| Autor |
Zpráva |
Anonymní
|
# Zasláno: 24 Led 2005 14:21
- Nahlásit
Ahoj,
potrebovala bych jednu radu. Mam doma stene retrievera, vzala jsem si ho ve trech mesicich, uz to budou skoro tri tydny. Chtela bych vedet, jak psa naucit oznamit panovi, ze chce ven. Kdyz pravidelne chodime ven, udela louzicku i hromadku. Ale to musim hlidat ja. Nevim, jak ji naucit, aby si zaknucela u dveri a rekla si. Nas predchozi pes (kokrspanel) byl hrozne cistotny, odmalicka neudelala doma ani louzicku a vzdycky knucela, ale naucila se to sama. Dik Jana
|
Anonymní
|
# Zasláno: 18 Úno 2005 20:16
- Nahlásit
Muj pes se to naucil postupne . Chodili jsme ven co hodinu a za kazdou vykonanou potrebu - pochvala. Potom se prodluzovalo az na tri - čtyři hodiny. Postupně si zvykl na to že se venčí jen venku a už ve čtyřech měsících se naučil si říct, že chce ven. Ale je pravda, že se to musí pečlivě sledovat. Hlavně po jídle a pití no a samozřejmě hned po spánku. Je to jak s malým dítětem.
|
Anonymní
|
# Zasláno: 22 Úno 2005 13:16
- Nahlásit
Ahoj, i ja mam stene retrievra. Ovsem je ji 13 mesicu a do dneska nam udela louzicku i hromadku doma. Ovsem jenom pokud nejsem doma a je uplne jedno jestli je to 10 minut nebo 2 hodiny. Dalsi jeji oblibou je niceni bytu. Vim, ze je to klasika. ale pokud by nekdo vedel jak na to, budu velice vdecna za kazdou radu. Diky Ivana
|
j.halouskova
|
# Zasláno: 23 Úno 2005 10:43
- Nahlásit
Prosím poraďte. Mám dva měsíce doma asi 5měsíční štěně-fenku křížence z útulku.Je milá,ale strašně bázlivá,musím na ni se vším velice opatrně.Problém máme s loužičkami.Čůrá si klidně do pelíšku,pak v tom i spí a teď začala opakovaně čůrat v kuchyni do polstrované lavice.Do obýváku ji nelze vpustit-koberec.přitom má ideální podmínky,bydlíme v domku+zahrada,takže je venčená každé 2 hodiny,někdy i častěji.Byli jsme i na veterině a nastydlá neni.Zajímavé je,že potřebu v noci neudělá,je sucho.Je to můj už 4. pes,tak zkušenosti nějaké snad mám,ale tenhle problém je dost nepříjemný.Venku,když se vyčůrá,tak chválíme+odměna,doma trestáme.Děkuji za radu.
|
handula
Člen |
# Zasláno: 23 Úno 2005 10:54
- Nahlásit
Jak trestáte? nepočůrává se váš pes ze strachu? myslím že to počůrávání může mít psychický ráz, kdoví co zažila než se dostala do toho útulku...každopádně to chce se obrnit trpělivostí a zkoušet to s ní jako se štěnětem, hodně chválit, když se to povede, a když ne, tak s těma trestama opatrně! Žádný namáčení čenichu do moči, jak bývá často zvykem. Žádný bití a křik. Mohlo by to mít pro ní opačnej efekt. Udělal ji ten veterinář kompletní vyšetření, jestli to není něco jiného? Nemusí se počůrávat jen kvůli nachlazení....může mít nemocné ledviny, takže by to chtělo vyšetřit krev i moč, abyste vyloučila vážnější příčiny. Protože každej normální pes si do pelechu nenačůrá a je mu to přirozené nepříjemné, takže si opravdu nemyslím, že to dělá z nevychovanosti....
|
Petra
|
# Zasláno: 4 Bře 2005 09:06
- Nahlásit
Mám doma roční yorkshirku, bydlíme v rodinném domku a i přesto, že může být venku kdykoliv se jí zachce čůrá nám doma. V noci, přes den a i když jsme doma. Připadá mi,že nám to dělá schválně. Poraďte mi, jak ji vysvětlit, že má čůrat venku!? Je to můj druhý yorkshir, ale ten první věděl hned druhý den, co po něm chci.
|
Locco
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2005 13:39
- Nahlásit
nejdriv se musim pochlubit, ze nas stenik udelal po dvou dnech pochopil a rika si velmi srozumitelne (je mu prave 9 tydnu)
Ale k tematu - z poslednich ctyr stenat dve se doma nepocuraly v 7 tydnech, jedno prestalo u novych panu ihned, jedno asi az v 8 mesicich a jedno z tech dvou cistotnych si momentalne cura kde chce, protoze ho k tomu vedou (tedy neumyslne, proste stari bezdetni manzele, bydli spolu s rodici a psika neskutecne psychicky zkazili)
zaver ? nekdy to proste opravdu nepujde tak snadno a nekdy si za to muzete sami
|
Locco
Člen |
# Zasláno: 4 Bře 2005 13:40
- Nahlásit
k te fence z utulku - urcite bych sazel na nervy, nemohlo to byt spojeno s nejakym konkretnim hlukem ? hadka doma, v televizi ... ?
|