Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Co dělat proti štěkání?
. 1 . 2 . >>
Autor Zpráva
Mikina
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 14:57
- Nahlásit

Dobrý den, moje maminka má psa, který pořád štěká. Ještě před 1/2 rokem jsem bydlela u ní, tak s ním byl víceménně stále někdo doma, ale poté, co jsem se odstěhovala si s ním neví rady. Ráno když odejde do práce začne pes štěkat, výt, kňučet,... Sousedé si pochopitelně stěžují a my už nevíme co s ním. Je mu už 13 let, takže starý pes. Poraďte mi prosím něco?

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 15:25
- Nahlásit

Mikina
ja mam opacny problem. Ronie nesteka kdyz je sama doma, ale v noci, kdyz hlida panicka aby ho nikdo neukradl. Takze jsem se tady kdysi ptal, tak vstavam, uklidnuju, jsem trpelivy ... a ona steka a steka.
taky se mi nedari ji to odnaucit a specialni vychovne metody jako obojek, ktery pri steknuti strikne vodu do obliceje, nechci aplikovat ...

Mikina
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 15:38
- Nahlásit

No právě. Taky se mi tyhle věci moc nelíbí. Už jsme se byli i na veterině a pan doktor nám dal nějaký prášky, ale když jsme to psovi dali, tak byl pomatený, pomalu se neudržel na packách, když šel, tak se motal, krvavý očička, ..... Fakt hrůza! Proto si říkáme, že snad musí být něco normálního. Nějaký způsob, jak to psa naučit. Vždyť to je podle mě především o psychice a na to, žádný léky nepomohou.[b][/b]

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 15:40
- Nahlásit

Mikina
mne tenkrat vsichni radili uklidnovat a ze ji to prejde. tak uz rok v kuse vstavam petkrat za noc a chodim uklidnovat. ze by ji to prechazelo nejak nepozoruju ....
a tomam tu vyhodu, ze jsem u toho, ale kdyz steka v dobe, kdy je sam doma, tak predpokladam ze rada s uklidnovanim neni moc opodstatnena ...

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 15:44
- Nahlásit

Jirikovo
A kde Ronie spí? Já když Sáru nechám po celým bytě v noci, tak občas dělá brajgl, když slyší nějaký zvuky, kterejch se bojí, tak dělá šílenýho haura a štěká... Takže v rámci mého i sousedovic vyspání má pohyb omezenej na ložnici a chodbu...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 15:45
- Nahlásit

Jandula
prave ze pelisek ma v chodbe, takze slysi vsechny zvuky, kdyz jde nekdo do baraku.

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 15:49
- Nahlásit

Jirikovo
Tak jí ho dej do ložnice a zavři dveře...

Mikina
A zkoušeli jste ho postupně přivikat, odejít, počkat minutu dvě, vrátit se a když neštěkal, pochválit. Jestliže štěkal, tak nic. A zase. Zkoušet, prodlužovat...
Já třeba když odcházím, tak dávám Sáře žrádlo, jinak by tak 15 min kňourala. Žrádlem se zabaví a když dožere, tak já tam nejsem a snad jí ani nechybím...

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 15:53
- Nahlásit

Jandula
v loznici spim ja!!!! nechci ji ucit do postele, je zvykla od mala spat sama v pelisku. taky je zvykla mit u sebe vodu a v noci obcas pije. jenze u toho dela takovy bordel kolem misky, ze si nejsem jistej, jestli by to bylo v loznici v pohode. ale hlavni prekazka je to, ze mam vyzkouseny, ze jakmile vleze do loznice, skace na postel a chce spat na moji dece a je ji jedno, ze se nemuzu kvuli ni v noci ani pohnout a nic ...

Jandula
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 15:55
- Nahlásit

Jirikovo
Sára v ložnici spí ve svým pelechu, je tak naučená od malička a ví, že ke mně do postele smí jen v sobotu a neděli ráno, když už jsem vzhůru a chci se ještě válet...
Jinak je zajímavý, jak pes ví, co si u koho může dovolit, táta si jí naučil do postele a vždycky, když jsme v čechách, tak spí s nim v posteli (naposled kvůli operaci šel táta na zem).

Mikina
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 16:18
- Nahlásit

Jandula

To jsme zkoušeli, ale ani to nepomohlo. On neštěká hned, jak odejdeme, ale třeba tak po pěti minutách, kdy zjistí, že jsme fakt pryč a že tam bude sám. Do tý doby čeká, jestli se vrátíme. Ke dveřím mu dáváme také misku s granulema, aby se zabavil, ale nepomáhá. Pak nám také poradili známí, že si máme dát ke dveřím misku s vodou a když Pepa štěkne, tak ho máme tou vodou postříkat. Tak tímto se odnaučil štěkat během dne, když šel třeba někdo po schodech nebo tak. A když odcházíme, tak mu tu misku dáme tak, aby na ni viděl i když nejsme doma a neštěkal. Ale ani to nepomohlo! Tak už jsme opravdu bezradné, protože to přeci nejde, abychom ho nechali utratit, kvůli tomu, že štěká. Vždyť je to pes - to k němu patří!!!!!!!

Břetislava
# Zasláno: 9 Pro 2005 16:51
- Nahlásit

Osobně si myslím, že 13ti letýho psa už to neodnaučíte. Naši mají 13ti letýho kokra, který asi před rokem ohluchl a jeho způsob komunikace začalo být štěkání. Štěká prakticky pořád - když něco chce, když je rád, že se jde ven, když někoho vítá, když na sebe chce upozornit ..... Je to nepříjemný, ale je už to děda, tak se s tím musíme naučit žít. Hlavně že neštěká v noci!!

Břetislava
# Zasláno: 9 Pro 2005 16:52
- Nahlásit

Spíš mě připadá divný, že po 13ti letech žití v bytě si nezvyknul být sám. Ten náš děda celý den prospí a kolikrát ho musím lákat na šunku, aby vylezl z pelechu.

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 17:07
- Nahlásit

Břetislava
no ona Mikina pise, ze kdyz bydlela u mamy, tak se psem furt nekdo byl. takze spis to vypada, ze ve 13ti letech poprve pejsek zkousi, co je to byt sam pres den doma. a docela chapu, ze sousedum to musi hodne vadit, to je stejny jako u nas s ronie ...

Mikina
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 17:41
- Nahlásit

Břetislava
Nezvykl, protože jak jsem psala, tak tam nebyl sám. Prakticky jsme tam s ním byly pořád. Já jsem studovala, takže většinu času jsem byla doma. No a teď jsem se odstěhovala a mamka chodí do práce, takže tam je sám, na což není zvyklej. A že by nějak moc spal .... Vůbec, je to pořád strašný divoch. Jen je čím dál víc rozmazlenej.

jindriska
Člen
# Zasláno: 9 Pro 2005 20:38
- Nahlásit

Mikina
ahoj, taky nás trápí štěkot. Přestěhovali jsme se do přízemí, tak si umíš představit ten ruch, hlasy, bouchání dveří, atd.. Náš 10ti letý pejsek hrozně rád štěká a čím je starší tím mu stačí sebemenší vzruch, aby se rozštěkal na plné kolo a dandíci mají pěkně hlasitý a hluboký štěkot. I venku občas tráví čas tím, že si sedne a v kuse štěká drahnou dobu. Jediné, co pomáhá je unavit ho. Nepřeháním to, že bych ho nějak honila, ale pobízím ho a běhá s našim mladším psem, to pak lehne a prochrápe (doslova) celý podvečer, kdy je na chodbě fakt šrumec. Taky jsme leccos zkoušeli, ale bez výsledku, toto nám to vyřešilo (částečně).

Anonymní
# Zasláno: 10 Pro 2005 15:22
- Nahlásit

jindriska
To je asi dobrý nápad, ale právě, jak už jsem psala, on štěká především, když mamka odejde do práce. A v tom případě by s ním musela běhat nebo ho jakkoliv jinak unavovat přes noc. A to si nedokážu představit, jak by potom vypadala ona Každopádně dekuji, ale tohle u nás asi neklapne!

birma
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2005 16:23
- Nahlásit

Anonymní
ona ho maminka ráno nevenčí?

Mikina
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2005 20:28
- Nahlásit

No, to je jasný, že ho venčí, ale to psa neunaví natolik, aby dalších 6 hodin spal. Přijdou z venku, pes si lehne, ale jakmile se mamka začne vypravovat do práce, tak zbystří, vstane a chodí za ní jako ocas. A potom odejde a po nějaký chvilce začne štěkat. On ne že by štěkal celý den, ale v tu dobu, co odejde. Prostě jako kdyby tesknil a byl naštvaný, že tam musí být sám, protože jsou třeba po bytě rozházený věci, vysypaný koš s prádlem, někdy dokonce počůraná podlaha. A to nikdy nedělal!Takže si myslím, že je to spíš z trucu. Že tam nechce být sám. Ale nechápu proč, když to nikdy nedělal. (teda chápu, že nechce být sám, ale nechápu proč se takhle začal chovat). Je zvyklí na to být doma sám, protože já byla ve škole, mamka v práci. Možná si jen nemůže zvyknout, že tam nejsem já a má strach, že mamka odejde a taky se už nevrátí. Prostě nevíme co s ním.

birma
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2005 20:30
- Nahlásit

Mikina
Tak ať nějakou dobu vstává dřív a unaví ho než jde do práce - on si časem podle mě zvykne.....

pigie
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2005 21:09
- Nahlásit

Mikina
Musim suhlasit s Birmou. Treba psa rano unavit. To znamena nie 20 min prechadzku, ale aspon hodinovu

Jerryk
Člen
# Zasláno: 10 Pro 2005 21:25
- Nahlásit

Mikina
A dostane pejsek, než mamka odejde nějakou ňamku? Naši pesani jsou zvyklí, že při odchodu dostanou piškot.

Mikina
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2005 10:03
- Nahlásit

Jerryk
No, dostává, má u dveří nachystané granule a buvolí kost (tu miluje)

Netty
# Zasláno: 12 Pro 2005 18:12
- Nahlásit

Nebo ať to zkouší v průběhu dne...ať jde jako pryč a za dveřma, nebo níž v patře, na zahradě (záleží na tom, kde bydlí) poslouchá, co se děje...ať to častějc opakuje, protože pes pochopí, že se panička vrátí

Mikina
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2005 10:19
- Nahlásit

Netty
No, to mu právě vůbec nevadí. Když je na chodbě, tak ji asi cítí nebo něco, protože to jde jen slyšet, jak funí za dveřma a když jdeme před barák, tak také neštěká. Upřímně - když odcházíme, tak se stane málokdy aby štěkal. To spíš ne než jo. To víme až od sousedů, že prý štěkal. Ale my ho neslyšíme štěkat ani když odcházíme ani když přicházíme.

Anonymní
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:43
- Nahlásit

kj klkljkj kllkjlj lkjlkjlkj klkj

anonym
# Zasláno: 13 Pro 2005 12:45
- Nahlásit

hkh kjhkjh jhkjh khkjhkhjh

Pavla
# Zasláno: 13 Pro 2005 13:07
- Nahlásit

Mikina
Taky jsem měla takový problém, sousedům jsem se stále omlouvala a hledala řešení, až do doby, kdy jiná sousedka nastoupila na mateřskou a nic neslyšela. Takže když si zase milí sousedi stěžovali, řekla jsem, že svolám všechny nejbližší sousedy a promluvíme si o tom. Od té doby se jim to vůbec nikdy nehodilo a ani si nestěžovali.
A u vás si stěžují všichni sousedé?

Netty
# Zasláno: 14 Pro 2005 16:14
- Nahlásit

Miki: to jsem právě chtěla napsat. Pavlínka má pravdu. Je to divný. Snad v každym vchodě se najde nějakej znepříjemňovač klidnýho života. Asi se jim nelíbí, že pejska vůbec máte, takový necity nesnášim. A just bych ho naučila pořádně štěkat

Mikina
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2005 13:48
- Nahlásit

Pavla
Netty
No, asi máte určitě pravdu, každopádně je to ale blbý, když člověk se strachem otvírá dveře, jestli si náhodou nejde někdo stěžovat a bojí se chodit i po chodbě.

Garfield
Člen
# Zasláno: 22 Pro 2005 13:58
- Nahlásit

Díky bohu Garfield drží tlamku a pouze fyzicky likviduje. Což je fakt ta lepší varianta. Ale na ulici je pes, kdy každý pozná, kdy páníčkové odešli. Ráno 6.30 hod. začne strašně nahlas výt a vyje a vyje a vyje a štěká a celých 9 hodin. Neunavitelnej.

Vůbec si to neumím představit, asi bych sousedy zásobila vínem, kávou, bonboškama, kokinkama a tak, než bych ho to odnaučila.

. 1 . 2 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání