| Autor |
Zpráva |
Basilisco
|
# Zasláno: 27 Dub 2005 20:29
- Nahlásit
Mám problém se svým psem. Okusuje drahé květiny - někdy je až nenávratně ničí. Ignoruje jakékoliv pokusy o odnaučení, zkoušela jsem dokonce i specíální přípravek na květiny, který by psi měl od podobných činností odrazovat, ale také nic...začínám být zoufalá...jednou dokonce doslova a beze zbytku sežrala tři pichlavé kaktusy...
děkuju předem za pomoc
|
WhiteWolf
Člen |
# Zasláno: 27 Dub 2005 20:36
- Nahlásit
Nejdou ty květiny dát mimo dosah psa?
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2005 07:13
- Nahlásit
Basilisco
pes ty kytky určitě neokusuje proto, že by mu chutnaly.....dělá to nejspíš z nudy. Stává se to když nejste doma, že? V tom případě by aktuálně nejvíc pomohlo odstranit květiny z dosahu psa, jak říká WhiteWolf, nebo psa zavřít do jiné místnosti, pokud je v bytě, či do kotce, pokud je na zahradě.
Já mám doma podobný případ. V mojí přítomnosti si pes nedovolí nic okusovat a když už ano, stačí jedno rázné "fuj" a okamžitě toho nechá. Pokud jsem ale v práci, na zákazy kašle....."páníček není doma, výprask nebude....jde se vesele ničit...." My už na zahradě pro jistotu nemáme skoro žádné kytky - jen ty, které psa skutečně nezajímají....
|
Basilisco
|
# Zasláno: 28 Dub 2005 14:39
- Nahlásit
Evik:
Myslím, že máte ve všem pravdu
Metoda zavírání psa do jiné místnosti mě už také napadla, ale přijde mi moc drastická. Musela (je to fenka) by tam být zavřená přes 8 hodin...
Problém je, že můj muž se odmítá květin (jde o bonsaje-některé jsou staré třeba 30 let) vzdát. Jejich pěstování je totiž jeho velká vášeň. Některé jsou tak veliké, že dát je z dosahu psa je prostě zhola nemožné...nechci, abych se nakonec musela rozhodovat, koho se vzdát, jestli manžela nebo psa
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2005 14:49
- Nahlásit
Basilisco
pokud nemáte možnost dát květiny z dosahu fenky, musíte dát holt fenku z dosahu květin....Nejspíš budete muset přistoupit k tomu "drastickému "řešení.....že ji zavřete do místnosti, kde nejsou květiny žádné....Necháte jí tam dostatek hraček - když tak ráda okusuje, tak třeba "kostičku z buvolí kůže". Nebo se teď vyrábí různé hračky pro psy. Např. míček, do kterého se dírkami dají dát pamlsky a pejsek se o samotě baví tím, že se pamlsek snaží vydolovat ven. Nebo existují i tzv. "žvýkací uzly" na "čistění zubů" - hračky tohoto typu najdete např. na stránkách www.hafbezobav.cz v tamním internetovém obchodě.
Pokud necháte fence v místnosti, kam ji preventivně zavřete aby nekousala květiny, dostatek prostředků jak by se zabavila, věřte, že to vydrží a nebude to pro ní takové omezení jak se třeba teď domníváte.....Samozřejmě jí tam musíte nechat dostatek vody.
|
Basilisco
|
# Zasláno: 28 Dub 2005 15:30
- Nahlásit
Asi to tedy vyzkouším...
děkuji za rady
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 28 Dub 2005 23:51
- Nahlásit
souhlasim s Evikem, psa se to blbe odnaucuje, kdyz to dela, pouze, kdyz nejste doma.
|