Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / vodítko+rozzuřená bestie
Autor Zpráva
Fan
# Zasláno: 16 Bře 2005 13:40
- Nahlásit

Chtěla jsem se zeptat, mám psa 6 měsíční shiba inu, se psy vychází v pohodě pokud je na volno, nebo pokud mu dovolím jít za psem na vodítku, ale pokud mýjíme cizího psa a mám ho u nohy,(ne každej chce svýho psa nechat očuchat) začne být agresivní, vzpýnat se a chovat se tak, že by se za něj nestyděl ani pitbul, pokud bych ho z vodítka u nohy uvolnila a mohl jít ke psovi tak by se uklidnil a byl s ním zase kamoš, ale na vodítku u nohy se chová jako kdyby ho chtěl na místě roztrhat
(prosím o názor i sali a tchoře i když mě to bude asi bolet)

vlk
# Zasláno: 16 Bře 2005 13:49
- Nahlásit

Fan
My jsme to Áčou řešili tak, že pokud šel kolem pes co neměl být očuchám či obtěžován, brali jsme ji na ruce a vysvětlovali jí, že pejska musí nechat na pokoji. Dneska už ví že když řeknu necháme pejska, musí projít kolem něj aniž by si ho všimla. U šiby, teda aspoň u té naší byly nejtěžší první tři roky, teď už to jde celkem v pohodě. Má svoje kamarády, pak psy které přehlíží a pak jsou ti které kdyby mohla, tak je sežere tam patří skoro všechna plemena nad 60cm. Ale když slyší necháme pejska má sice rudou mlhu před očima, ale nahodí nevšímáka a jde.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 17:44
- Nahlásit

Fan
a ja to s Kairo resim tak, ze si k ni sednu a mluvim na ni a rikam ji ze si pejsek nechce hrat. No ale je pravda, ze je to na me velky zavislak a mam u ni prednost pred vsim ostatnim. Tedy pokud neni zrovna sero a ona je na volno.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 18:42
- Nahlásit

cerny Rex
Já se ani nedivim, že si ten druhý pejsek hrát nechce, když na něj pouští hrůza "rozzuřená bestie", jak je fórum nazváno Pár šib tu potkávám a bohužel k nám nejsou moc přívětivé

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 18:48
- Nahlásit

WhiteWolf
No moje Kairo si prave chce s kazdym hrat, ale ne kazdemu to je prijemne a tak si k ni sedam a vysvetluju ji, ze si s ni pejsek hrat nebude. Mam totiz spatnou zkusenost, kdy jako mala dostala od jednoho pitomce na dvou mesicich voditkem, protoze JEHO pes za ni utekl. Bohuzel se od te doby boji vsech chlapu a ja mam problemy s ni nekam jit bez voditka, ale i na voditku se radsi zastavi a nebo se snazi obchazet. Jinak co se tyka te privetivosti tak vetsinou shiba pousti hruzu, ale jinak je hodna.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 18:52
- Nahlásit

cerny Rex
já je všechny potkávám na vodítku a ti lidé je nepouštějí, taky si myslím, že kdyby byli jak moji psi, tak šiba puštěný, bylo by to OK.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 18:56
- Nahlásit

WhiteWolf
no ja ji prave mam prevazne volne a kdyz vidim psa tak si ji privolavam, protoze mam o ni strach aby mi ji zase nekdo nezmlatil. Jinak na voditku je jen vecer, protoze v noci nebo kdyz je sero tak ma utikaci obdobi a nevim proc.

vlk
# Zasláno: 16 Bře 2005 19:03
- Nahlásit

White Wolf
Věřím že tvoji psi by bylo OK ale šiba rozhodně ne, prostě mají v povaze zakódovaný že větší pes zaslouží být sežrán a dá se s tím máloco dělat. Naše šiba se psy s kterými vyrostla a zná je od malička problémy nemá a bere je přátelsky ale další psy už bere jako vetřelce kteří musí být zničeni i za cenu toho, že ji to bude stát život. Takže v rámci její bezpečnosti a taky kvůli tomu, aby mezi námi pejskaři u nás na sídlišti nebyly problémy, protože šiba si opravdu dá kecat jen do máločeho, se cizím psům snažíme vyhnout, nebo zkrátíme vodítko na minimum a se slovy necháme pejska se co nejrychleji mineme. Takže konflikt je zažehnán dřív než stačí vzniknout. A to jsme s ní od malička chodili mezi pejsky aby si zvykla. Prostě je to jedna ze zvláštností její povahy a i když jsme se snažili ji to odnaučit, jsou jí velcí psi trnem v oku.

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 19:06
- Nahlásit

vlk
jeste ze Kairo nesnasi jen pitbuly a jim podobni a tech u nas nastesti moc neni . Jinak se vcera pokusila sezrat dospelou kolii protoze ten pes lezl do JEJIHO auta a tam nemel co delat.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 19:11
- Nahlásit

vlk
jasně, s náma chodí pejsek, je to sice basenji, ne šiba, ale povaha podobná, každýho většího psa chce sežrat, jen naše miluje, protože se znají od malička Prostě jsou jiné. Co tu potkáváme jednu fenku šiby, když byla mladá, s naším jsem si hrála, teď už ne.
Spíš jsem přemýšlela nad tím, teď se to netýká šib, ale některých menších psů, proč vrčí a štěkají na naše velké psy i když si jich naši ani nevšimnou. ´Přemýšlela jsem o tom, jestli je to strach, ale to jsem vyloučila, protože někteří se nebojí ani napadat. Když se nás pejsek bojí, obejde nás obloukem. Tak co to je? Dělají ramena? Nevíte někdo?

cerny Rex
V noci mají sklon k útěkům i moji psi, vědí, že je špatně vidím

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 19:15
- Nahlásit

WhiteWolf
Tak to jsem rada, ze v tom nejsem sama. Vim ze mam doma pubertaka, ale i tak me to dost rozciluje a tak se ji snazim davat na voditko driv nez se zacne smrakat. Muze totiz byt venku pres tri hodiny a celou tu dobu behat, ale kdyz ji nestihnu dat vcas na voditko tak ji klidne pak muzu dalsi hodinu nahanet.

vlk
# Zasláno: 16 Bře 2005 19:30
- Nahlásit

White Wolf
sice nevím co se děje ve psích hlavinkách, ale mám pocit, že malí psi skutečně občas dělají ramena a podle hesla kdo rychle dává dvakrát dává se možná snaží být rychlejší. Vždyť v boji o život myš kouše hada nebo holub klove do jestřába, zřejmě nějaký pud sebezáchovy. Koneckonců vždyť i malí lidé bývají většinou impulzivnější a dělají občas ramena aby v očích těch druhých a hlavně svých trochu povyrostli, tak se nemůžeme divit, že někteří malí psi se chovají stejně.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 19:30
- Nahlásit

cerny Rex
Tohle náš pes dělal do tří let, teď je mu 5 a už se umoudřil Jen v noci je trochu drzejší, ale už je to mnohem lepší.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 19:32
- Nahlásit

vlk

koukám, že jsem se vám vetřela do fora a ani šiby nemám, pardon

cerny Rex
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 19:32
- Nahlásit

WhiteWolf
Tak snad ji to taky prejde.

vlk
nechces jit na chat?

vlk
# Zasláno: 16 Bře 2005 19:36
- Nahlásit

White Wolf
ale to přece není jen o šibách , ale o chování psa na vodítku.

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 19:38
- Nahlásit

vlk
nojo já blbnu, já myslela, že jsem na šibím foru To bude ta blížíce se maturita

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání