Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jezevčík drsnosrstý - výcvik
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 18 Dub 2005 12:36
- Nahlásit

Dobrý den,
máte někdo zkušenosti s výcvikem drsnosrstého jezevčíka?
Máme 8 měsíční štěne-psa.
Přivítám jakékoliv rady, inspirace atd...
Děkuji, Tesař.

Evicka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 13:02
- Nahlásit

Kdyby to byl jezevčík z chov. stanice Horalka, tak bych ten kontakt měla, ale takhle bez svolení ho dát nemůžu. Nemá některého z předků z této stanice.

Anonymní
# Zasláno: 18 Dub 2005 13:10
- Nahlásit

Dobrý den,

není ze žádné chovné stanice,...
je čistokrevný bez PP ...

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 14:47
- Nahlásit

Anonymní
a co vám jde, o základní poslušnost? Jezevčík je celkem náročný na výchovu, ačkoliv to velikostně tak nevypadá. Chce to důslednou, ale spravedlivou výchovu. Počítejte, že povaha jezevčíka je povaha velkého psa zabalená v minibalení, a s tím je nutno počítat, i s jeho nadprůměrnou inteligencí - tedy spíš vyčůraností, pořád je třeba čekat, že se vás bude snažit obelstít a převálcovat. Nesnese křivdu a nespravedlnost, to si dlouho pamatuje. Ale pokud přijdete jak na ně, jsou to nejúžasnější kamarádi a společníci, nedám na ně dopustit.

Evicka
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 15:35
- Nahlásit

No, já znám právě z výše zmiňované stanice hodně drsných jezevčíků a pravidelně sleduji jejich lovecký výcvik, protože se hodně kamarádíme. A jezevčík by absolutně nebyl pes pro nás. Pokud jsme byli na nějakých zkouškách či akci a pes skutečně nemá důslednou výchovu, tak hned v první leči nebo při první příležitosti opustil páníčka a šel si šmejdit, kde se mu zazdálo a neměl se k tomu vrátit se po nějakou slušnou dobu. Vím, že jako plemeno jsou svéhlaví a potřebují řádnou výychovu. Takže tak jak píše Ebony, na výcvik i výchovu bude zřejmě hodně, né málo, náročný.

Anonymní
# Zasláno: 18 Dub 2005 15:40
- Nahlásit

Dobrý den,
přesně tak.
Rád bych ho naučil základní poslušnost.
Na vodítku je bezproblémový.
Chování vůči ostatním psům je také bezproblémové.
Miluje velká plemena. Vyrůstá s nima odmalinka.
- nyní je to takový neposeda "puberťák" ...
Venku bez vodítka už je to lepší.Když mu bylo asi okolo 3-5 měsíců, tak pořád někam utíkal. Pořád něco zkoumal, všechno ho zajímalo...Teď v osmi měsících je to nesrovnatelně lepší. Když je na volno, tak pobíhá okolo nás a kontroluje si nás a reaguje i na zavolání. Když ho ale něco zaujme, tak na nás kašle...
Chtěl bych vědět, jak jezevčíka naučit sedni, lehni, zůstaň, atd.
Osobnost je to velká, je pravda že nám trvalo nějakou chvíli,než jsme pochopili jak na něj. Ale výsledek stojí za to.

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 16:41
- Nahlásit

To jsou celí oni, zkoumat si nezávisle okolí, ale já zatím měla všechny perfektně zvládnuté na přivolání, teď mám taky osmiměsíčního puberťáka, dlouhosrstého. Zaměřte se na to přivolání, aby přišel i když ho něco zaujme,(to, že umí sedni, lehni vám zatím moc nepomůže, když zdrhne) nebo já mám nejlepší zkušenosti s "přimrazením na místě" - myslivci to nazývají "daun", já řvu prostě zůstaň, a pak si pro něj dojdu, pochválím a připnu třeba na vodítko, dokud vábení nepomine.
Jinak mám zkušenosti s cvičením na pamlsky, jezevčíci jsou nenažraní a za piškot se postaví na hlavu, tím jsem je naučila spoustu cviků z poslušnosti, jsou velmi chytří, pak už jen pilovat a trvat na splnění právě v provozu, za ztížených podmínek.

Ebony
Člen
# Zasláno: 18 Dub 2005 16:46 - Změnil/a: Ebony
- Nahlásit

Evicka
Já bych asi zase nemohla mít foxe, nic proti, ale vlastně je ani neznám, ale jezevčíky miluju a nikdy jsem s nimi neměla problém, moje první hladká fena byla dokonce dost tvrdohlavá a ostrá, ale absolutně ovladatelná, mně spíš přijde, že lidé se tak trochu vymlouvají na výchovu jezevčíků: to je přeci jezevčík, má svou hlavu, a neřeší to, jezevčík se dá zvládnout, chce to jen opravdu trpělivost a důslednost, a je s ním velká legrace.

My máme hned kousek za domem noru, chodí tu jeden myslivec s hrubosrstým foxteriérem, tak nás už zval, ale chudák nevěděl, že já na to moc nejsem

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2005 01:00
- Nahlásit

jezevčíka nikdy více...

Mirka
# Zasláno: 19 Dub 2005 07:43
- Nahlásit

Jezevčíka vždycky.
Jezevčík se dá naučit všechno sedni, lehni, odložení, prostě na co si vzpomeneš jen to trvá trošku déle. S tím přivoláním to mám podobný jako Ebony. Když někam utíká tak křičím čekat, nebo písknu na píšťalku a on si sedne a čeká až si pro něj dojdu nebo si ho přivolám. Je to lepší ho nejdřív zastavit a pak přivolávát. Ale to neznamená, že stejně někam dříve nebo později neuteče a vrátí se až uzná za vhodné.

Anonymní
# Zasláno: 19 Dub 2005 08:35
- Nahlásit

Ahoj všichni.
Ještě jsem se chtěl zeptat. Vždy, když je večer okolo 20.00hod a déle tak se na mě náš "drsňák" sápe a chce mě nakrývat. Je to projev dominance nebo prostě dospívá.
Na přítelkyni to zkouší málokdy...
Děkuji za odpověď, Tesař.

Evik
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2005 09:31
- Nahlásit

My máme v ulici pána, který je nimrod a dlouho pracoval právě s jezevčíkem - hladkosrstým -celohnědým....Ještě ve svých deseti letech pes hodil s pánem na hony a byl absolutně spolehlivý a ovladatelný. Umřel v 16 letech. Takže všechno je jen o důslednosti - i jezevčík se dá vychovat v naprosto úžasného kamaráda i pracovního partnera.

Evicka
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2005 10:28
- Nahlásit

To souhlasím, ale potřebuje důsledné vedení a absolutně zvládnout některé poslušnostní cviky.

Ebony
Člen
# Zasláno: 19 Dub 2005 15:40
- Nahlásit

Anonymní
Ten náš to teď dělá taky, je těžké rozlišit, jestli je to projev dominance, u nás je to určitě projev puberty, ale nenecháváme si to líbit, zrovna tak jako když to zkouší na některou naší dospělou ovčandu, tak ho potrestaj, já ho taky vždy zvednu za kůži a odhodím.

karin
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 09:54
- Nahlásit

Ahoj,
mam doma dlouhosrsteho jezevcika. Je mu pet mesicu a je to akcni sikula .
Chtela bych se zeptat, jestli je v Praze nekde cvicak, na ktery bychom mohli s Tedikem chodit "radit"

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 10:12
- Nahlásit

karin

v Praze je spousta cvičáků, záleží na tom odkud jsi a kam bys to měla třeba nejblíž....Např. u nás na cvičáku v Jinonicích cvičí spousta psů malých plemen jak čistokrevných, tak i voříšků....Myslím, že v dnešní době už je opravdu málo cvičáků, které se zaměřují jen na služební plemena..... U nás v Jinonicích cvičí ta neslužební plemena např. i obranu - máme tam např. šikovného skotského teriéra

Anonymní
# Zasláno: 21 Dub 2005 10:38
- Nahlásit

Mně by zajímalo, kolik potkáváte jezevčíků na cvičácích? Je jich totiž celkem hodně, ale na cvičáku jsem potkala za celou dobu snad jednoho.

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 11:12
- Nahlásit

K nám na cvičák taky chodí minimálně jeden....ale když jsem ještě hledala cvičák, kam bych se psem chodila a byla se podívat na jednom kousínek za Prahou, tak se tam sešli jezevci hned 4....jeden trpasličí, jeden hladký a dva hrubosrstí...

karin
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 11:29
- Nahlásit

Evik: Do Jinonic to mam kousek. Divala jsem se na jejich stranky. Je tam napsano, ze bychom meli zacit chodit kolem pul roku. Myslis, ze bychom se mohli prijit podivat i driv? Myslim, ze by mu to jenom prospelo, je sice "kralik", ale energie ma na rozdavani

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 12:50
- Nahlásit

karin
to vůbec nevadí, když se přijdeš s pejsou podívat ještě před jeho půl rokem....aspoň se podíváš jak to tam chodí, zeptáš se výcvikářů co a jak . Jestli je aktivní jak píšeš, bude pro něho jen dobře, když se spolu začnete něčemu věnovat...myslím tomu výcviku. Prohloubí to váš vztah a budeš mít dobrý pocit, že pro pejsu něco děláš. Chválím ti, že chceš cvičit i s tak malým pejkem. Mnoho lidí co má malé psy si myslí, že je není potřeba cvičit a vést k poslušnosti......Takový neposlušný, nevycválaný mrňous potom třeba nadělá víc škody, než celá smečka velkých ale vychovaných psů

karin
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:03
- Nahlásit

Evik:

tak to my se urcite zastavime. Uz se moc tesim....a co teprve Teddy, az mu to reknu

Evik
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:29
- Nahlásit

karin
možná se tam uvidíme.....začátečníci cvičí od 14 hod, my už s pejsou chodíme od 15 hod do pokročilých, ale o té přestávce "mezi" se možná potkáme - já mám chodského psa. Takovýho ročního prdlouše ten se nedá přehlídnout....na každýho skáče

karin
Člen
# Zasláno: 21 Dub 2005 14:56
- Nahlásit

Evik:

zitra odjizdime na vikend na moravu, ale pristi sobotu bychom dorazili...ten muj kdyz skace, tak si toho nekdo ani nevsimne ,
tak si to vynahrazuje stekotem....kdyz neni moc videt, tak chce byt alespon slyset. Moc rad si hraje s ostatnima peskama, ale uz ma taky jednu negativni zkusenost s kokrem. Taky sem tam neodhadne velikost "kamose" a to se potom nestaci prevalovat na zada a delat hodnyho....

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání