Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Dobrman, něco o něm a o jeho výcviku
Autor Zpráva
ala_baionette
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2005 23:05
- Nahlásit

Dobrman, něco o něm a o jeho výcviku

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2005 23:10 - Změnil/a: ala_baionette
- Nahlásit

Když se dívám po tomto zajímavém fóru, je tu jedno plemeno, které by tu mělo mít zcela zaslouženě své místo, ale dosud se tomu tak nestalo. Je čas to trošku napravit.
V žádném případě se nepokládám za nějákého odborníka na dobroušky, ale trošku vím a něco znám...

v celé sekci je popsána řada metod a výcvikových postupů, takže je zbytečné tu něco omýlat a opakovat..

když dobrmánek, tak jaký??

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 2 Bře 2005 23:16
- Nahlásit

v prvé řadě si to člověče přeber... Jseš ochotný být společníkem neskutečně temperamentního a živého tvora, věrného a oddaného?
bude Tě to stát mnoho šedých vlasů, ale když sleduješ dobrouše při práci, ten pohled rozhodně stojí za to.

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2005 09:54
- Nahlásit

ala_baionette
pořád se ještě plemeno nerozštěpilo na dvě úplně oddělené linie,na pracáky a výstaváky,pořád se dají najít mezi krasavci povahově nadaná zvířata s pracovním tahem....pořád se ještě dá říct,že dobrman splńuje jako celek představy svého tvůrce....
Je to jistě dané taky tím,že v DKČR je jedna z nejtvrdších bonitací,co se tady vyskytují,takovou nemají ani maliny.....
Základné bonitace je nejen přepad a kontrolák z SchH 1,ale celé to po prověrce projevu při měření,vážení a průchodech skupinoun osob s různými kravinami jako kufrem chřestidel a otvíraným parapletem je KLASICKÁ VYTLOUKAČKA NA KOLÍKU NATVRDO,DO KONTAKTU,TRVAJÍCÍHO TAK DVĚ VTEŘINY,NEŽ SMÍ FIGURTANT ZAČÍT COUVAT OD PSA....a následně jde ke psu rozhodčí sledovat,jestli se pes bude bát přáteklsky se chovajícího člověka v kontaktu,psa jde pohůladit a taky si ho pohladí....aby se prokázalo,zda ten pes není jen naučený se v sebeobraně hystericky ubránit....an zda je v projevu vyrovnaný a agresí odpovídán jen na agresi druhé strany....

Pes,kerý tohle nezvládne,tedy aktivně nevytluče útočícího figuranta,nenechá se následně rozumně prokecnout rozhodčím,neodkouše sakra razantně přepad a kontrolák,kdy se se psem v zákusu figurant pere a natlačí ho do stromu nebo do lidí,aby ho o ně shodil,
nezasáhne do chovu u tohohle klubu....
bohužel novelou zákona na ochranu zvířat je kolík jako čistá agrese vůči člověku protizákonný.....

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2005 09:56
- Nahlásit

ostatní kluby podle země původu plemene dělají ZTP(test přípustnosti k chovu) a Koerung (výběrovou bonitaci),kde je kouusání stejný ale kolík už dávno není.....

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2005 10:26
- Nahlásit

já to mám podle polohy blíže spíše k MSDK..
Co víš o tom vrhu O Bobravy?? kým to kryl???

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2005 11:05
- Nahlásit

už si nepamatuju,dá se to najít,byli to kousáči od srdíčka,Orkána měla Pavlína Vávrová z Budějc,dostala se s ním až na vylučovačky,ale on se rval doopravdy a jak dostal tvrdě obuchem zezelenaly mu voka a nepustil....

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2005 11:07
- Nahlásit

MSDK ti dá zelenou,dělej jak chceš,chovej a cvič jak myslíš.....základní bonitacde je popisná přehlídka bez testu povahy......

Sali
Člen
# Zasláno: 3 Bře 2005 20:24
- Nahlásit

ala_baionette
chceš srovnání dobrouše s malinou? ve prospěch maliny.....chlupatá,odolná,zdravá,lehká,mrštná a hlavně ovčák.....prošlechtěný k aktivní spolupráci plus plný parádních instinktů....
Dobrman je hezčí.
Jinak jsou pro zkušenýho výcvikáře snad stejní....

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2005 08:33
- Nahlásit

jo, ty chlupy dělají dost... když se ti srnka třese zimou...a teď jsou zlý zimy... tak ho musímš mít jako pokojáče alespoň první rok

Anonymní
# Zasláno: 4 Bře 2005 13:38
- Nahlásit

je pravda, že dobrman je bázlivý a plachý od přírody? náš výcvikář mi říkal, že si dobrmana nemám kupovat, protože jsou už úplně zdegenerovaní a přirození strašpytlové??

uvažuji o koupi psa, ale dobrmánek se mi líbil jen střižený. Nevím mnoho o výcviku psů, ale chtěl jsem přirozeného hlídače. Co od této rasy psa mohu očekávat, pokud si ji pořídím??

díky za odpověď..

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2005 18:02
- Nahlásit

očividně expert...

Sali
Člen
# Zasláno: 4 Bře 2005 18:17
- Nahlásit

Anonymní
no,na tvém místě bych se vypravila na nějaké velké soutěže ve výkonu a podívala se tam....a jestli chceš dobrmana,tak na mistrák dobrmanů....a sám uvidíš,kde je realita.

Anonymní
# Zasláno: 5 Bře 2005 21:10
- Nahlásit

Dobrmana si nekupuj, je jen pro zkušeného výcvikáře a i toho občas pokouše. Ti psi jsou cholerici od přírody, ale hrozní zbabělci. Bojí se čehokoli nového. Já za sebe, dobrmana nikdy, to už raději boxera.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2005 21:30
- Nahlásit

Nevím, ale nějak Vám pár věcí uniká. Oba příspěvky psali určitě odborníci na výcvik, ale i přesto všechno, dovolte mně pár nebohých připomínek.

1/ Jak může nějáký laik a člověk naprosto nerozumějící chovu a plemenitbě soudit plemeno jako celek. Ve všech plemenech se najdou povahově nevyhovující jedinci, kteří budou jednoduše z chovu vyřazeni, čímž se zamezí dalšímu potenciálnímu přenosu špatných vlastností zvířat. To se děje u všech plemen.
Kdyby všichni chovatelé sáhli na svá zvířata a provedli správnou selekci...

V žádném případě nepřikládám žádnou váhu dvěma zmíněným vzkazům, neboť klamou...Proč by ho pokousal, to je nějáké nové pravidlo, že pes musí pokousat svého psovoda? to asi ten psovod dělá něco špatně.

Dobrman je od přírody rozený obranář a správně socializované zvíře se ČEHOKOLI NOVÉHO určitě nelekne a neuteče..

Nevím, co tady k tomu dále napsat, snad jen, že své příspěvky píšou i lidé naprosto neinformovaní.

Když víte H...O tak neraďte...

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2005 22:21 - Změnil/a: ala_baionette
- Nahlásit

EVIK

na šňůře ho tahej dále, ale vůbec ji nepoužívej, jen ji nech, ať ji pes tahá... Vybav se pamlsky a nějákým předmětem pro psa, který má rád.
Choďte pro začátek v dobře oploceném a přehledném areálu, nemusí být ani nijak velký...

výcvik si rozvrhni na několik fází/ teď mi prosím kynologové prominou, kdybych psal něco špatně, budu rád, když napíšou, jak to má vypadat správně.

1) je důležité vypěstovat u psa správný návyk - to znamená, aby pes věděl co má dělat, co je dobře a co je špatně...

Prostě si Evi uvědom, že na svého psa musíš vyzrát, nesmí vyzrát on nad tebou/ mám šňůru přijdu, nemám šňůru nepřijdu../
Pro začátek si vyjdi do oploceného areálu nebo zahrady.
V jedné kapse máš pamlsky, ve druhé hračku a svazek klíčů

Nechej mu chvilku volno, aby si přečetl své noviny ,pro začátek stačí pár minut/10 minut/, nemusí to být přesné, klidně déle můžeš mu k této příležitosti sundat obojek.
klidně to s ním obcházej, ale nechej ho být.
Po uplynutí času na jeho chvilku mu připni obojek věnuj se zdokonalování poslušnosti/ sedni lehni vstaň, obraty na místě, chůze na vodítku na přivolání bude až jako poslední cvik.
V této fázi ti jde jen o to, aby pes pochopil, co bude následovat, když přijde./srdečná pochvala, odměna ve formě pamlsku, pohrátí si se psem a jeho hračkou./
pes se nemusí vzdálit kilometr, stačí ti pár metrů.
Povelem KE MNĚ/ tady někdy nastává první chyba, povel je nevýrazný, slabý, veškerá povelová technika musí být POVELOVÁ/ zařveš na psa.
pokud je správně použito povelu, pes si Tě alespoň všimne/když už nic/ a teď je to na Tobě.

Budeš před psem couvat a za opakování povelu a chválení psa mu podáváš pamlsek/on určitě přijde...pochválíš ho, dáš mu pmlsek, pohraješ s hračkou a necháš ho vyhrát.

To je vše, ideální je po tomto dobře provedeném cviku odvést psa do kotce a nechat ho, aby si to přebral, uvědomil, že to udělal dobře...

toto je první fáze, tu musíš zvládnout. Návyk nemůže získat za dva dny. Chce to čas a trpělivost. J

Může se ti také stát, že pes nepřijde a ani si tě nevšimne, upřímně tomu nevěřím, ale kdyby:

vezmeš stopovačku do ruky, trhneš/ důležité je trhnout, ne si psa přitahovat../
Další scénář je stejný s tím, že postupně přestoupíš do fáze odepínání z vodítka. POkud ho máš odeplého z vodítka a nepřijde tak po něm něco, hoď třeba klíče.

AŽ máš stoprocentní jistotu, že ti přijde, ztížíš mu podmínky - pestrý nácvik - přivolání od dětí, od lidí, od psů.. a tady začíná odvolání od zvěře.
Se psem vyhledávej tyto situace, když pes zmerčí zvěř a bude na stopovačce, přijdi k němu, odepni ho ze stopovačky a dej povel nesmíš a chválit ho, že zůstává tam kde je..Musíš počítat s tím, že vyrazí, tak si pro začátek nechej v ruce nějáký předmět, který bys po něm hodila.

Je toho dost, tak zkus udělat to, co jsem napsal a kdyby byl problém, tak ti se zeptej a já Ti to zodpovím/ pokud budu vědět/.
Hodně štěstí, ale o tom to neí... zatím čau a napiš, jak to jde...

Tchor
Člen
# Zasláno: 5 Bře 2005 23:35
- Nahlásit

Anonymní
V jedne veci stebou souhlasim dobrman je opravdu pro zkusenejsiho, jen ty duvody jsou opravdu uplne jine. pracovni a dobre socializovanej dobrman se rozhodne nebude chovat tak jak popisujes (mam doma ted tri a jako figurant jsem jich mel v ruce urcite nekolik desitek a nejak jsem se s podobnym chovanim nesetkal). Zacatecnik muze mit s dobrmanem problemy dvojiho druhu.
1) Byvaji pomerne dominantni a pritom nedokazou psichicky ustat nepochopene korekce. korekce je potreba delat tak aby je pes vz¨dy pochopil a jen v nezbytne nutne mire.
2) vetsina vycvikaru umi delat jenom s tak jak se dela s NO a to je u dobrmana cesta do pekel (stejne jako u malin, ale i jinych plemen). takze zacxatecnik muze mit problem najit nekoho kdo mu s vycvikem rozumne poradi.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2005 13:15 - Změnil/a: ala_baionette
- Nahlásit

u dobrmanů je důležité omezit nepodmíněné podněty na minimum/ jen když je to nezbytně nutné/. a Když na škub přijde, musí to být rychlé, jen bum a dál, hned pochválit a nevracet se k tomu..
Nemá u něj smysl nějáké deptání typu co děláš a přicházet ke psu jako že ho budeš trestat.blbě se to popisuje.

Dobrman nesnese hrubé zacházení a stane se nebezpečným psovodovi i okolí. Setkal jsem se se spoustou zkažených psů, a to jen proto, že je někdo cvičil po ovčácku.

Neexistuje u nich žádné, počkám tři měsíce, on to zapomene a pak ho to naučím znovu a správně/ na rozdíl od ovčáků/

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 6 Bře 2005 22:00
- Nahlásit

Pro tchor

promiň, že zase otravuji , ale vždycky mě zajímalo, jak při přípravě psa na obranářskou speciálku 2.stupně cvičíš zadržení dvou figurantů...??

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 08:14
- Nahlásit

ala_baionette
ad rychlý podnět-přesněš tak,noční můra výcviku dobrmana je znervení zvířete četnými inadekvátními korekcemi...a za inadekvátní považuju hlavně slabou,nefunkční korekci,co psa rozhodí,obtěžuje,je mu nepříjemná,ale ne dostatečně,aby kvůli její hrozbě přestal dělat to,co nemá....když drbu,tak takovou že pes hodí záda,jednu,co to vyřeší,a hned znova cvik a motivačka....typický je to na revíru při kontaktech,na pouštěčkách při neochotě nebo dotykách,při přivolání psa zaujatýho zvěří,nebo druhým psem za plotem....

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 08:17
- Nahlásit

Anonymní
milý příteli anonyme,na tvé ignorantské irelevantní žvaňhy nehodlám k tématu reagovat.
Pokud máš skutečný zájem o posouzení reality,platí to samé jako pro druhého milého anonyma výše-zajeďte se podívat někam,kde zvířata podávají výkony.....

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 08:21
- Nahlásit

ala_baionette
2 figuranti-chce to naučit psa přelaďovat se mezi víc lidmi,přesně podle toho,kdo je v klidu a kdo vyvíjí akci.To je základ.Není fixace na jednu kořist,jeden rukáv,ale na kohokoliv,kdo dá výzvu a nabídne "svou kořist k odlovu"
Pes prostě nesmí čekat na ten jeden rukáv,co na něm začal a co si pak odnese....

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 09:19
- Nahlásit

tedka se zkouším tahat s malým, ale lano popustí a dobere až na půl tlamy, nevím, začíná to dělat na hračku s uzly na konci..
Díval jsem se a ještě nemá v zadu zuby, může to být tím??pravda je, že to z něj létá jak.../myslím zuby/??

teď jsem objevil překousanou šňůru od vysavače...no to zase bude

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 09:47
- Nahlásit

ala_baionette
to bude tím,lano je na bolavý dásně moc hrubý...přehoď ho na čas na kus flanelu nebo měkký froté ručník.

My jsme pracně obložili všechny lokality se šnůrama dřevem...Tchoř sedí u kompu za ohrádkou.

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 09:50
- Nahlásit

ala_baionette
ad lano-dám jeden tip-vodítkom je jediná oficiální věc,co můžeš mít před rozhodčím u sepe,přes rameno v tý správný lokalitě na koukání psa vzhůru na sledovačky.....proč si neudělat na poslušnost vodítko z tlustýho lana (15mm) a nepoužívat ho jako odměnovou kousací pomůcku? Máš tak vlastnhě oficiálně při sobě motivační pomůcku psa.....

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 09:57
- Nahlásit

sali, to je mooooc dobré... a máš zaručené/ pokud neděláš hrubé chyby v nácviku/ že tě sleduje...

Sali
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 12:06
- Nahlásit

ala_baionette
nesmí ti naskakovat a nakusovat do něj bez tvého souhlasu....musíš to mít přesně jako bvalonek,tedy pohotovostní poloha apak sejmout,přehnout a nastavit jako pešíka...a není to vhodný ve fázi,kdy potřebuješ na vodítku vodit....od dvojky NZŘ a na IPO.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 13:18
- Nahlásit

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 14:01
- Nahlásit

ala-baionette
se zpožděním moc děkuji za rady ohledně přivolání od zvěře a používání stopovačky.... Pejsa se zlepšuje - když už zdrhne, vrátí se když zařvu - sice většinou ještě ne na poprvé, ale už na něj nemusím čekat

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 16:49
- Nahlásit

Evik

Někdy se ještě rozepíšu o motivaci, jejím zvýšení a tak

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 17:25
- Nahlásit

jak jsi to zvládla???

Evik
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 17:29
- Nahlásit

ala_baionette
to by bylo prima, protože toho mého hafušu motivuje ve většině případů pouze žrádlo a hlasová intonace typu "ňuňuŤuťu, no honééém poběééž" Jestli existuje ještě něco, co by toho mého šmudlu vybudilo, moc ráda se nechám poučit. Můj pejsa je na jednu stranu děsný závislák na paničce ( na mně), ale na procházkách na druhou stranu hodně samostatný - jasně že si mě hlídá, ale hrát si na procházkách odmítá....

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 21:18
- Nahlásit

pokud pes zvládá základy a ví o co jde, můžeš se zaměřit na upravování detailů.

pokud chceš psa urychlit, musíš nějákým způsobem násobit motivaci....
Někdy to bývá poněkud drastické, ale budiž... v zájmu dobré věci...

zvýšení motivace při chuťově dráždivé a kontrastní metodě

Chuťově dráždívá využívá pamlsků - po správně vykonaném cviku následuje odměna v podobě pamlsku.
Jednoduše - čím větší má pes hlad, tím více se snaží..Když mu snížíš krmnou dávku/ tohle nemůžeš dělat stále, doporučuji jen pro oživení a v rámci pestrosti nácviku/ zkus mu den nedat nažrat a pak si zajdi na poslušnost...Uvidíš, jak se po nich bude moct utlouct

Pokud využíváš hračky psa/ nabuzení na balonek/

musíš udělat vše, aby se po ní mohl utlouct. Ideální je omezit její používání, ale probuď o ni u psa zájem.
tzn. že hoi do ní budeš hecovat. Uvaž si ho ke kolíku a začni s ní před ním blbnout. ALE POZOR? NESMÍ SE K NÍ DOSTAT. Třeba mu nasaď koš a kopej do balónku, nic dlouhého, nesmí o ni zájem ztratit. Hra by měla končit fingovaným odhozením/balonek se schová do kapsy/ zatím co hecuješ psa, KDE HO MÁŠ::: HLEDEJ, tak je hodný/ když hledá/.

až uznáš za vhodné/ pes je dostatečně nabuzený/ přijdi k nácviku zrychlení přivolání.
Zařveš KE MNĚ a balÓnek máš najednou v ruce. Neboj se mu ho pořádně ukázat, ať ví, že ho máš...když se k tobě rozběhne, dej si balonek mezi nohy, rozkroč je a hoď ho za sebe/ klidně nemusíš, ale tímhle zase piluješ přesnost při přibíhání.../ když donese, tak pobojuješ a necháš vyhrát...
Postupně balonek ukazuj čím dál tím později a končí to tehdy, že mu ho odhodíš až ve fázi, kdy pes sedí před tebou...

Anonymní
# Zasláno: 7 Bře 2005 21:44
- Nahlásit

Ahojte, mám trošku problém s mou dobrmankou.. Cvičím s ní jen poslušnost, ale za boha ji nemohu dostat k noze. Chodí sice u nohy, ale potřebovala bych ji ještě kousek blíže. Když s ní jdu po ulici, zabíráme skoro celý chodník.

zkoušela jsem toho už spoustu, když jsem navštívila kynologický klub , byli hrozně vtipní, ale poradit nedovedli. Prý ať ji raději vypustím u krmelce a mooc se smáli, jak jsou ti dobrmánci divní, že to ovčáci prý mají v krvi...

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 7 Bře 2005 23:05
- Nahlásit

těch možností je hodně, zkusil bych míček, aby ho sledoval, když jdeš, když půjde pěkně, odhodíš ho a potaháš se...

ale jestli to nezabralo, nemá z tebe nervy?/ častým používáním drobných korektur, jak říkají sali s tchorem/..? jestli jo, tak prohlubovat kontakt, přesvědčit ji, že jí od tebe nic nehrozí, ale musíš se vyvarovat jakýchkoli mechanických podnětů a zvyšování hlasu/deptání psa psychicky/
tohle možná bude jádro problému[b][/b]

Když ti pes nechce chodit u nohy, a ty víš, že jsi všechno udělala správně, najdi nějákou delší pevnou zeď/ říkám zeď, nemyslím plot/
Při chůzi u nohy psa tlač chůzí od sebe na tu zeď, logicky se bude chtít vyhnout zdi a začne se tlačit k tobě. Doporučuji tam psovi nechat max pár centimetrů ode zdi..

Sali

Mám trošku problém s malinkým..
pořád něco okusuje a žere... s tím okusováním jsem si už poradil, ale jeho zájem míří spíše ke keménkům...
Ten blb vždy když jde ven/ vyvenčit se/ sežere nějáký šutr. Večer se potom převaluje a vybleje to...
Doma mámpo celé podloze rozházené kaménky, ale on si to fixnul venku..Hlavně jde o to, aby si na tom nezničil zuby, když to má být ten obranář... lidi, to je tvrdost, zákusy do kamenů, to je, co?? pošlete mi sem Novu.

On to ta potvora přede mnou neudělá. Dělá to zásadně mamině, to vždycky proběhne kolem ní, ukáže jí, že ho má a chce se honit... máma ho samozřejmě nechytne, a on, když už ho to nebyví jí ukáže jak umí polykat kameny... už se zase tváří tak podezřele...vím, kde se stala chyba, ale nevím, jak to potlačit....

Evik
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 07:46
- Nahlásit

ala-baionette
díky za rady, o tom zrychlení přivolání na balonek....to nám bude asi trvat hodně dlouho....pejsa totiž na balonky fakt moc není ....budu asi toho kolíku fakt muset využít, pokud budu chtít, aby ho balonek opravdu bavil.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 08:09
- Nahlásit

Evik

to nemusí být jen míček, cokoli jiného, vlastně to funguje stejně...

Sali
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 08:23
- Nahlásit

ala_baionette
ty šutry jsou zhouba,jednou ho nemusí vyblejt a šprajcne se mu to v tenkým střevě a jedete na operaci pro obstrukční ileus....kámošovi na to uhynula dobrmanka,přišli na to moc pozdě.....bylotam těch klamínlů víc a jeden s ostrejma hranama perforoval střevo....
Já bych to striktně řešila košíkem,když ho venčí někdo jinej....a s tebou bych mu prostě vrazila do huby balon se šnůrkou a průběžně ho volala na potahání se....u takovýhohle zlozvyku bych fakt nic neriskovala a bu´d by měl pes při pohybu navolno koš vepředu dost hustej na to,aby nic šutrovitýho nenahrabal,nebo by byl pod kontrolou a měl v hubě míček.

Sali
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 08:26
- Nahlásit

mě se doma čuby bavily tím,že rozebíraly nekvalitní betony a nosili si ty fragmenty do hnízda....chtělo to rychlej betonářskej zákrok.Kterej nás ted po zimě čeká zas.....

Prosímtě zakaž mu ty šutry jednou pro vždycky,už nikdy to nesmí být povolený a dostupný,nebo o něj přijdeš.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 09:31
- Nahlásit

Asi budu muset pro jednou obrátit list hodně rychle ho to odnaučit. Zkusím si to vyhlídat za oknem s ... v ruce.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 09:32
- Nahlásit

Kousáváte i na návleky a tak..?? zkoušela jsi i kousání na nohy?

Sali
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 09:53
- Nahlásit

ala_baionette
to odnaučování-hodně štěstí a neznervi ho

na nohy zásadně nekoušem,chci to směřovat jen na horní polovinu těla,
a zatím s mladýmá zvířaty koušem na viditelné pomůcky.Manžety pod hacafrak přijdou časem,spolu s adekvátní obvladatelností,víš,tady už potom končí sranda.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 11:05
- Nahlásit

je to tak, ale pro praxi - horní polovinou člověk většinou může uhnout, ale nohama ne... kluci od PČR a vězeňské stráže to tak dělaají a mají pravdu... na horní polovinu těla je kousání líbivější

Sali
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 11:14
- Nahlásit

ala_baionette
jako civilista na doživotí prostě nohy učit nebudu,pak se ztrácí sportovní použití psa.Jde mi jeno sport,ani to nehodlám hnát do vnitrodruhový agrese,zamykám je v kořisti.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 15:46
- Nahlásit

co pořád mají s tím desenským-...

Sali
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 17:31
- Nahlásit

ala_baionette
jednoduchý-hledají zaručený návod k použití a k řešení chyb psího software,nejlépe publikovaný v sledovaných mediích...
nikomu se nechce si tu cestičku prošlapat samotnýmu.Nejlíp aby to bylo na objednávku,během jedný dvou konzultací a se zárukou....
než jsem se dostala k tomu,že si se psem vím rady zatím kdykoliv a kdekoliv,a že si aktivně formátuju psa na sebe,místo abych nad ním brečela,trvalo mi to dvacet let.....

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 8 Bře 2005 18:56
- Nahlásit

ale je tam výsledek

Anonymní
# Zasláno: 9 Bře 2005 09:38
- Nahlásit

Představ si, že to moje telátko mi ty šutry začalo nosit, a když ho donese, tak na něj vrčí a štěkáje to asi ze hry, ale je milounkej
musel jsem výrazně zakročit....a on teď tohle...

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 09:49
- Nahlásit

jo,ale šutr do huby je proste riziko.

Ghianika
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 09:52
- Nahlásit

Sali
taky u vás tolik sněží? To se dneska budem brodit ve sněhu co?

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 10:06
- Nahlásit

Ghianika
právě přemýšlím jak dojedu domů....kousat ve sněhu se dá,což o to...ale dojet tam.

Ghianika
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 10:09
- Nahlásit

Sali
naštěstí já už domů nemusím, snad dojedu tam k vám

Sali
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 10:27
- Nahlásit

Ghianika
jo jo....

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 9 Bře 2005 21:06
- Nahlásit

sakra, ta moje rodina mi toho malého tak kazí... dneska přijedu z bazénu a jen tak sjem se s ním začal tahat o hadr... ten překusoval jak blázen, držel to tak lvšelijak... může to být těmi zuby??

Asi bude lepší počkat s taháním než vymění všechny ty zuby...
on ti to vždycky tak cpe přiběhne k tobě s kusem hadru v tlamě a pořád do tebe vráží čumákem... POjd si hrát

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 10:05
- Nahlásit

ala_baionette
rodinu je třeba přesně insruovat,jak se má tahat a jak to má podat....
Může to být těma zubama,tak ať si to nezafixuje,dělej spíš jen odlov pohybu a vyštěkání,ale nebojuj,hned po odlapení mu to nech.
Nubira je dobrý plemeník,dobrý kousáč,mimochodem Aramis je jeho nevlastní bratr po otci GinoGomezovi....a ten se sakra v projevu prosazuje,mohli bychom mít podobný prcky.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 10:13
- Nahlásit

on to v zadku nemá za co chytit

Při boji to nemá na celou tlamu, aletahá a bojuje..

Při odlovení kořisti ho na zemi mele a cupuje

zoubky mu rostou a ještě to nemá všechno vyměněné..

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 10:14
- Nahlásit

Rodina mi psa vzdy prčila a jinak to nebude ani teď... Víš jak, oni jsou nejchytřejší

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:25
- Nahlásit

doufám, že do té doby si už vyzvednu tu starou vegu...
V neděli se vyzvednu souhlas od předsedkyně našeho klubu, domluvíme termín s tím, že v neděli oni chodívají cvičit, tak bysme se přesunuli do přírody, ještě Nafotím ten cvičák a ten hájek, jestli Vám to bude stačit

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:26
- Nahlásit

Pak je tu rozestavěných pár domů, kde by se teoreticky daly cvičit zákroky v místnosti

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:45
- Nahlásit

ala_baionette
my vegu máme,to není problém,ale chtělo by to dvě....

Tam to ale prosímtrě berte jako soukromý setkání pár kamarádů s přespáním na place,ať se do toho nenamontuje vetrinární správa jako na hromadnou akci...samozřejmě očkováky všichni s sebou,to je jasný,
a on by nebyl problém v neděli ráno ty stany strhnout a sbalit do aut,aby se nepřekáželo místním,a obědě se pomalu rozjet....předtím se zapojit do místního tréninku a zakousat s nima....aby se jim to taky revanšovalo.
Domluv nějakej poplatek za použití placu,vody a energií,abychom si mohli v klubovně uvařit kafe a sednout si tam ke stolu,a tak.....

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 13:49
- Nahlásit

ala_baionette
co kecáš že s malým ještě TARt nemůžeš???? vyštěkání v objektu,v lese,figurant stojí,sedí,leží, kousání na hadr nebo kůži kdekoliv......???
Mám prcka o měsíc mladšího a schválně co s ním budu dělat...
a počítej s tím,že až se to zorganisuje,tedy červenec-srpen-září,jak se domluvíme,taky podle terénů na stopy,mu bude 7-8 měsíců....

Ebony
# Zasláno: 10 Bře 2005 14:21
- Nahlásit

Sali
hele, nechcete se přesunout na hofy? mně tohle fórum absolutně nevyhovuje, pořád tu někde někam přecházím, abych se něco dozvěděla. A jsem zvědavá na toho natěrače,
už jen kvůli němu bych někam vyrazila, jestli by ste mě teda, starou ipařku, vzali do party, a mimochodem, jak nejni po mým, tak řvu

Eny
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 14:43
- Nahlásit

Ebony
ty děláš IPO ? Nějak se tu se svojí sportovní kynologií v tom množství TARTu ztrácím Jinak nic proti TARTu nemám

Ebony
# Zasláno: 10 Bře 2005 14:47
- Nahlásit

Eny
jo, snažím se, jsem ráda, že nejsem sama

Tchor
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 14:49
- Nahlásit

Eny mi delame Tart ciste sportovne nasi psi maj i to IPO byt ne na nijak vysoky urovni. Mi cvicime hlavne narodak, ale s pestrosti TARTu a s presnosti alespon takonou aby se obcas dalo vyjet na IPO

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 14:53
- Nahlásit

Tchor
Díky za ten odkaz na MANMAT - fakt dobrý

Ghianika
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 14:54
- Nahlásit

to abych si pořídila takový ty čudlíčky do uší

Ebony
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:02
- Nahlásit

Terri
ale ten sedák jejich není moc dobrý, mně vždycky cestuje okolo pasu, viděla jsem lepší a levnější, až to najdu tak to sem hodím

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:02
- Nahlásit

Ebony
já už tady dřív přesun navrhovala,ale nějak to zastaralo...tak znova:
klub pracovních plemen na Hofylandu je vám všem otevřen,
www.hofyland.cz sekce Zviřata-psi

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:04
- Nahlásit

Eny
nám z toho nakonec vypadne všechno,ale primárně je nastavená pestrost s rozumnou přesností,a baví nás spíš speciály,ne rigidní IPO závody.
Jian já ten TART dělám s přesností blízkou IPO.

Ebony
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:05
- Nahlásit

Terri
http://www.easy-shop.cz/zerodc/scripts/index.php

Eny
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:08
- Nahlásit

No já trénuji se zarytými IPaři , se svojí starou čubinou jsme jezdily NZŘ závody, neměla PP, tak mé srdce zůstává tak stále nahraně i když bych IPO neoznačila za rigidní, ono na něm taky něco je jako asi na všem

Ebony
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:10
- Nahlásit

Eny
a kde trénuješ, a s kým?

Eny
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:16
- Nahlásit

V Bráníku, no a s pány Husákem, Kaňkou a koušem na R. Fagoše no a když k nám tak někdo zavítá tak i na jiné
No a když jsme na tom dobrmaním fóru, tak k nám ještě patří mimo jiné např. Pepa Okáník (akar Jumper)

Ebony
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:23
- Nahlásit

Kaňka měl Artyma z Háj-Pa, nebo si to pletu?

Eny
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:26
- Nahlásit

Jo měl, jenže to je už pár let, loni ukončil závodění s jeho pokračovatelem Enno Černý obelisk, no a teď na jaře si bude zase brát šťéňo

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:30
- Nahlásit

hmm... hofyland mně zatím vhazuje a odesílá mé požadavky..

Ebony
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:35
- Nahlásit

Eny
taky už je to pár let, co jsem byla v dění, ale vracím se.
snad ale Artym nebyl chovnej,ne, vím, že jsme se jednou na závodech vzájemně utěšovali jako majitelé psů s dysplazkama, kteří normálně dělají, u nás měli v CHS Lablapega jeho sestru Andy z Háj-pa, byla moc pěkná, ale ani nevím, kde skončila, neboť chovatel se rozvedl a rozpustil chov.

stremka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:41
- Nahlásit

Ebony
ty jsi dříve chodila na Žižkov nebo Jižńák?

Ebony
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:44
- Nahlásit

stremka
nee, já jsem z varů a teď bydlím cca 5 let v Olomouci, oni k nám jezdili na závody, byly to snad první SChh závody u nás, ve těch Varech, sjela se tam vždycky celá republika, bylo to fajn.

Tchor
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:53
- Nahlásit

Ja mam pocit ze uz ma hofyland placenou registraci (asi 30kc SMS) ale nevim to jiste.

Ghianika
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:54
- Nahlásit

Tchor
jojo, má a na pracovní psy se nedá bez registrace podívat

Tchor
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 15:57
- Nahlásit

Jo je to tak k aktivaci uctu je potreba poslat tu platebni SMS

Terri
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 16:01
- Nahlásit

http://www.easy-shop.cz/zerodc/scripts/index.php
Díky

Tchor
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 16:04
- Nahlásit

No myslim ze ta registrace za tech 30Kc stoji je to podle me nejlepsi diskuzni server u nas.

stremka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 16:06
- Nahlásit

Ebony
já tam byla zase na mistráku záchranářů a bylo tam taky fajn.

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 16:14
- Nahlásit

Eny
neznám tě?
Já se tam občas kmitnu...ale jen občas....

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 16:15
- Nahlásit

Eny
jinak Pepa Okánik je stabilně na Hofylandu na těch pracovních psech.....

Eny
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 16:22
- Nahlásit

No já tě znám, ale myslim, že ty mě asi ne Víš tím, že jsem měla bezpapíráka znám víc lidí, kteří ani neví o mé existenci No doufám, že se to jednou změní Jinak taková ta malá blondýnka s pracovní vlkošeďačkou

Ebony
# Zasláno: 10 Bře 2005 16:27
- Nahlásit

stremka
no tak to jsme se museli potkat my to organizovali

Ebony
# Zasláno: 10 Bře 2005 16:29
- Nahlásit

Eny
co máš za pracovní vlkošeďačku?

stremka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 16:32
- Nahlásit

Eny
a ty jsi z Prahy?

Eny
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 16:33
- Nahlásit

no nevim, jestli ti něco řeknou rodiče, matka je Conica Boh.Atom. byla 7 na MR 2003. Jinak dál tam je Titus z PS, Brit z Prodašic, Lex ČSLA, Cir Bobří řeka... Je to takový prdlý torpédko, trochu měkčí, ale to mě docela vyhovuje. Klasická sportovní čubinka

Eny
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 16:34
- Nahlásit

No teĎ už zas tak ne, pořád korzuju Praha - Střč momentálně cvičák Praha, bydliště Sřč

stremka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 16:36
- Nahlásit

Ebony
byla jsem v družstvu Prahy.Ale už je to dlouho ani nevím kolik let.Pískal tam Váš rozhodčí Bozo a speciálky byly někde v lese a byl tam nějakéj barák polorozbořenej.Ani si nepamatuju jak jsme dopadli.Ale 1 jsme nebyli.To bych si pamatovala.Asi Vy.myslím.

stremka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 16:39
- Nahlásit

Eny
Prodašice dávali dobré povahy.A PS když to začal mít Jirka Novotný tak docela taky.Ale s těma nohama to bylo horší

Sali
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 18:13
- Nahlásit

Eny
já holt měls vždycky ty vidtelný prdlý dobrmany a sama jsem taky nějak moc vidět,ač si skoro nikoho nezapamatuju a tak nějak....dost hrůza.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 19:32 - Změnil/a: ala_baionette
- Nahlásit

bude možné udělat noční výcvik, protože část placu jde osvětlit halogenama. A když to mooc dobře půjde, tak bude ringo, ale nesázel bych na to...

Sali

Kolik by Vás přijelo? pro kolik lidí bysme to udělali??

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 10 Bře 2005 21:10
- Nahlásit

Anonymní
Ti psi jsou cholerici od přírody, ale hrozní zbabělci. Bojí se čehokoli nového
No dobrmany nechovám, ale pár jich znám a myslím, že se mýlíš

A jestli nepřestaneš psát takové anonymní příspěvky, zveřejním tvou pravou přezdívku
Teboť na těchto stránkách jsem bohem já!

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 21:26
- Nahlásit

Bůh neexistuje, světu vládnou ateisté...

Oh, mocný správče, uhas svou žízeň i zlobu, tvůj rudý přítel se vzdává.... Bylo potřeba trošku to tu oživit přiznávám se, zabte mě, ale nemučte... dva příspěvky psal bratr, ale nevěděl jsem, že ode mě z kompu... No jo, odhalil mě policajt...

Bůh

Jak to dopadne s tebou a tím soustředěním, jestli se tomu dá tak říkat? znáš Pavla arpáše?

Ebony
# Zasláno: 10 Bře 2005 21:40
- Nahlásit

stremka
Jo Bozo, ten už není, já už ani nepamatuju, kdo vyhrál, je to tak dávno, vím, že jsem se ploužila jako záchranná četa po speciálech. Ani nevím, jestli už tam byla s váma Zuzka Daušová?

stremka
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 22:05
- Nahlásit

Ebony
Zuzka tam už byla.Teď má v Praze svoji školu pro asistenční psy.A jede si svoji cestičkou.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 22:20
- Nahlásit

stremka

Janek měl svého času výsledky... ty jsi také jezdila pětistováky??

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 10 Bře 2005 22:29
- Nahlásit

Víťa

jěště jsem nedopatřením zařadil Zveme Vás na výstavy, akce, zkoušky exhibice do fora jak se stat vůdcem smecky, nemohl bys vytvorit nové forum s tímto názvem, aby tam každý napsal své poznaní na akci s tím, že bys to občas promazal, aby se neopakovaly stejné??

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 11 Bře 2005 00:16
- Nahlásit

ala_baionette
znáš Pavla arpáše?
Znám, a možná líp než on sám si myslí A nejen jeho... Chodíš na cvičák do Nezamyslic?

Jak to dopadne s tebou a tím soustředěním
Záleží na tom, kdy by to bylo a kde... Pomůcky by snad nebyly problém. Vega, ringo, manžety atd... Něco bych mohl vzít, na termínu příliš nezáleží, je ho musím znát dost dopředu (nejmémě dva měsíce) Mohl bych tak na tři, čtyři dny...

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 00:29
- Nahlásit

čtyři dny, to chceme udělat taky... Pavel tam možná bude také, ale uvidíme, staví barák, ale má te'd malého celočerného psa

ten termín se dozvíš včas, zatím jen nahrubo červenec srpen září..

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 11 Bře 2005 01:13
- Nahlásit

ala_baionette
Chodíš na cvičák do Nezamyslic?

stremka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 07:48
- Nahlásit

ala_baionette
taky.V té době snad ani nic jiného nebylo.Všestraňák a specialisté.Myslím MR

Ebony
# Zasláno: 11 Bře 2005 07:58
- Nahlásit

stremka
jo já vím, Fredie je stejně staý jako můj Bandita, hodně jsme se spolu jeden čas stýkaly, ale teď už jsem jí neviděla, co má tu školu

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 08:08
- Nahlásit

Víťa
to by byla paráda,já jsem na tom s časem stejně,dělám jestě dva dny v týdnu na soukromé patolce takovýho záskoka,když nestíhají,a dovolenou si taky musím naplánovat dva měsíce napřed....viděla bych to u sebe na čtvrtek a pátek,ve středu bych to zapíchla v Rakovníku brzo po obědě,sbaleno už bychom měli,a ve tři bychom mohli vyrážet směr Vyškov-Nezamyslice...

Já chci takhle vyjet na víc akcí na tak ty 4 dny,víc nemá s mladejma zvířatama cenu,po čtyřch dnech systematickýho tréninku už nutně potřebujou pauzu,a nejlépe si odpočinou doma ve svém a ve svých stereotypech.

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 08:12
- Nahlásit

Víťa
z pomůcek máme svoje rukávy Frabo levý i pravý,tvrdý i měkčí(Gappay a HST),pešky,kůže,Vegu máme taky.Manžetu chcem kupovat,tu pod civil,od HST,radši na obě ruce,ale ringo do tý doby neseženem,resp.nedáme na něj dohromady prachy.

Napadá mě otázka,jak je to s funkčností manžety,když z ringa je pes naučenej se zašpendlit kamkoli třeba do prsou....to si figurant v civilu s manžetama musí pořád rafinovaně vykrejvat tělo těma polstrovanejma rukama,ale stíhá to????

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 08:14
- Nahlásit

Pomozte při hledání kojné feny pro 8 štěňat. Fena zemřela při porodu. Dík
Andrea Lehmann, Noltestr.5-D-585 11 Ludenscheid, tel: 0171/3177810, email: horringhaus@dobermanns.de

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 08:20
- Nahlásit

z hofylandu jsme na místním chatu na soukromý místnosti PSI

stremka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 08:29
- Nahlásit

Ebony
a v které době.Nebylo to když chodila na Jižňák.Já tam s ní chodila s malinou

Víťa
Administrátor
# Zasláno: 11 Bře 2005 08:35
- Nahlásit

to si figurant v civilu s manžetama musí pořád rafinovaně vykrejvat tělo těma polstrovanejma rukama,ale stíhá to????
No když to nestihne, tak má smůlu
Většinou to koušeme na čtyřmetrovém vodítku, aby si to místo ke kousnutí mohl raději vybírat figurant. Na volno by tě opravdový kousač mohl opravdu napálit kamkoli, když neuvidí nic z toho, co na kousání zná.

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 09:32
- Nahlásit

Víťa
Hmmm,tak to abych si radši vzala s sebou lékařský kufřík....

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 09:39
- Nahlásit

Víťa
Nějak se mi nechce přecházet se spor´tákama v mladým věku,jaký mám,na skrytou pomůcku ještě několik let....vzala bych je na ringo,čistě pro radost,ale skrytá manžeta s civilní vizáží figuranta už je podle mne dost o vnitrodruhovém střetu,čili pro dospělé zvíře,které přijme výzvu k obraně svých hodnot...a veme to doopravdy,bude hlídat svý hnízdo,svůj majetek,svý spolubojovníky....nebo který na výzvu svýho lidskýho par´táka popádí odlovit označenou velkou kořist....

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 09:46
- Nahlásit

Pavell se mi ještě neozval, mám koženou manžetu, nějáké ochranné oděvy, pěšky + pár blbostí..to vyřešíme později..

Jinak tady je můj Email toffife@email.cz

kdyby jste měli nějáké dotazy, dnes vyfotím ten plac+ přírodní terény.. a pošlu Vám to

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 09:51
- Nahlásit

Stremka
no jo povahově je určitě fajn, mylsím že je to taková správná fena, mohla by by být sice trochu tvrdší, ale do se zase dožene jinak zatim máme jen jedničky ale s obranami ZV-90, IPO 97, SchH 95, zakže na povahu si nestěžuju no a s těma nohama máš taky pravdu, sice je celý rodokmen čistý, aly zrovan my jsme 2/2, no to je jedno, stejně jsem jí chtěla hlavně na práci, no a to je

stremka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 10:00
- Nahlásit

Eny
měla jsem ovčouna 3/0 těžké stavby v plné zátěži a dožil se 13ti let.sice když přestal intenzivně pracovat tak měl potíže se zadkem ale jinak v pohodě.Kdyby měla potíže a bolesti tak by jsi to poznala.Ale jde to s tím cvičit.Záleží na osvalení.Ať hodně plave

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 10:20
- Nahlásit

stremka
Eny
je to fakt jen a jen o svalovém korsetu a o tom že se prostě nesmí vypadnout ze zátěže,prostě cvičit ty svaly pořád...
Dobrman měl 2/1 a jen když ke stáru výrazně prochladnul,což u dobrmana není zas tak nemožné,bolely ho kyčle...ta artrosa se jindy vůbec neprojevila.

stremka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 10:27
- Nahlásit

Sali
tak jsem na tom Hafylandu a nemůžu tě tam nikde najít.Jsi tam někde?

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 10:31
- Nahlásit

stremka
chvilkama...loguju se tam.

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 10:34
- Nahlásit

jakou ma s prezdivku na hofy mi si te tam najdem

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 10:39
- Nahlásit

Sali, Stremka
Děkuju za rady, je to takové ulítané třeštiprdlo, venku pořád házíme klacíčky až mám jednu ruku o půl metru delší než druhou Na to já si ale vůbec nestěžuju, aby nedošlo k nedorozumění . Takže pohybu až, až. Malinký problém je s tím plaváním, protože ona se proste topí všichni říkají, že mám psa neplavce . No když tam jdu s ní, tak trochu plave, protože panička zachraňuje jinak vodu miluje, ale jenom tam, kde stačí

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 10:43
- Nahlásit

Eny
Dvojky znamenají jen výraznější potíže v opravdovém stáří,jinak nic.Až výraznější změna konfigurace kloubu s sebou nese časnou artrosu.
marjá až vyrazím na RTG s mladejma,už bych mohla,mají rok a rok a půl...

stremka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 11:04
- Nahlásit

Eny
tak zkus někde v klidu na rybníce zajet doprostřed na nejakém prostředku (nejlépe lodka,nejhůže lehátko) a aby ji za tebou pustily z břehu a ty jí volej.Možná že jen nepoznala jak se má chovat když má nohy v luftě.Ale až se potkáte ať tě neutopí.Proto by byla lepší loďka

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 11:08
- Nahlásit

No znam psi ktery by se pri podobnem pokusu utopili driv nez bys jim dokazala pomoct pokud ten pes neplave tak bych to neryskoval.

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 11:11
- Nahlásit

no jo jenže ona fakt asi neví co má dělat, když jí vyhecuju na klacíček skočí tam, jenže se jí začne propadat zadek, přední nožky jdou nahoru, celý pes kolmo do vody a ke dnu no poprvé jsem z toho takovou srandu neměla a musela jsem pro ní zkočit, to jí byly asi 4 měsíce a bylo to na začátku března ale hrdině jsem zachránila psa když s ní plavu a držím jí bříško nahoře tak to jde a je celá štastná, že plave, když jí pustim, jde ke dnu asi jí koupím plavecký kruh

Ghianika
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 11:12
- Nahlásit

Eny
tak přesně tohle mám u dobrmana, miluje vodu, jen neumí plavat, jakmile nestačí tak se začne topit, mává přeníma nohama a jde ke dnu

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 11:18
- Nahlásit

jo jo to je ono, chvilinku vypadá ják kolesový parníček, pak jako Titanik, no a pak když se dostane na břeh... vzhledem k tomu, že je vlkošedá a mokrá od špiček uší až ke špičce ocasu, no jako, jako... dost děsivě

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 11:18
- Nahlásit

Eny
tohle mi dělal jeden dobrman,a nenaučil se to a nenaučil,ale strašně chtěl plavat a furt se kvůli tomu topil,musel být u vody na řemenu.

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 11:19
- Nahlásit

Eny
fakt jedině kruh kolem pasu.

stremka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 11:40
- Nahlásit

Tchor
Eny
ale klidně to riskni.Když bude na volno tak se neutopí.Buď překoná strach a půjde za tebou a nebo nepůjde a na mělčině se neutopí.Jedná se o to kdyby za tebou doplavala tak radost od psa ve vodě dost bolí když se na tebe sápe.Proto by byla vhodná ta loďka.Kapišto?

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 11:44
- Nahlásit

stremka
Meli jsme dobrmana ktery kdykoli o se dostal mimo melcinu kde stacil tak se zacal topit a to tak ze kdybych ho nevytah tak by se utopil - "plaval presne vise popsanym zpusobem a zajel po zadu pod hladinu. jednou kdyz jsem nestih knemu okamzite skocit a vytahnout ho tak jsem ho lovil po nekolika sekundach cca1,5m pod hladinou.

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 11:45
- Nahlásit

A to ze nepujde z melciny taky platit nemusi u toho dobrmana to neplatilo vubec.

stremka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 11:52
- Nahlásit

Tchor
jasně.Já neříkám že mám recept na chytrost.Ale myslím si že to jde vyzkoušet bez rizika.Když se sám brouzdá na mělčině a s paničkou plave když ho drží pod břichem

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 11:53
- Nahlásit

Stremka
já to chápu, jenže jak popisuje Tchoř, ona opravdu klidně do té hloubky půjde, ona vodu miluje a když tam bude mít paničku... já jí mám ráda, nechci o ní přijít , i když lidem ze cvičáku by se to asi moc líbilo pokaždé když mi něco udělá blbě, říkají vem lopatu, vyhrabej díru... takže takhle bysme obešli i to kopání díry, možná až zase něco nekdě na zkouškách zkoní, vezmu loďku, odjedu do poloviny rybníka... No a je po starostech

stremka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 11:58
- Nahlásit

Eny
tak to nééééé.Takový návody nezneužívatPsi máme od toho abychom měli starosti protože jinak jich máme málo ne?

Ghianika
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:03
- Nahlásit

stremka
s paničkou plave když ho drží pod břichem
já bych ho pod břichem držet nemohla, zkusila jsem to jednou a vylezla jsem seškrábaná po celým těle

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:06
- Nahlásit

Eny
jestli tam Husák nebo ti další všechnozanjívšudebylifrajeři kecají v tomto duchu,tak je pošli pěkně do prdele,to se neříká ani mezi kamarády.Já je znám,jedinej jemnej a kultivovanej živočich je tam Robert a pak externista Jožan od Akara.
Fakt jako tohle miluju i v legraci...jo to je vončo,trénovat se zarytejma Ipařema,to je pohodička jak vínečko....fakt bych se mezi nima cejtila jako doma.Asi jsem ráda,že už nebydlím nahoře nad tím cvičákem,ale 6O km odtud přes celou Prahu a dál...že se tam prostě nedostanu z časovných důvodů....fakt jako gut.

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:08 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

no jasně bez starostí by to nebylo ono, a bez těch parádiček na zkouškách taky ne čubina miluje aporty, no a na zk, skáče áčko, bere činku, skáče zpátky, no a najednou jak kdyby tam byla stěna zarazí se nahoře, činku v hubě a kouká a kouká, na mě, na rozhodčího dolů, jééé to je hloubka a činka padá a padá a padá, čubinka skáče dolů a kě mně, jééé já něco nemám. říkám aaaportt no a čubinka zase nahoru a kouká a kouká no a pak tam kdesi nahoře na špičce si sedne. všichni kromě mne se mohou potrhat smíchy. rozhodčí píše -15b. (celkově 80) no do té doby nic, od té doby nic, předpisové aporty. No jestli zase letos na zk si na áčku sedne, vezmu loďku... ne, nevezmu bez takovýhle zážitků by ta kynologie byla děsně nudná

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:14
- Nahlásit

Oni nejsou tak zlí, oni jsou fajn, jen je nesmíš někdy brát moc vážně. s tim Pepou a Robertem máš pravdu.

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:20
- Nahlásit

Eny
já je vážně brát nemusím,já je trochu znám už trochu let,ještě když byl Husák v Kladně s nebožkou Božkou,než se spároval s Evou,mou kamarádkou,znám jejich půvabný a milý intelektuální projev a nevím nevím,jak moc bych se smála...

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:23
- Nahlásit

Eny
a přeskokový chování na IPO je zcela běžná záležitost,koukni se kolem sebe,jak to vypadá,
jak je pes trochu nerv a zmatkař,dějou se věci.....děkuju nechci,já chci v práci radost a pohodu.

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:25 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

ooo Sali, vzdávám se
já mám taky ráda pohodu, jako asi každý
a zmatkař to ona je, možná to má tak trochu po mě, ale lepšíme se

stremka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:27
- Nahlásit

Sali
a kde je teď ten Husák.Ten má toho Bleska.(BO) že?

Alexa
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 12:33
- Nahlásit

Eny
to máš ještě dobrý mě čuba při poslušnosti se ploužila jak lazar půlkrok za mnou hlavu až u země úžasný.
Mimo závody a zkoušky všichni říkali že chodí jak baletka

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 13:11
- Nahlásit

Tenhle Husák má NO a je docela dobrej, loni vyhrál dvoje vyločovačky na MR IPO, předloni byl na světě, určitě ho znáte, i když je to IPař

Alexa
no jo, miláčci oni na zkouškách a závodech vždycky umí potěšit

stremka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 13:17
- Nahlásit

Eny
toho co já myslím je Petr a jde na výběrák BO do Roudnice.To není on?

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 13:19
- Nahlásit

Tenhle Husák má NO a je docela dobrej, loni vyhrál dvoje vyločovačky na MR IPO, předloni byl na světě, určitě ho znáte, i když je to IPař

Alexa
no jo, miláčci oni na zkouškách a závodech vždycky umí potěšit

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 13:20
- Nahlásit

stremka
ne,to je jinej Husák,tamten má mal a tenhle je Jan Husák,má NO Codyho z Gartu a je dost dobrej.Akorát je to hulvát k pohledání a za tím si stojím veřejně.

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 13:20
- Nahlásit

jejda to jsem to odeslala znova
ne to není on, tohle je Honza

stremka
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 13:21
- Nahlásit

Sali
No a ten Petr co má toho Bleska neznáš.Odkud je.

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 13:25
- Nahlásit

stremka
neznám,našla jsem je v seznamu startujích malin...ale v Roudnici nebo v Lípě si je najdi a prokecni....určitě budou mít radost.
Já bohužel v Roudnici nebudu,nebo až v neděli v poledne,v sobotu jedem na výstavu na Slovensko,musíme,máme v partě kupíráky a jsou třeba dvě auta,séře mě to ale musím,marjá jak já nenávidím výstavy.

Anonymní
# Zasláno: 11 Bře 2005 13:34
- Nahlásit

to je hrůza, já je také nemusím.... teď to publikum , jak se dívá na toho tvého křiváčka mezi těmi Hezouny.... ale v povaze nesrovnatelné rozdíly, to ale nikdo nevidí

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 13:35
- Nahlásit

to bylo ode mě

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 14:30
- Nahlásit

Sali

Nevíš náhodou, jestli ten Rudolf deesenský dělá jen pdychologa, nebo i výcvik, popř. má nějáké úspěchy, třeba trojky a tak..?

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 14:34
- Nahlásit

sice nejsem Sali, ale p. Desenský, je jenom psí psycholog, který naprosto odmítá, jakkékoliv výcvikové metody on psy "cvičí" tak že na ně vrčí

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 14:39
- Nahlásit

úúú

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 14:54
- Nahlásit

ale p. Desenský, je jenom psí psycholog, který naprosto odmítá, jakkékoliv výcvikové metody on psy "cvičí" tak že na ně vrčí

..a vypadá to, že úspěšně.

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 14:58
- Nahlásit

To terri,
jenže tady jde taky trochu o výcvik a ne jen o podřízení si psa, p. Desenský ho umí zlomit, nikoliv vycvičit. Někomu to stačí, někomu ne

Terri
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 15:04
- Nahlásit

Eny
Pokud jde o výcvik jako takový, tak to je něco jiného. Ber ale v úvahu s jakými psi pracuje a proč to dělá. Mi nepřipadalo, že jsou zlomení - spíš převychovaní, ne? Na výcvik dál už by měl být někdo jiný..

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 15:25
- Nahlásit

Hele osobne ho neznam, ale znam par lidi kterem pomoh at uz s vyberem psa nebo zruznymi problemy. Ta reportaz zas az uplne nevystihuje jeho metody. (Nova potrebuje senzaci a on reklamu) prsto kdo se dobre koukal tak videl ze mu to funguje a to hlabne na tech psech co nemeli "hlavni roli". Ale jedno vim dokaze velmi dobre odhadnout psa a vymyslet zpusob jak ho usmernit.
Ja osobne na psy taky vrcim, alfa roling pouzivam pomerne casto a povazuju ho za velmi ucinnou a pro psa pochopitelnou korekci.
Pokud vim necvici psy podle zadneho radu, ale presto si myslim ze vysledky ma a velmi hmatatelny. Kdo ma doma smecku vi ocem mluvim.

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 15:27
- Nahlásit

Eny
On ho nelame on mu nastavi mantinely a pak ho necha zit tak aby v ramci tech mantinelu docela narost.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 16:03
- Nahlásit

On prý kdysi cvičil a dokonce i figuroval, ale pak ho to přestalo bavit či co

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 16:04 - Změnil/a: ala_baionette
- Nahlásit

to je prvni kladny nazor co slysim...

Tchor
Viťa

mohli bysme to spojit i se školením figurantů? myslim mě - chtěl bych se něco naučit..??

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 16:11
- Nahlásit

birma
ala_baionette
Chystam se k nemu nekdy podivat takze pak muzu referovat.

birma
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 16:16
- Nahlásit

Tchor
já už reference mám - byla u něj spousta kamarádů (hlavně s ČsV) - ne že by to potřebovali, ale jen tak na omrknuutí - většinou. Prý je to moc milý člověk - až moc. Nikomu nic nezakáže a tak, takže když je tam víc psů cizích tak páníčkům jenom něco jemně doporučí, ale až moc jemně (reference od kamarádky, jejíž čubinku tam obtěžoval naprosto nevychovanej bulmastif a on po pár minutách podotknul že by jí šel (fenu) asi bejt tou kamarádkou chránit)
jestli jsem to napsala moc zmateně tak se omlouvám

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 16:35
- Nahlásit

pravda je, že já jsem ho hodnotil jen podle té reportáže, no raději už budu mlčet...

někdy tam také mrknu,

Sali pozvu i pana Řepu, jestli Vám to nebude vadit

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 16:50 - Změnil/a: Eny
- Nahlásit

jo ta reportáž byla dost otřesná, tedy ony všechny, viděli jste tu jak lákali tím vytím vlky a přitom tam měly naplno puštěný světla u auta...
Nechápu, že se k tomuhle propůjčí.

Tchor
já neodsuzuju využívání etologie vlků při výchově, jenomže já o tom něco vím, takže si z té reportáže možná alespoň nějaký klad odnesu, ale nekynologická veřejnost musí mít po tomhle v hlavě guláš. Mým osobním názorem je, že pan Desenský, svým chováním k dnešní situaci kolem psů moc neprospívá, i když on to samozřejmně myslí dobře. Nova a jí podobní si z toho vezmou jen to co se jim hodí a celkový dojem je pak víc než rozpačitý, ale to samozřejmně není chyba p. Desenského.
myslím, že by daleko víc pomohlo, kdyby v médiích ukázali opravdovou práci se psem, ať už sportovní, služební nebo záchranařinu, a ne takového podivína (jakým opravdu s prominutím p. Desenský je) Jenže to je bohužel pro média nezajímavé

birma
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 16:55
- Nahlásit

Eny
podívej se co o té reportáži píše na svých stránkách...
Já se ho zastávat nechci - neznám ho, ale taky ho nebudu odsuzovat...

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 17:26
- Nahlásit

ala_baionette
Pokud si myslis ze jsem vhodnej adept na to nekoho neco ucit tak urcite, ale sam se mam jestehodne co ucit. ale kdyz uvidim nejakouchybu tak si ji nenecham pro sebe.

Tchor
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 17:33
- Nahlásit

Eny
obavam se ze ta reportaz nebyla tak uplne v jeho rezii a proc by si neudelal vejlet do jeseniku za penize TV NOVA. Prace lidi jako je on je potreba a je jich furt velmi malo. Nebudem si nic nalhavat psu je jejich majitele nezvladaji je velmi mnoho a nekdo je do kupy davat musi, me osobne proslo rukama nekolik takovejch psu a rozhodne to neni zadna sranda a to jsem nemel ani zdaleka ty nejhorsi pripady.
Jinak souhlasim ze ta reportaz nebyla prilis stastne natocena a hodne lidi "od fochu" docela nadzdvihla, ale tem nebyla urcena.

Eny
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 17:56
- Nahlásit

ok nebudem se preci hadat, kdyz si myslim, ze na to stejně mame podobný názor, možná že se jen neumím moc vyjádřit p. desenský je sice svérázný, ale alespoň neškodí, a má výsledky (na rozdíl od jiných "taky" odborníků) kdo škodí jsou média

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 18:23
- Nahlásit

Tak to se budu tešit...

Je pravda že televize je ....
Já jsem na TV nova neviděl nic od výcviku psa, kde by netekla krev nebo nehynuly zvířata... ale na čt2 bylo svého času pár zajímavých pořadů...

Sali
Člen
# Zasláno: 11 Bře 2005 20:43
- Nahlásit

ala_baionette
já desenskýho osobně neznám,ale zná ho dobře kolega neurolog,někdy mi musí domluvit setkání,abzch byla v obraze.

Sali
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2005 08:02 - Změnil/a: Sali
- Nahlásit

Tak novoui vegu dělá fa Cariz,pan Zdražil
http://www.cariz.cz/rukavy.htm

Anonymní
# Zasláno: 12 Bře 2005 12:45
- Nahlásit

tak to je zajímavé... já idiot jsem na vojně mohl vzít těchto růkávů..., ale myslel jse, že jsou na nic...
zaspal jsem dobu...

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 12 Bře 2005 21:14
- Nahlásit

Tak na to soustředění se podívá i pan Řepa... říkal, že přijede a rád, že tyhle akce jsou nejlepší, že se tam nejvíce pochytí.. Že vezme lojzika a přijedou se mrknout, zhruba na dva dny..

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2005 09:58
- Nahlásit

Sali

Vegy mam dve

Sali
Člen
# Zasláno: 14 Bře 2005 12:37
- Nahlásit

ala_baionette
dobrý......

Rodič
# Zasláno: 15 Bře 2005 10:32
- Nahlásit

Desetileté děvčátko museli okamžitě operovat
Dobrman napadl dítě
Desetiletou holčičku pokousal včera v Kojeticích na Praze-východ volně pobíhající dobrman.
Dítě hrající si na návsi pes vážně poranil. Po útoku bylo děvčátko letecky převezeno do nemocnice. Ošetřující lékař nařídil okamžitou operaci.
Pes dítě pokousal krátce před jedenáctou hodinou dopoledne. "Kriminalisté z Prahy-východ začali okamžitě zjišťovat, komu ten pes patří. V této chvíli nemůžeme říct nic bližšího. Více informací budeme mít k dispozici v pondělí," řekla policejní mluvčí Soňa Budská.
Událost v centru obce se šesti sty obyvateli místními otřásla. Když vrtulník s poraněným dítětem odletěl do nemocnice v Praze, začali se lidé zajímat o majitele psa.
"Kdyby se psa nepodařilo zadržet a zjistit zda byl očkovaný proti vzteklině, zraněná dívka by musela podstoupit nepříjemnou několikaměsíční terapii. Při ní se protilátky aplikují injekcí přímo do dutiny břišní," vysvětlil jeden z lékařů.

Rodič
# Zasláno: 15 Bře 2005 10:35
- Nahlásit

Před časem jsme uveřejnili článek o chovu bojových plemen psů. Stalo se tak v souvislosti s tragickou smrtí malého chlapce v Německu i s útoky těchto psů u nás doma. V následné diskusi převažovaly často argumenty předních kynologů, zvěrolékařů i jiných odborníků ve prospěch chovu bojových plemen. Zdá se však, že i mezi poslanci musí být řada vášnivých chovatelů těchto zvířat, neboť neexistuje ani návrh zákona, který by podle příkladu Francie, Velké Británie či Německa měl podmínky pro držení bojových psů omezit. Od hamburské tragédie uplynuly tři měsíce a smrt utržená z vodítka slaví po světě další úspěchy. V Maďarsku roztrhali dva tažní psi novorozence, v JAR pitbulové osmnáctiměsíční holčičku, v Čechách ovčák potrhal dívce z České Lípy obličej, kříženec rotvajlera pokousal v Jablonci nad Nisou ženu a roztrhal jejího knírače, pitbulové pokousali muže na Rokycansku a chlapce v Milovicích. A to jsou pouze namátkou vybrané zprávy... Pokud někdo hodlá i nadále tvrdit, že že chov těchto zvířat je normální, mám vážné obavy o jeho duševní zdraví a životy nás všech. Jistě, nechci polemizovat s nikým o tom, že chování psa je vizitkou jeho majitele. Chápu, že pes, jehož majitel je sám agresívní jedinec, asi nebude jiný, chápu, že vraždící bestie byla původně hezkým dárkem, na jehož výcvik a vedení ovšem nějak nezbyl čas. Nechápu ovšem, co je těm pokousaným, mrtvým i dosud přeživším do toho. Je zcela nezbytné přijmout opatření omezující chov bojových ras psů i některých služebních plemen, jako ve výše uvedených zemích EU. Doufejme jen, že potřebná legislativní smršť nenastane až po pokousání nějakého poslance. Pravděpodobnost, že pitbul rafne zákonodárce, je totiž vzhledem k omezenému výskytu těchto jedinců v ulicích, velmi malá.

Rodič
# Zasláno: 15 Bře 2005 10:38
- Nahlásit

Pes zabil osemročného chlapčeka

Osemročného chlapčeka zabil v utorok v obci Zborov v okrese Bardejov nemecký ovčiak. Ako agentúru SITA informoval zástupca prešovskej policajnej hovorkyne Igor Majoroš, dieťa prišlo okolo 14:30 k svojmu spolužiakovi. Dvere mu otvorila kamarátova matka, ktorá mu povedala, že jej syn si musí urobiť úlohy a hrať sa nemôže. Asi o dvadsať minút išla žena po drevo z predsiene a všimla si, že chlapcov bicykel stále leží pred domom. Keď vyšla na dvor, naskytol sa jej otrasný pohľad.

Ich pes, ktorý sa odtrhol z reťaze, sedel nad nehybným telom chlapčeka. Psa okamžite uviazala a dieťaťu sa snažila poskytnúť pomoc. Privolaná lekárka však mohla už len konštatovať smrť zavinenú psom a nariadila pitvu. Telo chlapčeka previezli na patológiu. Ako uviedol Majoroš, psa utratil veterinár. Okolnosti tragédie vyšetruje oddelenie skráteného vyšetrovania Úradu justičnej a kriminálnej polície Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Bardejove.

Rodič
# Zasláno: 15 Bře 2005 10:40
- Nahlásit

Nesmírnou tragédii zažila v pátek kolem poledne rodina v Kovansku na Nymbursku. Kříženec labradora s dobrmanem zaútočil na jedenapůlroční dítě, se kterým si matka hrála na dvorku. Holčička zemřela matce před očima.

fotografií NYMBURK - Novinky o tom informoval mluvčí středočeské policie Pavel Truxa. "Nešlo o žádného cizího psa, patřil jim," řekl mluvčí. Jednalo se o psa, který s rodinou žil již delší dobu a nikdy v minulosti lidi nenapadal.

Šokovaná matka nyní není schopná výslechu, tudíž nemůže říci, co se přesně stalo. "Lékaři jí podali nějaká sedativa. Pečuje o ni rodina," potvrdil Novinkám zástupce ředitele nymburské policie Jaroslav Novák.

Novák doplnil, že otec děvčete byl v době tragédie v práci a když jej policie přivezla domů byl na pokraji zhroucení. "Nemohli jsme jej vyslechnout, nemělo by to význam. Je to naprosto pochopitelné. Už jsem leccos ve službě zažil, ale to jedna z nejstrašnějších záležitostí s jakou jsem se u policie setkal," dodal Novák

Pražský veterinář Miroslav Dvořák je přesvědčen, že dobře vedený pes by sám nikdy nezaútočil. "Žádná rasa, ani směs ras nepředurčuje zvíře k agresivitě. Labrador bývá velice klidný, dobrman je ostřejší, ale pokud je dobře veden, rozhodně není nezpečný. Špatný pán dokáže i z klidného plemene vychovat nezvladatelné zvíře. Odborníci se shodují, že všechny útoky na lidi mají příčinu ve špatné výchově psa majitelem," řekl Dvořak. "Je ovšem pravda, že malé dítě může psa lehce vyprovokovat, pokud mu bere hračku nebo jídlo, nebo jej zažene do kouta. Rodiče nesmí níikdy nechat dítě se psem samotné a naopak bedlivě sledovat jejich chování," uvedl zvěrolékař.

Rodič
# Zasláno: 15 Bře 2005 10:41
- Nahlásit

TÉMA: Pes pokousal v obličeji malé děvče
Milan Slaměník

Již se stalo častým jevem v médiích, že se objevují články o pokousání člověka psem. Vzhledem k tomu, že jsem již léta kynologem, tak mě při těchto zprávách zabolí u srdce a hlavně začíná pěnit krev v žilách.
Nechtěl bych tímto článkem zlehčovat jakékoliv pokousání. Každý figurant by mohl vyprávět spousty zážitků, ale není pokousání jako pokousání.

Dost často, když navštěvuji ordinace veterinářů, nebo potkávám při venčení ostatní pejskaře. Přitom kroutím hlavou, jaká nevědomost mezi nimi vládne. Každý si stěžuje, že ho ten jeho pejsek táhne, když jdou na procházku, jak na ostatní vrčí, jak doráží při krmení, jak nepřiběhne na zavolání, jak zkouší kousat atd...

Ale když jim nábídnu, aby navštívily naše kynologické cvičiště, kde za pouhých 300,-Kč za rok a 300,-Kč za roční brigádu, která jde odpracovat, se jde věnovat pejskům individuálně, tak usliším takovou spoustu výmluv, že by to vyšlo na jiný článek.

Ať si každý uvědomí, že nejde o plemeno, ale o výcvik ( výchovu ). Totiž i takový domací pudlík, nebo maltézáček při špatném výcviku dokáže dost ošklivě pokousat. A co potom středně velká plemena.

Rád bych zde uvedl například Kavkazského ovčáka, kterého mám nejraději, protože na našem kynologickém cvičišti jsou tito nádherní pejsci tak vycvičeni, že s nimi chodí majitelka po městě jen s košíkem a tento pes je výcvikem doveden k poslušnosti.

A ještě jeden příklad za všechny. Slyšeli jste někdy o tom, že by člověka pokousal slepecký pes, nebo asistenční pes? A proč? Protože prošli výcvikem. Psa jde totiž vycvičit tak, že zůstane netečný, ikdyž ho malé dítě škádlí, nebo zlobí. Takový psi canisterapeutičtí, jsou na takové věci zvyklé. Při výcviku totiž jsou s dětmi postiženými, kteří se mohou chovat k pejskům daleko hůř než malé dítě.

Proto, při každém pokousání je vina z 90% na majiteli a 10% na psovi ( 10% - pes kousne jen když je v tísni, ale je na majiteli, aby ho do této tísně nedostal ).

( Pozn. Omlouvám se všem, kteří by chtěli tento článek zlehčovat. Dobře vím, že psi slepečtí, asistenční a canisterapeutičtí prochází nejednoduchou selekcí. )

S pozdravem a přáním pěkného dne Vás zdraví Milan Slaměník.

Rodič
# Zasláno: 15 Bře 2005 10:43
- Nahlásit

Pes pokousal čtyřleté dítě

[ÚSTÍ NAD LABEM, 6. února] - V Jiřetíně pod Jedlovou na Děčínsku v sobotu pokousal pes čtyřletou holčičku. Vrtulník ji přievezl na specializovanou kliniku pražské vinohradské nemocnice. "Rodiče si nepřejí nic o události zveřejnit, proto žádné informace neposkytneme," řekl děčínský okresní policejní ředitel František Pelant.

"Stav holčičky je stabilizovaný, po operaci je ve velice dobrém stavu," uvedla ředitelka nemocnice Marie Alušíková. Děvčátko má mnohočetná poranění na pravé straně obličeje a hlavy. Leží na dětské jednotce intenzívní péče na klinice plastické chirurgie.

Jiřetínští řekli, že dítě pokousal pes, který údajně patří jeho rodičům. Neštěstí se prý stalo v jednom z restauračních zařízení v obci. Někteří tvrdili, že to byl pitbul.

V roce 2002 v nedalekém Rumburku pokousal německý ovčák sedmiletého chlapce tak, že svým zraněním podlehl. Okresní soud v Děčíně odsoudil majitelku psa na 16 měsíců podmíněně

Rodič
# Zasláno: 15 Bře 2005 10:46
- Nahlásit

Pes pokousal dva policisty
Objektem pondělní divoké policejní honičky se stal na sokolovské periférii svérázný cyklista (20). Na křižovatce ulic Heyrovského a Hornická totiž málem způsobil karambol. To, co bylo dál, pak překonalo veškerá očekávání.

Cyklista přímo z chodníku vyrazil před auto, jemuž nedal přednost. Policistům, kteří ho opakovaně stavěli, ujel a s kvílející sirénou ho dohonili až v ulici Pod Háječkem. Tady pirát z kola seskočil a uprchl domů.

"Policistu, který ho ve třetím patře dostihl, nakopl do břicha. Když mu další policista nasadil pouta, napadla hlídku cyklistova matka. Bránila v zákroku, držela policistu za kravatu, kopala ho, zkroutila mu levou ruku za záda a zranila ho," vylíčila incident mluvčí sokolovské policie Blažena Kašparová. Podle ní žena před domem hrubými a neslušnými výrazy urážela zakročující policisty.

Jako vrchol divoké pouliční show poštvala matka (49) zadrženého cyklisty na policisty rozvášněného, zuby cenícího psa. Kříženec rotvajlera s blíže neurčenou pouliční rasou vyrazil se štěkotem na velitele hlídky a zakousl se mu do pravého kolena. Druhému policistovi, který přispěchal na pomoc, prokousl levé stehno.

"Zranění obou policistů si vyžádalo lékařské ošetření. V pracovní neschopnosti zřejmě nebudou," doplnila Kašparová. Obviněnému cyklistovi a jeho matce hrozí za výtržnictví a útok na veřejné činitele až tři roky vězení.

Rodič
# Zasláno: 15 Bře 2005 10:48
- Nahlásit

Pitbulteriér pokousal bruslařku

Strážník ukazuje pitbulteriéra, který 23. července pokousal v Brně bruslařku.
foto: PRÁVO/Petr Knötig Vážné zranění utrpěla 42letá bruslařka v pátek ráno na cyklostezce v Hladíkově ulici v Brně. Dospělý pitbulteriér ženě na in - line bruslích vytrhl svalovinu z ramene. Přestože prvotní informace vypadala jako běsnící útok dravé šelmy, kterou majitel nezvládl, vše naznačuje, že jde o nešťastnou náhodu, kdy žena zavadila o vodítko, upadla a pes bránil pána.

23.7. 11:40 - 13:39 - Aktualizováno
BRNO - "Když jsme přijeli na místo, žena byla poraněná a sanitka ji odvezla do nemocnice. Podle informací pětasedmdesátiletého muže, který psa venčil, došlo k incidentu tak, že pes byl na vodítku, žena jela podle chovatele ze zadu, zavadila o vodítko, upadla mezi muže a psa a ten ji kousl protože bránil pána. Pokud se to potvrdí, tak nelze hovořit o agresívním útoku, ale o nešťastné události," uvedl odchytář Městské policie v Brně Kamil Rössler.

Podle pracovníků útulku je pes nyní u nich a je velmi hodný. Má sice náhubek, ale všechny poslouchá a chová se velmi mírumilovně ke všem pracovníkům i ostatním psům.

"Je teď vystresovaný, že u sebe nemá pána, ale je mírný a klidný jako beránek. Prostě zcela bezproblémový," potvrdila vedoucí městského útulku pro opuštěná zvířata v Brně Jarmila Hrabětová.

Zraněná je po operaci
Na místo neštěstí přijeli strážníci i policisté, protože podle prvotních informací měl pes ženu bezdůvodně napadnout a zaútočit. Žena po jeho napadení skončila na Klinice plastické a estetické chirurgie ve Fakultní nemocnici v Brně, kde se podrobila operaci.

Podle posledních zpráv jí lékaři museli dát i umělou tepnu, protože její cévy byly od psích zubů potrhané. Navíc bude mít doživotní následky, protože její ruka už nebude nikdy zcela v pořádku a bude i výrazně omezená její pohyblivost.

"Psa jsme zatím umístili do útulku a případ si převzali policisté, kteří zjišťují, jak se případ odehrál," doplnila mluvčí Městské policie v Brně Denisa Kapitančiková.

Pokud se tedy ukáže, že bruslařka přehlédla vodítko, zavadila o něj a upadla mezi psa a jeho pána, bude případ zřejmě odložen. Pokud se ukáže, že pes zaútočil a nebyl řádně zajištěný, pak chovatele čeká trestní stíhání. Bude také záležet, jak dlouho bude trvat léčení zraněné ženy a zda nebude mít následky.

Rodič
# Zasláno: 15 Bře 2005 10:50
- Nahlásit

Pes vážně poranil školáka

Školáka pokousal německý ovčák (ilustrační foto)
foto: internet Desetiletého školáka z Hořepníku na Pelhřimovsku v úterý večer vážně zranil pes. Má poraněnou více než čtvrtinu tváře. Rodiče syna odvezli do pelhřimovské nemocnice, odkud byl následně letecky transportován na plastickou chirurgii do pražské vinohradské nemocnice.

21.7. 08:23 - 10:20 - Aktualizováno
PELHŘIMOV - Podle Leoše Kabáta z pražské vinohradské nemocnice je chlapcovo zranění vážné, ale neohrožuje ho na životě. Hochovi schází kus tváře o velikosti zhruba osm krát osm centimetrů.

Lékaři se nyní pokusí chybějící část tváře doplnit, ale není zajištěno, že organismus tkáň opět přijme. "U nás bude hospitalizován dva až tři týdny, ovšem zranění si vyžádá ještě několikaměsíční ambulantní léčbu. Dá se předpokládat, že chlapci zůstane kosmetický defekt," doplnil pro Novinky Kabát.

Chlapce znal odmalička
Chlapce pokousal pes u jeho babičky v Hořepníku, kde byl na prázdninách. Pes chlapce dobře znal odmalička. Několik dnů má ale poraněné oko. Nedá se vyloučit, že na něj pes zaútočil poté, co se školák dotkl jeho bolestivého zranění. Psa dnes vyšetří veterinář a rozhodne o jeho dalším osudu.

Podobný případ se stal 10. července v Kojeticích u Prahy, kde dobrman pokousal desetiletou dívku na hlavě a zádech. Dívka se musela podrobit operaci v pražské motolské nemocnici. Majitele psa obvinila policie z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. [celá zpráva]

Rodič
# Zasláno: 15 Bře 2005 10:51
- Nahlásit

Majitel dobrmana, který v sobotu v Kojeticích u Prahy pokousal desetiletou holčičku, byl obviněn z těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti. Areál, který pes hlídal, byl proti jeho úniku nedostatečně zabezpečen, řekla v pondělí policejní mluvčí. Stav zraněné dívky je dobrý.

12.7. 16:25
PRAHA - "Verunka se po operaci zotavuje dobře, je čilá, komunikuje s okolím, ale protože poranění od psa ve více než 50 procentech hnisají, zůstane pod dohledem lékařů ještě několik dní," uvedla v pondělí mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová.

Dívka si hrála se svojí šestiletou kamarádkou před domem jejího otce, když ji napadl hlídací pes, který vyběhl z areálu místní soukromé firmy. Dobrman ji napadl zezadu a pokousal na hlavě a zádech. [celá zpráva] Dívka byla převezena do Fakultní nemocnice Motol, kde ji lékaři na chirurgickém sále ošetřili rány na hlavě v celkové anestezii.

Pracovnice kojetického obecního úřadu dnes řekla, že pes byl bezproblémový. Dívky si s ním údajně hrály. "Jestli mu něco provedly a on zaútočil, nevíme. Víme jen to, co bylo v televizi," dodala.

Pes se prý po vyšetření u veterináře vrátil zpět k třiatřicetiletému majiteli. Toho se ale zastihnout nepodařilo, údajně odjel na dovolenou. Podle místních obyvatel se pes často potuluje po Kojeticích a obyvatele ohrožuje. Na to byl prý jeho majitel v minulosti již několikrát upozorňován, dodala mluvčí.

Z poslanecké iniciativy už vznikl zákon, který má nedbalé majitele agresivních psů více postihovat. Vláda předlohu v červnu nepodpořila, přesto návrh posoudí po prázdninách Sněmovna.

Rodič
# Zasláno: 15 Bře 2005 10:54
- Nahlásit

Prohlášení prezidenta
Jsem otřesen zprávou o tom, že dnes v Kovansku na Nymbursku pes usmrtil jedenapůlletou holčičku. Vyzývám všechny majitele zvířat, která mohou být takto nebezpečná, aby věnovali péči o tato zvířata maximální pozornost. Současně vyzývám všechny příslušné orgány, aby za zanedbání této péče vyvozovaly vůči majitelům nejtvrdší sankce. Zbytečná ztráta života mě velmi zasáhla, rodině a blízkým dítěte vyjadřuji svou nejhlubší účast.

Václav Klaus

WhiteWolf
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 11:09
- Nahlásit

koukám, že je tu nějaký sběratel

Anonymní
# Zasláno: 15 Bře 2005 11:17
- Nahlásit

Nikolka (12) byla na místě mrtvá, její kamarád Jonatán (12) skončil se zraněným hrudníkem, břichem, pánví a zlomenou čelní kostí v nemocnici. Bojuje o život.

Zdravotní sestra Jana Š. jela rychleji než zde povolenou "čtyřicítkou". Požití alkoholu u ní policisté vyloučili. "Dcera měla zlomenou páteř, řidička mi přiznala, že jela minimálně šedesát. Když jsem jí řekl, že mi zabila dceru, odpověděla jen "sorry"," řekl Blesku zdrcený otec Nikolky Miroslav Fajkus (35). Včera na ženu podal trestní oznámení. "Policie ji dosud neobvinila, nehodlám čekat," vysvětlil.

Kruté chvíle připravila v minulých dnech svým nejbližším Petra J. (28) z Lipníka nad Bečvou. Spáchala ten nejhorší skutek, jaký může matka spáchat. Pokusila se zavraždit své dvě děti (3 a 7). Její manžel děti zachránil v poslední chvíli.

Anonymní
# Zasláno: 15 Bře 2005 11:19
- Nahlásit

25.02.2005 16:57 - Britský soud poslal na pět let do vězení ženu, která zabila svého devítiletého syna. Dvaačtyřicetiletá Petrina Stockerová přisypala malému Davidovi do lahvičky s nemocniční infuzí třináct lžiček kuchyňské soli. Chlapec zkolaboval a zemřel.

Anonymní
# Zasláno: 15 Bře 2005 11:21
- Nahlásit

V každé desáté škole se letos žáci krutě pomstili některému z učitelů. Agresivita, šikana, záškoláctví, kouření a pití alkoholu mezi dětmi doslova bují. Je nejvyšší čas zasáhnout, varují ve své čerstvé zprávě školní inspektoři

Někdo by měl trestat RODIČE,který neuměj vychovat svoje děti.V poslední době se množí útoky nezletilých!!!

Co s tim uděláš,RODIČI????

nefer
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 11:22
- Nahlásit

Drahý rodiči, tak mám nesmírnou radost, že na Hradě sedí pan Klaus místo tebe. Očividně má mnohem více rozumu a uvědomuje si jednu podstatnou věc: a to, že viníkem je vždy člověk a toho chce trestat!
Když se tady oháníš např. legislativou v německu, proč neuvedeš i země, kde k tomuto systému rovněž přistoupili, ale jaksi ho zase zrušili, když zjistili, že nikam nevede? Dneska zakážeme dobrmany, zítra pitbuly. Co se asi stane, když se pořád budou trestat psi? Ti nezodpovědní "páníčci" si pořídí jinou rasu a tu zkazí rovněž. Takže rovnou zakážeme chovat všechny velká plemena a ozbrojené složky ať si vystačí s čivavou. Ta sice také kouše, ale moc to nebolí. A když už ti pijdou "obhájci" bojových plemen "na hlavu". Zjišťoval sis někdy, k jakému účelu byli tito psi vyšlechtěni? Ano, třeba k boji, ale zároveň k nesmírné oddanosti člověku. Takže každý agresivní pes je jen produktem lidské výchovy, stejně jako zbraně, jsou produktem lidské vynalézavosti. Jestli chceš něco změnit, žádej přísné tresty pro majitele psů, kteří ublíží a troufám si říct, že všichni kynologové tě podpoří. Ale nesváděj vinu na zvířata, která nám stovky let slouží a zasloužila by si spíš úctu, než tenhle hon na čarodejnice

Maruš
# Zasláno: 15 Bře 2005 11:24
- Nahlásit

To sem byla já,ten anonymní.Člověk toho najde,když chce prudit...
Takže co je horší?Když pokouše dítě pes,nebo když vlastní dítě zabije rodič??!! NO COMMENT

nefer
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 11:27
- Nahlásit

Maruš, ono by stačila statistika srovnání kolik dětí zabije, znásilní nebo týrá člověk a kolik jich napadne pes
A nejde jen o děti. Člověk vůbec páchá mnohem více zlého než jakákoliv jiná zvířata a jeho chov ještě nikoho nenapadlo omezit

nefer
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 12:27
- Nahlásit

tak mě napadlo, njste autorem tohoto článku: http://www.mujpes.cz/clanky.php?id=113

Ale ráda bych se vrátila zpět k dobrmanům, kterým tohle fórum patří: může mi někdo vysvětlit, proč poslední dobou potkávám jen vyloženě ošklivé dobrmany? Dneska ráno šla proti mě zase taková ošklivá hrbatá potvůrka s divným hrudníkem a komickou chůzí...hl. ta hrbatost mě ale dostává, už jsem si toho všimla i u několika bezpapírových RR. Je to způsobeno špatnými jedinci v chovu nebo se dá zapříčinit spíše špatnou péčí?

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 16:11
- Nahlásit

no, není tohle tapetování???

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 16:42 - Změnil/a: ala_baionette
- Nahlásit

Hrabatí dobrmani? tak to vážně nevím.. potkávám jich docela hodně, ale nezdá se mi, že by byli obzvláště hrbatí..

Jiank byli to papíroví psi? při nedostatečném pohybu a překrmování se může některým psům propadnout hrudník, feny po pár vrzích občas také zůstanou rozjeté..

Nefer

Projeď si internet a mrkni se na nějáké pěkné fotky - spavíš si oko

Rodič

Debata o ničem. Pořiď si ty psa a ukaž, jak má vypadat správně socializované zvíře..
Tímto se nechci zastávat nezodpovědných majitelů, kteých je jako mraků..
Nemohu mluvit za masu, mohu mluvit jen za sebe.
Kříženec dobrmana a labradora zautočil...
A jak víš, že to byla ta dobrmanní půlka a ne ta labradoří? teď by mohla patřit do bojových plemen i labrador -vodící pes slepců...?
ale nemá to smysl.. mlčím..

nefer
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 18:43
- Nahlásit

Přesně tak, hrbatí. Snad každý dobrman, kterého u nás potkávám je hrbatý. Jestli jsou s papírama netuším. U těch hrbatých RR to vím (nemají), s těmi se setkávám a konkrétně u nich to nedostatkem pohybu nebude. Napadly mě kyčle, ale fakt netuším jestli to může mít za následek i tohle. Ten RR má k "hrbu" ještě takový spadlý zadek.
Ale jak si psal o tom propadlém hrudníku - to bude asi fakt, páč mají pár kilo navíc a na atlety rozhodně nevypadají. Netušila jsem, že nedostatkem pohybu se může propadnout hrudník. To je u jakéhokoliv plemene?

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 18:59
- Nahlásit

tam hraje více faktorů - překrmování, nedostatek pohybu, u fen je to při štěňatech..

- většinou to je geneticky dáno, ale při dostatku pohybu a svalů se dá lecos schovat

Ebony
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 21:20
- Nahlásit

při nedostatku pohybu a překrmování se naopak pes jakoby prohne v zádech, takže vypadá opačně, než hrbatý, říká se tomu pronešený hřbet, ale pokud jsou hrbatí, je to spíš vada stavby těla, neviděla jsem žádnou fenu hrbatou po štěňatech, co je to za nesmysl.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2005 23:22
- Nahlásit

já jsem viděl spoustu fen , které zůstaly po štěňatech rozjeté

Sali
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:04
- Nahlásit

Ebony
je to vada určitých krevních linií,kapří hřbet, slabá kostra,Kiruna to má v náznaku taky,jde o to,že tady dneska vedle sebe běhá moderní rusko-italský typ a starý česko-německý typ.
No a ty hejna bezpapíráků jsou dost exteriérově votřesný.
Stejně jako u NO,nemá cenu si dělat obrázek o plemeni na ulici,ale na chovatelské nebo vyšší výcvikové akci.

Sali
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:07
- Nahlásit

nefer
dopopručuju navštívit web http://www.dobermannreview.co.yu/
kde se setkáš s moderním typem,tak jak má dobrman dneska vypadat,
a německé stránky http://www.dobermann.com/inhv_eng.htm
kde uvidíš i pracáky.

Sali
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:08
- Nahlásit

ala_baionette
jo,ale s proneseným hřbetem.
To hrbení je taky daný často ve městě taháním na krátký šnůře,když k tomu má pes sklon,krásně se to vybarví.

nefer
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:09
- Nahlásit

nemá cenu si dělat obrázek o plemeni na ulici,ale na chovatelské nebo vyšší výcvikové akci.

to je jasné, já jen přemýšlela, jestli ten hrb není třeba zapříčinění špatnou výživou. podle toho, co říkáte, asi ne a je to dáno geneticky. u NO jsem si toho ještě nevšimla, ani u jiných plemen - jen u těch pár dobrmanů a RR. mám totiž pocit, že jsem i někde četla, že to může být způsobeno snad rychlým růstem nebo tak nějak...

Sali
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 08:20
- Nahlásit

nefer
co chceš,kapřák je u dobrmana vylučující vada,tak jak to pak namnožíš jinak než na bezPP? ono se to prodá....někdy někomu nějak....
Co naděláš.....lidi nezměníš.
Jediná pomoc-kupovat jen kvalitu a chovat a prodávat jen tehdy,když to má přínos pro plemeno.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 18:53 - Změnil/a: ala_baionette
- Nahlásit

je to špatné, kařdému jde o peníze, jen se vždy bavím při pročítání jejich internetových stránek, odborníci...haha

Sali
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 20:39
- Nahlásit

ala_baionette
jo,a docela mě dostala presentace "od Dvou lvů"...

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2005 23:35
- Nahlásit

podařilo se jim vyšlechtit dokonalého dobrmana???

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2005 08:16
- Nahlásit

ala_baionette
jo,podařilo.Jednoho.Bentleye.Kouše jak hovado a je pěknej.Docela úspěch na tak profláklý chov.Ačka a Céčka nemají pracovní povahy.

Anonymní
# Zasláno: 17 Bře 2005 10:30
- Nahlásit

už jsem kontaktoval předsedkyni a tam ta naše věc by neměl být problém.. Chci to udělat jen tak bez poplatku, kdo chce, přijede, pocvičí...figurantů by mělo být dost, kolik Vás přijede?známe se přece už od Grábu Jenže nám tu teď kácí ten hájek... já to vyfotím a přepošlu, ať se podíváte na plac a na přírodní terén.. tartové soustředění bude super, jen vážně nevím, co to bude zač ale už se na to těším

tak zatím čau, uvidíme se

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2005 10:34
- Nahlásit

jo,to by bylo fajn,my budeme dva plus 4 psi,kdo další se z naší party ze cvičáku nabalí nevím. Z netu se lidi ozvou zřejmě sami,Ebony by jela,má to pár kroků,Ghianika se svým chlapem-figurantem by jela s náma....teda za náma.

Anonymní
# Zasláno: 17 Bře 2005 10:41
- Nahlásit

já+jeden pes, Řepa+ dva psi, Víťa + smečka,možná někdo odsud... Sali, to budou kruhy, že??? ježiš já se těším..

to ringo ještě nějak zkusím... ale vypadá to špatně..
Samotné nám to tu nenechá, a on se může podívat tak na dva dny.. třeba klapne to víťovo.. Jedu ještě ke známému, mám vzít i nějáké manžety??

Alexa
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2005 11:10
- Nahlásit

Já bych se k vám taky ráda vnutila, vzala bych sebou našeho figuranta, ať se pěkně pocvičí

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2005 11:39
- Nahlásit

Alexa
podle mne budeš vítaná.

Sali
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2005 11:42
- Nahlásit

já moc na kruhovku nejsem,nemám na ní žádný zvíře,který by se mi nepřetočilo...leda je vyvázat a nechat žhavit u stromů....

Ebony
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2005 18:22
- Nahlásit

já bych mohla vzít i Katku(figuruje), ale potřebujeme to vědět dopředu, děláme i víkendy, takže dvě + cca 4 psi
teda jesli můžem

Sali
Člen
# Zasláno: 18 Bře 2005 08:20
- Nahlásit

Ebony
že se ptáš

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 19 Bře 2005 22:33
- Nahlásit

Sali, Tchor

Je problém s přírodním terénem, zákaz od myslivců..
Bude problém sehnat od veterináře doklad o bezinfekčnosti psů, ne starší pěti dnů?

Jak jde jinak výcvik? co novéhu u dobroušků??

Sali
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2005 07:29
- Nahlásit

není problém,to je samozřejmý při přejezdu na akci do jinýho kraje,to chtějí oprávněně.
Terén taky nevadí,tak se bude dělat na cvičáku a event,jestli je tam nějaký objekt....

Za chvíli jedem čuchat.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 20 Bře 2005 09:25
- Nahlásit

my jsme byli zatopeni tak za chvíli jdem znova uklízet tu spoušť..

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 12:56
- Nahlásit

Ghianika
Člen
# Zasláno: 21 Bře 2005 13:48
- Nahlásit

jo jo, my taky pojedem s váma a za váma

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 24 Bře 2005 13:51
- Nahlásit

ghianka

a ty jsi také dobrmaní??

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 00:08
- Nahlásit

tak jsem dneska našlápl mladýmu první stopinku... hrůza, úplně jsem to zapoměl.. ale docela to šlo... na pamlsky, co krok to jeden, pěkně do paty - jo docela dobré co vaši dobrmánci, jak jsou na tom se stopama??
jinak dobrou

sali tchor

Ghianika
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 09:29
- Nahlásit

ala_baionette
nee, já jsem ovčácká

Ghianika
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 09:31
- Nahlásit

... ikdyž jednoho dobrouška - dědečka mám

Sali
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 11:20
- Nahlásit

ala_baionette
malej čuchá pěkně,jsou mu tři měsíce,tak tu tříměsíční úroveň...Kira byla strašně nabušená,nepřesná,rozlítaná,udělala tři stopy a ve středu mi zapadla do oranice a zlomilA si levounzadní nohu,takže je včera po operaci,osteosyntéze,a na 6-8 neděl má od stop oraz.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2005 23:11 - Změnil/a: ala_baionette
- Nahlásit

Jsem četl o rozladěnosti jedné paní ze současné kynologické scény vůbec. Víš, asi máš pravdu, ono je to tak jakříkáš.. utéct z toho můžeš jen tak, že si stanovíš vlastní mety a podle nich potom jedeš. V tomto to bylo dříve jiné?
Zní to asi divně, ale závidím Vámtu dobu, kdy se lidi sešli, společně pocvičili, spáchlai nějáké to zlo..Skupinky máš všude, někoho se na něco zeptáš a on Tě hned bere jako nějakou konkurenci nebo co.. těch dobrých starých pejskařů je pramálo.
Přijdeš nový, na place jsi poprvé a okamžitě jsi čurák.../doslovně, admin promine/.
Proč tehdy vlastně vznikal TART? také to byla skupina lidí znechucených tehdejším úpadkem naší kynologie, tak si udělali vlastní zkušební řád, který je určitě zábavnější a pestřejší nežli klasické ipaření.. Samozřejmě klade i daleko větší nároky na psa i psovoda, selekce tu platí oboustraně. A co udělá průměrný šlechtitel množič?Vybere si tu nejsnadnější cestu k uchovnění a fláká to tam jedna dvě..Jen ať to pěkně sype..
/ mluvím, jako bych to zažil/
Můžeme vzpomínat, můžeme nadávat na tuhle z........ dobu, ale to je asi tak všechno co můžeme..
No, co z toho plyne?

Ať si každý vezme co chce, já říkám jedno, už se těším na to společné soustředění

Tchor
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2005 08:51 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

píše Sali
ala_baionette
já se taky těším.Ani nevíš jak.Akorát bych to potřebovala posunout ten termím na co nejpozdějc,kvůli Kiruně.
Hele já tak nesnáším ukřivděnou hysterii....od Evičky bych čekala všechno jen ne tohleto...strašně se u mě shodila.Fakt strašně.
TART a jeho lidi mi sedí,je z toho výstup i na IPO,sice ne na mistrákový úrovni,pokud na to tu sezonu nesedneš a nedřeš jen to,ale pes má hlavně základy co nejpestřejší a je schopný praktickýho projevu,ne jen bezduchýho tančení po place...

Tchor
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2005 08:52 - Změnil/a: Tchor
- Nahlásit

píše Sali
já na tuhle zas...nou dobu nenadávám,já v ní mám všechno co potřebuju,jen ty blbý zákony proti jakýsi nebezpečnosti kousaček mě dostávají.

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2005 09:23 - Změnil/a: ala_baionette
- Nahlásit

Když jsem byl na vojně, tak armáda měla zakázané ukázky kousaček na veřejnosti

ten termín jsme ještě nedohodli, too snad nebude problém..

Sali, zkuste tam pozvat i šilhavého, napiš mu, že nejde o komerční akci, jen tak pocvičit..třeba přijede..

ala_baionette
Člen
# Zasláno: 7 Dub 2005 13:58
- Nahlásit

a tady jsou taky

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání