| Autor |
Zpráva |
edita
|
# Zasláno: 18 Kvě 2005 21:58
- Nahlásit
Asi tyzden mam doma psika z utulku. Je to 6-rocny krizenec, jeho povodny majitelia ho chovali v dome, psik im stale podhrabal plot a utiekol az sa dostal opakovane do utulku a majitelia o neho nejavili zaujem. Zobrala som ho k sebe domov kde chovam este jednu rocnu fenku z utulku. Ako o fenku o nu nejavi zaujem ale aj tak mi spini po byte. Vonku s nim chodim casto, pomaly ako so steniatkom a aj napriek tomu ze ked ho "prichytim pri cine" a potrestam ho urobi to znova. Povahovo je dost utiahnuty, trosku sa uz osmelil, vonku absolutne neposlucha, tvari sa ako keby ma ani nepocul, takze sa ho ani neodvazim pustit z voditka. Takze mam vlastne problemy dva: pisanie a uplnu neposlusnost. Snazim sa ho cvicit ale on sa nechce naucit ani sadni, stale vzdoruje a pozera sa inam
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 09:22
- Nahlásit
myslím si, že to chce čas. Týden je velmi krátká doba, aby si zvykl na totální změnu svého živoat, a aby se tak rychle zařadil a podřídil chodu rodiny. Zkuste být trpělivá, za každou pozitivní věc ho hodně chválit a alespoň teď, z počátku, netrestat. Pes musí k Vám získat důvěru. Navíc 6letý pes už toho hodně prožil a změny k lepšímu u něj budou probíhat velmi pomalu.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 18:39
- Nahlásit
Přesně tak, chce to čas. ten pes očividně není zvyklý,že se o něho někdo zajímá, je samostatný a na čistotu asi nezvyklý.
Takže mu dejte čas, mluvte na něj, hladte ho,hrajte si s ním (i s vaší fenkou,aby se necítila odstrčená).
Možná byste PAK mohla zkusit cvičit ho i s fenkou. Fenka poslechne,dostane odměnu, třeba to od ní odkouká a spíš pochopí.
Ale čas, čas,čas a moře trpělivosti
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 20:13
- Nahlásit
edita
Snazim sa ho cvicit ale on sa nechce naucit ani sadni, stale vzdoruje a pozera sa inam
Nie som extra odbornik, ale "toto nie je pravda". Edita, ak uhadnes v kom je chyba, tak je to prvy uspesny krok k rieseniu toho problemu.
|
Vladimir
Člen |
# Zasláno: 19 Kvě 2005 20:19
- Nahlásit
Este jedna vec. Zobrala si na seba ukol pre skuseneho kynologa, tak sa nad tym moc nevzrusuj a moc si nevycitaj, ak to nie je podla tvojich predstav. Nechcel som ta kritizovat, len som si pomyslel, co by som robil na tvojom mieste teraz. No teraz by som si to nedovolil. To chce dost casu a ten teraz nemam.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Kvě 2005 16:18
- Nahlásit
Dakujem pekne za rady. Ked sme vonku a vyspini sa tak ho pochvalim a dostane pamlsok, myslim ze sa mu to celkom paci Teraz som ho uz asi druhy den doma nepristihla tak dufam ze to zaberie. Mislim ze Belko je jeho povodne meno ale on na neho nereaguje. Ani radsej nechcem vediet aky vztah k nemu mali jeho povodni majitelia, pretoze ten psik nevie vobec nic. Doma mam pocit ze sa mu u mna paci, hraju sa s Tinkou, stale lezi pri mne na gauci, stale za mnou chodi ale ked ma len trosicku prilezitost tak chce ujst. Viem ze to chce cas, ale co ked sa mu u mna nepaci? Mam z neho pocit ako keby sa nechcel viazat lebo mi neveri ze tu ostane. Niekedy by som chcela vediet co presne pocas zivota zazil, urcite by sme k sebe nasli cestu skor
|
edita
|
# Zasláno: 20 Kvě 2005 16:19
- Nahlásit
Dakujem pekne za rady. Ked sme vonku a vyspini sa tak ho pochvalim a dostane pamlsok, myslim ze sa mu to celkom paci Teraz som ho uz asi druhy den doma nepristihla tak dufam ze to zaberie. Mislim ze Belko je jeho povodne meno ale on na neho nereaguje. Ani radsej nechcem vediet aky vztah k nemu mali jeho povodni majitelia, pretoze ten psik nevie vobec nic. Doma mam pocit ze sa mu u mna paci, hraju sa s Tinkou, stale lezi pri mne na gauci, stale za mnou chodi ale ked ma len trosicku prilezitost tak chce ujst. Viem ze to chce cas, ale co ked sa mu u mna nepaci? Mam z neho pocit ako keby sa nechcel viazat lebo mi neveri ze tu ostane. Niekedy by som chcela vediet co presne pocas zivota zazil, urcite by sme k sebe nasli cestu skor
|