Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / štěkání na sousedku
Autor Zpráva
viamea
# Zasláno: 5 Kvě 2005 23:03
- Nahlásit

Dobrý den, prosím o radu - 2letý kříženec (matka polojezevčice, ale on vzhled a povaha jako zlatý retrívr - velmi společenský, přátelský). Stále štěká na sousedku a v afektu běhá kolem plotu, zřejmě žárlí (jednou ho před asi rokem vzala spolu se svým psem ven). Ač se mu věnujeme, jakmile ji vidí, dostane "amok" a zběsile běhá a štěká. Je nám to trapné, ona navíc čeká dítě a bojím se, že náš pes jí ho svým chováním bude budit, kdykoli projde kolem. Prosím o radu, jak to zvládnout. Děkuji Jana

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2005 07:21
- Nahlásit

Pokud vám výše popsané chování u psa vadí, musíte ho naučit, že je to "fuj" - pes by měl už od štěněte povel znát (předpokládám, že jste ho to učili).... Pokud nepomůže při nežádoucím chování rázný povel fuj, pak k povelu přidejte např. plesknutí novinami přes čenich když štěká, či lépe - vykrákání za kůži na krku. Po několikerém opakování by to pes měl pochopit....prostě to dělejte tak dlouho, dokud si pes neuvědomí, co po něm chcete. Správné chování naopak hodně odměňujte a chvalte, aby byl pes potřebně motivován.

RoSa
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2005 08:07
- Nahlásit

Já bych teda "fuj" v souvislosti s obtěžováním lidí nepoužívala. Sama vím, že je mi to proti srsti, když někdo svému psovi říká, že já nebo můj pes jsme FUJ! Jsem pro "NE" nebo "NESMÍŠ"

Martina
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2005 08:10
- Nahlásit

RoSa
To je pravda, tuhle jsem to vypustila z pusy, taky řvala na sousedku a já říkám "fuj je to", to jste měli vidět ten výraz sousedky. Já používám taky "nesmíš", když štěká na lidi i na psy.

ola
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2005 08:56
- Nahlásit

Já většinou u psů a lidí používám slovo - Klíííd (proneseno hlubokým uklidňujícím hlasem)! Čubina pak ví,že se nemusí vzrušovat. Je fakt,že ona vůbec není typický štěkavec a chápu,že u psů,kteří mají v povaze všechno hlásit je to odnaučování docela problém. Je to prostě silnější než oni! Jinak já mám problém naprosto opačný-u nás štěká spíš sousedka!

Evik
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2005 12:34
- Nahlásit

tak to já klidně psovi říkam i na lidi "fuj je to" - můj pesan totiž štěká jen na lidi, kteří mu nejdou pod nos a když vadí jemu, tak mně v drtivé většině případů taky. takže jsou i pro mně fuj.

viamea
# Zasláno: 9 Kvě 2005 14:17
- Nahlásit

Děkuju za rady. Akorát on je v takovém afektu, že ho nedohoní ani manžel , běhá kolem plotu tam a zpět... jinak docela poslouchá, můžem s ním jít do přírody navolno, je přítulný a docela chytrý. Máme ho od půl roku a s "nesmíš" nejsou jinak problémy (nevezme si, co nesmí apod.). Má jen 2 hříšky - sousedku a utíkání přes sousedovic plot na toulku (do půl dne je zpět, ale štve nás to taky).

Evik
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2005 15:20
- Nahlásit

FiSt

jo, tak teď jsi to vystihl U nás funguje "fuj" pro vše, co se nesmí nikdy a "nesmíš" pro to co někdy jo a někdy ne....

viamea

pokud by si můj pes podnikal soukromé výlety přes plot, byť jen na 5 minut, tak bych ho ve své nepřítomnosti rozhodně kotcovala....Napadlo vás někdy, že by při těch svých "půldenních" výletech přes plot mohl váš pes klidně někde přijít i o život?????????

viamea
# Zasláno: 12 Kvě 2005 15:03
- Nahlásit

to nás napadlo často, jsem na menším městě, kde se na ulici toulá hodně psů, a přesto máme vždycky děsný strach a uvědomujeme si to dobře..

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání