Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / utíká na procházkách
Autor Zpráva
misuna
# Zasláno: 8 Kvě 2005 17:49
- Nahlásit

Opět já. Pes je prakticky celý den na zahradě, večer s ním chodíme na procházky, ale utíká. Tak po 20 minutách prostě vezme dráhu, nereaguje na nic. (lesy, louky, také srnky a tak). My pak stojíme a voláme, čekáme, pes nikde, objevil se zatím pokaždé, tak po 20 minutách se někde zjeví. Netrestáme ho, ale manžel došel k závěru, že musí být na stopovačce, tak ho teď odmítá pustit na volno, prý je na volno moc malý. Má 5 měsíců, NO. Jak postupovat? Děkuji moc.
Jo a ještě prostím o jednu radu. Když si hraje, kouše ruce a tak, nějak ho to nelze odnaučit. na Nesmíš! se zastaví na 5 sekund a jede zas. Děkuju moc.

Eimy
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:02
- Nahlásit

Kamarádka má podobnej problém... Já mám pocit, že pejsa je málo venku (myslím mimo zahradu) a když už je venku,tak si to chce pořádně užít... Takže já osobně bych ho zkusila venčit třeba dvakrát denně nebo i třikrát, aby mu to venku epřipadalo tak moc lákavý. Jinak je to ještě pořád štěně... S tou stopovačkou docela souhlasím, ale zkusila bych, aby ji štěně tahalo za sebou a když se bude chtít rozběhnout pryč, tak ji přišlápnout, štěndo přivolat, kdyžtak si ho přitáhnot pokud nezareaguje a až bych ho měla u sebe, tak moc pochválit.
Ale myslim, že na takovýhle rady jsou tady povolanější... mMožná někdo poradí něco jinýho...

Anonymní
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:06
- Nahlásit

S tím utíkáním ti asi neporadím máme štěně NO taky z útulku ale ten se nás drží jako klíště, asi má strach abychom ho nevrátili. Pokud při hře kousne okamžitě mu to oplatím, tím myslím že zavrčím a kousnu taky. Zatím to vychází protože už pomalu přestává kousat.

nefer
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:23
- Nahlásit

Přijde mi, že je na vás málo vázaný.
1. krok je si s psíkem více hrát (házet klacík, honit se, cokoliv ho bude bavit), zabavit ho na procházce a upoutat pozornost na sebe. U vás musí být největší zábava

2. krok jak píše Eimy

niniel
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2005 21:44
- Nahlásit

Mam podobny problem. Se psem chodime ven tak sestkrat denne, problem je, ze jakmile uvidi srnu, tak vypali za ni. Bezi za ni par desitek metru, vetsinou je to na louce, takze tam nas vidi a vrati se, ale v lese se ztrati. A pak zoufale beha a hleda nas. Nepomohlo volani, ani, ze jsme zustali stat na miste. Pes je lovecky, ale stejne nas nedokaze podle pachu najit, proste lita a hleda. Totez to je, kdyz se mu schovame, beha tak dlouho, dokud nas nenajde, vubec nejde na jistotu. Co s tim?

Dianice
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2012 14:32
- Nahlásit

Mám pejska štěně křížence 7 měsíců,máme podobný problém jenže bydlíme na vesnici a utíká jen tam kde to zná,jakmile otevřu branku začne utíkat na náves a úplně mě ignoruje,po chvíli se zastaví sedne si a čeká až pro něj přídu..což je teda dobře ale jezdí tam docela často auta tak mám strach..když sme někde de to nezná tak poslouchá na jedničku!nemáte s tím někdo zkušenost nevím co mám dělat nechci ho po vesnici vodit na vodítku..Děkuju

Vero
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2012 15:42
- Nahlásit

Dianice

Buďto si uděláš čas a budeš tu situaci s ním nacvičovat... chceš jít do toho?
Anebo ho budeš muset zajistit a vodit po vsi na tom vodítku.

Anebo to necháš nadále být a jednoho dne ti psa zajedou... což se už krásně mohlo stát...

Dianice
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2012 15:15
- Nahlásit

Jasně že to chci řešit jenže nevím jak už sem to zkoušela i s pamlskama brzo ráno když ještě nejezdí auta,nebo v neděli ale je to marný,vyjdu ven s vodítkem řeknu sedni a zůstaň a pak ho odepnu a dám povel ke mě a kousek popojdu jenže v tu ránu je v tahu,ani na sušený maso nepřiběhne..takže jestli máte někdo nějakou dobrou radu tak vás o ní prosím a jestli ne tak ho hold budu muset vodit na vodítku..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2012 15:25
- Nahlásit

niniel
Jestli je pes lovecký, tak šup na lovecký výcvik. Hodně Ti to zvedne autoritu u něho a naučí se, že se má vracet po stopě. Naučí se spouty věcí, které teoreticky umí, protože to má ve vloze, ale asi s tím ještě neumí pracovat. Až to bude umět, tak bude i líp odvolatelný, protože lovecký pes sám od sebe lovit nesmí. Může jen na povel.

Vero
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2012 16:21 - Změnil/a: Vero
- Nahlásit

Dianice

No já se ptám, protože někdo chce tip, ale představuje si to bez toho času na cvičení.

Každopádně musíš začít cvičit na šňůře, delším vodítku- aby ti ten pes nemohl utéct, každým nesplněným povelem si to kazíš a jsi na začátku. Uděláš to stejně jak píšeš, ale vodítko neodepneš, jen ho necháš volně (jako nenapnuté, volně viset, ležet).
A pak by bylo taky potřeba to zkoušet po procházce, s vylítaným psem, aby se trochu soustředil i na tebe a ty pamlsky, a neměl v hlavě jen to, jak vyrazit.
A na zahradě třeba poslouchá na 100%? Možná najdeš i situace, kde přivolání upevnit doma.
Jestli máš možnost chodit na cvičák, přihlas se, poradí ti naživo.

No, já nejsem ten pravej vysvětlovač na tyto věci, je tady pár lidí, co umí moc pěkně, jen se tu zatím neobjevili, tak zatím takto, zkus si někde třeba chytit PetruK, nebo si projít historii diskusí na téma přivolání.

LucieS
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2012 18:33
- Nahlásit

Dianice
Z toho, co jsi teď napsala do jiných témat, mám silný pocit, že vůbec nemáš tucha, jak vlastně pes funguje .
Jestli chceš něco změnit, najdi si nějaký opravdu kvalitní cvičák, nakup dobrou literaturu a ponoř se do studia.
Jinak to asi nepůjde.

Vero
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2012 20:11
- Nahlásit

Z toho, co jsi teď napsala do jiných témat, mám silný pocit, že vůbec nemáš tucha, jak vlastně pes funguje

Dianice
Přesně to si teďka říkám, jak tě tu čtu... Teda možná to není dost citlivě napsaný - ale myšlený je to dobře... chybí ti základy, a bez toho nemá cenu se do něčeho pouštět podle tipu z internetu- zkus se do toho dát od začátku (není to zas taková věda), nějaké tipy na knížky tady v diskusích taky najdeš.

Maya
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2012 11:30
- Nahlásit

Dianice
Popiš prosím tě jak jsi ho učila ten povel ke mně, postup, jak dlouho, kde a tak.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání