| Autor |
Zpráva |
Gája
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 10:24
- Nahlásit
Chtěla jsem se s vámi poradit, existují plemena psů, u kterých je známo, že téměř neštěkají?? Moje kamarádka by si ráda pořídila psa do paneláku, ale v celém domě nikdo psa nemá. Bydlí tam krátce a tudíž pořádně nezná své sousedy a má obavy, aby nebyly problémy. Celý život bydlela v domku a vždy měli psa. Možná se tomuto problému dá předejít výchovou. Máte nějakou radu, zkušenost? Vím, že se to tady probíralo již několikrát, ale co jsem prohledávala, tak jsem zatím nenalezla tu pravou radu.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 10:34
- Nahlásit
Gája
Ahojky, tak to ti teda neporadím. Jediný pes, který mně napadá je basenji, ale to je trochu oříšek. Jinak si myslím, že téměř každý pes se dá vychovat tak, aby doma neštěkal.
Denča v paneláku byla zticha, ale jen jsme odjeli do chaty, tak ňafala o stošest. Na stará kolena bydlí v baráku, kde neštěká, ale jen vyleze na dvorek ňafe jak šílená ( teda musí se něco pro ní divného dít).
|
moll
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 10:36
- Nahlásit
neptej se na psy, kteří NEŠTĚKAJÍ, ale na ty s omezeným HLASOVÝM PROJEVEM - např. seveřani skoro neštěkají, ale zato umí nádherně a dlouze výt
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 10:43 - Změnil/a: Gája
- Nahlásit
brut
Ahojky, ona už i přemýšlela, že by koupila zahradu, aby v případě nějakých problémů se sousedy, mohl být pes tam. V kotci a řádně zateplené boudě... A co Berounka? Možná tam pojedem teď o víkendu...
moll
tak doufám, že se tě tolik nedotklo mé neodborné vyjádření, už si na to dám pozor... ale jinak není nad dobrou radu.. Myslím, že vytí by určitě sousedům nevadilo, aneb kterak z bláta do louže...
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 10:44
- Nahlásit
Třeba francouzský buldoček. Ten je vhodný do bytu právě proto, že štěká velice málo. Můžu to potvrdit z vlastní zkušenosti. Náš roční Cllif štěká opravdu jen vyjímečně a to ještě většinou když ho nějak prokujeme při hře. Neštěká třeba ani na zazvonení domovního zvonku.
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 10:52
- Nahlásit
Gája
Na víkend ještě nemám žádná pořádné plány, tak by snad mohlo setkání vyjít.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 10:58
- Nahlásit
brut
To by bylo príma, taky to ještě nevím na beton, ale spíš jo, než ne.... během týdne bychom se domluvily. To už snad budeme vědět obě, jak na tom jsme.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:04
- Nahlásit
Gája
basenji sice neštěká-v pravém slova smyslu,každopádně za to umí pořádně výt až na měsíc a když nevyje tak demoluje byt.Rozhodně nikomu nedoporučuji,aby si ho pořizoval jen pro neštakavost-zaplakali by obě dvě strany
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:14
- Nahlásit
Moje Sára, "zlatý retriever", nezaštěká a nezaštěká... V bytě o ní ani nevím, ani když někdo zazvoní tak neštěká, jen se běží podívat, co se děje...
Když jsme u našich v baráku, tak jí na zahradě rozštěká tety fena, ona se po ní opičí, ale v baráku je zticha...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:14
- Nahlásit
Gája
Fajn, myslím, že to budu vědět tak ve čtvrtek.
|
suesie
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:16 - Změnil/a: suesie
- Nahlásit
Jandula
To máte zlatíčko, naši sousedi mají taky feňulku GR a ta štěká naprosto šíleně! Dokáže štěkat třeba hodinu v kuse a to je pak fakt o nervy.
|
moll
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:23
- Nahlásit
Gája
můj příspěvek byl záznam zkušenosti jedné chovatelky - zájemci o štěně se jí ptali, jestli pesan štěká a ona na to, že nee. za pár dnů si přišli majitelé stěžovat na jeho vytí a chovatelka jim řekla, že se ptali na štěkání. kdyby se zeptali na vytí, tak jim řekla, že vyje hodně, skoro pořád.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:32
- Nahlásit
Anu
Já vím, je to fakt těžké... nikdy nemáš jistotu, že tvůj pes nebude "nadměrně štěkající"... Pokud je to občas, tak se to dá tolerovat, ale někteří hafíci jsou štěkáním přímo postiženi. Mě osobně štěkání cizích psů nikdy nevadilo, taky jsme bydleli v paneláku a hafani na balkónech se předháněli ve svých zvukových projevech... Bohužel, jsou mezi námi jedinci s labilnější nervovou soustavou a ti dokážou rozpoutat peklo. Je potom hrozné, dát kvůli tomu svého čtyřnohého miláčka pryč. A zase mně napadá jestli je to pádný důvod k tomu, nepořídit si psa.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:35
- Nahlásit
brut
Tak jo, ve čtvrtek si písneme, bylo by to fajn, aspoň na chvilku se sejít..
|
moll
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:36
- Nahlásit
někdy mi přijde, že větší hluk a nepohodu dělají řvoucí a ječící děcka na panelákových hřištích nebo grilující sousedi na zahrádkách rodinných domků než pesové.
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:38
- Nahlásit
moll
já vím, brala jsem to s humorem, ale vždyť víš.... někomu vadí štěkot, jinému psí pach, nebo očůraný patník před barákem... lidi jsou různí a když se sejdou pejskaři a nepejskaři v jednom baráku, je to děs...
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:42
- Nahlásit
suesie
Já ti netuším, ale ona je prostě taková, štěká akorát ve tmě když se něčeho bojí a doma se asi cítí v bezpečí (jen jednou se mi stalo, že v noci přijeli do vedlejší samošky skládat zboží a dělali docela hluk, tak začala štěkat)...
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:42
- Nahlásit
Gája
ja myslim, že u zvokovejch projevů hafanů to je hlavně o povaze... Moje feňule v podstatě nikdy neměla tendence v bytě štěkat, kňučet, výt... (naštěstí pro nás) A když už v bytě štěkne, tak štěká mín hlasitě než třeba na chalupě. (zrovna nedávno jsem přemýšlela, jestli je fakt schopná to rozlišit?) Ale zase znám psy, co maji potřebu hlasit vždycky všechno...
Myslim, že tady je každá rada drahá....
|
moll
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:43
- Nahlásit
Gája
pejskaři a nepejskaři v jednom baráku, je to děs..
jo - to je fakt, a hlavně když všichni hledají konflikty místo pochopení
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 11:48
- Nahlásit
A mimochodem takova perlička k tomu štěkání. Paní, co bydlí o patro výš než mi mě potkala s psicí, když jsme se vracely domů a povídá mi:"Vždyť ona chudinka vůbec neštěká" tak sem ji řikala :"Ale jo, občas štěká, ale ona doma štěkat nesmí" a ta paní na mě:"Ale vždyť je to pes, tak ju nechte, ať si taky někdy zaštěká, však to nevadí" A to prosím je paní nepejskařka
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 12:01
- Nahlásit
A dá se to zmírnit výchovou? Jestli ano, jak na to?
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 12:16
- Nahlásit
Gája
no podle toho co se známé (kamarádce) líbí za rasy, já třeba vím, že různí známý mají mopsy tři a ani jeden z nich neštěká, ne že by nechtěli, to oni třeba chtěj - co já vim, ale že nemůžou. Mají ten čumec tak krátkej, že ani v podstatě štěkat nemůžou, a taky mají pěkný problémy s dýcháním v létě.
|
Anu
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 12:23
- Nahlásit
Kalliope
tak to sousedi mají mopse a ten štěká 24hodin denně!! JSem na ten jeho štěkat úplně alergická-spíše chroptání,popravdě jsem pejskař ale todle co předvádí ten mops...to je strašný...
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 12:25
- Nahlásit
Kalliope
Když jí se právě líbí velcí hafani, aspoň co já vím. Na ta společenská plemena moc není. V tom je trošku problém, i když si myslím, že do paneláku by brala spíš nějaké střední plemeno, ale rozhodně ne společenské. Prostě pejsu, se kterým může ven za každého počasí, kterého může cvičit a který ji bude i tak trošku ochraňovat..
|
moll
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 12:28
- Nahlásit
oni ti větší pesové nejsou až tak nervní a neječí pořád a na všechno. ale zase když štěknou, tak to stojí za to. ale ve větších psech má větší šanci najít kliďase, případně ho to naučit. snad bude mít štěstí
|
Gája
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 12:31
- Nahlásit
moll
A myslíš, že na cvičáku by jí poradili, jak ho to naučit?? Nebo na koho se přímo obrátit?
|
moll
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 12:46
- Nahlásit
i na této diskusi už bylo miockrát probíráno, jak naučit štěně být samo doma a pokud možno potichu - jakože aby nekvílelo smutkem. jiný případ je hlídací štěkání - snad se to dá taky naučit, aby si pes zvykl na obvyklé domácí zvuky a pohyb na schodišti paneláku. pokud se tam bude dít něco neobvyklého, tak snad zase sousedi něco vydrží a nebudou majitele i se psem vystěhovávat kvůli jednomu blafnutí - třeba budou i rádi, že jim pesan ohlídá majetek
|
Fajka
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 13:01
- Nahlásit
Gája
Tak mi máme Akitu a ta tedy štěká jen velmi velmi vyjímečně. Má to v povaze. Je to velké plemeno cca 35-40 kg.
Včera u nás byla bohemka a já se bála že bude štěkat jak šílená (lidi auta hluk) a ono nic... ticho, ležela ve stínu a všechno jí bylo ukradený až na známého co se na ní přišel podívat jak vyrostla a vešel až do zahrady, tak to si trošku poštěkala. A když odešel okamžitě zmlkla.
A štěkání z nudy a žalu neprovozuje a v noci ještě nikdy ani nepípla.
A co ji pozoruji (teď má 7 měsíců) tak neštěká, nevyje a teď v těch velkých teplech ji skoro ani není vidět leží ve sklepě a funí
Nevýhoda je že je doooost tvrdohlavá a doost líná, takže do bytu nevím nevím...
Leda rovnou ke štěndu koupit pořádný vysavač )
|
monika
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 13:07
- Nahlásit
No já někde četla, že německá doga štěkne jen občas a pokud to udělá, tak to už je teda pořádný důvod. Konec teorie - začíná praxe: Dora štěká na zvonek, na nově příchozího, na kolo co projede kolem potoka, na sousedovic psa, na mě, když ji nesleduju delší dobu .....
Myslím, že se to naučila od naší kokřice a prostě se jí to zalíbilo. Tedď budu mít štěkající dogy dvě, páč Fanka se ráda připojí. Neví proč štěká, ale je to prima.
|
Cezar
Člen |
# Zasláno: 17 Čec 2006 14:09
- Nahlásit
Mi jsme měli německého ovčáka v paneláku a neštěkal ani na zvonění. V baráku nám říkali, že kdyby nás neviděli s ním chodit ven, tak by ani nevěřili, že psa máme. Zato na chatě si to vynahrazoval, tam štěkal hlavně teda navečer jak blázen a v noci musel být v baráku, protože by vzbudil celou vesnici, ale v paneláku byl fakt potich a to jsme oba chodili do práce takže byl tak 9 hodin sám doma.
|