| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Bře 2005 14:39
- Nahlásit
Jaký je váš názor na domáhání pamlsků, pohlazení či venčení neustálým knučením?
|
Rendy
|
# Zasláno: 4 Bře 2005 15:19
- Nahlásit
Negativní. Člověk by měl být tím, kdo si určuje, kdy si bude s pánečkem hrát, mazlit apod. Jak potom poznáš, jestli chce jít opravdu pes ven nebo chce jít prostě jen čmuchat?
Za chvíli by ti to lezlo na nervy. Kňučel by pořád a budil by tě klidně i v noci. Já tohle odbourávám hned od mala. Když zakňučí, tím tuplem nic nedostane. Prostě si ho nevšímej, když kňučí nebo ho upozorni, že je to fuj a naopak ho pochval, když bude v klidu třeba jen vedle tebe sedět. Uvidíš, že to pochopí.
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 5 Bře 2005 18:34
- Nahlásit
Pokud můj pes fnuká,když chce něco dobrého...........tak nic nedostane.Až toho nechá,tak ho pochválím a něco mu dám. Když chce ven,tak se většinou postaví ke dveřím nebo si pro mě dojde (ale chodíme často,tak se to nestává),jednou mě knučením probudil ve 4h ráno,tak bylo jasné,že se něco děje.Doběhli jsme ven (z 12.patra!) a několik minut stál a čůral,fakt se mu moc chtělo.
Jinak mu toleruju jen zaknučení,když chce jít ke mně do pokoje spát a jsou zavřené dveře. Je to lepší než jeho škrabkání packou, rozedřel by tapetu.Než se naučil knukat u těch dveří,tak to zkoušel pacinou,bohužel na druhé straně než měl,takže mám podrápanou zeď
|
Šárka
|
# Zasláno: 7 Bře 2005 17:41
- Nahlásit
Můj NO kňučí, když jdem ven i si štěkne radostí, ale docela nás to otravuje. Nevíme co stím
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2005 17:47
- Nahlásit
Šárka
Moje psice má kňučení kvuli čemukoliv zakázaný, ale je fakt, že když jdeme ven nebo někdo třeba zvoní a ona ví, že je to někdo známej, tak je tak nadšená, že se prostě neudrží a taky začne kníkat. Když jsme na návštěvě, tak venku ještě začne štěkat jak pominutá, to doma nedělá...
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2005 17:51
- Nahlásit
Šárka
jestli tě otravuje projev radosti tvého psa, pak je to docela smutné........
Když vycházíme s mým psem na procházku, taky si blahem kníká i hafne, ale v životě by mě nenapadlo byť si jen pomyslet, že by mě to mohlo otravovat. Když má můj pes radost, já se raduju taky. Pokud budeš chtít u svého psa uvedený projev radosti odbourávat, asi ti to půjde dost špatně a akorát si zkazíš vztah se svým psem.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2005 17:55
- Nahlásit
jenom to ještě doplním, aby to nebylo třeba špatně pochopeno. Kňučení a štěkání jako projev radosti u svého psa beru - není to nic nežádoucího, pokud se pes tím kvičením či štěkáním ničeho nedomáhá, neskáče přitom na dveře apod..... Pokud kňučí a štěká když vyjdeme ven, je to v pořádku a pak to beru jako projev radosti....vynucování si procházku tímto způsobem ale netrpím
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2005 17:56
- Nahlásit
Evik
Pokud budeš chtít u svého psa uvedený projev radosti odbourávat,
Já mám radost taky, jenže hold sousedi z domu v o půlnoci zas takovou radost nemají, když pejsan ňafe nebo kňučí radostí, proto se to snažím tlumit i já... Ne kvuli tomu, že to vadí mně, ale kvuli ostatním lidem v domě...
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 7 Bře 2005 22:21
- Nahlásit
Nekteri psi knuci, kdyz potrebuji ven. Ten nas obcas knuci, kdyz ho hladime, pak prestaneme a on chce jeste. Vim, ze je to chyba, ale zas mi nevadi ho dal hladit
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2005 07:23
- Nahlásit
niniel
kňučení z radosti ještě jde, když má můj pejsa z hlazení a drbání super radost, někdy si i samou radostí "ucvrnkne"
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2005 07:43
- Nahlásit
Eimy
jenže hold sousedi z domu o půlnoci zas takovou radost nemají
Tak to jse přesně náš problém. Naši sousedi zase nemají takovou radost v 6 ráno.
Mám jeden dotaz. Fenka spí v chodbě v pelíšku, ale v noci když se vzbudí, tak škrábe na dveře a kňučí a nedá pokoj až nevylezu. Prostě musím vstát, pohladit ji a pak zase zaleze a je to v pohodě. Někdy je to 2x za noc, někdy 4x a to už mě moc nebaví. Kolikrát jsem se snažila ji ignorovat, že zase zaleze, ale to se stalo tak jednou, jinak se to škrábání a kňučení stupňuje.
Kdyby chtěla k nám do postele a spala, tak to klidně udělám, ale to nechce. Co s tím? Díky
|
Usanda
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2005 09:39
- Nahlásit
Martina
Zkuste jí na noc přenést pelíšek k vaší posteli,anebo nechte přivřené dveře
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2005 14:11
- Nahlásit
Martina
No a teď si vem, že já mám poslední venčení o pulnoci a první kolem 6 nebo max. 7 ráno to se pak radost sousedů násobí
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2005 14:23
- Nahlásit
Eimy
Já poslední tak ve 22 hodin a první v těch 6, tak to se Ti moji sousedi mají o něco líp. Ale mezi námi děvčaty, o čem by zase ty starý neurotický důchodkyně drbaly ne?
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Bře 2005 14:34
- Nahlásit
Martina
No u nás naštěstí u většiny lidí je láska k mýmu psovi silnější než to, že dělá čurbes, když deme ven jinak nevim co by se tady dělo Jednou jsem hlidala strejdovi jezevčíka a toho jsme museli vrátit, protože udajně štěkal, když jsme byli pryč, já nevim, když jsem tehdy odcházel, nic slyšet nebylo a ani při návratu nic... Ale ti sousedi vedle nás už anštěstí nebydlí )
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Bře 2005 15:58
- Nahlásit
Mám fenu No a ta kňučí skoro "pořád". Dělá to asi od svých 7měsíců. Přitom druhý pes, kterého máme (stejnou dobu) je klidný. Když jedeme autem, jeden pes usne a druhý kňučí. Když jsme byli u veterináře nejdřív byla v čekárně zticha, ale když zakňučel druhý (cizí) pes a od té doby kňučela i moje NO (až jsme skoro dostali od veta vynadáno). Chápu to, že pes vyvádí když jdeme ven - z radosti, ale přijde mi divné aby kňourala kdykoliv se zvednu ze židle. Nevšímavost nepomáhá - to přijde a ještě do mne strčí abych si jí všímala. Možná je nějak více labilnější než jiní psi? Poraďte jak jinak ji ještě donutit nekvičet..
|
Šárka
|
# Zasláno: 8 Bře 2005 19:28
- Nahlásit
Mysela jsem právě problém s těmi sousedy. Mám strach aby nevznikly nějaké větší problémy.
|
Haidy
|
# Zasláno: 8 Bře 2005 21:23
- Nahlásit
Mám stejnej problém se svým hafanem. Knučí skoro pořád. Když chce na procházku (a to vyloženě vyprázdnit nepotřebuje), když má domů přijít dlaší člen rodiny (má v hlavě hodinky), když jede autem...prostě knučí dost. Nepomáhá okřiknutí, prostě nic. Můj názor je, že nějací psi jsou zkrátka uřvaní. není to zlozvyk, jen jeho povahová vlastnost. Jako u lidí-někdo je tichý, druhý zase výřečný. Ti naši pejskové jsou zkrátka "výřeční"
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 09:21
- Nahlásit
Tak já už mám s hlasitostí projevů svého psa teď taky trochu "problém"....náš starší pes má operované oko a mladší mu to pořád chce lízat....normálně spí oba psi spolu, ale v noci teď mlaďocha neohlídáme, aby dědkovi nelízal oko, tak musí vydržet pár dní spát venku v boudě.... Je to v pohodě, pejsa si zaleze a spí, ale přibližně vždycky kolem 2-3 hodiny raní se vzbudí, vyleze ven a až do rozednění vyje.....Sousedé si naštěstí zatím nestěžovali, ale já už 3 dni pořádně nespím
Už se těším na sobotu, až bude mít dědoušek po kontrole u veta a mlaďoch zase bude moci spát s ním.....
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 09:41
- Nahlásit
Evik
už 3 dni pořádně nespím
I já jsem se už pořádně nevyspala ani nepamatuju. To noční buzení je hrůza. Je to fakt jak s dítětem. Někdy i horší. A navíc se moje fenka budí okolo páté ráno. V týdnu mi to tak nevadí, když stejně vstáváme do práce, ale v sobotu a v neděli se mi v 5 nebo v 6 opravdu moc vstávat nechce. Už jsem zkusila snad všechno. Dáváme ji žrát v 6 večer, tak už jsem zkoušela dát i v 9 večer, že třeba vydrží spát ráno dýl. Ale vyšlo to nastejno.
Jestli už má ráno takovej hlad nebo já nevím. Nebo je to normální? Nebo dělám něco špatně? Poraďte děkuji
|
Haidy
|
# Zasláno: 9 Bře 2005 14:02
- Nahlásit
Martina
Budí se právě proto, že má v hlavě hodiny. Má zafiksováno, že po většinu dnů vstává v těch 5, tak pak nechápe, proč najednou má vstávat později!!!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 14:45
- Nahlásit
Martina
no naši psi spí doma v zimě, v létě, když je teplo, tak jsou venku na zahradě a domů ani nechtějí....mají naučený režim, podle nás, takže v týdnu vydrží spát do 6, pak chtějí ven a o víkendech vydrží někdy i o dvě hoďky déle. Opravdu to jde zvyknout psy aby vstávali zhruba tak jak vstávají páníčci.
Jinak pokud chodíš do práce, pes se v té době taky vyspí dost (většina psů to tak dělá, že dobu, po kterou pán není doma, prospí.....Jsou ovšem i tací, kteří v době, kdy se nudí demolují zařízení bytu......to naštěstí není můj případ.....)
Jo a psa ráno většinou nevzbudí hlad ale úplně jiná potřeba
|
Martina
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:44
- Nahlásit
Evik
psa ráno většinou nevzbudí hlad ale úplně jiná potřeba
To docela chápu, ale když vykoná potřebu třeba ve 4 hodiny, tak pak stejně vstává v 5 nebo 6 a to už bych řekla, že potřeba asi nebude.
Jinak je to zlatíčko, když jsme v práci, tak ten čas taky prospí a naštěstí nic nedemoluje. S tím spaním asi nic nenadělám, mám prostě třetí dítě, které toho moc nenaspí.
Každopádně díky
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 10 Bře 2005 07:14
- Nahlásit
Martina
to znám - moje mamka, když přijdu domů z práce vždycky říká "venku ti brečí dítě" - no a já drapnu vodítko a mažu s pejsou ven Ono se to taky tak musí brát....když už jednou pejska máme, musíme se mu (nebo tedy měli bychom) věnovat jak to jde, protože pak je ten vztah mezi psem a jeho člověkem mnohem krásnější. Ono ty hodiny, které má v sobě pejsa "nastavené" se mnohdy netýkají jen vstávání, ale i třeba procházek.....Můj pejsa prostě ví, že kromě pondělka nejpozději v 17 hod. vyrazíme na prochajdu....když se opozdím byť o pár minut, už mě uhání, chodí s vodítkem v tlamě a šťouchá do mě
|