| Autor |
Zpráva |
Sibi
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2005 15:22
- Nahlásit
Ahojda,jak mam donutit psa,aby si lehnul?Je to asi ctyrlety NO,docela chapavy.Myslim,ze vi,co po nem chci,ale proste si nelehne.Teda lehne si kvuli piskotu,jinak ne.
A jeste aportovani.O micek jevi docela zajem,bezi za nim,zvedne ho,pak s nim chvilku pobiha,nechce ke mne prijit,pak ho pusti a konec.Povel "pust" umi.Ale proste ke me nedojde.
Diky moc
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 24 Bře 2005 21:06
- Nahlásit
Sibi
S tím leháním. U takhle starýho psa to chce víc trpělivosti. Napřed učit jen na ten piškot, potom kdyžtak schovávat piškot do dlaně, aby ho jen cítil, ale neviděl a lehal si za tou rukou a potom bych dávala před něj jen sevřenou pěst, aby si za ní lehl a postupně zkoušela jen povel... štěně se to naučí určitě rychleji než starší pes, chce to trpělivost.
S aportem moc neporadím, protože tam s pejsinou máme velký mezery. Nebo spíš ani není, kde ty mezery mít :-/ S tím snad poradí líp někdo jinej. Ale zase je potřeba brát ohledy na psa jako jedince, takže to, co platí na jednoho na druhýho nemusí platit vůbec. Ale zase to bude chtít trpělivost a hlavně důslednost... Přeju hodně štěstí.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 25 Bře 2005 12:43
- Nahlásit
Sibi
zkus to s dvěma míčky. jeden hodíš a na druhý ho přivoláš k sobě a ještě k tomu přidej třeba couvání před psem
|
Belial
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 10:13
- Nahlásit
Psa jsem naučil lehni s "piškotovou metodou ". S aportem problém nemám, ale když pes s čímkoli přiběhne, začne chodit okolo mně a vrtět ocasem. Chce si hrát. Nějaké pusť zatím nehrozí. To samé dělá i když najde něco v lese. Donese to ke mně, ale jak jí to chceme vzít, bez šance. Klacek je v pohodě, horší jsou nějaké odpadky apod. Vyloženě chce, aby jsme se s ní honili.
|
stremka
Člen |
# Zasláno: 14 Dub 2005 11:13
- Nahlásit
Sibi
nezapomeň dodržovat:nejdříve podnět t.j.hlasový povel a pak přijde teprve mechanický přístup.Zatlačení na kohoutek a ruku v které máš piškot směřovat směrem od čumáku šikmo k zemi.Kdyby jsi to dělala obráceně tak se tento cvik mine účinkem.Vždy musí být tento postup dodržen u jakéhokoliv cviku.
|
Ketrin
|
# Zasláno: 12 Kvě 2005 13:27
- Nahlásit
S tim aportem: ja tedy nevim,co presne musi pes delat ve sportovnim/sluzebnim vycviku ohledne aportu. Ale ja mam LR, kteri maji aport primo vrozeny (a taky v nazvu plemene ) a vzdycky jen ziram, co je lidi, kteri si u nich "dokazou" ten vrozeny aport pokazit. Takze predevsim bych radila striktne oddelovat praci a hru, i pomucky pro ne urcene. Pri hre atsi pes dela co chce - klidne ho honte, o hracku se s nim tahejte atd., ale nikdy mu nerikejte povel "aport". Pri praci trvejte na spravnem vykonu - primocare prineseni, zadne obihani, perfektni odevzdani vsede (aspon tak je to na lovec.zk.) atd. Kdyz dela chyby, cvicila bych na voditku a hned ho opravovala. Vim co to je napravovat pokazeny aport, sama jsem si ho svou neduslednosti zkazila u prvni feny a pak jsme se to pracne preucovaly. Ale jde to! Hodne stesti.
|
Belial
Člen |
# Zasláno: 1 Srp 2005 10:25
- Nahlásit
V podstatě odpovídám jenom sám sobě . Fenka má teď 10 měsíců a už téměř spolehlivě nosí aporty, ale zase je tam problém, že je hned bez výzvy pokládá k nohám. Nedrží, jak by to prý správně mělo být.
|