Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Štěndo jedno vzteklý uštěkaný!!!
Autor Zpráva
Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 08:03
- Nahlásit

) co mám dělat, když ten můj 8 měsíční NO "vlkošed-šedovlk" dostává nepředvídatelný záchvaty štěkotu z nepopsatelných přičin. Je zvyklý na každodenní přítomnost více lidí, psů, koní, dětí, nevadí mu žádný ruch (pokud se děti hystericky nehoní a neřvou), je hodnej, ještě nikdy na nikoho nezavrčel. Ale sem tam jedem autem, někoho uvidí a začne řvát a nejde utišit, to samý a procházce z 10ti lidí jeden člověk jej přivádí k šílenství, v bytě chodí po chodbě qantum lidí denně, ale dva z nich jsou pro něj výstraha a začne řvát. Můžu jej okřiknout, zbít, zabavit deseti povely a nic. Pořád si řve, naježenej a jako by se vyžíval v tom krásným silným autoritativním hlase, co má. Co s ním?

Anonymní
# Zasláno: 22 Dub 2005 08:23
- Nahlásit

Utrhni mu hlavu

jindriska
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 09:43
- Nahlásit

Promiň anonyme, ale jsi idiot. Proč sem píšeš, když nemáš co poradit? Taky se mi jednou dostalo takovéto chytré odpovědi. Nebo chceš být vtipný? .... trapný pokus.

niniel
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:31
- Nahlásit

Garfield
Chytit tlamu, stisnout ji a dat povel ticho. A tu tlamu chytat a davat povely, dokud se pes neutisi.

Martina
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:38
- Nahlásit

Garfield
Já chytnu za obojek, jakoby trochu přiškrtím, dám povel nesmíš, dokud nedá pokoj, když pustím a opakuje se to, tak to udělám znovu. Takže vlastně něco podobného jako niniel.

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:38
- Nahlásit

niniel
Děkuji ti. To samozřejmě pomáhá, pes mi chvíli přidušené bafá do dlaně a pak zmlkne. Když tak držím ten jeho plyšovej šňupák, musím se držet, abych ho nezulíbala , jen je to technicky trošku problém, když řídím a pes sedí v kufru a řve jak pominutej, to mi pak nepomůže ani červená na křižovatce. To jej prostě jen utišuju slovy, pak řvu, pak tlesknu a pak přestane (občas).

niniel
Člen
# Zasláno: 22 Dub 2005 10:43
- Nahlásit

Garfield
No on by si pak mel spojit ten povel ticho uz bez stisknuti cenichu. Tedy ja jsem to takhle jednoho psa naucila

kure25
# Zasláno: 24 Dub 2005 19:43
- Nahlásit

Nase stendo taky nekdy zacne stekat,ale je to spise,kdyz ho neco vystrasi nebo kdyz slysi nebo vidi neco zcela neznameho... Treba tuhle projel okolo nas vlak (takovej jednovagonovej vesnickej rachotalek) a jak to tak pistelo a vydavalo zvuky,tak psice se lekla a zacla stekat a cukat jak pominuta na ten vlak!!! Jinak nasi pejsani stekaj taky jen na urcity lidi (za plotem),ktery jim proste nesedi a jsou to treba ukrajinci (blizko nas je ubytovna( ,ktery kdyz sli domu vozrali
,tak po psech v ulici treba hodili sutr anebo je provokovali... Taky bych ve vasem pripade doporudica stisknuti tlamicky a povel : Fuj nebo nesmis...

Anonymní
# Zasláno: 24 Dub 2005 22:59
- Nahlásit

Otázka zní jak vyrušit příčinu /štěkání/ a ne následek
/štěkot sám/. Myslím že jde o upevnění vazby s majitelem a pes má mít důvěru tak že když se mu něco nezdá, tak na to štěkne ale po jasném signálu majitele se utiší - né proto že umí povel "ticho!" ale proto že tím signálem /a třeba ať zní "ticho!"/, pes chápe že majitel = vůdce smečky, nepovažuje tuto situaci za štěkáníhodnou = za důležitou. A to potom není v zájmu psa jančit na něco co vůdce smečkym ignoruje...
Když můj mlaďas takhle vyšiloval i na jinak postavenou popelnici než včera, tak jsme si za naprosto klidného mého komentáře "tak půjdem si to prověřit at vidíš že jsi trouba", šli "očichat" - pes čichnul a já rukou hmatám, tak aby to pes viděl. Hlasem nechlácholím, ani nejsem agresivní, spíš se v klídku usmívám...Tím pes ve mě nabil důvěry a dnes blafne, koukne po mě a když řeknu "ne" tak je v klídku a nevšímá si....
Myslím že tento systém je odlišný od pouhého přerušení nežádoucí činnosti na povel, ikdyž věřím že i tak to jde...
Andy

Otas
Člen
# Zasláno: 25 Dub 2005 07:46
- Nahlásit

Mám trochu jiný problém. Pes běhá po dvoře a štěká na ptáky na střeše. Chytit za obojek nebo stisknout tlamu nepřipadá v úvahu, protože bych musel nejprve chytit a myslím si, že by to vyhodnotil jako hru na honěnou a štěkal by ještě častěji. Jít a ptáky zahnat, pak asi bude přivolávat vždy, když se něnjaký objeví. Okřiknutí nepomáhá. Co s tím?

kure25
# Zasláno: 25 Dub 2005 09:00
- Nahlásit

Stejny problem mela babicka s kokrousema a taky nic nepomahalo... Ten starsi uz bohuzel umrel a ten mladsi (11) se hodne sklidnil a uz na vrabce nesteka! Nase psice bych odvolala a vysvetlila ji,ze je to fuj,ale kdyz ani to neplati,tak fakt nevim........

petruf
# Zasláno: 25 Dub 2005 14:09
- Nahlásit

pokud jsem dobře pochopil z tvého popisu co ti pejsek dělá, tak si myslím, že předně se musíš začít učit Ty tzv. číst svého psa. Vím není to nic jednoduchého, ale pokud jej máš ráda, tak to zkus, uvidíš pak to bude stát za to. Co vlastně znamená umět číst svého psa - nic jiného než to, že ho pozoruješ a ve finále jsem schopna na 99 procent odhadnout co pejsek udělá, samozřejmě běhet tohoto již víš co pejsem nemá rád a jak na co reaguje. Nezapomeň, že psi mají podobné vlastnosti jako lidé tj. nálady, strach, nechuť, ale i radost a věrnost, což lidem chybí. Takže bych z počástku radil to, abys psovi udělala pořádek v tom co je dobré a co je špatné - co se ti líbí a co ne , když dělá. Pak bych přešel k tomu, co je to za lidi - pokud je s nimi v kontaktu , že mu vadí a štěká na ně / čím jaou napachovaní, pohyby a podobně / vždyť ani ty nejdeš ke každému když ti nesedne. Ale po zlým nic nesvedeš - nezapomeň, že jeho věk je jako věk dítěte - co poznává svět a má v tom zmatek pokud mu nepomůžeš. Tak zatím.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání