| Autor |
Zpráva |
Bonifac
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 23:34
- Nahlásit
Prosíme o radu. Pořídili jsme si nového člena (anglický buldok-teď mu byly čtyři měsíce). Umí základní povely a v rámci svého věku dobře poslouchá. Je velice přátelský vůči lidem a na všechny vrtí ocáskem a lísá se k nim, ale na nás nikdy ocáskem nezavrtí a vůbec nás nevítá (když např. po dvou hodinách příjdem domů,kde je samotný). Trápíme se otázkou, jestli to je normální, nebo jestli na něj máme moc velké nároky. Co si o tom myslíte, případně nemáte s tím zkušenost??Díky moc za odpovědi Luděk a Marta
|
Tony
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 23:50
- Nahlásit
Tak já měla přesně takového "chlaďase", ani mazlení mu nepřišlo atraktivní (ale ocasem zavrtěl-to je fakt). K cizím se měl taky, ale ve chvíli, kdy je poznal blíž (cca po minutě), už je znal a už mu byli taky ukradení. Nemůže Vás nevítat jen proto, že je ospalý?
|
Bonifac
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 08:06
- Nahlásit
Je to ospalec a klidná povaha, to je fakt. Vrcholem jeho vítání je, že se přijde na práh obýváku podívat, často však ani nehne brvou. Ocasem na nás nevrtí nikdy, ale pomazlit se přijde.
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 08:13
- Nahlásit
Bonifac
Já nevím, jestli je to normální, ale i v mém okolí, jsou tzv. "vítací" psi (což je třeba naše fenka, ta mě vítá po 5ti minutách, co jdu s košem) a "nevítací" psi, ti co to mají prostě na salámu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Kvě 2005 08:31
- Nahlásit
me muj pes sice vita,ale dava to najevo tim,ze me chce oliznout a vrteni ocasem temer vubec neprovozuje,coz me mrzi,predchozi pes ocasem neustale neco sdeloval a tenhle "mlci",ale zase pouziva jine komunikacni prostredky.asi zalezi na kazdem psu a buldocka flegmouse bych brala tak,ze vrteni ocasu je zbytecna namaha Jestli s vami jinak "normalne mluvi",tak to nepitvejte
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 08:36
- Nahlásit
Moje psice většinou vítá, pokud fakt hooodně tvrdě nespí, to ji musim volat Ale jinak ona nevrtí vocasem, ale vrtí se uplně celá
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 09:53
- Nahlásit
Vděčnost je vlastnost lidská nikoliv psí. Každý pes je individualita a projevuje se jinak. Vím, že vás to mrzí, ale pes už je takový a na přílišné projevy lásky si prostě nepotrpí. Navíc tahle plemena nepřekypují temperamentem, jsou klidná, flegmatická, takže i veškeré projevy jsou vlažné a rozvážné. Rozhodně se ho nesnažte srovnávat s jinými, temperamentními plemeny. To potom budete opravdu hodně zklamaní.
|
Bonifac
Člen |
# Zasláno: 20 Kvě 2005 18:17
- Nahlásit
Mazlení taky není jeho silnou stránkou, resp. má nás jenom jako polštářek. Lidi co zná (např. mojí maminku) vítá vehementně.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Kvě 2005 15:13
- Nahlásit
Podle toho co píšete,bych řekla,že vás váš pes moc nebere.Nevnucujete se mu?Řekla bych,že je nad vámi.Bylo by zajímavé ho dát na týden k vaší mamince a chodit ho jen navštěvovat.Hned by jste viděli,jak si u svého psa stojíte.Mě osobně by to dost bralo,aby se vítal se všemi ostatními jen ne se svojí rodinou.Nepadli jste si do oka.Ta chyba bude někde ve vašem chování k němu.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 21 Kvě 2005 15:36
- Nahlásit
nevděčné štěně podle mě neexistuje...
|
Alča
|
# Zasláno: 21 Kvě 2005 21:05
- Nahlásit
A zkoušeli jste ho např. po příchodu domů ignorovat a ani se na něj nepodívat? Taky mu to bylo jedno? Pokud jo, tak to teda fakt nevím. Já mám spíš opačný problém...když jdu jen s odpadkama nebo zalít kytky na balkon, můj hafík se pak může zbláznit. Vrtí ocasem, div si neukroutí zadek, líže mě a skáče. Ale nezoufej, i přílišné vítání je někdy protivné.
|
Bonifac
Člen |
# Zasláno: 31 Kvě 2005 14:00
- Nahlásit
Díky za všechny příspěvky! Nakonec jsme zjistili, že je to prostě fakt flegmouš a většinou ještě rozespalý. Jak jsme se tím začali zabývat, najednou jakoby to tušil... No prostě už vrtí (trochu).
|
Anonymní
|
# Zasláno: 31 Kvě 2005 14:20
- Nahlásit
Bonifac
|