Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / knihy o výchově a výcviku
Autor Zpráva
Fan
# Zasláno: 23 Bře 2005 12:13
- Nahlásit

Můžete sem názet pár tipů na kvalitní knížky včetně jejich autora, které stojí za to si přečíst....

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 18:03
- Nahlásit

K. Hartl, K. Němec, J. Skuhrovský Výcvik psa
Karel Nový Kynologická příručka
Pachové práce se psy

až na tu poslední píšou v postatě totéž...

Ještě byla jedna, nevím jak se přesně jmenuje, ale bylo to spíše pro policisty - ta byla vynikající...

stremka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 18:16
- Nahlásit

taky byla výborná kniha o stopách od p.Eise ale to už je moc dávno a málokdo jí měl.Jedině nějaký pamětník.Ale byla to super knížka kde se vysvětlovala vše včetně vztahu psa a psovoda při práci.O všestraném výcviku sehnat knihu od p.Komolého.Ty další jsou v podstatě opisy od Komolého s různými úpravami.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 18:18
- Nahlásit

a ty ji máš??

stremka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 18:24
- Nahlásit

ala_baionette
no právě že nemám.Bejvalka si ji odnesl a to nevím kde je mu konec

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2005 18:25
- Nahlásit

hmmm...škoda

tttynka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 00:29
- Nahlásit

jeste nezapomente na mikulicu a poznej sveho psa - skvela knizka

Danuš
# Zasláno: 2 Dub 2005 07:46
- Nahlásit

Stremka, Pachový práce psa začaly vycházet v PPČ. Hurááááááááá. Mně je někdo ukradl

stremka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 07:49
- Nahlásit

Danuš
už začínám kupovat.A dokonce jsou v 04 články o IPK a staré fotky s časopisů a asi se tam vidim(pod lupou) i s bejvalkou co ty pachovky tenkrát odnes

tttynka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 13:00
- Nahlásit

fakt je super, ze uz konecne zacali PPČ obohacovat i o tyhlwe stopy, skoda ze to vychazi jen jednou za mesic.

Jerryk
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 18:28
- Nahlásit

A nemáte někdo od Viktora Dostála - Přirozená komunikace a život se psy? Občas pročítám jeho www stránky-líbí se mi, ale chtěla bych znát názor někoho, kdo tu knížku už má. Není totiž zrovna nejlevnější (290+100balné). Dík

drakka
Člen
# Zasláno: 2 Dub 2005 22:14
- Nahlásit

Jerryk

imho je ta knizka skvela, ctiva a hodne ti osvetli, ale vsadim se, ze jini lide tady ti hned reknou ze v ni je jen to co oni uz daaaaavno vedi a ze je to kniha pro hloupe zacatecniky a maniakalni priznivce Viktora Dostala. Presto si stojim za svym, ze to za ty penize jednoznacne stoji

Terri
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2005 11:18
- Nahlásit

Jerryk
Bude se Ti hodit hlavně, pokud jsi nečet poradnu, protože 2/3 knihy jsou příspěvky z poradny.

nefer
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2005 17:20
- Nahlásit

Kniha pro naprosté začátečníky to je, krom toho 2/3 je skutečně poradna z webu. Ta zbývající 1/3 jsou články z webu. Takže podle mě to byly vyhozené peníze. 90% obsahu najdeš na stránkách a zdarma, takže si to stáhni, vytiskni a můžeš si poskládat téměř kompletní knihu. to co ti bude chybět mi zas tak podstatné nepřijde.

Anonymní
# Zasláno: 3 Dub 2005 22:48
- Nahlásit

"ROZUMÍME PSŮM ?"

Eberhard Trumler

- tento pán píše z vlastních velmi ojedinělých celoživotních zkušeností..... velmi podnětná, znáte ji ?

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 3 Dub 2005 23:10
- Nahlásit

Nevím, jak se ta kniha jmenuje, ale je to bible OBRAN. Napsal to Helmut Reiser a nevyšlo to v češtině... Má dvě části, v té první se věnuje pudům a ve druhé jsou metodické postupy týkající se výcviku obran...

Corny
Člen
# Zasláno: 4 Dub 2005 21:18
- Nahlásit

Pes a jeho výcvik
Jozef Hrušovský
Ta je podle me fakt dobra

Ela
# Zasláno: 5 Dub 2005 13:30
- Nahlásit

Fisher, John: Proč můj pes...? Velice dobrá knížka o chování psů, o poruchách chování, zlozvycích, stravě... hlavně pro začátečníky. Ale i zkušenější si jistě přijdou na své.

Fan
# Zasláno: 5 Dub 2005 13:47
- Nahlásit

ELA
tu mám moc dobrá

knihu od p. Dostála mám taky, ale musím říct, že jako začátečníkovi mi moc nedala, je to vše obecné, nic popsané přesně, hodně mě zklamala, čekala jsem od ní víc, než jen opsané netové stránky + v poradně odpovědi typu...na tohle jsem už odpovídal najděte si to ve starších dotazech..to trochnu nepodchytil

vrana
# Zasláno: 23 Dub 2005 09:37
- Nahlásit

pocalujem si knižku od Jozefa Růžičku:Pes k obraně osob a ochraně majetku (aneb člověče neboh se máš li psa)-odporúčam. výborne spracovaná a obsažná, viacej dosť praktická. Len neviem-obyčajne cvičiaci čovek si asi nemôže dovolit cvičiť podla nej-bežne sa na cvićákoch necvičia takéto obrany, nuž ale ked sa pre to nadchne furant, tak prečo nie?
Určite stoji aspoń za preštudovanie.

vrana
# Zasláno: 23 Dub 2005 09:39
- Nahlásit

pardón za chyby-príliš mi behajú prsty.

cilam
Člen
# Zasláno: 26 Pro 2013 21:20
- Nahlásit

Trošku téma obnovím, kdyby měl někdo aktuální tipy na knihy o výcviku, co by stály za to přečíst? Nějak mi ta dlouhá dovolená bez sněhu nesvědčí

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání