Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jízda autem, výtahem
Autor Zpráva
Petka
# Zasláno: 25 Dub 2005 12:43
- Nahlásit

Dobrý den,

mám francouzského buldočka, který je mimořádně háklivý na jízdu autem či výtahem. Od štěněte (je 2 roky starý) před nástupem do výtahu (i během jízdy)trhá dveře, při jízdě autem kouše a trhá opěrky, pasy, co se dá.(když vyskočí z auta trhá stěrky u auta) Při odchodu od návštěvy trhá venkovní dveře a dokud se nedostane z paneláku tak trhá i všechny dveře po cestě, schody, apod.

Jinak je to velmi klidný pejsek. Doma se agresivně nechová. Prosím poraďte. Zkoušela jsem různé způsoby odnaučování, ale nic nefunguje.

Evik
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 13:03
- Nahlásit

Petka
no podle toho, co píšeš co ti pejsa dělá, to asi nebude moc velký kliďas ale nevěš hlavu....Co všechno jsi zkoušela, abys ho odnaučila trhat to všechno? Pokud se týče škubání věcí v autě, je možné, že to pes dělá ze strachu, vzteku anebo se prostě při cestě nudí....
Myslím, že bys měla u pejska docílit toho, aby si jízdu autem a výtahem spojoval s něčím příjemným, tzn. jestli je pejsa žravý, tak mu třeba při nástupu do výtahu či auta dej třeba piškot a podporuj ho v soustředění na tebe ("hele co mám, koukej - piškotek") - prostě ho zabav, aby se díval - soustředil na tebe a nevšímal si ničeho co by mohl kousat....Jestli je pes na hračky, tak dělej totéž co s piškotem, ale s hračkou....

Anonymní
# Zasláno: 25 Dub 2005 13:19
- Nahlásit

Petka
Neumím si dost dobře představit,jak buldoček trhá výtahové nebo domovní dveře,schody.To by jsi měla blíže popsat.Mně to ukazuje na nějakou psychickou poruchu.Tady žádné piškoty nepomůžou.Pro psa už je zabavení jenom to,že jde ven.Zkus to probrat s veterinářem.Auto bych si od něj ničit nenechala,zakoupila bych přepravku nebo autoklec a pejsek by cestoval zavřený.Vaší jízdou ohrožujete nejen sebe,ale i ostatní řidiče a chodce.

Petka
# Zasláno: 27 Dub 2005 08:45
- Nahlásit

Zkoušela jsem piškotky, mlsky, ale pejsek nereaguje. Zkoušela jsem na něj křičet, plácnout ho, hladit,hračky, seďět celou jízdu u něj , ale on je jakoby mimo - jako by mě nevnímal. Zkusila jsem taky ostřikovač s vodou pokaždé když se zakousl - zvyk si za půl minuty a pak to nevnímal.

Do auta se skočit nebojí, on se do něj přímo vrhá(jako by s loveckým nadšením).

K tomu bližšímu popisu trhání. Chňapne kovové dveře do tlamky a rve je zuby(bojím se že si ublíží). Pak běží po schodech nahoru a gumu co je na schodech rve dolů, (případně rve dveře výtahu), když jde kolem šprušlí, zakousne se do nich!Až když dojdeme k návštěvě tak přestane. A opět když vidí,že odcházíme od návštěvy, líže a kouše hranu východových dveří a to celé se opakuje směrem dolů. Jakmile je venku, je vše OK.

Veterinář nedokázal poradit. Pejsek je jinak klidný, pohodový miláček. Doma poslouchá perfektně.

Jakou psychickou poruchu?

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 07:21
- Nahlásit

Petka

tak s takovým případem jsem se ještě nesetkala - nevím, zda by v dané situaci třeba nepomohlo nosit psa po schodech a ve výtahu, v autě v přenosné schráně...(buď ta psí "taška přes rameno" a pokud by trhal i to, pak snad taková ta přepravka z plastu - dělají se nejen pro kočky ale i pro psy....)
Rozhodně mi to, co ti pes dělá nepřijde normální - chtělo by to asi vyhledat odborníka, co se ve psech opravdu vyzná. Veterináři jsou v tomto ohledu většinou na nic....nejsou to doktoři přes "duši"....Naproti tomu jsou lidé, kteří se na psí mysl specializují a snaží se odhalit příčiny chování. Zkus se podívat na stránky http://erbak.com/artemis/

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 07:32
- Nahlásit

A není třeba jen veselý, že je na návštěvě, že jede autem...? Když si naši psi hrají, mladší má takovou radost z toho, že si s ním starší hraje, že okusuje nejen druhého psa, ale i vše co je kolem - sedačka, moje noha, hračky co jsou na zemi...

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 07:34
- Nahlásit

Petka

teď mě ještě napadlo nejjednodušší řešení - aby nekousal nic, co nechceš, dej mu jednoduše náhubek a je to. Pes by ho ale neměl vnímat jako trest....prostě než nějak vyrazíte, dej mu košík a úplně v klidu, dělej jakoby nic....Pokud pes není na náhubek zvyklý, musíš ho to naučit postupně.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 07:46
- Nahlásit

Evik
Já jsem ještě nikdy neviděla košík na buldočka Znám holku, co šla s buldočkem na ZOPku a musela mu uháčkovat "roušku"

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 08:51
- Nahlásit

WhiteWolf

no to je dobrý.....vidíš, to mě nenapadlo, že by košík na buldočka mohl být špatně k sehnání. Můj bývalý šéf buldočka měl a měl na něj kožený páskový košík. Pejsovi byl akorát, bohužel ale nevím, kde ho šéf koupil či zda si ho nechal vyrobit..... Když je člověk trochu šikovný, dáse toho vyrobit spoustu.... Do chovatelských potřeb v P-5 na Lužinách např. dodává zboží nějaká paní, která vyrábí kožené obojky i košíky......Už tam mám hodně dlouho objednaný tenký kožený stahovák, ale nějak mi tam ta objednávka zamrzla

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 11:58
- Nahlásit

Evik
Tu paní možná znám z výstav, dělá moc krásné věci z kůže.

tasy1
# Zasláno: 28 Dub 2005 12:05
- Nahlásit

Petka
Já bych pořídila přepravku a hotovo.Tam se pes prostě naučí sedět v klidu..a když ne,má smůlu..aspoň nic nezničí.
A dělá to na mě dojem,že pes by potřeboval důslednější výchovu.Ve výtahu posadit a prostě musí sedět celou dobu než vystpujete....

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 12:08
- Nahlásit

WhiteWolf

nevím jestli obě mluvíme o stejné paní - já ji neznám, jen mi říkala ta prodavačka v tom obchůdku, že jim tam ty kožené věci dodává nějaká paní....ale kdo ví, svět je malý a třeba je to zrovna ona

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 12:24
- Nahlásit

Evik
já ji vídám na výstavách, má nádherné věci, ta cena zas tak nádherná neni Ale je to asi dost pracné a kůže sama o sobě je drahá.

Evik
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2005 13:07
- Nahlásit

WhiteWolf

no s tou vyšší cenou se u kůže holt musí počítat. Ještě štěstí, že nemáme doma koně, to by nás výstroj stála ne pár tisíc, ale i stovky tisíc Na jedné výstavě koní jsem viděla nádherné westernové sedlo za 90 000Kč .........

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání