| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 2 Kvě 2005 15:21
- Nahlásit
kedy je najlepsie zacat vycvik labradora retriever.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 2 Kvě 2005 16:39
- Nahlásit
tak jako u každého jiného psa už od samého začátku, jen co se štěndo rozkouká v novém prostředí. Všechno samozřejmě zpočátku hravou a nenásilnou formou. Učit štěně základním návykům těm nejdůležitějším povelům jako je "ke mně", "fuj" a pomaloučku zkusit začít "sedni" atd...... S klasickým výcvikem na cvičáku až tak od 5 - 6 měsíců. Jinak se tam se štěndem v rámci socializace, jakmile bude řádně proočkované, choďte třeba dívat, "cournout" po place, aby si zvykalo na prostředí, lidi a psy...
|
mirka
Člen |
# Zasláno: 3 Kvě 2005 17:19
- Nahlásit
Začít asi doopravdy hned po příchodu štěňáka domů. První jsme trénovali sedni, potom hned lehni a ke mně... Místo fuj jsme zavedli NE a přechod jsme nacvičili na povel - silnice. Na cvičák jsme šli jako "prvochovači" v šesti měsících, ostatní pejsci byli tak 7-10 měsíců. Pesu to bavilo, byla ohromně spokojená dokonce teď navštěvujeme obranny, i když všichni tvrdili, že tenhle pes fakt na teda fakt nebude obranář. Někde jsem četla, že pes si určitou činnost spojuje se slovy či tónem hlasu či vjemem. Na kole jezdíme vpravo a pesa to chápe, i když všechno ostatní se cvičí nalevo. Když kolo vidí, tak se cpe vpravo, nejdřív měla problém, ale za dva dny pochopila. Je z ní poměrně frajer cyklopes a strašlivě jí to baví, navíc labrador je báječná povaha. Takže hodně zdaru
|
ala-baionette
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 10:23
- Nahlásit
já do jednoho roku dělám výchovu, která bude tím, co ho naučím usnadňovat další výcvik. Velmi důležité je přivolání, prohlubovat zájem o aport a cokoli, co jde jen trošku vzít do tlamy. A nevyhýbám se ani stopám..
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2005 11:03
- Nahlásit
Děláme to taky tak jako ala-babionette. První rok živosta si užívá volnosti, neklademe příliš velké nároky. V tomto období ze štěněte vychováváme sebevědomého a vyrovnaného psa a jen testujeme jeho pracovní vlohy, a to naprosto nenásilnou formou, formou hry. V tomto období pes ovládá jen základní prvky poslušnosti, jako je přivolání, nesmíš, na místo, sedni. Náročnější výcvik nastává až po prvním roce života. Tento způsob výchovy a následného výcviku se nám velmi osvědčil. Ovšem nemůžu ho stoprocentě doporučit začátečníkovi, protože spoustu věcí v tomto období děláme se psem podvědomně a začátečníkovi by se tato volnost mohla lehce vymknout z ruky.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 11:10
- Nahlásit
Mám dotaz: v neděli děláme jen základní zkoušky poslušnosti (socializace a základní výcvik) a samozřejmě se tam můžou úkony spojovat s odměnou. Vše je v pohodě kromě "ke mně". Když mám v ruce nějakou odměnu "od jídla", tak jí dlouho trvá než přijde, ale když mám v ruce klacík, tak běží jak divá. Jak jí to vysvětlit???
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Kvě 2005 07:35
- Nahlásit
používej klacik místo pamlsku...
|