Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / psí školka od 2. měsíců?
Autor Zpráva
Lady
Člen
# Zasláno: 10 Dub 2005 22:31
- Nahlásit

Mám 10 týdenní štěňátko křížence malamuta s NO a chtěla bych s ním co nejdřív začít chodit cvičit. Dočetla jsem se že školky je možno navštěvovat od 2. měsíců...Jak je to ale možné když pejsek je proočkován až ve věku 3 měsíců? Mohou štěňátka do školky dřív než po třech očkováních a nebo špatně počítám?
Dík z odpověď

Evik
Člen
# Zasláno: 11 Dub 2005 13:38
- Nahlásit

Lady

mě bylo řečeno, když jsem si pořizovala štěndo, že jakmile bude mít za sebou první dvě očkování, můžu ho pomalu začít brát ven, aby se seznamoval s okolím a pejsky....ovšem nechodit nikam daleko, jen v místě bydliště, dávat bedlivý pozor, na to, co pejsa očichává, aby nic "fujky" nezbaštil....O těch psech, se kterými budeš štěndo seznamovat, bys měla bezpečně vědět, že jsou řádné proočkovaní, nejsou nemocní, jsou přátelští.. atp....
Myslím, že v těch psích školkách mají určitě psi, kteří tato kritéria splňují.....Já osobně bych s 10týdenním štěndem ještě nepodnikala žádné "dlouhé výlety"......Koneckonců tu psí školku můžeš absolvovat i místě svého bydliště pokud znáš někoho, kdo má se psy větší zkušenosti, s někým kdo má také štěndo či vhodného dospělého psa (viz výše). V té psí školce se mrňata neučí žádné povely, učí se vlastně jen hrou základním pravidlům komunikace mezi sebou - mezi psy. Jinak se cvičením jako takovým nespěchej. Klidně choď se štěndem od nějakých těch třech čtyřech měsíců na cvičák na "čumendu", aby si zvykal na prostředí a větší množství psů a lidí, ale na cvičení jako takové bude pejsa zralý až tak před půl rokem, kolem toho půl roku (musí na to duševně dozrát) Se základními povely jako je třeba "ke mně" a "sedni" klidně hravou formou začni pomalu už teď .

Anonymní
# Zasláno: 11 Dub 2005 20:43
- Nahlásit

Ja bych se zatim do skolky nehrnula, pockala bych po kompletni vakcinaci. Jak se pise v predchozim prispevku, ucit zakladni veci se daji stene i doma .. naopka to bude lspi, bude je zvladat doma, ve znamem prostredi a pak se daji "pilovat" i venku a v prostredi, kde se budou okolo "potulovat" dalsi psy. Takze myslim,ze do 3 mesicu mate o zabavu postarano a neni kam chvatat.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání