Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Jak správně lehat
Autor Zpráva
Zaynab
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 08:51
- Nahlásit

Dobrý den. Máme s naší fenečkou bearded collie jeden problémek. Ujali jsme se jí jako starší, bude jít pět let a už je s námi dva měsíce. Samozřejmě jsme ji začali cvičit, neuměla vůbec nic, neslyšela na žádné jméno atd. Je velice šikovná, i když všechno dělá po svém, jako každá beardie. Jediné, co jí nejde je lehni. Tedy, ona si lehne, ale ne "klasickým" způsobem, tedy rovnoběžně pánevní končetiny a bříško mezi nimi na zem (nevím, ja jinak to popsat:smirk, ale vždy vybočí jednu zadní nohu a lehne si na plochu stehna. Přední nohy a hrudník má normálně. Co s tím?

Eimy
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 09:12
- Nahlásit

Zaynab
Jestli se s ní nechystáte na zkoušky, tak bych ji "nechala být". A nebo když si lehne alespoň občas správně, tak bych ji hrozně moc chválila... A u špatnýho provedení bych zkusila ji trošku srovnat, narovnat ji normálně rukou, ale nevim jestli to pujde... Myslím, že na tohle téma jsou tady povolanější...
Moje psice, když si lehá na povel, tak má spíš "problém" s předníma packama, občas jednu nebo druhou ohne pod sebe nebo je překříží... Vždycky ji upravuju tím, že bud dám povel ještě jednou a nebo řeknu "notak" a ona se už srovná. Když si lehá sama od sebe, tak to ty její pozicenejdou pořádně ani popsat

birma
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 10:51
- Nahlásit

Zaynab
mě tohle dělal pes jako štěně. Dala jsem mu sedni (musí sedět rovně) a stoupla si za něj tak, abych nohama fixovala zadek ve správné posici, pak si lehnout rovně prostě musel....

Eimy
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 10:59
- Nahlásit

birma
A nevíš jak udržet psa správně ležet dlouho? třeba při odložení? Protože já když psici dám lehni, tak leží v pohodě, ale jkamile musí ležet dýl tak zadní nohy dá do zadu jak žába...

LUCKA
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 11:06
- Nahlásit

EIMY
To, že při dlouhodobém odložení pes nevydrží ležet v té "správné" pozici, nevadí. Ani na zkoušce a na závodech nevadí, když pes při DLOUHODOBÉM odložení se vyvalí na stehno nebo natáhne zadní nohy "na žabu". Ale pozor na to! Potom to svádí k tomu,že se pes začně plazit!! a to už nesmí!!

Usanda
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 16:19
- Nahlásit

Když už jsme u tohoto povelu:
téměř před rokem jsem si vzala stř.pinče z útulku, doted se bojí cizích lidí a je opravdu moc poslušný.Ale nechápe povel lehni.Umí sedni, zustan,čekej, k noze, nesmíš...atd atd + rzné blbinky jako panáčka, pac a ťap a tak.
Když mu dám povel lehni,nic neudělá. Tak mu ukážu na zem, zatlačím na lopatky k zemi.............a on udělá přemet a leží na zádechTak to zkusím jinak. sedni a čapnu si k němu ,vezmu mu packy a položím na zem..............následuje rychlý přemet a je zase na zemi a chce si hrát. Radši už do toho moc nejdu,protože nechci,aby si myslel,že po něm chci,aby se válel zádama po zemi.
Je nějaká jiná metoda? Zkusila jsem ho i lákat na piškot u země, moc to nefunguje:/

Rendy
# Zasláno: 19 Bře 2005 21:01
- Nahlásit

Usanda
Hi hi, to mi tak trochu připomíná mojeho darebáka. Naučila jsem ho se na povel uklonit. A teď pokaždé když mu dám povel vstaň, tak si stoupne a automaticky se ukloní a neumím to odbourat.... V tom lepší případě vstane a zůstane nahrbený, jak už se k tomu chystá...

Eimy
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 22:30
- Nahlásit

LUCKA
Dík moc

Usanda
Mě žádná jiná metoda než to, cos popsala ty nenapadá... A není třeba víc hravej než žravej, že bys ho zkusila lákat na hračku? Já jsem lehni učila psici právě na piškot, protože donucováním bych u ní neudělala vůbec nic...

Rendy
Tak to je ještě celkem fajn, to moje psice, když je moc rozjívená a něco po ní chci, tak zkouší úplně všechno co umí, ale ten povel co chci zkusí až nakonec. Takže to v praxi pak vypadá tak, že jí řeknu jednou, ať si lehne, ona si sedne nebo udělá poklonu, pak ty dva povely prohodí, potom, když vypadá, že fakt už neví, co po ní hci, tak ji to zopakuju, ona mi dá pac a pak teprve jako by jí došlo "Ahaaaa už vím, co ta panička chceee". Dneska na přítele venku zkoušela ještě hezčí věc. Řekla, ať si sedne, to si sedla v pohodě, ale pak chtěl, aby si lehla a jí se na tu studenou zem táááák nechtělo... Tak potvora jenom dělala že si lehá a zustala v pulce toho lehnutí tak, že se hrudníkem ani břichem nedotýkala země. bylo na ní vidět, že zkouší, jestli to projde nebo ne... (neprošlo)

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání