| Autor |
Zpráva |
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 11:00
- Nahlásit
Prosim o radu, mam 4 mesicni stene retrievera, nevim, jak ji vysvetlit, ze ne kazdy clovek je nadseny a je silenej z toho, ze vidi roztomile stenatko, ona se ke kazdemu hrozne hrne, chce se mazlit a hladit a pak kdyz pokracujeme v prochazce, tak se co chvilku ohlizi, jestli nahodou si to dotycny nerozmyslel... Nic nepomaha, skubani za voditko, volani atd... Jsem rada, ze ma rada lidi i psy, ale co je moc je moc..
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 11:08
- Nahlásit
Jandulo, pochop, že ne každý člověk má rád zvířata, psy zvlášť. Někdo se jich dokonce bojí bez nějakého zvláštního důvodu. Někteří nepochopí, že je to štˇěně, pro ně je to prostě pes. Tak to zkus respektovat a svoji čubinku mít na vodítku. Pokud ji chceš odnaučit, aby běhala za cizími lidmi, tak to budeš muset domluvit několik svých třeba sousedů, okolojdoucích a poprosit je, aby pokaždé, když k nim fenka příjde na ni duply, nebo zatleskaly, prostě ji odehnali. Ty ji potom laskavě volej a když přijde, tak ji moc pomazli a pochval. Měla by pochopit, že za cizími lidmi se neběhá.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 11:22
- Nahlásit
a snaž se být zajímavější než ten cizí člověk
já mám psa ve městě na vodítku (vyjma ranního venčení v šest hodin, kdy ještě není venku ani noha). pokud vidím na louce najednou člověka, čubina je na volno a zrovna není vyloženě nutné ji připnout, začnu si s ní prostě ještě víc hrát a blbnout. jen abych ji u sebe udržela a byla o mnoho zajímavější než ti ostatní .
|
Mikkin
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 12:09
- Nahlásit
No, on je to trosku problem. Ne kazdy se sice hrne do mazleni se se psem, na druhou stranu, je to vyborna vec pro spravnou socializaci mladeho psa. Je pravdepodobne, ze rano v parku potkas povetsinou jine pejskare, kteri psa radi pohladi a nebude jim vadit, ze je pes "obtezuje". Jinak skubani za voditko bych vynechal, volani, nech na urovni lakani, tak jak radi nefer (byt pro psa zajimavejsi nez lide). Kdyz nejsi schopna psa privolat povelem k sobe, radsi povel nepouzivej. Pes se tak jen utvrzuje v dojmu, ze to jestli prikaz splni, zalezi ciste na nem a tezko to budes odbouravat.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 12:59
- Nahlásit
Evička:
Ja respektuju, ze ne kazdy ma rad psy, prave proto jsem vas prosila o radu, na voditku ji mam prvni cast neustale, protoze chodime po rusny silnici, pak ji poustim. V sobotu a neděli vyrazime do lesa kam chodi pejskari, jeste s kolegyni ktera ma labradora, a to se ode me nehne a kdyztak se da vzdy odvolat, ale to je spis tim, ze kouka, kam jde ten labrador, protoze jak ho ma rada, tak mu verne supluje jeho stin
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 14:38
- Nahlásit
Měla bys se štěňetem trávit víc času sama, aby se víc fixovalo na tebe než na jiného psa. Zdá se z tvé předchozí odpovědi, že víc respektuje jiného pejska než tebe. Zkus udělat to, že si najděte sami dvě nějaké odlehlé místo, kde nikdo není a tam ji pusť na volno, ale nechoď za ní, ona musí sledovat a hlídat tebe. Takže klidně změň směr chůze a jednou zavolej. Jen po očku ji sleduj, jestli tě následuje. A tak to dělej opakovaně. Musí se tě držet, ty musíš být pro ni hlavní zájem a cíl. A celkově si myslím, že se to poddá. Zrovna máme doma taky čtyřměsíční čubinku a ta za každým taky běží, pokud má možnost, ale na zavolání příjde zpátky ke mně. Hodně si s ní hraj a buď s ní hodně času a až bude starší, tak to samo ustane.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 15:01
- Nahlásit
Evicka
Diky moc za rady, zkusim to dneska vecer, kdy na tom nasem vencicim placku nikdo nebyva. Jinak kdyz jsem doma, tak za mnou neustale chodi tak, aby me mela na ocich.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 15:15
- Nahlásit
také je dobré se čas od času psovi schovat - třeba za strom nebo skočit někam za křoví - pokud máš někde místo, kde je to možné. i tím se pes učí, že si tě musí hlídat a že páníček není žádná samozřejmost. párkrát se prckovi ztratíš z dohledu a za chvíli uvidíš, jak se po tobě bude každou chvíli otáčet
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 15:22
- Nahlásit
No zkusim to, ale abych ji pak nehledala celou noc po sidlisti... Jsme blizko hrbitova a tam bych radsi nelezla...
Diky diky moc, je to vlastne muj prvni pes, predtim jsme meli kokry, ale ty byly cely rodiny, hlava byl tata, ted ziju sama, takze se musim naucit, jak to vsechno zvladnout...
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 9 Úno 2005 15:25
- Nahlásit
musíš se schovat tak, aby si měla z počátku přehled o všem, ale štěndo o ničem . pokud budeš mít pocit, že ani nezaregistrovalo tvou ztrátu, třeba pískni a zase zalez - prostě si hrajte
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2005 15:51
- Nahlásit
Jandula
Moje stene to taky delalo, ale nastesti jsem ho to dost odnaucila. Ted nejak pozna, ke komu jit muze, protoze zasadne chodi k lidem, kteri jsou z nej nadseni Pomahalo mi, ze jsem na lidi volala, at ho nehladi. On byl dost zklamany a casem pochopil, ze ne kazdy ho bude hladit. A pokud poslechne, dejte odmenu a moc chvalte.
S tim schovavanim, to jsem delala taky. U 4mesicniho stenete je to brzo. Ten muj smudla na me totalne dlabal a klidne se pridal k jinym lidem.
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2005 15:58
- Nahlásit
No vcera jsem to schovavani zkousela, ale jako na potvoru nikdo nesel. Ale overila jsem si, ze me postrada. Najednou koukala jak vyvorana, co se deje a kde jsem... Udelala jsem to trikrat a pak se ode mne nehnula na metr...
A kdyz ji mam na voditku, stale jsou pro ni ostatni lidi a zvuky a psici pritazlivejsi jak ja... Kdyz jdeme a ona se k nekomu hrne, tak ji zavolam, pritahnu voditkem... ale stejne se pak celou cestu otaci a civi na toho dotycnyho... Ale zase se diky ni dobre seznamuje
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:01
- Nahlásit
jééé - když budou v okolí lidé nebo psi, tak se neschovávej. na to je to vážně mrně a kolemjdoucí by asi těžko ocenili, že místo toho aby ses o psa postarala, tak se schováš
|
Jandula
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:09
- Nahlásit
nefer
Tak ted jsi me vazne rozesmala... No dneska navazu zase na trenink a od pristiho tydne zacneme cvicit s profesionalem, tak jsem na to zvedava... Podam info... Jinak je to silena palice, myslela jsem, ze retrieveri jsou prizpůsobivejsi, ale...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:13
- Nahlásit
mne se velmi osvedcilo, kdyz chce pes jit k nekomu cizimu, nebo dokonce zere nejaky fujtajbl, tak na nej zavolam jmenem a naznacim, ze mu chci utect a v tu chvili ma jedinou starost - neprijit o me. Tahani za voditko ani zvyseny hlas na toho meho neplati, ale tohle zabira spolehlive. samo, ze vzdy dostane za prichod odmenu a podrbani.
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2005 16:18
- Nahlásit
Jandula
S tim schovavanim, to jsem delala taky. U 4mesicniho stenete je to brzo. Ten muj smudla na me totalne dlabal a klidne se pridal k jinym lidem
Neřekla bych, že je to brzo, musí se to ze začátku dělat, když tam nejsou lidi. A zatím se mi tato metoda u všech psů vyplatila.
Máte vidět ten fofr, jak mne hledají, když občas cvičně zmizím i teď, když jsou už dospělí. A můžem venčit i ve skupině. To ji oběhnou, zjistí, že tam nejsem a jedou.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2005 17:07
- Nahlásit
Sendy
No on na me dlabal, i kdyz tam lide nebyli. Honil si listecky nebo hrabal, proste ignorace maximalni.
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2005 18:42
- Nahlásit
niniel
Tak musíš vydržet být déle schovaná Když to bude dlouho, zkus na něj písknout nebo zavolat.
Ono na dálku se špatně radí, každopádně, jak už někdo psal, musíš být pro psíka zajímavější než lístečky. Zaujmout ho hrou, pochvalami ap.
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 10 Úno 2005 22:19
- Nahlásit
Sendy
No ted to uz neresim A predtim jsem klidne mohla odejit na pul hodiny a kdyz jsem se vratila, pes si v pohode hrabal dal. Pochvalu ma u me porad, mnaminy taky. Ale byl malej a venku ho vsechno zajimalo vic, nez ja.
|
tttynka
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2005 19:38
- Nahlásit
ja kdyz muj pesan byl malinkej tak na me taky uplne kaslal, zajimali ho pejsci. stopovacka nepomahala ani nic podobnyho.akorat se pak naucil prave na to kdyz jsem mu utikala pryc, ale musela sem pritom hodne dupat a delat kraval, aby me vubec zaregistroval.
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2005 21:41
- Nahlásit
S utíkáním a schováváním je to hodně dobrej nápad, na psici jsme to zkoušeli, protože měla "vypadkový" období. Teď už jenom stačí, když se zapomene zavolat:"Tak čau, já du pryč". A to jsou teprve fofry, co kdyby ji panička nahodou utekla?
|
birma
Člen |
# Zasláno: 12 Úno 2005 22:14
- Nahlásit
Eimy
Mě se timhle stylem pes osamostatnil, takže záleží hodně na nátuře. Dlouho jsem to pak musela opravovat. A pokud tolik miluje lidi a někdo se u ní v tu chvíli zastaví, tak to ten efekt podle mě mít nebude
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 13 Úno 2005 09:46
- Nahlásit
birma
Jasně že záleží hodně i na povaze. Moje potvurka je k cizím docela nedůvěřivá, takže nic takovýho nehrozí, i když běda jak by se objevil nákej pejskař, co nosí sebou na vycházky se psem piškoty a pravidelně jí je na vychajdě cpe... tyhlety lidi ona pozná i bez psa... )
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 01:47 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ja by som sa chcela opytat na to schovavanie. Mne sa vcera pes rozbehol za fenkou, za ktorou som ho "pustila". Vyzerala, ze sa neboji, co sa ukazalo nepravdive. Zacala pred nim utekat, co ten moj "debil" vzal za vyzvu k hre. Prvy krat v zivote odbehol odo mna na viac ako 25m a to takych 80-100. Vobec ma nepocul (respektive nechcel pocut), tak som sa schovala za strom. Pes, ked zistil, ze fena bezi dalej, tak zastal a obzrel sa. Zistil, ze tam nie som a rovnako sialene bezal spat. Samozrejme, ze ma dlho hladat nemusel... Moja otazka znie, ci to toho psa nahodou neomrzi. Lebo moj pes, akonahle ma ma mimo dohladu, hlada (najcastejsie za autom) a vzdy ma najde... Ako dlho by ste psa nechali "trapit" keby vam takto usiel a vy najdete vhodny ukryt? Nestava sa tento jeho ulet casto, ale uz sa zo tri krat stal (2x z toho, ked bol asi 5 mesacne stena a bezal za kamaratom). Desi ma predstava, ze mi znova takto zdrhne a ja ho zase nebudem schopna odvolat... Podotykam, raz som zapiskala a raz zrevala Ku mne! a potom sa rovno schovala.
|
haha
|
# Zasláno: 5 Říj 2005 08:43
- Nahlásit
pigie
fakt ho to časem omrzí, já se v lese schovám a psi si čuchají a šmejdí a když už jsem schovaná dlouho tak mě tak lážo plážo najdou aby se neřeklo, protože oni už vědí že jsem zase za stromem a že mě najdou kdy si vzpomenou.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 08:56
- Nahlásit
proti "omrzeni" pomaha hodne stridat ukryty, jestli mate tu moznost... Kdyz jsme chodili po starych znamych cestach, tak uz taky Deny vedel, ze me najdete bud za timhle stromem, nebo za tamtim sloupem...
Tak s sebou tu a tam placnu do skarpy nebo si lehnu do travy, schovam se v podrepu za krovicko, nebo jen proste jdu uplne jinym smerem (nejlepe za zatacku, za roh). Dokonce se večer schovavam sice za stare "zname" sloupy, ale do stinu lampy - takze pes koukne za sloup, ale tam nejsem (a to stojim kolikrat i celem k nemu! ), no a tak nejak podobne...
Podarilo se mi, ze ani po nekolika letech nema uplnou jistotu - sice uz vi, ze me cichem najde a neni to tak rychle, jako driv, ale porad jeste v okamziku, kdy mu zmizim z dohledu, me utika hledat...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 09:10
- Nahlásit
wami
No, to si vsimam aj na Hugovi, najprv obide auta, potom sa pozrie za rozvodove skrinky,... Ale toto bolo v mieste kde som sa mu este nikdy neschovala a moc vela miest tu na schovavanie nie je, lebo hrozi, ze spoza rohu vybehne nejaky nescivilizovany pes a napadne ho
haha
Tak tusim budem dufat, ze ho to prejde Hugo moc cuch nepouziva, on hlada ocami. Cuch zacne pouzivat az v krajnom pripade.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 09:12
- Nahlásit
wami
A este k tomu tienu, raz sa tam pes schoval mne. Otocila som sa pred lampou, pozriem dozadu a psa nikde. Zvolala som Hugo, nic. Druhy krat a to uz som zacala mat triasku, zase nic. Az na treti krat Hugo predo mnou zaskucal, akoze co chces, ved som tu. Vies ako som si vydychla, ze nemam strateneho psa, len som ho nevidela, hoci stal 30 cm odomna?
|
haha
|
# Zasláno: 5 Říj 2005 09:29
- Nahlásit
zrovna minulý týden jsem sháněla Brita,prostě jdeme polema , koukám a najednou mám o psa míň,volám ,pískám a nic ,a asi za 10 minut se ten pitomec přihnal z jazykem až na zemi,v jakým chroští byl a co dělal fakt nevím,jenom jsem se bála aby mi ho někdo nestřelil.
|
wami
Člen |
# Zasláno: 5 Říj 2005 09:41
- Nahlásit
voni ty vlkosedaci v seru v lese jsou taky naprosto dokonale neviditelni...
Driv mel Deny na obojku 4 kovovy znamky a malou rolnicku, tak jsem byla naucena sledovat, kde mam psa, sluchem. Ale ted jsem obema poridila tagisky, a jedna znamka na obojku nema o co cinkat... a jsem v pr*...
|