Stepanka
Člen |
# Zasláno: 2 Bře 2005 10:43
- Nahlásit
Mám vážně obrovskou potíž a tak doufám, že mi tu pomůže někdo, kdo se s podobnou potíží dokázal vypořádat.
Mám téměř ročního RR v hluboké pubertě a je teď jako vyměněný. Jeden den je super, druhý den je neřízená střela. Připadá mi, že všechny 4 povely, které jsme cvičili, zůstaly někde daleko v zapomnění.Všechno si desetkrát rozmyslí a nakonec stejně na povel "ke mně" nepřiběhne. Znamená to, že jsme cvičili nedůsledně? Vím, že puberta je vpodstatě nastolený boj o vůdcovství a tak bych ho vážně nerada prohrála. Největší potíž je s přivoláváním. Dobře ví, co povel znamená, ale stejně odběhne za kolemjdoucím psem.Nevím, v kterém okamžiku, ani jak psa potrestat, když mi uteče; když se vrátí, myslím, že už je na to pozdě. Chválila jsem, co to šlo, pokaždé, když splnil, ale teď už to nestačí. Jak se mám teď chovat? Díky za každou reakci.
|
moll
|
# Zasláno: 2 Bře 2005 11:49
- Nahlásit
Zkus ho pouštět na volno s připnutou delší šňůrou - jak začne odbíhat, můžeš ho zarazit a on si uvědomí, že je pod kontrolou. A až se naučí, že pokud za sebou tahá šňůru tak musí poslouchat, tak mu ji odepni a on si bude myslet, že už je svobodný a může jít kam chce. Jenže netuší (neměl by tušit), že za sebou táhne DRUHOU šňůru, kterou může být zase regulován. ¨Tak ho docela znejistíš v pocitu svobody a snad se přivolání naučí. Ale přesvědčit RR, aby dělal co nechce je práce veliká. moll
|