Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / přecházení ulic
Autor Zpráva
Fan
# Zasláno: 7 Bře 2005 18:05
- Nahlásit

jak správně naučit psa, zastavit se u patníků, než přejde silnici, zkouším to tak, že u kraje mu dám povel sedni, ale nějak si nejsem jistá, že si to spojí s koncem chodníku a přecházením ulice.
(viděla jsem psa, přepychově přecházet ulici, že by jsme se i my lidé mohli stydět, stál na přechodě, rozhlížel se, potom spoutl nožkou do silnice, všiml si že jede zase auto, tak se vrátil na chodník a přešel až projelo, byl bez majitele, tak jsem se nemohla zeptat jak ho to tak spičkově naučil)

Eimy
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 18:24
- Nahlásit

FiSt
Ono jde taky o jakou silnici jde... Pokud je to dvoupruhá silnice nebo přechod se semaforem, tak se to dá... Ale na širší silnice po určitých zkušenostech taky používám vodítko nebo když jsem moc líná ho vytahovat, tak beru psinu do náruče....

Eimy
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 19:31
- Nahlásit

FiSt
S tím autem souhlasím, to mě do jisté míry naučilo, i když jenom magora by napadlo dupnout na plyn před přechodem, na kterým je člověk....
S kočkama problémy nemáme, protože klem našeho domu jich je spousta, psice si musela zvyknout atd. atd. Ale přes velký silnice teď už jenom na vodítku...

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 19:44
- Nahlásit

Naučili jsme to našeho staršího psa a bylo to hodně spolehlivé. Tolik spolehlivé, že když s ním šel jednou za uherský rok táta ven a nevěděl, že je pes zvyklý se zastavovat na přechodu, pes stál a nechtěl přejít, i když ho táta vyloženě tahal za sebou Na přechodu se musel zastavovat a přecházet až na povel, ale ještě jsme to učili jinak. Do silnice jsme házeli míčky, piškoty a pes byl za každý pokus vlést do silnice potrestán, za počkání na povel velmi pochválen, odměněn...naučil se to takhle opravdu hodně rychle

birma
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 19:56
- Nahlásit

WhiteWolf
učila jsem to úplně stejně, ale ještě jsem tam psa násilym tahala - už se tam vtáhnout nenechá a čeká na povel

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 20:00
- Nahlásit

FiSt
Na vodítku přejdeme sídliště a na louce je pustim, samozřejmě. Jinak se to hodí i když je pes na vodítku... a vypadá to pěkně

Terri
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 21:25
- Nahlásit

U nás běhá panička s ovčounem, lépe řečeno většinou to valí na kole a pes běží po chodníku. Před každou silnicí se zastaví a čeká, jaký povel dá panička..
Je super je pozorovat. (Jsme z vesnice.)

RoSa
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 23:06
- Nahlásit

Já jsem to svou psici taky naučila. Jde o to být důsledný a nepřecházet sám silnici, aniž by se dal psovi povel (občas to svádí, když nic nejede). Nejdřív jsem používala povel sedni, který znala, časem jsem ho doplnila a pak zcela nahradila slovem "silnice". To s tím házením piškotů do vozovky mě nenapadlo, to musíme dopilovat! Na semaforech, kde je takový ten drnčák pro slepce na to dokonce reaguje a jakmile se to rozezní, zvedne zadek a chce sama přejít Všechno samozřejmě na vodítku (viz. zmíněné kočičky, veverky apod.).
Tuhle byl s psicí venku přítel, chodí s ní na volno (klidná vilová čtvrť). A Sára sama zastavila a sedla na obrubníku, když projíždělo auto. Ten řidič z toho byl tak paf, že zastavil, vylezl a pochválil, že něco takového ještě nezažil
Ale přesně jak píše FiSt: je to spíš na parádu, spolehnout se na to 100% nedá...

Evik
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 07:21
- Nahlásit

Ahoj všichni,
v neděli jsem si přečetla, že jednu choďačku, kterou jsem taky trochu znala přejelo auto a umřela - byly jí 2 roky!! V tu chvíli jsem si představila, co bych dělala já, kdyby se to stalo Akoušovi...asi bych se zbláznila....sice DŮSLEDNĚ DBÁM NA TO, MÍT PSA PŘI PŘECHÁZENÍ NA VODÍTKU a když je to byť jen pidi ulička, aspoň si ho dám k noze či chytím za obojek, pokud nemám jistotu..., ale co jsem četla tu smutnou zprávu, tím víc si to hlídám. Zcela souhlasím s FiStem - jistota je jistota - raději na vodítko.

Fan
# Zasláno: 8 Bře 2005 10:01
- Nahlásit

Evik
jo jo z OL, říkali mi to na cvičáku v neděli, byli jsme s ní jednou venčit, byla moc pěkná....věčná škoda

jinak samozřejmě, že mám psa ve městě na vodítku a u silnice, ale i když je na tom vodítku, tak aby se zastavil u té silnice, i když na parádu, zatím mi lítá do silnice bezhlavě, tak jsem se chtěla zeptat, jestli to dělám správně, povel sedni u patníku, nějak si nedokážu představit, jak si to spojí, protože když dám povel sedni, sedne si čelem ke mě

jana33
# Zasláno: 8 Bře 2005 19:20
- Nahlásit

Můj pesan má zastavení před silnicí tak naučený , ale samozřejmě u větších silnic je také vždy na vodítku. Ale obecně musím říct, že v okruhu našeho bydliště u všech silnic čeká, sám by nepřešel, ale když vyjedeme někam jinam, tak je to horší, takže jsou to spíš naučený místa, kde má čekat a ne silnice jako taková.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání