ataraxik
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2005 08:55
- Nahlásit
Ahoj,zdravím ve spolek!Já jsem na těchto stránkách úplně poprvé,tak doufám,že zdejší ostřílení na mě budou hodní...Já mám v dubnu dvouletého krátkosrstého francouzského ohaře jménem Alf.V podstatě je to takový "bábula",vůbec se nechová jako ohař...Kocour ho honí po zahradě.K domácímu králíkovi si lehne a tulí se k němu a celkově je moc a moc hodný..Válí se v posteli,na sedačce.Jasně,rád běhá,chodí ven..Ale jinak je to takový ohař neohař a mně to docela i vyhovuje.Z výcviku má poslušnost..Umíme na píšťalku (i normálně) takové normální povely jako "ke mně","down".Jediným našim problémem je,že on prostě doma nemůže zůstat sám...Rozkouše,roztrhá,zdemoluje všechno, co se mu připlete do cesty..Zkoušeli jsme to dvakrát a vždycky to dopadlo katastrofálně..Naposledy si našel černý krém na boty,rozkousal ho...vyválel se v tom a pak to roznesl všude po bytě...Málem jsem měla infarkt.Problém je,že nebyl zvyklý být nikdy sám..a jak ho to teď mám naučit???Dokonce jsme mu do bytu pořídili klec..Ale vždycky tam vypustí celou nádrž a to si nedovedete představit kolik toho takovej ohař,byť vyvenčenej v sobě má.Co s tím???Poraďte,prosím..Beru vše.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 14 Úno 2005 10:08
- Nahlásit
Ahoj, je to výchovný problém, přečti si starší příspěvky, už několikrát se na téma demolování bytu psalo. Jo a určitým řešením by byl kotec na zahradě. Pokud máš tu možnost. Pokud bude sám, bude v kotci, když jste doma,může být s vámi. I když je to plemeno krátkosrsté, lze to vyřešit dobře zateplenou boudou.Nebo jukni na adresu Psí školy FAlco, tam je poradna, kde se řeší hodně podobných potíží.
|