Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Neůvěřivost x štěkání
Autor Zpráva
Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 21:32
- Nahlásit

Zdravím všechny, sice můj dotaz bude asi trošku zcestnej, ale přece to zkusím. Už jsem na foru o Košíku rozebírala nedůvěru svojí fenky k cizím lidem. Poslední dobou mi ale přijde, že se ta nedůvěra začíná pomalu ale jistě upravovat. Taky ale poslední dobou pejsina začíná víc štěkat. Dřív ji byl skoro zázrak slyšet doma štěknout na ulici to samý, spousta lidí si myslela, že ani neštěká, ale teď začíná doma štěkat, když ví, že to nesmí a na ulici občas taky trošku ňafne.
Může to být tím, že se jí zvýšilo sebevědomí, ona si tm pádem víc věří, víc štěká a přestává být nedůvěřivá k lidem?
Vím, že je to asi blbej dotaz, ale docela by mě to zajímalo.

Anonymní
# Zasláno: 28 Dub 2005 21:50
- Nahlásit

Pokud by byla nedůvěřivá k lidem,projevovala by to i chováním.Pokud začala jenom poštěkávat,začala trochu dýl hlídat.Moje čubina taky vůbec neštěká.Ani na zvonek.Ale když jsme na houbách a v dálce vidí houbaře,začne vrčet.Nebo když je večer ,všude už je klid a objeví se podezřelý člověk,zaštěkne.I když je malinká a od mala učená neštěkat,prostě mě varuje.Lidí se ale nebojí,je s každým kamarádka.

Eimy
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 21:53
- Nahlásit

Anonymní
No, ona neštěká na ty lidi, to nikdy nedělala, jen uhýbá před rukou, když ji chce někdo pohladit, ale ted už to dělá podstatně mín. Jen prostě obecně začla být víc "uštěkaná".

Anonymní
# Zasláno: 28 Dub 2005 22:07
- Nahlásit

Bude to tím,že jí stouplo sebevědomí a začíná to ukazovat.Jestli ti to není příjemné,tak jí to zakaž.

niniel
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 23:45 - Změnil/a: niniel
- Nahlásit

Pokud pes steka, kdyz se neboji, tak je to tim, ze proste "machruje". Odnaucte ji to.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2005 01:04
- Nahlásit

spíše si myslím, že štěká proto, že je nejistý...

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2005 07:06
- Nahlásit

No, trošku to ještě upřesním. Ona neštěká úplně "jen tak" má to pokaždé nějakej důvod, někdo klepe u nás na dveře nebo zvoní, někdo dělá nadměrnej hluk na chodbě - to hlídá, dřív to nedělala, dřív hlídala jenom na chalupě, kde máme velkej dvůr. A potom štěká, když vyjdeme ven, třeba u přitele nebo kdekoliv na návštěvě. To si myslím, že štěká z radosti. Každopádně ještě tak před půl rokem byl zázrak ji slyšet štěknout.

niniel
Problém je v tom, že jí zas nechci "srazit" zpátky. Je to problém, když k těm lidem má takovou nedůvěru, protože pak je víc nervozní i v hromadné dopravě. Byla bych docela ráda, kdyby získala aspoň trochu víc důvěry, jak ve mě, tak v sebe samotnou. Jinak, když jí řeknu, aby přestala štěkat, tak ztichne, takže v tom problém není, pokud nebuud chtít aby štěkala, tak štěkat nebude...

ala_baionette
No, já podle jejího chování mám právě pocit, že je i venku jistější než dřív. Ne, že by venku dřív nelítala, to ne, ale teď se prostě chová trošku jinak...

Evik
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2005 09:53
- Nahlásit

Eimy

můj choďák toho do půl roka taky zrovna moc nenaštěkal.....teď hlídá jak blázen u plotu, štěká na ptáky, kočky atp..... Když si myslíš, že víš, z jaké příčiny štěká, tak kde je problém? Pokud neštěká moc a neobtěžuje tím tebe, či tvé sousedy atp....tak bych to až tak moc neřešila

Břetislava
# Zasláno: 29 Dub 2005 10:01
- Nahlásit

Náš hafan taky do půl roku neštěknul (už jsem si myslela, že je to basenji .. a jak mu začala puberta, rostlo mu i sebevědomí a teď nás taky hlídá. Štěká, když někdo zazvoní, zaklepe nebo když slyší na chodbě něco, co se mu nezdá. Ale venku štěká minimálně. Na psy vůbec, štěkne, jen když se mu nelíbí nějakej chlap.

Eimy
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2005 23:21
- Nahlásit

Evik
No, mě spíš zajimalo, jestli to nemuže mít nějakou spojitost: štěká-> víc si věří -> mín se bojí lidí... Jinak to štěkání samotný moc neřešim, protože neštěká extra moc...

Tchor
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2005 06:34
- Nahlásit

Eimy
No zmejch zkusenosti vypliva spise pravy opak. pes ktery si opravdu veri nema potrebu stekat na ostatni. Ten resi az kdyz dojde k situaci kdy by mohlo dojit k boji. Na psi jez maj za ukol "hlasit" stekotam naruseni obektu se zcela bezne vybiraji psi jez se boji a maji starost o svoji kuzi. Takovy bude preventivne rvat na vse co se kolem sustne.

Samozrejme je vse do urcite miry pokud bude pes natolik slaby ze se bude bat vystrcit nos z boudy stekat taky nebude, alespon nejaky sebevedomi na to stekani potrebuje, ale nemusi ho bejt moc.

Eimy
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2005 09:52
- Nahlásit

Tchor
No já z toho mám v hlavě zmatek, protože ona nafe hlavně v těch případech, co sem řikala a v tom jednom je to fakt z radosti, jinak je pořád celkem zticha...
Ještě sem si vzpoměla, že štěká, když má přítel nastoupit do tramvaje a odjet, to stejný, když někam jedu já....
No, možná tomu bude lepší nechat volnej průběh, protože zatím to štěkání není nějak nadměrný... Kdybych já jí do té hlavičky viděla... Každopádně se už ted víc nechá od cizích lidí hladit, z čehož mám celkem radost.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání