Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Briard a jeho výcvik
Autor Zpráva
ROXI
# Zasláno: 14 Úno 2005 23:29
- Nahlásit

Je někdo mezi vámi,kdo má zkušenosti s výcvikem briardů?V poslední době se mi zdá,že se cvičí převážně pro zkoušky ZZO,ZPU a pod.Může mi někdo vysvětlit,proč toto elegantní plemeno je málo k vidění na zkouškách ZV a IPO?

Eny
Člen
# Zasláno: 15 Úno 2005 11:35
- Nahlásit

To je jednoduché, pro chov to nepotřebují, tak proč by to dělali Moje kamarádka s briardy cvičí její fena má ZVV1, IPO 1 ... a spoustu záchranářských zkoušek. Znám i briarda, který startoval na mistrovství republiky, takže to není o psech, ale o lidech.

Anonymní
# Zasláno: 4 Bře 2005 14:13
- Nahlásit

renata
# Zasláno: 19 Kvě 2005 12:25
- Nahlásit

mám přes rok starou briardici, zatím máme složenou zkoušku ZZO a ZOP, zúčastnily jsme se obranářských závodů, na podzim půjdeme na zvv1, časem možná i IPO, ale je pravda, že briardů cvičí málo, přestože jsou velice chytří a výcvik jim jde skoro sám

ROXI
# Zasláno: 6 Zář 2005 21:44
- Nahlásit

Ahoj Renatko,musím s tebou souhlasit,že briardíci jsou chytří psíci.Moje čubbra pracuje s vypětím všech sil,ale pod podmínkou,že má na to náladu.V 10 měsících jsme splnili zkoušku ZZO na výbornou.V 15 měsících jsem měla fenku nachystanou na ZV1,ale vázla mně v obraně.Momentálně jsou ji dva roky,obranu jsme skvěle vytáhli,ale přestala mi provádět svoji nejoblíbenější disciplínu-stopy.Cvičila jsem spoustu NO,ale žádný mi hlavu nezamotal tak,jako briard.Jedno vím ale jistě-jiné plemeno bych nikdy nevolila.Protože vím,že jednou všechny přesvědčím,v čem jsou lepší,

Kviduška
# Zasláno: 14 Říj 2005 09:05
- Nahlásit

Roxi, mám doma briardy dva. Cvičím s nimi podle NZŘ, ale máme jenom ZM. Když to tak vezmu, tak se opravdu víc prezentují psi podle ZOP a ZPU1. Briard klub ČR taky většinu akcí pořádá podle tohoto zkušebáku. A důvod si myslím je jasný, sejde se na ně víc psů, než na nároďák.
Ale v každým případě jsou briardi úžasní

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání