Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / naprosto mě ignoruje!
Autor Zpráva
misuna
# Zasláno: 8 Kvě 2005 17:44
- Nahlásit

Prosím o radu. stručně: štěndo NO, z útulku, 5 měsíců. poslouchá prakticky 100%!!!, ale pouze manžela. Za ním přijde na zavolání od lidí i od kočky napoprvé, jde na místo, prostě co zatím umí, dělá po jeho pokynu. U mne ale vůbec nic. Prakticky nepřijde (sem tam), neudělá nic. Exemplární případ před hodinou: říkám: Místo, místo Ajina. Pes nic, couvne o krok a stojí. Řekne manžel: Místo! A pes je tam. Fakt je, že k němu chodí se sklopenou hlavou a uškama dozadu. Říkám to jasně a zřetelně. Děkuju moc za rady. Jinak příští týden bych konečně chtěla jít na cvičák, mám obavy jak to tam bude vypadat, když mě pes má tak pěkně na "háku".

Azoráček
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:20
- Nahlásit

Misuno já bych řekla že pes z tebe nemá asi respekt, nebo neví, že ty jsi ta, co se musí také poslouchat, nejen páníčekZkus se pejskovi věnovat co nejvíce, aby tě také " pobral" a zjistil že tebe se také musí poslouchat! Také moc není moc zas dobré že k Tvému manželovi chodí se sklopenýma ušiskamaMěl by mít radost, že může páníčkovi udělat radost a udělat povel Jo a myslím, že když už Ty jednou řekneš povel, musí ho vykonat protože Ty jsi mu to řekla, a ne aby to místo Tebe řekl páníček

Eimy
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:25
- Nahlásit

misuna
Já bych možná jen poradila.. Pokdu dáš povel psovi ty, tak musi poslechnouttvuj povel, i kdybys ho na to misto měla zavést. Jakmile potom, co neposlechne tvůj povel a dá mu ho potom manžel, tak pes nabyde dojmu, že ty se poslouchat nemusíš, ale tvuj manžel ano. je to něco jako zkoušet, koho pes víc bere stylem, že jeden člověk mu dá zůstan a druhej ho volá k sobě. Pes bere víc lověka, jehož povel splní, ale je lepší takovýhle "testy" nedělat a psovi nedělat v hlavě zmatek...
Já na tohle se svým přítelem měla jednou pohovor... Občas mi tohle taky dělal, když jsem byla venku s ním a s psicí zároven. Ale vyjasnili jsme si, že když dá povel jeden z nás, tak psice musí poslechnout jeho a ten druhej se do toho v té chvíli nemontuje.

nefer
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:31
- Nahlásit

Jinak příští týden bych konečně chtěla jít na cvičák, mám obavy jak to tam bude vypadat, když mě pes má tak pěkně na "háku".

Kvůli tomu tam přeci jdeš a nejsi první ani poslední, toho se neboj . Dle mě je to to nejlepší, co můžeš udělat. Po netu se v tomhle těžko radí. Chyba bude jednoznačně v tvém přístupu a opravovat a upravovat něco, co člověk nevidí, se dá těžko.
Proto počítej s tím, že na cvičáku budou instruktoři hl. učit tebe. Snaž se být trpělivá a brát si jejich rady k srdci. Cokoliv ti nebude jasné - ptej se a nech si vysvětlit. Pak nebudeš "ta, co ji má pes na háku", ale "ta co se snaží a dělá pokroky".

A k těm tvým povelům. Pokud vydáš povel, neexistuje aby ho pes nesplnil a neexistuje nesmyslné opakování pokud tě slyší (jakože slyší). Takže, řekneš místo, pes tam nejde a ty nečekáš na pomoc manžela, ale psa na to místo dostaneš prostě ručně (třeba odtáhneš za obojek). Řekneš sedni, pes nesedne, ty si ho přidržíš u krku a zatlačíš na zadek.
Po splnění povelu nezapomeň pořádně pochválit

nefer
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2005 18:33
- Nahlásit

No vidíš, Eimy mě předběhla, ale je potvrzuje, že na té teorii "o opakování" něco asi bude

nefer
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2005 20:35
- Nahlásit

Dobrá technická, chtělo by to kompromis mezi vámi a manželem.

Azoráček
# Zasláno: 8 Kvě 2005 21:10
- Nahlásit

Koukám že všichni máme stejnej názor

niniel
Člen
# Zasláno: 8 Kvě 2005 21:39
- Nahlásit

Taky to chce s hafikem si hodne hrat, bude vas mit radsi. A cvicit pri hre. Prijde to.

misuna
# Zasláno: 9 Kvě 2005 19:04
- Nahlásit

Dík moc, ale co když fakt odmítá něco udělat? jak zjistí, že něco dělá špatně. Mě to připadá jako by si se mnou spíš chtěl hrát, tak jako zkouší. Když ho např. volám, tak mi tak jako utíká, přiběhne a letí dál, tak metr ode mě, jako "Hoň si mě." (což teda nedělám). Dnes jsem ho ovšem přilákala na párek, tak mám radost. Ale bez něj by mě teda ignoroval krásně. Teoretická otázka: Když teda absolutně neposlouchá a nesmím ho nijak trestat, jak zjistí, že něco dělá špatně. Nějaké ignorování fakt asi nevnímá. Je to střevo.

misuna
# Zasláno: 9 Kvě 2005 19:12
- Nahlásit

Jo a ještě drazí rádcové, když mě hodně štve, když ho mám doma v ložnici, např. na mne štěká (vysvětluji si to tak, že si chce hrát a upoutává na sebe pozornost) a nejde ho uklidnit, prostě se rozdovádí,tak ho vyhodím na chodbu, tam má místo. (potřebuju většinou něco udělat na počítači). To dělám blbost? Pesa si většinou lehne za dveře a čeká až ho zas pustím dovnitř.

Eimy
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2005 19:14
- Nahlásit

misuna
Vím, že je to občas o nervy, ale já bych pejsu zkusila ignorovat. I to vyhození nebo trest je pro něj vynucení pozornosti, tak to příště zkusí znova...

misuna
# Zasláno: 9 Kvě 2005 19:23
- Nahlásit

Aha, dobře tedy, tak to příště zkusím.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání