Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Přivolání od pejska
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
BEN
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 11:59
- Nahlásit

Máme 7měsíčního bišonka, od malinka přiběhne na zavolání, ale už ho asi začínají zajímat fenky, takže kolikrát opravdu volám dlouho, než přiběhne, nebo si pro něj musím dojít. Také nejde rychle přivolat od štěňátka, rád si hraje. Když nepříde, mám ho nějak trestat, bojím se, že když ho vytrestám, pak už nebude chtít přijít nikdy. Myslím si, že by měl ale poslouchat. Děkuju za rady.

evina
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 12:11
- Nahlásit

BEN:holt ta zatracena puberta,řeším to saméJá se snažím odpoutat pozornost,takže ukazuju míček.Většinou to zabírá.Někdy se ale stane,že nevidí,neslyší...v tom případě si pro něj došlápnu.Pro tento případ má uvázanou prádelní šňůru(5metrů)kterou tahá za sebou a já jí můžu v případě potřeby přišlápnout.Pak mu samozřejmě vynadám.Na druhou stranu když poslechne ohromně chválím,pamlsky-samozřejmostí.Nikdy netrestej psa až po příchodu,to by se samozřejmě začal bát.

dorfa
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 15:27
- Nahlásit

BEN

ho vytrestám, pak už nebude chtít přijít nikdy.
Tak v tom máš pravdu. Trestat psa když přijde byť třeba za 2 hodiny, je to nejhorší co můžeš udělat.Pes je tvor přítomnosti a nic jiného nezná. Trest spojuje pouze s přítomností, ne s tím, že nepřišel dříve. On to bere tak, že byl potrestaný za to že prostě přišel.

Maya
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 16:31
- Nahlásit

BEN
Potrestat jedině když dojdeš ty pro něj. Když přijde on k tobě, tak pochválit, čím dřív přijde, tím víc chválit.
A když přiběhne ihned, dát něco mooooc dobrého, co jindy nedostane.

Joker
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 17:02
- Nahlásit

Já mám taky mladou v pubertě. Děs a běs. Ale přišla na to, že ji nepotrestám, pokud ke mě přijde, byť později, takže vymyslela fígl. Počká, až pro ni dojdu a když jsem tak na 3/4 cesty u ní, tak zcela vzorně přiběhne

hanule
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 17:09
- Nahlásit

Joker
To znám.

evina
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 21:14
- Nahlásit

Joker:jj taky už zjistil můj vychcánek,jak trest obejít

monka
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2006 21:25
- Nahlásit

Ben, ja mam rocneho bisonka a dobre viem o com pises. Pes poslucha na slovo, ked v jeho blizkosti neni pes (cca 20 m). Ak je tam, uz je to horsie. Odvolanie od psa pilujeme na agility. Je to uz lepsie, dufam, ze casom privolanie zvladne na jednicku.

Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:44
- Nahlásit

Zkus od pejska odejít. Nenaháněj ho, prostě jej ignoruj a běž spěšně pryč. Třeba si Tě začne hlídat a bude pozornější. Určitě jej netrestej po příchodu.

sarax
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:46
- Nahlásit

taky si myslím,že nejlepší je donutit pesa ,aby si hlídal pána..pak se za ním někdy i rozběhnepo příchodu určitě netrestat...

Garfield
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 13:51
- Nahlásit

Není ani dobré se za psem honit. Pokud už si pro psa přijdu, pak si obvykle násilím vynutím uposlechutí toho, co bylo příkazem dáno. Ale u přivolání je lepší zaujmout psí pozornost, nechat pejska přijít a pochválit.

evina
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2006 21:09
- Nahlásit

Není ani dobré se za psem honit.Ano,mohu potvrdit.Tato metoda je poněkud vyčerpávající a po několika kilometrech člověk zjistí,že pes je prostě rychlejší.Zkrátka má rychlejší pohon v podobě 4 nohou oproti mým 2.

Handy
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2006 10:44
- Nahlásit

Garfield
No jo, to už jsem taky zkoušel, ale prostě Handy když si hraje tak nevidí neslyší

sarax
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2006 10:57
- Nahlásit

Handy
ale myslím že vidí..jen se mu nechce....kamarád odchází za hlasitýho tleskání a houkání,pesa se otočí a vidí..pak jde o to kdo s kohotřeba se skrčit na bobek,aby jsi fakt nebyl vidět..prostě zkoušet...

Terri
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2006 14:16
- Nahlásit

Handy
Mě se osvědčil útěk na opačnou stranu s radostným "houkáním" jako že já jdu za větší srandou než má on. Jeho zvědavost mu nedovolila nepřiběhnout co to panička vyvádí za srandu.
Jinak klasické schovávání v lese s vélkou odměnou když přijde atd.

evina
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2006 17:51
- Nahlásit

Můj syn má na tričku napsáno "SLYŠÍM DOBŘE ALE POSLOUCHAT NEBUDU!"Přemýšlím o tom,že tohle by měl nosit i můj pes

brut
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 18:30
- Nahlásit

Od Bruta odejít znamená, že se otočí a jde ( běží ) někam jinam. Odbíhání také nepomáhá. Tak musím pro něj dojít a potrestat ( jen když mně neodběhne a neudržuje si 2,5m vzdálenost, to vydrží dělat třeba celé odpoledne ). V tu chvíli musím k baráku, zazvonit na někoho, kdo ho zavolá a já ho potom chytím. Docela vyčerpávající. Teď pro jistotu používáme šňůru. Je to o něco lepší.

Zany
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 19:13
- Nahlásit

Mám podobný problém,přivolání od psů máme docela v pohodě,ale přivolání od hnusů je nemožné.Nevím už si rady.

evina
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 20:56
- Nahlásit

brut:udržování vzdálenosti psa je opravdu na nervy.A čím víc pes vidí naší nervozitu,tím s větším potěšením si dělá srandu.V žádném případě tohle pejskovi netolerovat,brzy by zjistil,že je na něj člověk krátký a přivolání by šlo úplně do háje.Náprava je pak mnohem horší a zdlouhavější.Na tento problém je dlouhá šňůra opravdu ideální.Můj pes už ví,že když neposlechne a dojdu si pro něj,tak pokus o útěk přede mnou by byl potrestán mnohem přísněji.Takže raději stojí jak solný sloup a čeká na výchovné pokárání

rendik
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2006 22:09
- Nahlásit

Koukám,že je nás s takovými problémy docela dost...Já bych hlavně potřebovala poradit jak toho chlupáče naučit aby si mě hlídal. Schovávám se mu, ale on jakmile mě zahlídne někde za stromem ani ke mně nedojde, jen se ujistí, že pořád jsem někde poblíž a zase zkoumá něco mnohem zajímavějšího. Jednou mi zdrhal po stopě, já jsem volala, on se otočil, já jsem vytáhla hračku, mávala s ní a utíkala na opačnou stranu. On se na mě chvilku díval a pak pokračoval po stopě pryč...No nezabili byste ho?!? Já ho nezabila, když přišel, tak jsem ho ani nepotrestala, ale příště už bych se asi neudržela... A o přivolání od psů ani nemluvím. Od psů, se kterými je častěji, je to celkem v pohodě, ale od psů na cvičáku, se kterými je maximálně jednou týdně (většinou ani to ne), tak to je horor...

Bugs
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 09:46
- Nahlásit

Hledala jsem tady radu pro moji známou,ta má ten stejnej problém.Já tohle ještě nikdy neviděla,myslíte,že může být jedinec,který má prostě svůj svět a nic ho nezmění.Jejich fenačka je má apsolutně na háku,já vím je jí teprve 6měsíců,ale Bugsovy je pět a aspon na 70% to zvládá.Ona nereaguje na pamlsky na hračky,když se jí schová jde si po svým.Je ta stopovačce a pokaždý,když si jí přitáhne strašně pochválí,ale mě prostě připadá,že ona nemá ani o tu pochvalu zájem.Co poradit v tomto případě??Známá už je fakt zoufalá.

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 10:18
- Nahlásit

Bugs
Ake pamlsky pouziva? Niekedy psovi staci, aby pan chodil s kuskami masa vo vacku

brut
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 10:30
- Nahlásit

evina
Přesně tak, jak člověk znervózní, tak to má ještě horší. Ale ani šňůra není úplně ideální. Dneska byl ode mně vzdálený tak, abych nedošlápla na šňůru. Tak jsem si chvíli počkala a on si šel očuchávat patník, pak už to byla rychlovka. A potrestání veliké,na závěr místo šňůry dostal vodítko. Po chvíli jsme udělali výměnu a najednou přiběhl hned. Ale je to puberťák, tak snad se postupně zase srovná.

evina
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:08
- Nahlásit

brut:Ale je to puberťák, tak snad se postupně zase srovná. Určitě,pokud to nenecháváš a řešíš,tak se výsledek určitě dostaví.Já jsem zatím s pubošem v klidu.Dost jsem si užila se svým prvním psem,kdy mi každý říkal,že se to nikdy nenaučí.No a naučil dobře.Takže teď když vidím,že se to první pejsa mnohem horší(můj tyran)naučil,proč ne nynější střeštiprdlo

evina
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:12
- Nahlásit

Bugs na jí na stopovačce přitahuje???To je právě ta chyba!Měla by prudce škubnout.Otázkou je zda fenka vůbec ví,co má vykonat.Poslouchala jako menší?Jak se k majitelům chová jinak?Netroufám si říct takto na dálku...možná může jít o dominantnějšího pejska.I když vyloženě dominantních psů moc nebývá.

pigie
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:12
- Nahlásit

ano, ano, treba vytrvat. Ja by som nikdy nepovedala, ze u svojho psa dosiahnem taky uspech

brut
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 12:47
- Nahlásit

evina
Mám ještě doma starou fenku a ta ho taky docela slušně školí. Zatím ze všech mých psů je tenhle nejhorší, ale zase takové uspokojení, když se něco konečně dobře naučí, od žádného neznám. Je totiž abnormálně temperamentní, svéhlavý a na druhou stranu komediální a přítulný. Docela dobrá směska, řekla bych.

Bugs
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 20:03
- Nahlásit

pigie
No vidíš to je pravda,maso má ráda,to je taky jediný co žere.Jinak mají se žrádlem docela problémy.Tak to jí poradím.

evina
No ona jí nechá odejít,pak jí přivolá a když neposlechne,tak škubne a zkusí to znova a když tahá pořád dál,tak jí k sobě tahá a říká jí ke mě aby ten pes pochopil co má dělat a když jí dotáhne až k sobě,tak jí pochválí,že tak je to správně.To je chyba???A co je na to pls. špatně??Abych jí to mohla vysvětlit.Jinak když je na volno,tak zní mam pocit,že přesně ví co je "ke mě",ale prostě mi připadá,že si z toho nic nedělá.Když je doma tak prý poslechne.Ale tak všeobecně říká,že je prostě svá.

evina
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2006 22:29
- Nahlásit

BugsNo ona jí nechá odejít,pak jí přivolá a když neposlechne,tak škubne a zkusí to znova a když tahá pořád dál,tak jí k sobě tahá a říká jí ke mě aby ten pes pochopil co má dělat a když jí dotáhne až k sobě,tak jí pochválí,že tak je to správně.To je chyba???A co je na to pls. špatně??Jak to toho pejska učila v samém začátku?Neposlechne nikdy nebo jen při zajímavější činnosti.Je to zatím jen půlroční fenka,takže bych se trošku bála na ní nějak razantněji.Ono by se s tou šňůrou mělo škubnout prudce,pro psa je to znamení,že je něco špatně a má přijít.Pokud ho to netrkne,tak se obávám zda vůbec ví co se po něm přesně chce.Pejska neznám ani tu paní,takže se těžko takto radí.Je dobré proto znát jaký byl nácvik v počátku.To,že doma poslechne,znamená někde na dvorku?To obvykle poslechnou všichni,vědí,že je to uzavřený prostor a nemají šanci nikam utéci.Navíc to tam už znají,takže nic moc nového zajímavého.Co je to za plemeno?

Bugs
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2006 12:31
- Nahlásit

evinaNo je to RR ,ale bohužel abych řekla pravdu,tak nevím jak jí to učili od začátku.Jinak to,že poslechne jsem myslela,že doma v baráku.Když je na zahradě,tak jí musej dlouho nutit aby šla domů,vubec prý nechce.Chápu,že je to těžký mi takhle nějak poradit,hlavně když já nevím přesně všechno.Byl to jen dotaz a já jí chtěla zkusit pomoct.Né každej má to štěstí jako já a pejsek se to rychle naučí.Takže i za tu snahu ti moc děkuji.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání