| Autor |
Zpráva |
joli
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 19:10
- Nahlásit
Jaký máte názor na používání píšťalky na přivolání?
|
haha
|
# Zasláno: 15 Lis 2005 19:50
- Nahlásit
já pískat neumim a když mám psiska daleko tak jí používám
|
zuzka
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 19:55
- Nahlásit
pozor na kovové píšťalky! když už tak aspoň s umělým náústkem
některé zkušenosti jsou "mrazivě" kruté
|
ola
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 20:17
- Nahlásit
Já naštěstí ovládám ostrý hvizd na prsty (palec a ukazovák) a často si to nemůžu vynachválit, protože jsou situace, že než bych vyndala píšťalku, tak ... Bohužel se mi už ale taky jednou stalo, že jsem si to neuvědomila a hvízdla těsně u postarší dámy a jí z leknutí vypadla taška s nákupem!
|
joli
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 20:33
- Nahlásit
Já právě umím velmi výrazně písknout a tak to používám . Ale kdysi se mi stalo, že právě v takové kritické situaci jsem tak znervózněla, že jsem prostě písknout nemohla...nešlo to....
A ta píšťalka by byla jistá...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 20:53
- Nahlásit
Já pískat neumím ale právě proto si moji psi pískot nikdy nezaměnili s jiným Na píšťalce by mi vadilo myslet neustále na to abych jí nezapoměla nebo neztratila.
|
joli
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 20:58
- Nahlásit
evina
no právě ! Mě se zdá na jedné straně perfektní, ale vadí mi, že ji mohu ztratit a nová by mohla mít jiný zvuk.
Pak bych ji mohla zapomenout a pak by bylo přivolání v trapu...
Anebo bude mít někdo stejnou a přivolá mi mého psa
|
wami
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 22:03
- Nahlásit
joli
Ja taky hvizdam na prsty, ale protoze moje mamka neumi piskat vubec, mam psy naucene i na pistalku.
Chodi tu jeden myslivec s tremi psy, ale jeste se mi nestalo, ze by mi psi za nim odbehli.
Proste znaji zvuk "nasi" pistalky nebo meho hvizdani, ale hlavne - znaji "delku", "styl" nebo jak bych to popsala, proste ja piskam trebaze na stejnou pistalku, tak jinak, nez dotycny pan myslivec...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 15 Lis 2005 22:51
- Nahlásit
Ja nepiskam na prstoch, ovladam hvizd aj bez nich . Pes nan reaguje, ze sa musi vratit a priblizit, nepouzivam to na povel "ku mne". Regulujem tym vzdialenost ja a pes. Tym padom pistalku nepotrebujem, ale ako to tu uz padlo, z vlastnych skusenosti (ked som bola mlada a piskat na pistalke som chcela ), tak jedine tu s tym plastovym naustkom Inak sa v zime ani piskat nechce
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 08:08
- Nahlásit
pigie
V zime to delam s kovovou tak, ze ji nosim pod oblecenim, takze neni zmrzla. Pisknu a hned ji zase schovam...
Ale moje mamka s nimi stejne v zime enchodi, takze mi staci hvizdat na prsty - to kupodivu na rozdil od normalniho psikani jde i na zmrzlou hubu...!
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 08:16
- Nahlásit
já si píšťalku koupila, ale na mé pesany mnohem víc platí normální hvizd ústy a případná trefa řetízkem než ta píšťalka, takže jsem ji přestala používat dřív, než jsem pořádně začala
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 08:23
- Nahlásit
wami
Jasne, nie je zmrznuta, ale aj tak kov do ust v zime prijemny moc nie je Tiez som ju nosila pod oblecenim. Teraz mam tu s tym plastovym nahubkom, je to lepsie, ale aj tak ju nepouzivam, kym ju vytiahnem, tak zahvizdam aj 3x bez pistalky Prijemnejsie mi je proste hvizdat bez pistalky a aj pohodlnejsie a je to nezamenitelne pre psa. Takze ked mi na neho niekto piska, tak sa bud ani neotoci, ale sa pozrie, co je to za dviny zvuk
|
haha
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 09:59
- Nahlásit
já jí mám taky pod bundou ,mám je naučený na takovej signál,na jiný hvízdání nepřijdou když jsou blíž tak to samý hvízdnu pusou ,ale nahlas neumim
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:21
- Nahlásit
pigie
Jj, vzdyt ja taky hlasuju pro piskani na hubu nebo hvizdani na prsty (bez prstu se poslintam a nic z toho nevyleze ), ja jen, ze pro lidi, kteri piskat neumi, je ta pistalka docela dobrou volbou...
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:29
- Nahlásit
Já taky zásadně pískám na prsty. Chce to naučit se opravdu ostrý a silný hvizd a je to v pohodě. Prsty jsou vždycky po ruce, nehrozí mi, že když bych zapomněla píšťalku, tak si neodvolám psa. Pískání na prsty, nejlepší způsob. Pískat umím tak silně, že stát při pískání vedle mě je o ušní bubínky. Ale psi reagují naprosto spolehlivě.Není to zas až tak těžké se to naučit.. Já pískám na malíčky.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:33 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Ehm, ehm, no niekedy sa stane, ze by bodla pistalka. Ked vytahujem psovi nejaky fujtajbl z papule (stavalo sa, ked bol maly), tak potom by som uz na prstoch piskat nemohla Obcas mam proste pocit, ze na svojich prstoch piskat nechcem A Evicka ja som si na zakladnej vysluzila za piskanie facku od kamaratky, lebo som hvizdla na prstoch a jej zalahlo v usoch na dost dlhu dobu, tak sa nerozpakovala a jednu mi tresla
Hvizd na prstoch mam o dost silnejsi ako len taky obycajny, na psa ten obycajny vsak bohato postacuje
|
wami
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 10:38 - Změnil/a: wami
- Nahlásit
Ja teda vzdycky radeji dopredu upozornuju okoli, ze se chystam hvizdat... Jinak je to taktez o usni bubinky a hluchotu na dlouhou dobu. Bohuzel obcas i pro me!
|
haha
|
# Zasláno: 16 Lis 2005 12:11
- Nahlásit
kdybych uměla pískat tak taky pískám ale píšťalka má i svý výhody třeba když jde se psy matka ,na tu píšťalku zní ten signál stejně
|
Kamca
Člen |
# Zasláno: 16 Lis 2005 15:38
- Nahlásit
kde se dá taková píšťalka pro psy sehnat a kolik stojí? Díky
|
gracie
|
# Zasláno: 18 Lis 2005 09:25
- Nahlásit
vediet pisknut na prstoch je uzasna vec. moj otec so psami nikdy netrenoval, viac menej ho neberu za autoritu, ale zato piskat vie paradne. ked na ne piskne, psiska su ako zarazene a v momente padia smerom k nemu.
ja piskat moc neviem a pouzivam pistalku v lese na vacsie vzdialenosti ako dopiskam bez prstov len ustami. v hore predsa nebudem vyrevovat ako tur. aj v zime sa to da. a uz s nam stalo, ze som pistalku stratila. ale staci raz dva razy prepisknut, psom pripomenut a oni sa nastavia na novu. ide skor o styl piskania.
Kamca
pistalku kupis v kazdych kynologickych potrebach. su rozne, tak tym je umerna aj cena.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 18 Lis 2005 13:23
- Nahlásit
Já používám píšťalku. Mám loveckýho psa a kdybych na něj při zkouškách pískala pusou, tak by to asi vypadalo dost divně. Taky je ta píšťalka asi slyšet dál. Používám píšťalku na přivolání a teď na radu cvičitelky z loveckýho výcviku učíme na písknutí i zadaunovat...
|
Anonymní
|
# Zasláno: 8 Pro 2005 12:07
- Nahlásit
Ja mam pistalku z jednoho nejmenovaneho supermarketu asi za 80kc a jsem s ni maximalne spokojen.Moje 12ti tydeni stene na ni reaguje perfektne a prijde vzdy ikdyz je treba "zabehle" 100m v zahrede.Mam ji priplou na klicich,takze ji mam u sebe vzdy pri odchodu z domu.
A naucit na ni bylo hrozne jednoduche.Vzdy kdyz se vracim domu,tak uz z dalky na pistalku pisknu a Jack uz me vita u dveri.Pisknuti si spojil s pro neho nejprijemnejsim zazitkem,navrat pana domu.
A taky je piskani na pistalku "intimejsi" nez piskani na prsty.
|
wensday
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:09 - Změnil/a: wensday
- Nahlásit
Já taky měla - kovovou, ale půlku jsem jí ztratila a taky mě furt obtěžovalo myslet na to, abych ji vzala s sebou ven. Od tý doby přivolávám pískáním "na pusu" a pokřikem
|
Eimy
Člen |
# Zasláno: 8 Pro 2005 13:15
- Nahlásit
Mně přijde, že mi psice na píšťalku reaguje rychleji než na "normální přivolání" nebo písknutí, lae je to jen pocit, každopádně teď, když sem nemocná, tak píšťalku používám, protože volat mi moc nejde.... A pískání na prsty... Občas se mi to nepovede, mám potom voslintaný ruce Pak je ještě normální písknutí, ale to občas se suchýma rtama taky nejde...
|
martin30
Člen |
# Zasláno: 12 Kvě 2014 09:21 - Změnil/a: martin30
- Nahlásit
Ja som zvolil ultrazvukovú píšťalku. Aj keď sú rôzne druhy, myslím si že to je jedno aká sa zvolí. Dôležité je, aby si nato pes zvykol. Inak celkom pekný prehľad píštalok pre psov majú na
chovatelske-potreby-lili.eu
|