Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / zustat sam
Autor Zpráva
Anonymní
# Zasláno: 26 Úno 2005 08:55
- Nahlásit

PROSIM o radu...

Jde o desetitydenni stene krizence CsV.

S timhle jsem se fakt nepotkala ani u jednoho psa, co znam a nemam sebemensi tuchy, jak na to. Potrebuju, aby se prtavec naucil byt doma sam (aspon chvilku). Vek na to ma, vetsina lidi to uci ten samy tyden, co ma psa doma, ze, a jde to.

Nemuzu to delat v Brne, takze se snazim uz druhy vikend doma (na baraku). A ted - necham ho samotneho minutu (odejdu za roh), klid, vratim se, nevsimam si ho. To funguje. Ale necham ho tam minutu a deset vterin a dostane hystericky zachvat (vyje, knuci, ohryzava dvere, zkousi se prohrabat linem, pokazdy se podela a prosim pekne pocura komplet kuchyn - pricemz o tomhle si myslim, ze to dela naschval, pac jinyho normalniho psa nenapadne komplet pochcat spadene zehlici prkno - spadene tak, ze je oprene o zidli, tudiz "do kopecka" - a pochcane bylo na tom hornim konci!!!).

Hystericky zachvat trva ruzne dlouho, ale dokud neni aspon 10s ticho, tak tam za nim nejdu. Jenomze on je schopnej takhle jet treba dve hodiny v kuse, do totalniho vycerpani...

V noci je to o kousek lepsi, to je ticho a spi tak od jedny (ja jdu spat ve dvanact) do sesti. Ale v sest to zacne znova a prosim pekne libovolne dlouho...

Nevim, co mam delat... Vsichni psi se naucili byt sami, ale tohle asi nemuzu nechat jen tak "odeznit", protoze to spusti i v Brne, jenom kdyz si treba odejdu na zachod. A mame tam dost neprijemny sousedy (pricemz ja bych si z nich nic nedelala, ale bohuzel jsem v tom byte porad jeste tak nejak napul host), takze bych to nejak vyresit fakt potrebovala.

Jinak jsem z prtete nadsena a v pohode, zaciname si delat slusny zaklad privolani (venku zatim i od psu a od lidi, dela mi to radost), zaciname s blbustkama jako sedni, lehni, je chapavej, super.

Jen ty hystericky zachvaty kdyz ma zustat sam dyl jak minutu me dohaneji k naprostymu silenstvi!!!

P.S. Jo a to jsem mu zkousela nechat zapnuty radio i telku, nechavala jsem mu tam praseci nozicku, kterou mu jinak sbiram, kdyz tam jsem. A dokonce takhle blbne, i kdyz je s nim v kuchyni starsi pes (jeho tata)!

niniel
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2005 13:09
- Nahlásit

Pejska maximalne zabavte-kosticky, hracky, cokoli, co ho bavi. Nebo pockejte, az usne a pak az odejdete. Po desetitydenim steneti nemuze chtit, aby vykonaval potrebu jen venku, to jeste nezvladaji. Vencit by se mel aspon kazde tri ctyri hodiny, ja vstavala i v noci do deseti tydnu. A kdyz byl mladsi, tak jsem s nim behala ven kazdou pulhodinu. Podle me vykonava potrebu i ze stresu.

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2005 13:20
- Nahlásit

niniel
Já sice nebudu mluvit k problému, moje pejsule byla, co se nechání doma týče zkatá a zvládla to bez nácviku úplně v klidu.
Ale já si nemylsim, že by pes vylítnul nahoru na prkno, tam se vyčural a šel pryč ze stresu... Já myslim, že tohle je spíš z trucu.. Bohužel fakt nevim jak na to. Babička měla psa z utulku a ten, když musel zustat poprvé sám doma, zůstal zavřenej jen v obýváku. Vytrhal tam lino a hrozně šílel.... (nikdo ho to taky neučil, protože byl pořád někdo doma do té doby) No, potom, kdž zase jednou bylo potřeba, aby zůstal doma, tak mu nechali otevřenej celej byt a bylo po problému... Průšvih tady bude v tom, že nechat tomu štěndu otevřenej celej byt, tak je z něj asi kůlnička na dříví...

Sendy
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2005 13:29
- Nahlásit

Také si myslím, že je to spíš z trucu.
Protože je to specifické plemeno, osobně bych se obrátila s tímto dotazem také na stránky CsV, případně na stránky Rudy Desenského, kde je plno majitelů tohoto plemene, vč.Rudy.

niniel
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2005 14:59
- Nahlásit

Eimy
Muj pes je taky naprosto v pohode, az se divim. Knikne si a jde spat. Pohoda. Jsme si ho nataceli na video, abychom to videli Mozna je to tim, ze jsem s nim prvni dva mesice, co jsme ho meli, byli porad doma a odchazeli jsme minimalne.

Eimy
Člen
# Zasláno: 26 Úno 2005 15:12
- Nahlásit

niniel
No moje psice byla hozená do vody.. jeden den sme ji donesli a druhej musela být už sama doma asi 3 nebo 4 hodiny...
Nevim jestli to nemuže být tim, že byla vychovávana do té doby v bytě a ti lidi od nich taky odcházeli...

kure25
# Zasláno: 26 Úno 2005 19:38
- Nahlásit

No myslim,ze je to z trucu...Nase stenda taky zkousela knikat a zkousela prilakat pozornost,taky skakala na dvere...a tak jsem ji zacala nechavat nejprve usnout a pak po chvilkach odejit,a uz je to lepsi,i kdyz nekdy zkousi...

wami
# Zasláno: 26 Úno 2005 20:41
- Nahlásit

Diky za rady...

Je to urcite z trucu, jinak je cistnotnost v pohode, jeste je malej, ale ucime... V dotazu mi slo spis o ten hystericky rev (taky neznicil nic jinyho, nez ty dvere, i kdyz by mohl)...

Zatim jsem zkusila na radu pejsu zavrit do "doupatka" (za papundekl), to docela pomohlo, rve min a driv se zklidni.

Kdyz jsem to zkousela, az usnul, tak se stejne vzdycky vzbudil cvaknutim dveri a bylo to totez - dela to bez ohledu na predchozi unavu a hru a bez ohledu na to, co ma o samote k dispozici...

Leticia
# Zasláno: 4 Bře 2005 13:43
- Nahlásit

Můj pes také nechce být sám!!!Pak vše ničí!!!

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání