| Autor |
Zpráva |
Martina
Člen |
# Zasláno: 11 Úno 2005 12:34
- Nahlásit
Ahoj všichni,
moje půlroční fenka v poslední době hrozně štěká. Na všechno a na všechny. Vyjdeme z baráku a už začne, i když tam nikdo není. Známá mi říkala, že ji to přejde, že je ještě malá, ale nevím nevím. Bydlíme v paneláku a sousedi už mají blbý kecy. Chodíme venčit v 6 někdy v 7 ráno, tak se jim to asi moc nelíbí.
Nepomůže ani okřikování a přikládání ruky na čumák. Poraďte prosím jak to aspoň zmírnit. Díky
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2005 17:35
- Nahlásit
Martina
některá štěňata, alespoň co jsem četla v odborné literatuře, hodně štěkají, když začnou "psychicky dospívat" - začínají si uvědomovat svou osobnost, své postavení a některá se pak projevují zvýšeným štěkáním.
Povelem "ticho" lze sice vyřešit, ale jen dočasně (ve vaší nepřítomnosti bude čubinka stejně štěkat, když bude chtít....) Tady by chtělo přijít na to, proč štěká - sledovat vše kolem sebe, na co se fenka dívá, když štěká atp. Když začne štěkat, když nechcete, zkuste ji nečím zabavit aby přestala - vydat nějaký povel , který už umí a pochválit ji za jeho splnění,nebo si s ní pohrát s míčkem či jinou hračkou co má ráda.... prostě zabavit ji čímkoli, aby "zapomněla na štěkání"
|
IluvEvik
|
# Zasláno: 4 Bře 2005 13:53
- Nahlásit
Ať žije odborná literatura !!!!!!!
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:19
- Nahlásit
Mám podobný problém, moje 5 měs.jezevčice začala být pěkně ostrá a to prozatím doma a v autě. Když přijde někdo cizí do domu, štěká jako pominutá a pokud ji nedržím, tak by si snad troufla i kousnout do nohy.Prosím pomóóóc - jak ji uklidnit?? Je možné že je to tím, že zkouší co může a že ji to časem přejde? Nebo bude prostě zlá?? Venku se psů a lidí bojí. Vyvadí jen doma.
děkuji všem za radu.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:33
- Nahlásit
Musím se smát, protož řeším ten samej problém jako vy. Jen je trošku větší problém, když se proti nebohým nic netušícím lidem rozběhne 30 kg německej ovčák (a nikdo neví, že je to 8mi měsíční děcko) a nebo 5 měsíční jezevčice (jak píše JanaK). Ten můj hňup štěká venku a v autě a v poslední době i dobíhá štěkaný objekt a jen čekám kdy poprvé gřefne. Bez košíku už ani ranu, dokud ho to nepřejde a nevyroste ztoho.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:34
- Nahlásit
...ty vogo já tam mám asi deset překlepů a pravopisných hrubek...
|
JanaK
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:39
- Nahlásit
Garfield
A myslíš že ho to někdy přejde??? Že z toho vyroste?? Nějak si to už nepamatuji a nebo jsem to s pejsky dřív neřešila.
|
Garfield
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2005 13:41
- Nahlásit
No snažím se jej vždy utišit, chytnu mu šňupák a v klidu opakuju povel "ticho" a většinou ho dovedu k tomu, co se mu právě nelíbí a nechám ho to očuchat, případně toho člověka požádám, aby ho pohladil a tak... Snad ho to přejde s věkem.
|
Mirka66
Člen |
# Zasláno: 1 Čec 2005 19:03
- Nahlásit
To je úžasná rada Garfielde,můj skoro roční,40kg vážící "caník" taky štěká na lidi. Jen když je na volno. Netuším, jak bych mu v tomto případě chytala šňupák a pak prosila ty lidi, aby ho pohladili. Nikdo se zatím po jeho štěkotu neodvážil na něho šáhnout.PS: Taky doufám, že ho to přejde s věkem...
|