Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Kousání a štěkání
Autor Zpráva
Ben
# Zasláno: 3 Lis 2005 09:55
- Nahlásit

Přeji hezký den a prosím o radu. Naše skoro 4měsíční štěně bišonka už šíleně kouše, zpočátku to bylo takový to žužlání, tak si zvyknul nás pořád ohlodávat, ale teď už je to příšerný, když rafne. Obzvlášť když je rozdováděný, hlavně večer, když nám třeba nosí balónek nebo jiný hračky, tak ho odevzdá a navíc na nás skočí a strašně kousne. Určitě to patří k hraní, ale asi by jsme ho měli usměrňovat. Někdy ho chytnu za tlamu, řeknu NESMÍŠ, nebo ho vytahám za kůži za krkem, ale připadá mi, že ho to někdy ještě víc rozdovádí. Také rád chodí do květináče na hlínu, to už jsem ho vytahala několikrát, ale má rád, když vzápětí beru koště a uklízím, to se mu asi líbí.

Kamca
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 10:00
- Nahlásit

naše štěně (3 měsíce, westík), kouše docela dost od začátku. Taky na něj neplatí "nesmíš" nebo "fuj", ani podržení tlamičky či vytahání za kůži. Zabírá na něj, jen když ho položím na bok a pár minut ho držím.Nic ho při tom nebolí a krásně se zklidní. Používám to ale jen někdy, když už kouše moc. Taky na něj platí, že když zlobí, někdy ho lehce švihnu proutkem - a teď už většinou stačí mu jím jen zahrozit nebo švihnout do vzduchu. Plácnutí novinama u něj neplatí - a rukou se bít nemá...

fromeli
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 10:12
- Nahlásit

Naše jezevčanda kousala dokud měla první zoubky-jehličky, vylepšilo se to, když jsme jí koupili na hlodání takový ten uzel - hračku.
Když byla rozdováděná, tak stačilo říct "au" a ona přestala, koukla na nás a když chtěla začít znovu, říkali jsme "to nesmíš", případně jí chytli za tlamku a drželi dokud nepovolila.
Myslím, že u štěňat je to zcela běžné a chce to velkou trpělivost a důslednost.
Ale po výměně tesáků se to upravilo, myslím, že to spolu i souvisí

Kalliope
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 12:46
- Nahlásit

tak to s tím au můžu potvrdit, náš Píďa taky brutálně kousal, ale jakmile to bylo nepříjemné zařvala jsem bolestivě "ÁAAAUůůůůů"!!, přestala jsem si s ním hrát a tak deset minut jsem si ho nevšímala, za 14 dní pochopil proč vždycky tak řvu a tvářím se ukřivděně.

zuzka
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 13:44
- Nahlásit

naše Bela kousala a to velmi citelně, nepomáhalo nesmíš ani aaaůůů ani jiné rady
nejhorší byla fáze těsně před přezubením (ostré zoubky+silný stisk), jizvy na rukou bych nespočítala, neměla jsem daleko k pláči

v této fázi jsem používala hračky výhradně na provázku (míček na provázku, petka na provázku, plyšák na provázku), když se hodně rozdováděla chytila jsem ji do náruče a jemně, ale pevně jsem ji držela, aby nemohla kousat, hladila jsem ji a mluvila na ni dokud se neuklidnila (to se používá u vzteklých dětí )

nakenec se to zlepšilo při přezubování, zřejmě ji ty uvolněné zoubky při stisku bolely, takže s novými zuby začala rozeznávat do čeho kouše, dnes už stačí říct "au" a hned reaguje a zmírní hru
takže hodně trpělivosti, hroší kůže a dezinfekce

Majda
Člen
# Zasláno: 3 Lis 2005 23:51
- Nahlásit

Kamca
švihneš proutkem ?
To si myslím, že je lepší ten druhý trest, a to položení na bok a pár VTEŘIN ho držet, než se přestane vzpírat. Prostě podřídit.
Taky bych omezila tyhle kousací hry, a včas je ukončovala, aby ke kousání nedošlo. Taky platí ignorance jako trest. Jak na koho. Nakonec když nepomůže nic, já bych pejska kousla taky, aby cítil, jak to bolí. Možná to zní komicky, ale u mého psa to pomohlo. Je to jako mezi štěňaty, když štěně kousne bráchu, brácha mu to vrátí, a taky to bolí. Tak se naučí kousat s mírou, aby to tolik nebolelo.

Vera
# Zasláno: 4 Lis 2005 07:14
- Nahlásit

Moje kamarádka to taky tak řeší, že když jí její knírač kousne, tak ho kousne taky. Třeba do krku a pes hned přestane.

reinhard von norden
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:39
- Nahlásit

Můj 4,5 měsíční NO kouše prostě jako projev lásky, mazlivej rozhodně není ... když přijdu domů a má radost, že mě vidí, tak se nejde pomazlit a olízat, prostě z radosti kouše... když to bolí moc, tak zakňučím, on trochu povolí. Když už to stačí a on musí respektovat, když od něj vůdce smečky chce, aby dal pokoj, tak dostane příkaz "NESMÍŠ" = dočasný zákaz činnosti, kterou právě teď nemá dělat. (FUJ používám jako tzv. věčný zákaz = FUJ je to, co nesmí nikdy opakovat a bude za to trestán třeba vytaháním za kůži - např. žraní odhozeného jídla). Většinou na dostatečně důrazně pronesené NEMÍŠ poslechne - někdy ale jedno NESMÍŠ nestačí a on pokračuje dál... protože můj miláček má od mládí hroší kůži, tak musí následovat zmiňované stisknutí kůže na krku, přimáčknutí k zemi... dokud se neuklidní.. Sorbon má ale natolik hroší kůži, že když ho po jeho zakňučení ("VZDÁVÁM SE") pustím, občas to zkusí znovu... tak holt znovu na zem, přitisknout, a vysloveně to NESMÍŠ zavrčím... to už musí pochopit definitivně jako protestní chování vůdce smečky a on to musí respektovat.
K tomu kousání majitele DO psa... na některé psy to platí. Ovšem ten můj pacholek s hroší kůží vyrůstal v drsném klubku kousajících 7mi sourozenců, bere to jako projev hry a když jsem ho jednou kousl já, tak mi to s nadšením vrátil do obličeje
V tý svojí hubince nemá zrovna dvakrát cit, takže občas mu to hmoždění záprstní oblasti na rukou jde moc dobře... taková trošku pohmožděná šlacha v palci dovede bolet 3 týdny...
Dofám, že až se přezubíme, že se to změní. Rovnám toho pacholka každou chvíli, má v sobě dominance na rozdávání... a to je teď hezky poslušnej... až mu bude nějakejch 9 měsíců, to teprv bude na zabití...
Jaké máte zkušenosti s telecím obdobím 0,5 - 1 rok, kdy jsou psi neposlušní zmetci????

Jirikovo
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:57
- Nahlásit

reinhard von norden
s tim obdobim ma bohate zkusenosti hlavne vybaveni meho bytu ... proste s heslem co se da rozkusat, sezrat, znicit, prestehovat, zasantrocit nebo pripadne uplne rozcupovat, tak to vsechno musela vyzkouset ... no co, nabytek ohlodany, nektere knizky si uz neprectu a zbytek sel bud opravit nebo vyhodit

Ketrin
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 08:57
- Nahlásit

"Jaké máte zkušenosti s telecím obdobím 0,5-1 rok, kdy jsou psi neposlušní zmetci?"

Já jen ty nejlepší - měla jsem ve vrhu pejska, který byl mým favoritem, prostě srdeční záležitost. Z různých blbých racionálních důvodů nepřipadalo v úvahu si ho nechat, takže jsem ho prodala. Ejhle majitel ho nezvládl a na 7 měsících jsem pejska koupila zpět. Nebyl a není s ním absolutně žádný problém a je to skvělej pes

Kamca
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:05
- Nahlásit

Majda:
no taky se mi to nezdá jako nejlepší řešení, ale poradil nám to veterinář - hlavně v případě, kdy žere hovínka - aby si zapamatoval, že to opravdu nesmí, jinak se z toho prý velice rychle stane zlozvyk, anebo když za nic nechce poslechnout a nepomáhájí napomenutí či vytahání za kůži. ALe popravdě, taky se mi to příčí. Když už to musí být, udělám to s citem, jen aby to trošku cítil a uvědomil si, že s tou činností, kterou právě dělá, musí přestat. Jinak, když je zabraný třeba do kousání koberce, apod, tak nás naprosto ignoruje..
Jinak k omezování kousacích her - naše štěně se nám stále zakusuje do nohou, i když jen tak kolem něj procházíme. A nic na něj neplatí.

Niko
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 09:27
- Nahlásit

Kalliope
Au, u mě taky zabírá a to nezábíralo jinak nic!
Když se mrně rozdovádí ale opravdu brutálně, tak mám osvědčenej jeden trik /ještě, že sem na něj přišla !/. V piksle máme těstoviny-kolínka a když s pikslou zatřepu, tak to děla šílenej rachot! Štěník se toho šíleně lekne a přestane, protože si myslí, že to, co právě dělá souvisí s tím rachotem...
Mno, když jsem to ale udělala poprvé, tak sem kloudně nepřidržela víko a kolínka se mi rozletěla po pokoji!!!!

Majda
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 18:07
- Nahlásit

Kamca
No myslím, že proutek rozhodně není dobrý nápad. Na neplechy, které pes tvoří kousek od nás a my ho nestíháme trestat platí chrastění řetízkového obojku nebo klíčů, popřípadě hození řetízku směrem ke psu. Pokud si troufáte trefit do boku, aniž byste ublížili, taky to funguje, ale to já se svojí trefou neumím. Tak raději jen hodím do blízkosti, následuje slovní zákaz (FUJ, NESMÍŠ) Většinou se štěně lekne, je to jako s toupikslou s těstovinami, jak psala kalliope.
No a s tím okusováním nohou. Záleží na co štěně budeš mít. Pokud ho máš na sport, tak bych mu nabídla místo nohou nějakou hračku, kůži na provázku, pešečka na hraní, balónek. Zaujmout ho prostě něčím jiným.Štěně prostě honí a kouše to co se hýbe, je to pro něj kořist. Pokud s ním tedy hodláš sportovat, podpoř to právě tou náhradní kořistí - hračkou. Pokud máš štěně jen jako kámoše, tak bych mu to zatrhla.
Ale opravdu proutek není moc dobrý, vypěstuješ si reakci na klacek. Tedy to je aspoň můj názor.

Kamca
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 18:19
- Nahlásit

Majda:

Jasně, jak už jsem psala, i mně je to "proti srsti". Zkusím tvou radu s těmi klíči nebo něčím podobným, dík za tipy.

S tím kousání do nohou to bude těžší, protože většinou mě kouše, hlavně když potřebuju doma rychle něco udělat nebo někam rychle jít, a většinou si vybere zrovna tu chvíli, kdy mám plné ruce...
Štěně mám jen jako kamaráda - zatím s ním nemám nic jiného v plánu. To s tou hračkou můžu zkusit, jenže problém je, že většinou není zrovna v tu chvíli po ruce a jít pro ni se štěnětem zakouslým do nohy, není zrovna optimální... Jakým způsobem bys mu to zatrhla? Jak už jsem psala, na "fuj!" v takovém případě nereaguje a vytahání za kůži ho rozdivočí ještě víc... Mám ho vždycky povalit na bok a držet ho? Někde jsem ale četla, že není moc dobré tento trest používat příliš často. A on nás kouše několikrát denně

Majda
Člen
# Zasláno: 4 Lis 2005 22:01
- Nahlásit

Kamca
Já bych ho zkusila podržet za čumák. Trochu mu ho zmáčknout a podržet zavřený. A říkat FUJ nebo NEsmíš. Musí vědět, že to myslíš vážně, a že se zlobíš. Taky bych ho nepovalovala často. Je to štěně a vyroste z toho. Až vymění zuby, tak to nejspíš přestane dělat.

Kamca
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2005 13:41
- Nahlásit

Majda:

Kéž by...

evina
Člen
# Zasláno: 5 Lis 2005 17:17
- Nahlásit

Mě se také osvědčilo chytnutí za čumáček,platí to na něj 100%.Zkoušela jsem nejdříve i svalení na záda ale to ho vždy rozzuřilo ještě více.Po výměně zubů sice už nechytá za ruce ale za oblečení by tahal stále.Je to pro něj zatím strašná psina.

Anonymní
# Zasláno: 6 Lis 2005 22:56
- Nahlásit

Ahoj.Já jsem musela nějaký čas kvůli naší štěněci fence Ridgebacka nosit po domě vysoký kožený boty.Útočila na kotníky bez varování.Jasně ,že jsem ji postupně zpracovala a pak to byla ta nejhodnější holčička.
štěňátko je nejdříve moc roztomilé,ale pak strašně zlobí,do jednoho roku se trošičku uklidní a ve třech letech už je chování velmi vzorné,tak to alespoň bylo s ní.
Hana

katina11
Člen
# Zasláno: 9 Kvě 2015 06:50
- Nahlásit

Dobrý den, mám šeštiměsíční štěně bílého švýcarského ovčáka (pes). Chci se zeptat jak odnaučit psa kousání. On nekouše ze zlosti nebo z agresivity to vůbec ne, ale chce si zkrátka jenom hrát, ale už to bolí když kousne, ale on si to neuvědomí, protože to nedělá ze zlosti. Máte zkušenosti ???

Gerda
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 20:01
- Nahlásit

Naučte ho kousat do něčeho, do čeho kousat smí.

katina11
Člen
# Zasláno: 10 Kvě 2015 20:31
- Nahlásit

jo děkuji za radu moc

tussson
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2015 05:14
- Nahlásit

Dobry den potreboval bych radu. Mame asi rok starou fenku krizence maleho vzrustu ale zacla po nas vyjizdet a hlavne i kousla nekolikrat manzelku. Nevime co stim a agrese stupnuje. Nejde to po dobrem ani po zlem. Spis naopak sedi a neustale vrci. Poradte co stim dekuju

PetraK
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2015 09:51
- Nahlásit

tussson
jsou věci, které moc po netu řešit nejdou, chce to, aby vás i fenku někdo viděl naživo, proč ona dělá to co dělá, jak se předtím a obecně chováte vy. Zkuste najít ve svém okolí kvalitní cvičák - odkud jste?

tussson
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2015 11:59
- Nahlásit

Jsme z mostu

birma
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2015 13:03 - Změnil/a: birma
- Nahlásit

tussson
V Mostu pracuje kamarád, co podle mě se psy umí velice dobře. Ptala jsem se ho a je možné se domluvit na individuálních lekcích, tak mu napište. Mail je beran.jakub(zavináč)gmail.com

zbrnd
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2015 14:03
- Nahlásit

birma
pán nechtěl lekce, chce poradit, tak ať se nepoleká na základě tvé reakce

birma
Člen
# Zasláno: 10 Čec 2015 14:07
- Nahlásit

zbrnd
chce poradit
tak se poraděj osobně

boloňbeli
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2015 09:21
- Nahlásit

Dobrý den, v diskuzi jsem toho o štěkání našla spousta, přece jen bych se ráda podělila o svou zkušenost a přivítala jakoukoliv radu. Mám roční boloňačku, je zvyklá od mala být sama doma, když jsem v práci. Teď si soused z 5p (bydlím ve 3p) začal stěžovat, že štěká. Prý 1x-2x za týden až 14dní ale že vydrží až hodinu štěkat. Když jsme doma, neštěká. Soused je ten typ člověka, který umí znepříjemnit život a vyhrožuje mi, že pokud si jí nevychovám, tak to bude řešit někde výš. Chodila jsem s ní na základní výcvik, je poslušná. Vyčetla jsem, že elektrický obojek se nedoporučuje, už jsem jí zkoušela nechat doma i svoje obnošené tričko. Prý exustují nějaké kapky? Jakou s tím máte zkušenost? Jak naučit psa neštěkat, když v mé přítomnosti neštěká, tudíž jí nemám jak okřiknout? Díky všem za názor.

Fajka
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2015 10:19
- Nahlásit

boloňbeli
jakej má denní režim?
Unavený pes = hodný pes

zbrnd
Člen
# Zasláno: 26 Lis 2015 17:54
- Nahlásit

boloňbeli
No a je ten soused tak důležitej?
Pro psa je štěkání přirozenost, něco tím projevuje, pokud to dělá jednou za týden, "postavil bych se na jeho stranu".
Kapky existují proti štěkotu ... to jooo .... třeba po nich začne výt ....
Nevím samozřejmě jak bydlíte a kde, jaká máte práva k bytu, kdo je onen soused atd ...ale pokud je to možné, poslal bych jej někam no a pokud to možní není, stejně si najde něco jiného i kdybyste dala psa pryč protože nyní si Vás již oblíbil.

Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání