Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Utíká za lidma a skáče na ně
Autor Zpráva
kulik
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 14:52
- Nahlásit

Utíká mi za lidma skáče naně a nechce se vrátit
nemáte ňakej trik jak jí to odnaučit

PŘEDEM DĚKUJI

Evulik
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 14:59
- Nahlásit

Tvůj pejsek je velice společenský tvor, hravý - asi ještě štěndo. Chce to trpělivost, pejska k sobě laskavě volat, dřepnout si, vzit do ruky jeho oblibenou hračku a pamlsek. Zkrátka získat si jeho pozornost.V žádném, případě hafoše netrestej, to by si ho ještě více odradil a nechtěl by k tobě přijít.

kulik
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 15:10
- Nahlásit

S tim štěndem máš pravdu.
Já to dělám tak že když nechce přít tak si pro ni dojdu a dám ji po hubě

Očividně dělám chybu
dik za radu

Barča
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 19:23 - Změnil/a: Barča
- Nahlásit

kulik
Jako bych viděla tu mojí lajdačku.Dělá to samé a je jí 6 měsíců už mi tady radili,že z toho vyroste.Ale zatím se můžu uřvat a stejně mi to není nic platné

evina
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 20:41
- Nahlásit

kulik:zapracuj na přivolání,na diskusi už se hodně probíralo!Nevím jak je tvůj štěník starý ale "na zadek" si můžeš dovolit dát psovi až tak v pubertě kdy dost dobře ví,co má dělat.Barča ejsek z toho sám od sebe nevyroste...musíš to nějak řešit.Mám 8.měs.psa a puberta s ním cloumá pěkně!Tak zkrátka chodí na 5ti metrové prádelní šňůře(táhne jí za sebou po zemi)a v případě krize,šňůru sešlápnu,psa dojdu a dostane "výchovnou lekci"...

kulik
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 21:18 - Změnil/a: kulik
- Nahlásit

Barča
tý naší je 7 měsíců a dělá to jakou dobu, nevěřim že by z toho vyrostla

ppga
Člen
# Zasláno: 4 Úno 2006 23:58
- Nahlásit

Pochybujem, že z toho psík len tak sám od seba vyrastie. Treba poriadne nacvičiť privolanie. Najlepšie na 10m stopovačke. Dať privolávací povel a ak psík neposlúchne, šklbnúť stopovačkou a pritiahnuť ho k sebe a veľmi vychváliť a odmeniť nejakým pamlskom. Za žiadnych okolností netrestať. Pes si musí zafixovať, že bežať ku tebe je príjemnejšie a výhodnejšie ako bežať za cudzími ľuďmi.

Barča
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 07:53
- Nahlásit

U náš je to tak,když jdou kolem lidi a jen projdou,říkám nesmíš a ona na 99%poslechne a jen se na ně dívá,ale když se s někým zastavím na pokec,tak začne lítat kolem a skáče ne na mě,ale na ty druhé.Vím,že kdybych jí dala na vodítko,tak skákat nebude,ale já jí chci naučit,aby neskákala i bez vodítka.Čím je starší,tím jí to víc jde,takže si fakt myslím,že jí to skákání přejde.Samozřejmě musím se snažit i já

kulik
Člen
# Zasláno: 5 Úno 2006 11:34
- Nahlásit

ppga
Dik za radu zkusim to

pantau
Člen
# Zasláno: 11 Úno 2006 09:21
- Nahlásit

Tak tohle dela nas Jorksir a to uz mu jsou 2 roky

Gabriiella
Člen
# Zasláno: 21 Led 2019 15:17
- Nahlásit

To je štěně? Mě hodně s výcvikem pomohl výcvikový obojek https://www.elektro-obojky.cz/vycvikove-obojky/ kdy pak stačilo jen zapípat a přiběhl okamžitě

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání