Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Sundáváte obojek?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Barča
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 08:05
- Nahlásit

Tak by mě zajímalo,jestli Vaši pejsci nosí obojek pořát,nebo jen,když jdou ven(bytáci)Já ho mám v domku,ale ven chodí neustále ,tak ten obojek měla pořát,protože tam má adresu,ale ted se poškrábala na krku tak jsem jí ho sundala,at se to líp zahojí.

Eimy
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 08:09
- Nahlásit

Moje feňule nosí obojek jenom na ven, doma nebo i na návštěvách jí ho sundávám...

Dolly
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 08:30
- Nahlásit

moje mršky taky nosí obojek jen venku v Praze, když jsme na chatě, tak ho nemají. Sousedům se takhle oběsil pes na plotě

ppga
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 08:51
- Nahlásit

Aj moji hafani majú obojky len vonku.

zuzka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 08:58
- Nahlásit

taky sundaváme

Ronka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 09:01
- Nahlásit

sundavám,dávám je jenom když jdeme ven ,bojím se aby se někde nezachytili a neuškrtili, třeba na zahradě apod.

pajinka
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 09:46
- Nahlásit

Nasim psum ho rano nandam pred rannim vencenim, pak ho maji cely den (kdyz jsem teda doma, kdyz odchazim pryc, tak ji ho sundavam) a vecer po vecernim venceni jim ho sundavam. Bydlime v bytecku.

airin
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 09:55
- Nahlásit

Taky dávám obojek jen když jdeme ven.

wensday
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 10:07
- Nahlásit

Dáváme obojky jen když jdem ven, doma ho nemají. Na návštěvě jim ho nechávám, na chatě taky / chata je uprostřed lesů, tak kdyby něco, aby měly u sebe kontakt na nás / adresář na obojku /.

fromeli
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 10:55
- Nahlásit

Obojek má jezevčíková jen na venčení, jinak jde hned dolů.

monika
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 12:51
- Nahlásit

Naše čubiny mají obojek na krku pořád.

grendel
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 13:03
- Nahlásit

já ho mexe nandavám,. když si vzpomenu, protože jsem schopná jít na procházku a zapomenout obojek i vodítko...zrovna včera jsem šla hodinu po centru a když jsem se chtěla svézt metrem, zjistila jsem, že nemám s sebou vodítko...
jinak moje sestřenka nechává pesanovi obojek pořád a to byste měli vidět, jak má zničenou srst kolem krku...prostě jí tam má rozčepířenou, tvrdou a vůbec špatnou, že mě to odradilo

jinak k tomu, že se pes uškrtí-proto má mexa všechny obojky dost volný-jednou se mi taky málem uškrtila, zachránilo jí vlastně to, že ho měla volný a vyvlíkla se.. dávám ho volný hlavně proto, že jí občas nechávám před obchody a v tady v praze člověk nikdy neví, komu se pesan zalíbí...

arsiela
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 13:55
- Nahlásit

Já dávám obojek jen naprocházky,mám je navlíkací přes hlavu,takže je mám furt připnuté na vodítku a současně s vodítkem i po příchodu domu sundávám.Samozřejmě na procházce odepnu jen vodítko a obojek nechávám.

evina
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 14:21
- Nahlásit

doma obojek sundavám...vlastně by mě ani nenapadlo mu ho nechávat.Přijde mi sundavání doma naprosto automatické!Tak jako já nechodím doma v botech!

Azoracek
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 17:44
- Nahlásit

Já nikdy nesundávám, neměla bych pak nad psem absolutně žádnou kontrolu

niniel
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 17:47
- Nahlásit

Jak si vzpomenu. Nekdy pes nosi par dni obojek v kuse, jindy ho treba tyden nema vubec. Vencim stejne bez voditka, tak ho ma jen kvuli znamce.

Azoracek
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 17:52
- Nahlásit

niniel
Ono je o to, kdo jak má poslušnýho pesana no

Falco
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 18:04
- Nahlásit

Na vycházku má polostahovací kovový a nosí ho jen venku. Na chatě ho vyměňuji za obyčejný kožený, aby se na tom polostahováku někde nezachytil, a má ho od rána do večera. Ale musím mu ho sundat na krmení, protože nesnáší, když mu pouzdro se známkou a adresou, které má na obou obojcích, cinká o misku.

Fifi
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 18:37
- Nahlásit

Po vychazce ci cvicaku obojky sundavam. Kdyz bestie zjisti, ze mam obojky v ruce, nastane tanec smrti a huraaaa - jde se ven. Kdyby mely obojek delsi dobu, drbou si ho a je jim to neprijemny...

pigie
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 19:12
- Nahlásit

Nenosi obojok vobec Len v MHD alebo v mieste plnom ludi ide na voditku. Odradilo ma stiepenie srsti, spasnuta srst okolo krku, pricom psovi bol nasadzovany len na par hodin na vychadzky. Mimochodom velmi volny obojok...

Lady
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 22:49
- Nahlásit

Ja sundavam jen na noc. Naopak pokud nejsem doma ma Lady obojek porad Ja se totiz desne bojim, ze kdyby nahodou utekla tak bez obojku a znamky (i kdyz je cipovana) by ji nekdo mohl neco udelat treba ze strachu ze jde o toulaveho psa...
No a ted kdyz jsem si to tu precetla zas budu trnout strachy aby se neobesila...

grendel
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 23:42
- Nahlásit

mexina na obojku známku nemá.....protože
1)stejně furt měnim obojky a vodítka, mám jich dost
2)kdyby nedejbože utekla(pochybuju) tak jí nikdo nechytí. lidí se bojí, k nikomu nejde v žádnym případě
3) kdyby mě kontrolovali, psa bych si stejně nepřivolala až k sobě, kdyby u mě stál policajt. radši mám známky na klíčích

ares
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 14:55
- Nahlásit

sundávám ,dávám jen ven pes ví že se něco bude dít a je hned skvěle naladěn

viveka
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 15:19
- Nahlásit

Obojek nenasazuji vůbec nikdy. Na dobu nezbytně nutnou na frekventovaných místech používám kšandičky.

Zet
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 15:39
- Nahlásit

Já dávám jezevčíkům obojek jenom, když je vedu na vodítku. Pokud je vypouštím v přírodě, vždycky jim ho sundavám.
Ovčajdě obojek dávám taky jenom, když jdeme ven, ale při vypouštění jí ho nesundavám.

viveka
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 15:43
- Nahlásit

Lady
To Tě můžu uklidnit, kdyby ji chtěl někdo něco udělat, tak ji to udělá i s obojkem... promiň.

viveka
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 15:47
- Nahlásit

grendel
To jsem taky tak měla, jenže už jsem dvakrát ztratila klíče i se známkou a lysetkou . Takže teď mám obojí doma v kredenci vzadu, a když mě kontrolovali policajti, tak stejně chtěli občanku a někam si telefonovali, protože známka prý pro ně není žádný důkaz, mohla bych ji mít kradenou nebo nezaplacenou .

LeJa
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 15:59 - Změnil/a: LeJa
- Nahlásit

My máme kšíry takže nandaváme a sundaváme a zase nandaváme a sundaváme

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 16:00
- Nahlásit

ted kdyz ®onie hara, tak jsem v situaci, kdy zaroven sundavam obojek a nandavam kalhotky a nandavam obojek a sundavam kalhotky ... takze mam pocit, ze na toho psa furt neco cpu nebo z nej neco strhavam dolu ... a porad dokola ...

Lady
Člen
# Zasláno: 6 Úno 2006 19:11
- Nahlásit

vivenka
Ja vim, ale stejne. Kdyz potkam psa bez niceho velikosti Lady (prerostly NO s malamutem) a nedej boze na me poleti (...jeee kamarad...) nevim jestli bych si necvrnkla do kalhot

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání