| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Led 2006 08:39
- Nahlásit
Psi se dožívají nižšího věku než my a tak pokud se bez psa neobejdu pár jich za život pohřbím. Nejsem schopen to vstřebat. Můj 6-ti letý NO nepřežil zauzlování střev střev. Viděl jsem už hodně psího utrpení, ale něco tak strašného jsem nezažil. Průběh byl velice rychlý cca 12 hodin od prvních příznaků do konce. Rychle k veťákovi, který nasadil infuzi a seznámil mě s možností operace. Jak řekl šance je minimální 90% psů to nepřežije. Neměl jsem možnost tu operaci zaplatit (20. tis) a tak jsme zvolili cestu vyčkávání. Až bylo po všem, tak mi sdělil, že by operace nepomohla. Doteď si vyčítám, že jsem to měl zkusit.Před koncem střeva praskla a pes vykrvácel. Nemůžu se zbavit toho obrazu jak leží v tratolišti krve a očima mě prosí o pomoc, kterou mu nemůžu dát. Je půlnoc a já zoufale volám veterináře. Jedeme na poslední cestu. Pes se zvedá a silou vůle dojde k auto a vyskočí do kufru. Ohromná vůle. U veterináře ho naposled obejmu a popřeji mu hodně štěstí v psím nebi. Tak jsem ztratil kamaráda a nemůžu se s tím vyrovnat.
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2006 09:14
- Nahlásit
to je mi moc líto....
|
haha
|
# Zasláno: 14 Led 2006 09:33
- Nahlásit
Anonymní
je mi líto tvého psa ,když to čtu měla jsem v dětství křížence novofundlana a asi se mu stalo něco podobného ,nevěděli jsme co se s ním děje byl smutnej ,nežral a najednou z něj šla spousta krve tak ho děda zastřelil, je to hrozný ,ale nejlíp se s tím vyrovnáš když si koupíš jiného psa ,sice na to nikdy nezapomeneš ,ale budeš mít novou radost.
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2006 10:06
- Nahlásit
Anonymní
Ano mě je to taky líto vím jaké to je mě taky umřela fenečka NO, měla celý život před sebou
Když na to koukám v posledních měsících umírají hodně. Nedávno tu byla taky jedna diskuse.
Jo nejlepší lék je nový štěndo, taky jsme si pořídili nový ale nikdy nesmíš srovnávat nového psa se starim protože když srovnáváš lituješ čím dál tim víc že si o starého psa přišel.
|
Lady
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2006 11:37
- Nahlásit
Tohle mi nedelejte. Sedim u pocutace a rvu ( Taky jsem kdysi prisla o psiho kamarada, prejelo ji auto, a vim, jak dlouho jsem to tezce nesla. Ted mam Lady a pripadam si na ni fixovana mnohem vic nez na tu prvni...konec si nedovedu predstavit...
|
Pupy
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2006 11:59
- Nahlásit
pripadam si na ni fixovana mnohem vic je to tím že si ji víc hlídáš, taky na tu mojí dávám pozor.
|
airi
|
# Zasláno: 14 Led 2006 12:12
- Nahlásit
Sice přes slzy špatně vidím ,ale chci Ti napsat ,že mi to je hrozně líto.Vím jak to u srdíčka bolí .Taky jsem měla pejska a srazilo ho auto.Je to už 8 let ,ale nedá se na to zapomenout.Mně pomohlo to ,že jsem měla doma 14ti denní mimčo ,tak na truchlení nebylo moc času,ale nikdy jsem na něho nezapomněla a myslím ,že ani nezapomenu.Před třemi měsíci jsme si pořídili štěně a je to super.Protože ten kdo pejska má nebo měl,tak určitě zjistí , že se bez nich prostě nedá žít.Tak ti držím pěsti ,ať si najdeš co nejdřív novýho kamaráda a DRŽ Se!!
|
anonym
|
# Zasláno: 14 Led 2006 12:27
- Nahlásit
Anonymní
Take jsem to jednou zazil, myslim na vas oba. Pejsovi uz je dobre a ty si vinu nedavej, kdyby ckovek vzdycky vsechno vedel napred, ani by nebyl clovek. Doufam ze najdes za cas jineho kamarada. Srdce ma misto na hodne lasek i kdyz je kazda jina. A i ty stopy po tlapkach mohou byt ruzne.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 14 Led 2006 13:00
- Nahlásit
To je moc smutné, jak říkají ostatní, nejlepším lékem je štěňátko. My přišli chybou veterináře o fenečku labradora, bylo jí 4,5 měsíce, za neúspěšnou operaci jsme zaplatili 18 tisíc
Kamarádka se tenkrát nemohla koukat, jak se trápíme a domluvila nám nové štěně. Bylo to těžké, pořád jsem v té malé hledala Wensday, o kterou jsme přišli. Dnes je novému štěněti už rok a půl a nedala bych ji za nic na světě. Je fakt, že člověj je pak na toho dalšího pejska hrozně moc fixovanej.....
|
Anonymní
|
# Zasláno: 14 Led 2006 23:08
- Nahlásit
chce to nechat přebolet, bude to bolet dlouho,, nejlepší lék je nová kulička
já ti rozumím, přišla jsem už o 2 pejsky, momentálně bulím a je mi to moc líto olga
|
Ardi
|
# Zasláno: 15 Led 2006 08:35
- Nahlásit
Znám to,před 4 lety jsem přišla o německou dogu. Trápil se chudák 3 týdny,veterinář ho jezdil léčit a nikam to nevedlo.Tak jsem se musela rozhodnout zda ho uspat či nechat dál trápit. Bylo to nejtěžší rozhodnutí v mým životě.
Řekla jsem si, že už nikdy nechci jen jednoho psa, že se kdyžtak ta bolest rozloží.....No tak teď se bojím o 4.
|
monika
Člen |
# Zasláno: 15 Led 2006 09:09 - Změnil/a: monika
- Nahlásit
Ardi
ty máš čtyři německé dogy?já mám jednu potrhlou a další přibude v květnu.
|
Ardi
|
# Zasláno: 17 Led 2006 09:24
- Nahlásit
Nemám 4 německé dogy.Mám leona,retrívry a tibeťáka.
|
P.B.
|
# Zasláno: 17 Led 2006 09:52
- Nahlásit
Můžete mi, prosím, napsat, jaké jsou příznaky zauzlování střev?? A z čeho se toto zauzlování dělá? diky
|
sugar
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 13:46
- Nahlásit
jo to znám, už jsem nechala uspat dva vlčáky, byli staří a měli nemocné zadní nohy, ochrnuly, byla tu možnost operace, ale bez dlouhodobého efektu, tak dostali injekci a usnuli mi v náruči. cca 3 roky jsem byla bez pejska, nechtěla jsem znova prožívat bolest a smutek, ale v létě jsem si pořídila krásnou fenečku-labradora, už má 7 měsíců a je opravdu skvělá, se psy ji nesrovnávám, jelikož je uplně jiná a hrozně střelená. Občas mě to chytne a také smutním...zvlášt když čtu příběhy ostatních....ale určitě je to nejlepší lék...vychovat dalšího skvělého psíka ) čas všechno vyléčí
|
Dolly
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 22:03
- Nahlásit
je to moc moc smutný a ještě hůř mi je,když si vzpomenu na to, že mojí fence je už 11 let a zdravotně na tom není zrovna nejlíp. O vánocích jsme jí pořídili štěňátko, tak trošku pookřálá a je vidět, že má zase radost ze života.
|
aren
Člen |
# Zasláno: 17 Led 2006 22:28
- Nahlásit
Víte, co je ale ještě možná horší? Být pes a přijít o pána. Člověk se nějak utěší, najde si náhradu, rozptýlení...
Prosím, jestli můžete, vemte si pejska z útulku.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 20 Led 2006 14:00
- Nahlásit
Moc mně mrzí, když prožíváte to samé, co jsem prožila já.Před 15 lety to byla fena na rakovinu, umřela mi v náručí.
Před třemi lety to byl roční bígl- těžká epilepsie.
U Maxíka jsem se př i záchvatech modlila ať už je konec a vysvobození pro něho.
Veterináři jsem tehdy řekla, že ho mám na to abych ho viděla se trápit příliš ráda.
Odpověděl mi, že je škoda, že tak neuvažují všichni...
Trvalo mi 2 roky než jsem se nezávazně šla podívat na štěňata labradorů a byla z toho nádherná a skvělá žlutá fena, kterou mám už 4 roky.
K ní před vánoci přibyla jorkšírka, tak je u nás zase moc veselo.
Držím palce, ať to co nejdříve přebolí a přeji Vám nového psího kamaráda.
|
benik
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 21:46
- Nahlásit
To je me lito, ja zazil neco podobneho a prisel o sveho 10leteho psiho kamose 24.12. a reknu vam na tu posledni noc a to rano stravene na veterine, asi nikdy nezapomenu. Porad musim myslet jestli jsem neco nezanedbal. Uz zijem vice nez mesic bez pejska, reknu Vam ze me Beny cim dal tim vic chybi.
|
evina
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 21:50
- Nahlásit
To je mi strašně líto.Já pro prvního pejsu truchlila půl roku.Určitě to chce čas,než se s tím člověk trochu srovná,že nemá milovaného přítele po svém boku.Já myslím,že nejlepší lék je nový pejsek.Já bohužel čekala celý dlouhý rok a půl.Byl to nejdelší rok mého života!
|
pajinka
Člen |
# Zasláno: 31 Led 2006 22:21
- Nahlásit
Je to hrozne, strasne to boli... Prisla jsem jako male dite o stene dalmatina a bylo to moc smutny, dodneska na nej vzpominam. Ted mam dva dalsi psi kluky. Zatim jsou mladi a doufam, ze budou mit dlouhej a stastnej zivot.
|
Verca
Člen |
# Zasláno: 1 Úno 2006 14:13
- Nahlásit
aren
ano, pamatuji si, jak můj taťka vezl jejich psa na utracení, protože mi zemřel dědeček a její páníček a ona tak truchlila, že pro ní jediným vysvobozením byla injekce. Byla už dost stará a vet jí nedával naději, nejedla, jen ležela u dědečkovi postele a plakala.
|
miska9876
Člen |
# Zasláno: 26 Kvě 2015 09:59
- Nahlásit
pejska je mi líto. My máme 3letýho křížence setra s labradorem. Vylézá mu střevo ze zadku. Veterinář nám dal mastičku a řekl, ať mažeme 2krát denně a za měsíc se ukážeme. Když se střevo zmenší tak, že půjde upálit tak bude v pořádku. Ale prý s větší pravděpodobností bude potřeba operace po který má uplně minimální šanci na přežití kvůli případné infekci. Takže je před námi měsíc doufání, že se mu to změnší a bude tady s námi dál.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Kvě 2015 01:14
- Nahlásit
miska9876
Držím palce.
|