... No prostě už vrtí (trochu).

Anonymní
# Zasláno: 31 Kvě 2005 14:20
- Nahlásit

Bonifac

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání