| Autor |
Zpráva |
jorky
|
# Zasláno: 4 Úno 2005 19:52
- Nahlásit
chtěla bych se zeptat mám 5 měsíční fenečku jorkšíra a má tak řídkou srst že ji jde vidět až na kůži. Veterinář mi řekl řekl že je to dobrý ale já vím že není. Když vidím jorkšíry jejího věku tak tu srst mají mnohem hustší.Co mám dělat aby se ji ta srst spravila?
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2005 14:07
- Nahlásit
Sla bych za jinym veterinarem, koupila kvalitni pripravky na srst(sampon, kondicioner), zmenila znacku granuli nebo pridavala vitaminy, ktere jsou pro podporu rustu srsti.
|
Mikkin
Člen |
# Zasláno: 5 Úno 2005 14:34
- Nahlásit
neni pes drzen v prilis vyhratem byte? Jinak, kdyz ma pes celorocne spatne osrsteni, rozhodne bych se zamyslel nad znackou krmeni. Sampony a kondicionery bych do toho netahal, pes musi mit kvalitni osrsteni i bez takovychto pripravku. Nasi psi se koupou jen tak, ze plavci v rybniku a bohate jim to staci na perfektni srst. Zkuste OBCAS pridat psisku do krmeni syrove vajicko.
|
cruela.devil
|
# Zasláno: 5 Úno 2005 15:21
- Nahlásit
Já bych to asi taky viděla ve stravě a přidala bych asi nějaký vitamíny....žádnou chemii.
|
cruela.devil
|
# Zasláno: 5 Úno 2005 15:24
- Nahlásit
...ještě dodám...
souhlasím s Mikkinem, můj pes se vyrochní v každý vodě, kterou potká, nikdy žádnej problém...přidávám rybí tuk, syrová vejce, tvaroh a občas prasečí nožku )) - mám dobrmana, pro něj je to chuťovčička....srst má nádhernou, je jak impregnovanej ))
|
jorky
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 09:56
- Nahlásit
uzivam royal canin pro jorksiry a to si myslim ze je kvalitni dost,vejce ji davam taky a v prilis teple mistnosti neni.
|
jana33
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 10:13
- Nahlásit
Jorky, můžeš mít kvalitní žrádlo, ale zrovna tvému pejskovi může něco z něho vadit. Jinak já mám na srst osvědčený vitamíny ProSrst od Fitminu a taky přidávám do granulí lžičku olivového oleje. Ale pokud budeš přidávat vitamíny a nic, je klidně možné, že je tvůj pejsek přecitlivělý na kuřecí tuk, lepek atd. a prostě se to u něj projevuje právě na srsti
|
jorky
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 10:52
- Nahlásit
tak jaky mam zkusit davat granule nebo co ji mam davat? taky jsem premyslela nad tim ze to muze mit vrozeny.
|
jana33
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 11:13
- Nahlásit
Zkus nejdřív ty vitamíny - buď ProSrst nebo samotný biotin + ten olivový olej, vydrž min. měsíc, spíš déle a pokud se nic nezlepší, změň granule. A pokud bude situace stále stejná, možná můžeš zkusit i jiného veta, jestli by neměl jiný názor. A pokud nic nezabere, vet nic nenajde, pak je to opravdu prostě její srst a chlupáče mít nebudeš. Ale to přece nevadí, ne
|
jorky
|
# Zasláno: 8 Úno 2005 11:21
- Nahlásit
dekuji vsem za informace a to ze nebudu mit chlupace mi nevadi ona je roztomila i tak.cauky
|
stopos
|
# Zasláno: 19 Úno 2005 20:27
- Nahlásit
Pokud si ještě toto téma přečetl odshora dolů celé, četl, že chovatelé dávají na srst syrové vejce. Pozor, je prokázáno /četla jsem i zažila u sousedovic salašnice/, že syrový bílek ve větším míře způsobuje tvorbu strupů v srsti. Takže se doporučuje, vajíčko vařené.
Já mám dlouhosrsté plemeno - tibetského teriéra, který má jemnou srst s podsadou. Vím, že je potřeba nejen psa dobře a kvalitně stravovat,, ale i správně česat. Zamyslete se nad tím, jestli i způsob vašeho česání neovlivňuje kvalitu osrstění /typ kartáče, technika česání - šetrnost a metoda od nohou po vrstvách až na hřbet, častost česání a typ kostmetiky - používání rozčesávačů s mandloým či norkovým olejem bez alkoholu atd/. Způsob ošetřování dlouhosrstého plemene je hodně odlišný od krátkosrstého. S ostatními výše uvedenými zkušenostmi souhlasím.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 4 Bře 2005 14:00
- Nahlásit
Můj černý labrador má v srsti jakoby bílé malé lupy, jak se toho dá zbavit?
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2005 14:07
- Nahlásit
Anonymní
co ho vykoupat? ja to znam u retrivra flat, kdyz neni delsi dobu vykoupany. po vykoupani to zmizi.
|
Maya
|
# Zasláno: 4 Bře 2005 15:08
- Nahlásit
Anonymní
může to mít z vysušené kůže - pak pomůže dávat do granulí olivový olej nebo olej Dermanorm.
|
jana33
|
# Zasláno: 4 Bře 2005 15:32
- Nahlásit
Anonyme - můj černý labrouš je taky má, resp. na to trpí - někdy mu to ustoupí tak, že nejsou vidět a vylezou jen během kartáčování, ale když přelínává zase se mu udělají. Pomáhá nám ProSrst a lžička olivového oleje do granulek, ale 100% to nezmizí, vet nám říkal, že je to jako u lidí - někdo má sušší kůži, někdo mastnější. Jinak on má srst krásně hustou a lesklou, takže to není nějaké onemocnění, jen je to prostě na té černé vidět, mít světlého pejska, tak si toho člověk nevšimne.
|
Klara a Sara
Člen |
# Zasláno: 9 Bře 2005 20:13
- Nahlásit
Dotaz!!!
Moje fenka boxera má takovou zvláštní srst na zádech,jako kdyby byla drsnosrstá.Je sice bez PP ale její rodiče byli určitě boxéři,takže nemůže být křížená.Kdo jste někdy viděl boxera tak víte že má srst takovou přilehlou,ale ona jí takovou nemá.
Nevíte někdo co s tím?
S pozdravem K+S
|