Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Reakce na střelbu
Autor Zpráva
ROXI
# Zasláno: 13 Úno 2005 18:53
- Nahlásit

Věříte,že se pes odnaučí bát výstřelu?

niniel
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2005 18:56
- Nahlásit

ROXI
No pokud se opravdu boji, tak si myslim, ze ne. Znam sestiletou kolii, ktera pri jakekoli rane nebo vystrelu se venku na vychazce otoci a maze zpatky domu. Boji se neskutecne a nezvykla si. Slysi i to, co lidi ne.
Asi to chce ucit hned od stenete, bydlim kousek od strelnice a uz od mala jsem kolem chodila. A taky zalezi i na rase, loveckym plemenum strelba nevadi.

Tchor
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2005 18:57
- Nahlásit

ROXI
Da se naucit aby na nej v urcitych situacich nereagoval uplne odstranit strach vetsinou nejde.

evca
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2005 19:48
- Nahlásit

Naše fena byla jako štěně zrazená dělbuchem a má panickou hrůzu z každé rány,nepomáhá absolutně nic.

Mikkin
Člen
# Zasláno: 13 Úno 2005 20:02
- Nahlásit

Mozna snad lze odnaucit panickou hruzu ze strelby, pravdepodobne se ale takovy pes uplne nezbavi negativni reakce na strelbu.

hahaha
# Zasláno: 13 Úno 2005 20:04
- Nahlásit

záleží na povaze toho konkrétního psa a taky na tom jak moc ti důvěřuje můj pes se bál hrozně ted se nebojí vůbec ani když mu bouchne dělbuch za zadkem ale je to asi u každýho psa jiný

Evik
Člen
# Zasláno: 17 Úno 2005 09:17
- Nahlásit

Můj pejsa se výstřelů ani ran z dělobuchů nebojí- když se něco takového ozve, sice se prudce zastaví a podívá se na mě, co já na to - já říkám "OK, dobrý, nic se neděje" a pejsa je v pohodě. Je to ale dáno asi tím, že bydlím v lokalitě dosti hlučné, kde dělobuchy nejsou výjimkou a soused občas střílí "vrabčáky" vzduchovkou.....pejsa si tedy už od štěněte na kravál zvykl.

jana33
# Zasláno: 17 Úno 2005 09:31
- Nahlásit

Taky si myslím, že pokud má pejsek ten strach v sobě, tak se ho nezbaví. Měla jsem kokřici, která hysterčila i při bouřce. Teď mám labrouše, který je k jakémukoliv zvuku naprosto lhostejný. U štěnda zatím nevím, ale doufám, že tu odolnost vůči hluku odkouká od Sama. Ale jak ke kokřici, tak k labrouškovi se chováme stejně, takže je to prostě v nich,v povaze, temperamentu.

ROXI
# Zasláno: 18 Úno 2005 01:16
- Nahlásit

Děkuji všem za odpovědi.Mám rok a půl starého briarda.Od malička jsem ji zvykala na hluky.Nevím,jestli její reakci mám přisuzovat Silvestru,nebo používání biče u obrany,kterého se také bojí.Souhlasím s Tchořem.Věřím,že ignorovat sřelbu nebude nikdy,pouze se to může naučit v určitých situacích.Když ji mám navolno,tak ji občas vystřelím,jinak si nechám střílet při chůzi u nohy.Jakmile zareaguje,trhnutím vodítka,ji to prostě zakáži.Později to budu nacvičovat při odložení.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání