| Autor |
Zpráva |
SoŇa
|
# Zasláno: 25 Led 2005 14:07
- Nahlásit
Máme křížence retrývra s vlčákem. Je mu rok ale bojí se v noci ve výběhu. Má tam boudu-původně měl být hlídací ale je to velký mazel
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2005 14:52
- Nahlásit
SoŇo, hlídacího psa rozhodně z toho svého neuděláte tím, že ho necháte samotného ve výběhu. Každý pes tíhne k tomu být své smečce co nejblíže. Pokud Váš pes ve výběhu "pláče" a dožaduje se domů, není to proto, že by byl strašpytel, ale proto, že stejně jako drtivá většina psů touží být se svou smečkou pohromadě. Pokud nechcete psa brát domů k sobě, musíte ho samotě přes noc venku nejdříve naučit. Můj známý to psa učil dost obětavým způsobem - bylo to v létě, takže to bylo jednodušší. Večer si k psí boudě přinesl spacák a pejsovi ukázal , že má jít na místo - tj. do boudy, sám si lehl do spacáku vedle boudy - pes měl jistotu, že není sám. Známý takto spal pár nocí a postupně spacák oddaloval čím dál víc od boudy a poté oddělil "přepážkou" tak, že pes sice věděl, že "páníček" je s ním, ale nemohl přímo k němu. Po pár dnech už nechával venku přes noc jen svůj starý svetr se svým pachem a pejsa byl v pohodě - nekňučel, nevyl a samotu přes noc od té doby zvládá bezvadně. Každý pes je ale jiný a chce to individuální přístup.
|
SoŇa
|
# Zasláno: 25 Led 2005 15:17
- Nahlásit
J sem začátečník ve výcviku,to že jsem s pejskem zustala i přes noc jsem také vyzkoušela na konec jsem byla přes zeď. V še pokazily novoroční rachejtle.pes začal utíkat,trhat plot tak 3x za noc jsem opravovala plot a psa vracela
|
niniel
Člen |
# Zasláno: 25 Led 2005 22:36
- Nahlásit
Na Novy rok jste ho mela dat dovnitr...to je den, kdy naprosto souhlasim s tim, aby veskera zvirata byla doma. Docela to snasi lovecka plemena, ale pro jina to jsou priserne soky.
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2005 09:57
- Nahlásit
Jasně, i když se moji psi rachejtlí vůbec nebojí (a to nemám ani v nejmenším lovecká plemena), stejně byli na Silvouše doma, pro labilnější psi jsou rachejtle hrozný nápor na nervy a žádný pes i ten nejstabilnější by v těch bláznivých dnech neměl být sám!
|
SoŇa
|
# Zasláno: 26 Led 2005 10:59
- Nahlásit
Jo kdyby ty rachejtle byly jen na silvestra,ale to je pomalu mesic před a po taky už by se to mělo omezit jen na toho silvestra
|
Evik
Člen |
# Zasláno: 26 Led 2005 12:23
- Nahlásit
vždyť ono to taky zákonem omezeno je - střílet rachejtle je povoleno jen na Silvestra, jenomže kdo takový zákona bude dodržovat že???, v našem okolí je taky spousta lidí, kteří se v rachejtlování vyžívají...po celí rok jsou to slušní lidé a ke konci roku se z nich stávají totální šílenci - např. náš soused....
|
Zdenka
|
# Zasláno: 23 Bře 2005 10:46
- Nahlásit
Potřebovala bych poradit se svou pětiměsíční retrievkou. Máme ji 5 týdnů, a i když je odchovaná v rodinným baráčku, asi se jí předtím moc výchovně nevěnovali a teď se hrozně bojí úplně všeho. Předtím žila na klidné vesnici, teď ve městě, takže jakákoli chůze po rušnějším místě je docela náročná. Když je na volno v lese, nebo mimo ulice, tak dobrý, ale jak ji vezmu na vodítko a projede kolem kočárek nebo jsme u silnice, tak je zle. Absolutně nevnímá, takže na ní nejde nijak "výchovně" působit. Mám ještě 11letou kříženou jezevčici a ta byla už od mala oprsklá, takže si s tímto nevím rady. Jinak je hrozně hodná, neagresivní a běžné povely se učí bez problémů a rychle. Díky moc.
|
Sendy
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2005 11:23
- Nahlásit
Zdenko,
čubinka je ještě mlaďounká, tak by to neměl být problém. Srovnávají se i starší psi. Chce to nevyhýbat se rušným místům, vyhledávat je, aby pes zjistil, že se nic neděje. Nesmíš ji ale litovat a konejšit, naopak se ji vysmívej, co jako blbne, vžyť se nic neděje, musíš být suverén.
Líp a víc je to popsáno ve fóru na stránkách artemis.erbak.com
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2005 12:17
- Nahlásit
Chce to pomalu. Než ji trápit v rušném prostředí chůzí na vodíku, sedněte si zprvu třeba opodál silnice a jen auta chvíli pozorujte. Uklidňovat - to neznamená chválit - klidným a hlubokým hlasem na ni mluvit a hladit koutky úst. Stejně tak třeba kočárky - máte nějakou známou s mimčem? Může vám pomoci vytvořit modelovou situaci. Potkáte kočárek na klidném místě, čubina se bude bát, ale mamina si sedne na bobek, naláká ji k sobě, nechá kočár očmuchat a půjdete si zase každá svou cestou. Za každý pokrok samozřejmě přijde obrovská pochvala. Půjde to ztuha, ale s trpělivostí se to dá zvládnout. Taky jsem měla doma strašpitla.
|
Evicka
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2005 14:12
- Nahlásit
V časopise Pes přítel člověka byl teď nedávno moc pěkný článek o bázlivosti a o tom, do jaké míry je tako vlastnost dědičná. Nevím, jestli jste to četli, ale opravdu velmi zajímavý článek, třeba by bylo záhodno si ho přečíst.
|
Zdenka
|
# Zasláno: 23 Bře 2005 14:20
- Nahlásit
Trpělivost se mi v poslední době pohybuje na sinusoidě , ale snažím se. Chci s ní dělat canisterapii, takže by se neměla bát prakticky ničeho, což je momentálně víc než ideální stav... Moc děkuju za rady. Ta její bázlivost mě mrzí o to víc, že jinak je (vedle jezevčíka ) na výcvik naprosto úžasná.
|
nefer
Člen |
# Zasláno: 23 Bře 2005 14:24
- Nahlásit
ten článek jsem četla - je (tuším) v prosincové čísle, každopádně je na titulní straně doga - doporučuji sehnat
|